Political correct και τα τέτοια μου κουνιόσαντε

Την τελευταία φορά που θέλησα να τσακωθώ και δεν έμπλεξα αναγκαστικά, ο Ανδρέας πρόσταζε τον Τσοβόλα να τα δώσει όλα, οι μανάβηδες περνούσαν με τα τρίκυκλα στα στενά της Νίκαιας, ο Καζαντζίδης δεν είχε τραγουδήσει για χρόνια και στα πεζοδρόμια τρέχανε νερά παράλληλα με το δρόμο. Κοντό παντελονάκι και στου Σελεπίτσαρη για μπάλα, γειτονιά με γειτονιά. Ο μικρός, αδύνατος σχεδόν καχεκτικός Τασούλης μάτωσε και έσυρε στο χώμα σαν τον Έκτορα, τον αφράτο ψηλό -που μου διαφεύγει το όνομα του, ας τον λέμε Γιαννάκη- γιατί του πρόσβαλε την οικογένεια. Μπουρδέλο η γειτονιά! Να η μάνα του Γιαννάκη έξω από την αυλή μας να φωνάζει για τον μικρό σατανά που καταμάτωσε το γιό της και κάτι τέτοια υστερικά που δυστυχώς πια μόνο οι τότε γειτονιές προσέφεραν στο φιλοθεάμων κοινό. Ο Τασούλης γεμάτος μίσος αλλά και φόβο μπροστά στο τί μπορεί η οργή να κάνει, προσπάθησε να ηρεμήσει και αφού δικαιολόγησε την πράξη του κλαμμένος και μετανιωμένος μπροστά στη μητέρα του νεαρού, παρακολούθησε έκπληκτος το δεύτερο γύρο, του «πού σε πονεί και που σε σφάζει» του Γιαννάκη. Αυτή τη φορά από τη μάνα του. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που θέλησα να τσακωθώ και το έπραξα.Τα τελευταία χρόνια οι «Γιαννάκηδες» έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι στα μάτια μου και αν τον Γιαννάκη τον έκανα φίλο μου αργότερα, μάλλον αυτή τη φορά με βοηθά πως δεν νταλαβερίζομαι με την πάρτη τους, αν και αυτοί μαζί μου κάργα.

Τα χρόνια πέρασαν, τα νερά στα σοκκάκια τα κατάπιαν τα φρεάτια, ο Ανδρεάς άφησε στο γιο του ένα κινέζικο μπιμπερό να τον μεγαλώσει, οι μαναβάδες εξαφανίστηκαν και αυτοί που τραγουδάνε σαν τον Καζαντζίδη κάνουν παρέα με τους μανάβηδες. Στη γειτονιά το μόνο που άλλαξε είναι η αυλή μας που δεν υπάρχει πια και οι άνθρωποι που μαζεύονταν στα καρεκλάκια έξω στα πεζοδρόμια το απόγευμα, τώρα πια, κάθονται μπροστά στην τηλεόραση μόνοι, κουνώντας ρυθμικά το κεφάλι τους, γαμωσταυρίζοντας μεταξύ οκτώ και μισή με δέκα το βράδυ και γέρνουν μισοχορτασμένοι από το μπινελίκι που έριξαν στον εκάστοτε πρωταγωνιστή του θέματος της ημέρας. Χρόνια τώρα.

Αυτό το κούνημα του κεφαλιού σαν το χορό της χαβανέζας κούκλας στο παμπρίζ, δεν τους το χάρισε κανείς. Το κατέκτησαν! Με υπομονή, με υπομονή, με υπομονή και με κάμποση ακόμη υπομονή. Τόση, όση θα έκανε τον Ιωβ να σιχτηριάσει και το Θεό να βαρεθεί από την όγδοη κιόλας μέρα της δημιουργίας. Και πως να κάνουν κι αλλιώς, όταν όλα αυτά τα χρόνια ζούν ακούγοντας πως είναι τεμπέληδες, οι πιό καλοπερασάκηδες της Ευρώπης και άλλα τέτοια χαριτωμένα ενώ αυτοί γαμιούται στη δουλειά παίρνοντας για μισθό τ’ αρχίδια του φρουρού έξω από το χαρέμι; Όταν περιμένουν μια σύνταξη που όλο αναβάλεται.

«Κάνε λίγο υπομονή μάστρο Νικόλα λίγα χρονάκια ακόμα» σαν να του λενε «δε βγαίνουν τα ταμεία μας». Τα ταμεία δε βγαίνουν αλλά ξέρουν οι καριόλες να βγάζουν τα λεφτά απο αυτά και να τα τσεπώνουν μετρητά, γαμώ την Τράπεζα της Ελλάδος. Τράπεζα των 300 θα έπρεπε να λέγεται. ΟΥΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. Και μη βγεί κανείς και πει πως γενικεύω και τέτοιες πίπες και ότι τάχαμου λαϊκίζω γιατί πολύ κυριλίκι ζούμε στην καθημερινότητα μας και χάνουμε την ουσία στα μικρά και απλά. Βαρέθηκα ρε να βλέπω γραβατωμένους να μου εξηγούν για το έλλειμα με δικούς τους όρους ή για το πόσο πολιτισμένοι και Ευρωπαίοι είμαστε, για το πόσο έχει προχωρήσει η κοινωνία μας και πόσα έχουμε κατακτήσει. Σάλτα και γαμηθείτε πιά, ρε παρθένες καρτέλες ενσήμων. Ποιός από σας νοιάστηκε για το ασφαλιστικό, πραγματικά; Ποιός; Ενας ρε! Μιλάει ο Μητσοτάκης που παίρνει όσες συντάξεις θα μπορούσε να πάρει ο Χαϊλάντερ, μιλάει ο Καραμανλής που γνώρισε δυο εργασίες στη ζωή του. Μία την πτυχιακή του και μια που την λέγανε δείπνο!

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, χρόνια πουτάνα στο κουρμπέτι, ποτέ δεν το ακούμπησε. Άστο σου λέει, θα το λύσουν οι επόμενοι, θα φάνε τα μούτρα τους και χαλαρά ξανά εμείς. Για τον Γιωργάκη δε μπορώ να πω τίποτα ακόμη. Πάει στο νηπιαγωγείο και η παιδική εργασία είναι ποινικά κολάσιμη. Βρε, κάποιος να τον σκουντήξει από το playstation. Μοιάζει για όλους αυτούς και τους παρατρεχάμενους αυτών, πως ο κόσμος είναι κάτι σαν το Sims. Δεν έχουν βγεί ποτέ έξω και αν βγήκαν κάποτε, πάει πολύς καιρός από τότε και η εξουσία (εντάξει λέμε και καμμιά μαλακία παραπάνω) τους έχει καβλώσει τόσο πολύ, που μόνο ψηλά πια βλέπουν. Ποιός Τσιτουρίδης και ΠΟΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ θα έκανε τέτοια ρεμούλα και δεν θα γκρεμιζόταν το υπουργείο μαζί με αυτόνα μέσα από τις φωνές του κόσμου; Απάθεια μπροστά στους δέκτες μας και δώστου πάλι το κεφάλι πάνω κάτω. Ποιός κουκουλοφόρος μου κρύβει την αλήθεια για την παιδεία κυρίε παρουσιαστή των ειδήσεων; Τί με νοιάζει εμένα πόσο ήρθε το ματσάκι κουκούλας-κράνους όταν δεν ξέρω έστω στο περίπου γιατί πλακώνονται; Όταν και τους ίδιους τους φοιτητές, τους βγάζουν στις οθόνες και με αυτό το παιχνιδάκι της χάβρας τους εξωθούν να πούν μόνο για την αστυνομία και τον Πολύδωρα;

Εδώ θέλω να κουνήσουμε όλοι μαζί το κεφάλι με στόμφο και κίνηση ίδια με του καρπού την ώρα της μαλακίας.

Μετά από τον χαιρετισμό μας στο Βύρωνα συνεχίζουμε. Έχω βαρεθεί από μικρό παιδί να ακούω πως υπάρχει έλλειμα. «Σφίξτε το ζωνάρι» κάποτε έλεγαν. Και το ζωνάρι δεν είχε άλλες τρύπες. Και ανοίξαμε καινούριες. Τζίφος. Δε θα βάλουμε άλλους φόρους, έταζε όποιος ήταν κοντά στην εξουσία πριν τις εκλογές. Έτρεχε ο μαστρο-Νικόλας να ψηφίσει και σε λίγο καιρό δώστου πάλι το κεφάλι πάνω κάτω και ολίγον από τοίχο σε τοίχο. Εδώ έχω να κάνω μια αφελέστατη ερώτηση και παρακαλώ μη προσπαθήσει να μου το εξηγήσει κανείς με οικονομικούς όρους και αφ΄υψηλού υφάκι γιατί το λιγότερο θα τον πάρει ο διάολος. Χρωστάμε λέει, αλλά χρωστάνε και όλα τα κράτη του κόσμου με πρώτο των ΗΠΑ -τόσο που αν τους πετύχει η Μιχαλού, θα κάνουν πρόεδρο τον Μπέο μπας και καταφέρει να τους περάσει στα χαρτιά ως Νέες ΗΠΑ. Εχει ανοίξει καμμιά τρύπα στον πλανήτη και τα λεφτά φεύγουν στο διάστημα; Πώς γίνεται ρε σεις και πληρώνουμε όλοι τον κώλο μας μια ζωή και ποτέ δεν ξεχρεώνουμε worldwide; Δημιουργική λογιστική θα μου πεις. Ναι ρε μαλάκα, αμα το κάνω αυτό στην επιχείρηση μου θα γελάει και ο θυρωρός στην εφορία της Νίκαιας. Θυμάμαι τον Καραμανλή να επισκέπτεται ένα mini market πριν τις εκλογες για να φτιάξει την δημόσια εικόνα του και να λέει πως υποστηρίζει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και ήταν τόσο ψεύτικος και ξένος στην όλη εικόνα που αν έβαζες μέσα στο ψιλικατζίδικο αντί γι’ αυτόν ένα δοκιμαστήριο ρούχων, θα σου φαινόταν πιο φυσιολογικό.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλέον ζήτημα αν μπορούν να δώσουν το νοίκι και το ΤΕΒΕ. Για το ρευμα… δανεικά και τώρα τελευταία οι κώλοι σφίγγουν με τη κέντα που έκανε η ΔΕΗ με ιδιωτική εταιρία που κόβει το ηλεκτρικό πριν την ώρα του για να εισπράξει από τον δημόσιο οργανισμό 15 ευρώ περισσότερα ανά κατέβασμα του ρολογιού. Και ο μαγαζάτορας που έχει επενδύσει τη ζωή του σε ένα μαγαζί να γίνεται ξεφτίλα μπροστά στην πελατεία του. Το μόνο πράγμα που μπορεί να τον κρατήσει ζωντανό. Αυτό Κώστα μου, λέγεται πόλεμος. Πόλεμος εναντίον αυτών που σε στήριξαν και αν αυτό δεν λέγεται ατιμία, το λιγότερο είναι πολιτικά ακαλαίσθητο. Και; Στα παπάρια σου. Το πολύ πολύ να κουνήσω το κεφάλι παρέα με το μαστρο-Νικόλα κρατώντας ένα κερί στο σκοτάδι για να μην κουτουλάμε. Το ξέρεις πια.

Από την άλλη έχουμε τις σοσιαλιστάρες! Μαλάκα μου, τί ράτσα! Το 4seasons με ζιβάγκο. Υποτίθεται πως είναι πιό κοντά στον λαό (ξέρω-ξέρω, έχω γράψει πολλές μαλακίες σήμερα αλλά τώρα πιά το παράκανα) και μου βάζουν για εκπρόσωπο την Μαριλού και το μουστάκι που έχει καταπιεί μαγνητόφωνο. Ό,τι πιο καθαρόαιμο κομματόσκυλο μπορούσαν, το έκαναν εκπρόσωπο. Χάθηκε ρε μπαγλαμάδες, γαμώ την πουτανιά σας μέσα, να βρείτε κοινούς, καθημερινούς ανθρώπους, να μιλήσουν πιο ανθρώπινα μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, μπας και ξεπιαστεί ο λαιμός μου από το κούνημα; Να αλλάξω tempo τουλάχιστον.

Αν τα πεί όλα αυτά όμως δυνατά ή έστω έξω από το FIR του καναπέ του, θα τον αντιμετωπίσουν σαν γραφικό, λαϊκιστή και ότι άλλο υποκουλτουρέ και αναχρονιστικό. Όλοι πλέον έχουμε μάθει να τα λέμε και προπάντων να τα ακούμε, συνήθως με οικονομικούς όρους και κανόνες τηλεοπτικής συζήτησης-χάβρας που θα έκαναν οπαδικό σύνδεσμο να ακούγεται σαν ακαδημαϊκό συνέδριο. Και αυτό είναι ένα από τα κομβικά σημεία. Εχουμε χάσει σαν άνθρωποι τον αυθορμητισμό φοβούμενοι την εικόνα μας. Εχουμε φοιτήσει και υπηρετούμε τη σχολή Αβραμόπουλου. Κανείς δεν πιστεύει τον απελπισμένο που ουρλιάζει για το δίκιο του, απέναντι στον γραβατοφορεμένο, ψύχραιμο και πράο -αληταρά διορισμένο από συνέντευξη- εκπρόσωπο του κράτους. Εχουμε μάθει πια να φερόμαστε, σα να μας έχουν την κάμερα αντίκρυ.

Λοιπόν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα με προσβάλουν τόσο πολύ πια, όσο -και ακόμα περισσότερο- όταν ο Γιαννάκης με πρόσβαλε μικρό. Εχω αποφασίσει την επόμενη φορά να ξεχέσω τον οποιοδήποτε, μου τείνει το χέρι του για χειραψία με χαμόγελο σα να μάσαγε τσίχλα τσιμέντου ταχείας πήξεως πριν από τις εκλογές. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς αλλά και στην καθημερινή μου ζωή.

Ήδη, σήμερα το δοκίμασα. Παραιτήθηκα.

Να πάνε να γαμηθούν λοιπόν, όσοι βάζουν την εικόνα τους πάνω από την αλήθεια και στην προκειμένη την δική μου αλήθεια. Η αξιοπρέπεια μου -όση πια έχει απομείνει- δεν μου επιτρέπει να κουνάω το κεφάλι άλλο.

Ένα σχόλιο

  1. Crazymonkey

    Πρέπει να λιώσει πρώτα στη δουλειά, για να του κάνει κανείς «κλικ» και να ξεσπάσει όλο πάνω του
    🙂

    Αν τα πεί όλα αυτά όμως δυνατά ή έστω έξω από το FIR του καναπέ του, θα τον αντιμετωπίσουν σαν γραφικό, λαϊκιστή και ότι άλλο υποκουλτουρέ και αναχρονιστικό.
    Ευγε αρχηγέ μου. Χειροκροτώ!

  2. dimitris-r

    Έχει δίκιο το κορίτσι αλλά άμα το επαναλάβω έστω και με copy paste το σχόλιό της, μάλλον θα είμαι politically incorrect.
    Διαβάζοντας το κείμενό σου πάντως ένοιωσα στο τέλος να ζορίζεται ο λαιμός μου στη βάση του από το πολύ το πάνω κάτω. Τόσο που συμφωνώ με τα γραφόμενα!

  3. alzap

    Εγώ έκανα copy+paste τη καρδιά και στο μυαλό μου. Ανεξίτηλο.
    Και το βράδυ θα το κάνω στο μπλογκ μου να γεμίσει αλήθεια.
    Ευχαριστώ φίλε μου.

  4. the mob goes wild

    Διαφωνώ! Τι σε πειράζει ο γραβατοφορέμενος.Ξέρεις τι λουκι περνάω εγω, που τολμησα
    να φορέσω γραβάτα, απο τον προιστάμενο μου.
    Προτείνω ΓΡΑΒΑΤΟΡΑΓΙΑΣ η ΦΤΗΝΟΓΡΑΒΑΤΑΣ η ( γαμ.. την ορθογραφία μου)
    ΦΤΥΝΩΓΡΑΒΑΤΑΣ

  5. anadelfos

    Οτι και να πω θα μειώσω την αξία των λόγων σας..
    Απλώς ας ..κουνήσω το κεφάλι πάνω-κάτω ακολουθώντας την απάθεια της εποχής..

  6. j95

    Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, χρόνια πουτάνα στο κουρμπέτι, ποτέ δεν το ακούμπησε.

    Φυσικά και το ακούμπησε. Σχεδόν δυο χρόνια έπαιρνε από τα ταμεία λεφτά και τα ακουμπούσε στο χρηματιστήριο γιατί η Ελλάδα έπαιζε «Ο Καραγκιόζης Shareholder».

  7. vangelakas

    Ρέ σύ! Μήν επανέρχεσαι, μετά από τόοοοοοοοοσο διάστημα μέ τόοοοοοοοοοοοοοοσο μεγάλα κείμενα! Νά τά σπάς σέ 4 μικρότερα καί νά τά ποστάρεις πιό τσούκου τσούκου.

    Επί τής ουσίας δέν γίνεται νά μήν διαφωνήσω. Τό πιό περίεργο (έστω κατ’εμέ) όμως δέν είναι τό νά κλέβη κάποιος. Τό πλέον περίεργο είναι ότι σέ συγκεκριμένες στιγμές, σέ φάσεις ορισμένες, ένα γεγονός, μιά είδηση χαρακτήρα οικονομικού, παρουσιάζεται από τόν μέν ώς θρίαμβος, από τόν δέ ώς αρμαγεδών. Εκεί μένεις μαλάκας καί αναρωτιέσαι τί στόν μπόιτσο γίνεται.

    Καί ξέρεις; ΟΚ, οι πολιτικοί, έκ τών πραγμάτων πρέπει νά λένε πράγματα πού δέν γίνονται καί νά κάνουν αυτά πού δέν λέγονται. Αλλά δέν υπάρχει κάποιος φορέας ρέ πούστη μου πού νά πή τήν αλήθεια; Δέν ξέρω, δέν πιστεύω κανέναν… (Εκτός από έναν δυό περιθωριακούς – χεχέ!)

  8. penguin_witch

    @j95: Ναι. Ασε τα εκατομμύρια που καταθέτανε άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδας τότε που που τα επιτόκια καταθέσεων στην αγορά ήταν 20 με 25%… Πρωτοπορία στην εκμετάλλευση των ασφαλιστικών εισφορών που τώρα μόλις ανακαλύπτουν οι κουτόφραγκοι νεοφιλελευθεροι καπιταληστές στις ΗΠΑ και την Αμερική. Σοσιαληστεία – το ανώτατο στάδιο της καπιταληστείας.
    @Καλτσόβρακο: Εγραψες!

  9. μούργος

    Λοιπόν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα με προσβάλουν τόσο πολύ πια, όσο -και ακόμα περισσότερο- όταν ο Γιαννάκης με πρόσβαλε μικρό. Εχω αποφασίσει την επόμενη φορά να ξεχέσω τον οποιοδήποτε, μου τείνει το χέρι του για χειραψία με χαμόγελο σα να μάσαγε τσίχλα τσιμέντου ταχείας πήξεως πριν από τις εκλογές. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς αλλά και στην καθημερινή μου ζωή.

    ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!
    (εγω το εφαρμοζω χρονια τωρα, εχει καποιο κοστος, αλλα αξιζει)
    πολυ καλο γραφτο!!!!!

  10. Darthiir the Abban

    Μήπως είναι καιρός να ξανατσακωθείς;
    Ο πολύς «πολιτισμός» που επιδεικνύουμε στις μέρες μας θα μας φάει, ενώ τότε… έγινες τελικά φίλος με τον Γιαννάκη…
    Marketing, βιτρίνα και ψευτιά… καιρός να αρχίσουμε να τις «κατεβάζουμε» αυτές τις βιτρίνες…

  11. Crazymonkey

    After-call comment: προβληματίζομαι αρχηγέ μου. Οπως και να ‘χει το support μου το έχεις. Τα λέμε απο κοντά.
    ;|

  12. goas

    Λύπησιν προς τον κυρ-Μήτσο τον παντοπώλην, που βρίζων τους Αλβανούς που πήραν τη δουλειάν της θυγατέρας του – μαζεύοτες αμάζευτα γεώμηλα εις του Λάππα -, προσέλαβεν βορειοηπειρώτην ανασφαλιστον με ποσοστό του βασικού στο μαγαζί καθώς δεν έβγαινε.
    Ο καημένος ο κυρ-Μήτσος, δούλευε μια ζωήν και τώρα δεν ημπορεί πλέον να διορίσει τη θυγατέραν του, όπως έκαμε ο μπατζανάκης του με τη δικιάν του. Κι εκείνη η καημένη, τριανταδυό χρονώ ανύπανδρος κοπέλα ίσα που τα καταφέρνει με δουλειάν πωλήτριας και μεταπτυχιακόν εις τους Ανθρωπίνους Πόρους… Το Clio μόλις που το ξεχρέωσε, μετά έξι έτη. Όμως, ο κυρ-Μήτσος δουλευταράς – όχι σαν τον αδερφό του που μπήκε στην Πατραϊκή το 81 και απελύθη το 91 δίχως να δουλέψει μιαν ώραν (υπεύθυνος – ανεύθυνος δια τα τέσσερα χιλιόμετρα υφάσματος με σταγόνες λαδιού μηχανης…. δεν το’χε προσέξει!). Και τώρα, με ΤΕΒΕ που του δικαιολογεί ινσουλίνας και χάπια χοληστερίνης αποτέλεσμα του στερημένου ψωροκώσταινος βίου, του μετακατοχικού, πως να τα βγάλει πέρα…; Έχων να θρέψει και έτερον υιόν, σπουδαγμένον και τούτον! Δεν ήκουσε το παιδί και δεν εδιορίσθη στο Στρατόν, ουτε κείνος ούτ’ η αδερφή του, και τώρα εργάζονται περιστασιακώς αντίς να φυλάττουν Θερμοπύλας.
    Όταν το Πάσχα ο κυρ – Μήτσος ο μπακάλης μαζεύει τη φαμίλια στο σπίτι, γελά και χαίρεται. Όλοι μαζί, κάθονται κι αργοκινούν τας κεφαλάς αυτών και βρίσκουν το δίκαιόν των εις τα γλυκόλογα των Τριανταφυλλόπουλων και των Ευαγγελάτων που τους χαϊδεύουν την πληγωμένη τους ανοησία… Είναι βέβαιον πως τους φταίει ο κάθε καραγκιόζος που οι ίδιοι εκλέγουσι…

  13. m13

    Βαρέθηκα ρε να βλέπω γραβατωμένους να μου εξηγούν για το έλλειμα με δικούς τους όρους ή για το πόσο πολιτισμένοι και Ευρωπαίοι είμαστε, για το πόσο έχει προχωρήσει η κοινωνία μας και πόσα έχουμε κατακτήσει.

    νομίζω πρέπει να διευκρινίσεις. Και προχώρησε η κοινωνία και πιο πολιτισμένοι από το «τσοβόλα δώστα όλα» είμαστε και έχουμε κατακτήσει ένα αξιοσέβαστο ποσό της Ένωσης.

    κατά τα άλλα μία χαρούλα τα λές, απλά σε αυτό το σημείο είναι σα να λές ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε καθόλου πρόοδος κάτι που απλά δεν ισχύει

  14. kaltsovrako

    Πάμε από το τέλος.

    M13, εσύ έχεις το ακαταλόγιστο με αυτά που μου γράφεις, πρώτον γιατί έχεις τον πιο ωραίο αδελφό και δεύτερον επειδή σπουδάζεις πολιτικές επιστήμες. Χοχοχοχοχο.
    🙂

    Goas, δε διαφωνώ διόλου μ’ αυτά που λες, μόνο που το κείμενο μου δεν ήταν για να βαπτίσει τον κυρ Μήτσο στην κολυμπίθρα του Σιλουάμ να πούμε.

    Darthiir the Abban, πολλά γνωρίζεις εσύ!
    :))))

    DCD, πρόσεχε ρε τη μέση σου! 😛

    Mπουγατσομαϊμού, εδώ είμαστε παιχταρά μου.

  15. newmanifesto

    διαφωνώ κάθετα και ριζικά

    το κείμενό σου αν και καλογραμμένο είναι λαϊκίστικο

    η ευθύνη για τη μαζική λοβοτομή στην οποία έχουμε υποβληθεί δεν είναι των πολιτικών

    είναι δική μας

    οι πολιτικοί δεν φταίνε αν εμείς έχουμε γίνει ζόμπι … εμείς φταίμε

    κι όσο θα ρίχνουμε τις ευθύνες στους πολιτικούς, στην κενωνία, στους bloggers και στο youtube τόσο πιο ζόμπι θα γινόμαστε

    γι αυτό θα προτιμούσα ένα κείμενο του στυλ : άντε γαμήσου κυρ Μήτσο παντοπώλη

  16. kaltsovrako

    Γράφω ρε manifeste, πουθενά πως ο κυρ Μήτσουλας είναι παντοπώλης;;;;;
    Εεεεεεεεεεεεεεε;

    Πως διάτανο βγάζεις τέτοιο συμπερασμα;
    Αρα σπείρεις το ψευδος και την αδικία (φυσικά)

  17. goas

    Αδελφοί!
    Ο κυρ-Μήτσος αποτελεί πνευματικήν μου ιδιοκτησίαν!!! (χαχαχα!)
    Επωμίζομαι άπασας τας αδικίας και κατηγοράς, γλυκοφιλών το kaltsovrako και ευχαριστών το δια την πηγαίαν έμπνευσιν που μου εγέννησεν!
    Πλην αυτού, αντελήφθην την απουσίαν Σιλωουάμ απ’ το πρωτότυπον, μα τί να κάμνω που έτσι αντανάκλασε (!) εις τη δικήν μου γκλάβα…;
    Σας φίλω και συγγνώμην δια τας φλυαρίας.

  18. dystropoppygus

    «Εδώ θέλω να κουνήσουμε όλοι μαζί το κεφάλι με στόμφο και κίνηση ίδια με του καρπού την ώρα της μαλακίας.»

    Η [Μ]αλακία είναι ιερό πράμα: εκατομμύρια την προσκυνάνε καθημερινώς. Μη τη μαγαρίζετε με καρπικές κινήσεις και καρπικά σύνδρομα, αυτά έχουν να κάνουν με τα πληκτρολόγια, γραφιάδες της συφοράς. Η κίνηση στην οποία αναφέρεται η παραπομπή είναι η κλασική κίνηση παρασκευής του νεοελληνικού νέκταρ, του φραπόγαλου (αν και σήμερα πλέον η μηχανική υποβοήθηση, το γνωστό περιστροφικό βζινν-βζινν, έχει αλλοιώσει την παράδοση).

    Κατά τα λοιπά, ευτυχούμε μαλακιζόμενοι. Με φραπόγαλο (που είναι καλτ, δες και AFM χθεσινό), οπωσδήποτε. Η γραβάτα προαιρετική.

  19. B.B. Chris

    Στην αρχή είχα θυμώσει κι εγώ. Και ήθελα να γράψω ένα post που να ξεχέσω…
    Από 200 εούρος αύξηση στα μικτά μόνο 40 στην τσέπη μου. Μου είχε κάτσει άσχημε ρε αδερφέ, πως να το κάνουμε. Τα 160 κατάλαβα πλέον που πήγαν. Απ΄ το να σπάσω το στομάχι μου προτίμησα να πάω για μπύρες. Εκεί στις μπύρες κι επειδή οι μπύρες μας φέρνουν πάντα πιο κοντά κατάλλαβα ότι οι περισσότεροι δεν λυπήθηκαν ότι τους έφαγαν τους κόπους τους, αλλά ότι δεν ήταν αυτοί που έφαγαν τα φράγκα.
    Συμπέρασμα; Ή το καταπίνεις ή καλάσνικωφ είπαμε είναι αυτό εκεί ψήλα;

  20. pascal

    Μα καλά, πας κι’ εσύ για βιβλίο; 😉

    Πάντως, μην περιμένεις και πολλά από μια χώρα που οι μισοί δουλεύουν για να πληρώνονται οι άλλοι μισοί που κάθονται, και τους κάνουν και τη ζωή δύσκολη απο πάνω (οι του δημοσίου ντε).

  21. newmanifesto

    [Αρα σπείρεις το ψευδος και την αδικία (φυσικά]

    τι λαϊκισμός

    ούτε ο τράγκας να ήσουν ;Ρ

  22. Ασπρος Λύκος

    Το ψευτοεστέτ είναι τα όπλα των ανθρώπων
    που όταν τους δείχνεις το δάσος και αντιπαραβάλουν το δέντρο

    Οι μομφές περί «λαικισμών»
    αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση των ανθρώπων που δεν θέλουν να απαντούν επί της ουσίας και επί του πρακτέου αλλά αρέσκονται στη φιγούρα
    Τους θυμίζω ότι και οι μπλαζέ «εκσυγχρονιστές» της αρπαχτής στηρίχθηκαν τόσο στον Κουρή όσο και στον Κακαουνάκη τους !!

    Για τους «ψευτοεστέτ» είναι «λαικισμός» να ζητάμε π.χ. τις ευθύνες πολιτικές και ποινικές δημόσιων προσώπων
    είναι «λαικισμός» να ζητάμε π.χ. τα μισθολόγια των καλοβολέμένων δημοσιογράφων με τις 6-7 κρατικοδίαιτες δουλειές ή σε καλοπληρωμένες εργασίες των Γαλάζιων ή και Πράσινων «επιχειρηματιών»

    Συμμερίζομαι την γνήσια αγανάκτηση σας

    Μετά τιμής
    Άσπρος Λύκος

  23. newmanifesto

    [Το ψευτοεστέτ είναι τα όπλα των ανθρώπων
    που όταν τους δείχνεις το δάσος και αντιπαραβάλουν το δέντρο]

    κάτι δεν πάει καλά στην πρόταση …

  24. Ασπρος Λύκος

    Ναι όντως έχεις δίκιο

    Το ψευτοεστέτ είναι ένα από τα όπλα των ανθρώπων
    που όταν τους δείχνεις το δάσος αυτοί κοιτάζουν/εστιάζουν/προβάλλουν το δάσος.

    ΟΚ?

  25. newmanifesto

    [Το ψευτοεστέτ είναι ένα από τα όπλα των ανθρώπων]

    υπάρχουν ακόμα λάθη στην πρόταση

  26. newmanifesto

    [που όταν τους δείχνεις το δάσος αυτοί κοιτάζουν/εστιάζουν/προβάλλουν το δάσος.]

    κι εδώ υπάρχει κάτι λάθος

  27. 'Ασπρος Λύκος

    Ti vα κάμουμε;
    Κάποιοι όταν τους δείχνεις το δάσος κοιτάζουν το δέντρο
    H όταν τους δείχνεις τον Ήλιο αυτοί κοιτάζουν το δάκτυλο σου
    Kαι γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;
    Συμφωνείς;

  28. newmanifesto

    θα μπορούσα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μαζί σου αλλά με τόσα λάθη σε αυτά που γράφεις …

    btw ήθελα να σε ρωτήσω τι σημείναι «το ψευτοεστέτ»

    είναι επίθετο ή ουσιαστικό?

    μήπως ήθελες να πεις «το ψευτοεστέτ υφάκι» ?

  29. 'Ασπρος Λύκος

    Στo κείμενο μου ξέφυγαν κάποιοι τόνοι
    Τους διορθώνεις σε παρακαλώ;
    Εμείς οι λαικιστές κάνουμε γραμματικά λάθη
    Γιαυτό αφήνουμε τα δύσκολα όπως τον τονισμόπ των λέξεων στους ψευτο-estet ,μικροαστούς διανοούμενους

    Συμφωνείς;

  30. newmanifesto

    εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με λάθος τονισμό λέξεων

    αλλά με γλωσσικά λάθη

    συγγνώμη που τα επεσήμανα αλλά αν είναι να συννενοηθούμε ας ξέρουμε τουλάχιστον τι γράφουμε

    όπως για παράδειγμα είναι σωστό να γράφεις για «ψευτοεστέτ διανοούμενους»΄, αλλά είναι λάθος να λες «το ψευτοεστέτ είναι όπλο στα χέρια» κλπ κλπ

  31. 'Ασπρος Λύκος

    Ναι. Είδες; Μπορείς να αναλάβεις τους Πολιτικούς Λόγους του γνωστού πρωθυπουργού των Σαρδάμ!!

    Μεγάλε έχω γιατρό.
    Από Δευτέρα

  32. goas

    Παρολίγον να γενεί πολιτική η συζήτησις τούτη!
    Φτού, ρε γαμώτον!! Δεν μπρόλαβα και πέσανε μαρμάγκαι….

    Εις άλλα!
    Έρρωσθε!

  33. Domino

    Δώσε, δώσε, δώσεεεεεεεεεεεε!!!!!

    Πολύ γκάζι φίλε μου!

    Αυτά που μας δείχνουν δεν είναι τίποτα δυστυχώς, είναι απλά να τραβάνε την προσοχή μας αλλού. Αυτή τη στιγμή γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

    Σκοτώνεται η ΔΕΗ για να τραφούν τα όρνεα

    Μία εταιρία σε 2 χρόνια θα έχει καταφέρει να ελέγξει ΠΛΗΡΩΣ το τι φτάνει στο πιάτο μας.

    Σταματάω γιατί εκνευρίστηκα και θα γράφω όλη νύχτα…

  34. paris

    ENA ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://www.famagustaday.info
    Στηρίξτε μέσα απο τις σελίδες σας , τα blogs σας , τα άρθρα σας αυτήν την προσπάθεια. Ενημερώστε φίλους, στείλτε τους email. Θα πρέπει μέχρι τις 25 να είμαστε έτοιμοι. Ας το δοκιμάσουμε, είναι ενα απλό κλικ.

    ευχαριστώ για την φιλοξενία
    συγνώμη αν ενόχλησα

  35. alximist

    Αγόρι μου! έγραψες επιτέλους, γιατί δεν γράφεις πιο συχνά…

    Καλά το Καραγκιόζης shareholder σχόλιο ήταν άπεχτο….

  36. Tzonakos

    Σήμερα βρήκα χρόνο να το διαβάσω και το έκανα επειδή ειδα οτι μπορείς να γράφεις σαν να τα λες ο ίδιος έξω με φίλους και συμπάσχοντες.
    Αλλα όχι σαν γκρίνια, και αυτό ειναι προσόν.
    Μάθαμε κι όλοι να λέμε πράγματα υπο μορφή γκρίνιας και δεν μ’ αρέσει να γκρινιάζω γμτ. Μ’ αρέσει να μαι ετσι όπως τα λες, απαλλαγμένα απο το πρέπει-να-γράψω-και-να-τα-χώσω.
    Το χω δοκιμάσει. Είναι οταν οι λέξεις στο πληκτρολόγιο έρχονται μόνες τους, δίχως να σκέφτεσαι, απλα να είσαι εσύ.
    Η χώρα του Χαϊλάντερ καντέμη έχει ανάγκη απο εμάς καθαρούς και μια φωνή, άντε και μια ρημαδοψήφο να δίνουμε αυτά που πρέπουν και να κάνουμε κατι, ενα ψίχουλο, κάτι, για να καθαρίσει ο τόπος απο τους «δημοκράτες».
    Βαρέθηκα να μαι δημοκράτης και αυτά που πληρώνω να τα καρπώνονται όσοι με κυβερνούν κι απο πάνω εξ ονόματός μου και με την ψήφο τη δική μου και του απέναντι ηλίθιου.
    Καλημέρα.

  37. Παράθεμα: Τους κάνατε τα 3... 2 « kaltsovrako
  38. ostria

    Ετσι γμτ καποιοι να τα λεν με το ονομα τους.ΜΠΡΑΒΟ, γιατι αμαν πια!!!μας εχουν πνιξει τα σκατα,για να μην πω εκεινο το θεικο της γιαγιας μου¨οι μουτσοι που γαμουσαμε γιναν καπεταναιοι.

  39. Παράθεμα: Ξανά ρε Τάσο, ξανά… « kaltsovrako
  40. Niemandsrose

    Χθες μόνταρες, αλλά σήμερα ζωγράφισες!!

    Έχω όμως και μια απορία. Όταν λες «παραιτήθηκα» εννοείς από δουλειά ή από την εικόνα σου;

    😳

  41. Niemandsrose

    Χθες μόνταρες, αλλά σήμερα ζωγράφισες!!

    Έχω όμως και μια απορία. Όταν λες «παραιτήθηκα» εννοείς από δουλειά ή από την εικόνα σου;

    😳

  42. Rodia

    RESPECT βρε 🙂 Εκείνες οι μέρες που το ανέβασες ήταν πλύ μαύρες για μένα κι έτσι μου ξέφυγε το κείμενο. Το τοποθετώ αμέσως στο «Σαφάρι στα blog». Μπράβο Τάσο!!! Α-ΨΟ-ΓΟΣ

  43. Niemandsrose

    «Ήδη, σήμερα το δοκίμασα. Παραιτήθηκα.»
    Τι εννοείς;
    [δε δούλεψε το emoticon του wordpress για να καταλάβεις την έκφρασή μου. απορία με κόκκινα μάγουλα].

  44. ketty-ph

    Αψογα!
    Επόμενο βήμα:
    Κλείστε την γαμημένη tv.Να μας μείνει λίγος καιρός να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα,μας τρώνε πολύ χρόνο με τις μαλακίες τους και μην αμφιβάλλετε, το έχουν μελετήσει.Να μας μείνει χρόνος και θυμός ζωντανός να δείρουμε και κανένα γιαννάκη να ζωντανέψει λίγο ο μάτης που έχει βασιλέψει απ το πολύ κούνημα του κεφαλιού!

  45. kaltsovrako

    Niemandsrose, απο τη δουλειά μου μάτια μου. Καλά κατάλαβες.

    ketty-ph, συμφωνώ. Μονάχα που να, εγώ την ανοίγω αργά το βράδυ συνήθως για να κοιμηθώ, ενώ πολλοί άνθρωποι σαν τον μαστρο Νικόλα ας πούμε δεν μπορούν πλέον να κάνουν χωρίς αυτή. Είναι η παρέα τους, η συντροφιά τους πια. Μην τους αδικείς. Είναι αργά να αλλάξουν συνήθειες. Είναι αργά γιατί το κουτί είναι πιά μέλος της οικογένειας μας.

  46. kaltsovrako

    Τέτοια κάναμε πιτσιρικάδες στα καφέ.
    (μεταξύ μας τώρα… στη δικιά μας περίπτωσιν ταιριάζει περισσότερο το άλλο που κέρασες παλαιότερα. χαχαχαχα)

  47. ketty-ph

    Για τους μαστρο-Νικολάκηδες μιλάω βρε παιδί μου.Και η ρημάδα στα μέτρα τους είναι κομμένη και ραμένη γιά να μας τους κουβαλήσουνε πάλι αύριο.( τους εξωγήινους πολιτικούς και δημοσιογράφους που αν τους ακούς σήμερα στο -debate- λες πως εσύ ζούσες τόσο καιρό σε άλλη γη σ άλλα μέρη),Διαφωνώ μόνο στο ότι ναι μεν αυτοί την θεωρούν μέλος της οικογένειάς τους αλλά αυτό που παίζεται είναι ότι έχει αντικαταστήσει και την οικογένειά τους και την πραγματική ζωή τους, τους μεταφέρει σε μιά εικονική ζωή που την ζουν σαν πραγματική,πράγμα που αναιρεί την παρουσία τους,άρα και την ενεργή συμμετοχή τους στον αληθινό κόσμο.
    Ζούμε παρέα με ζόμπι…
    Αυτοί κουνάνε την ξερή τους μπρός στο κουτί κι εγω λέω ν αρχίσω τις φάπες πρωτίστως από αυτούς.Τους αδικώ λες,αυτοί όμως αδικούν και μένα και τον εαυτό τους….
    Καταλαβαίνεις τι λέω?Σήμερα κάποιοι μαστρο-Νικολάκηδες δεν έχουν
    ούτε οικογένεια ούτε tv ούτε σπίτι ,χωράφι,γη,αέρα,ζωή γιατί όταν έπρε
    πε να είναι σε εγρήγορση για να φυλάξουν όλα αυτά, αυτοί μετρούσαν
    τις κουράδες της αγελάδας του Γρηγοράκη καλέ μου!
    Με εκτίμηση σας χαιρετώ…

  48. Παράθεμα: AllWe.tv » Ασταδιάλα μικροτσούτσουνοι

Σχολιάστε