Είναι επικίνδυνα άχρηστοι…

ακόμη και για τους εαυτούς τους. Τον κόσμο θα φροντίσουν σωστά;

Η έλλειψη σχεδιασμού (πολυφοριέται ως λέξη, αλλά όχι άδικα βέβαια) φαίνεται ολοκάθαρα σε αυτή την φωτογραφία. Ο πρωθυπουργός μαζί με τρείς κομβικούς συνεργάτες του (μεταξύ των οποίων και ο ΥπΕθΑ*) εν πτήση προς τα σημεία της πυρκαγιάς. Με μια σοβαρή κυβέρνηση αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Χθες λοιπόν, το ελικόπτερο δυσκολεύτηκε αρκετά να προσγειωθεί λόγω των ανέμων σε συνδιασμό με την πυργαγιά σε σημείο να αλλάζει μέρη και επειδή έχουμε δει αρκετά τελευταία με τα ελικόπτερα (θυμήσου Chinook) έπρεπε κάποιος υπεύθυνος άνθρωπος (όχι θεσμικά απαραίτητα) να σκέφτεί να τους πεί να πάνε χωριστά. Αυτό εμένα μου λέει πως το μόνο που πήγαν να κάνουν ομαδικά και αρπακολατζίδικα ήταν δώσουν το παρόν για λόγους εντυπώσεων. Όχι πως δεν ήταν ειλικρινής η πρόθεση τους, αλλά αυτή η μαλακία έγινε στη φούρια και τον πανικό του προεκλογικού άγχους μπροστά στην καταστροφή. Μπράβο στο μυαλό που το σκέφτηκε και κυρίως το υλοποίησε.

Μετά περιμένουμε να χρησιμοποιήσουν σωστά τον κρατικό μηχανισμό; Αυτοί είναι ανεπαρκείς να προστατεύσουν την πάρτη τους πανω στον πανικό… ή όλα είναι θέμα προεκλογικής εικόνας τελικά; Μπαααααα, σιγά τους μαγκάϊβερς.

Το άμεσα επόμενο στάδιο της επικοινωνίας τους είναι να φανούν θύματα ή ήρωες ανάλογα με τη ροή των γεγονότων (με μια μυρωδιά G. W. Bush στις 12 Σεπτεμβριου, αν θυμάστε). Εδώ ήμαστε και θα τα δούμε (αν δεν καούμε και ‘μεις μέχρι τότε)

Όπως επίσης από την πλευρά μας, καλό θα είναι να μην παρασυρθούμε από τον τρόμο και τον πανικό και υπερβάλουμε τις επόμενες μέρες, γιατί φοβάμαι πως έτσι θα βάλουμε το ΛΑΟΣ (και κάθε τέτοιου είδους λογικές) στη βουλή ΠΡΙΝ από τις εκλογές.

* Aν δεν κάνω λάθος, η θέση του δεν είναι εκεί αλλά σε μια πανάκριβη υπόγεια αίθουσα συντονισμού. Αλλά ξέχασα… έχουμε εκλογές.

……………………………………………………………………………………………………………………..

«Σήμερα είδα τον πόνο».

Γιώργο, σκάσε καλύτερα απόψε εντ γκόου του σλιπ.

Ένα σχόλιο

  1. internetakias

    Πάνω στην αγωνία τους να πάνε να αυτοθυσιαστούν για να σώσουν τον κόσμο ακολούθησαν το ίδιο dress code.

    Θα εχουν στο Ministers’ Guide for Public Appearances ειδική στολή για καταστροφές φαίνεται…

  2. anadelfos

    Ναι, λίγο ποιητικό αυτό, αλλά και ο άλλος που στο διάγγελμά του λέει το βαρυσήμαντο: «κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές»..
    Σώπα ρε μεγάλε!

  3. kitsosmitsos

    Το καλύτερο το είπανε προχθές οι κάτοικοι της Ζαχάρως όταν έφτανε η κομπανία «Δε θέλουμε επίσκεψη απ’τον πρωθυπουργό, θέλουμε επίσκεψη από πυροσβεστικό».
    Τι να τους πεις μετά από αυτό; Αλήθεια, ακούει κανείς;

  4. Oneiros

    Amateur hour κι απίστευτη ανευθυνότητα’ όσο ανύπαρκτο κι αν ήταν το κράτος εκείνες τις ώρες, αν έπεφτε το ελικόπτερο ή γίνονταν κάρβουνο το motorcade τους, τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα (φαντάζεστε να ορκίζονταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Νέρωνας ή ο Λιάπης; *μπρρρρ*)
    Και, τουλάχιστον, μιά και κατάφεραν να κάνουν την απίστευτα ηλίθια κασκαντεριά και να φτάσουν στην υπό πύρινο κλοιό Ζαχάρω, θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι οργανώνοντας ένα κονβόι εκκένωσης των 1000 κατοίκων που εκείνη την ώρα ήταν μαζεμένοι στο στάδιο. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να την ακούσουν από τις γιαγιάδες στην πλατεία («ότι και να πείτε έχετε δίκιο»), να παραστούν σε ένα televised briefing της πλάκας και να γυρίσουν με την ουρά στα σκέλια στη Σπάρτη για να στείλουν το Sikorsky νυκτερινής πτήσης να κάνει αυτό που δε μπόρεσαν φυσικά να κάνουν οι ίδιοι (πάλι καλά που δεν έπεσε κι αυτό).
    Btw, το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, όταν μπήκαν άρον άρον σε ελικόπτερο του στρατού που πιλοτάριζε ο Σπήλιος, για να φτάσουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους μετά την πτώση του Helios (και ξανά, τότε, τους την είπαν όλοι, δικαιολογημένα…)

  5. Trackback: buzz
  6. passer by

    Γιατι δεν τους κλειδωνει καποιος ολους τους πολιτικους σε κανα δωματιο να δινουν συνεντευξεις και να παρατησουν τα σκαφη τους πιλοτους και ολους οσους χρειαζονται να τους φυλανε και να τους περιποιουνται στην ησυχια τους να πανε εκει που χρειαζεται να πανε;

    Η παρουσια πολιτικων σε τετοιες περιπτωσεις θα επρεπε να τιμωρειται δια νομου. Σε οποιο κομμα και αν ανηκουν.

    Αλλα πολυ φοβαμαι οτι τη Δευτερα 17 Σεπτεμβρη θα τα εχουμε ξεχασει ολα.

  7. redshift

    Ο Παπανδρέου είπε αυτό που λες εσύ σε τόσα posts φίλε μου. Αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης στις δημοκρατίες που ζούμε. Μήπως θα ήθελες να ζεις στην αμερική όπου μετά την 11η Σεπτεμβρίου κανένας δεν τόλμησε να κάνει αντιπολίτευση στις μ***κίες του Bush με τα γνωστά αποτελέσματα; Δεν μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να υπονοεί ότι το έθνος δέχεται επίθεση από σκοτεινές δυνάμεις, χωρίς κανένα στοιχείο να δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση, για να αποτινάξει τις ευθύνες του και να μην του απαντήσει κανείς.

  8. kaltsovrako

    stixakia, φταίει το κάδρο της φωτό που δεν είναι ευρυγώνιο.

    internetakia, μή το γελάς καθόλου. Ισχύει.

    e.e., δεν τα είχαν χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνη την ώρα. Δεν τους είχε περάσει καν απ΄το μυαλό, να κινητοποιηθεί κάτι άλλο εκτός της παρουσίας τους. Δραματικό.

    anadelfe, θα πώ κάτι σκληρό για αυτήν την ώρα. Υπήρξαν πολλά σαββατοκύριακα με αντίστοιχους νεκρούς στους δρόμους. Τώρα πήραν χαμπάρι που ζούν. Η εικόνα είναι που τους σπρώχνει σε τέτοιες ηλίθιες δηλώσεις. Δυστυχώς πατάνε σε ευκαιρα πτώματα.

    kitsomitso, να είναι ευτυχισμένος που ήταν τόσο πολιτισμένη η αντίδραση των ανθρώπων.

    Oneiros, κόψε την πλάκα με τους υπηρεσιακούς. Ανατριχιάζω μόνο στη σκέψη.

    passer by, υπάρχει δωμάτιο που θα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά βλέπεις αυτές οι γαμημένες οι εκλογές…

    redshift, ναι συμφωνώ. Μονάχα που καλό ήταν να βοηθήσουν λιγάκι παραπάνω αντί να βάζουν τρικλοποδιές στους άχρηστους. Από αύριο ας τους γαμήσουν. Όσον αφορά τα τσιτάτα και η γραμμή του τύπου «Η Ελλάδα δέχεται επίθεση» και οι συνειρμοί που δημιουργεί στον κόσμο, πολύ φοβάμαι πως θα μας εξωθήσουν να σκληρήνουμε κι άλλο. Εμπρός για μια ακροδεξιά φοβισμένη Ελλάδα.

    a8lios, αν αυτοί που έχουν τα μέσα δεν κουνηθούν, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καούμε. (δε διαφωνώ αλλά πρώτα πρεπει να λειτουργήσουν κάποια βασικά)

  9. noiz

    λυπαμαι τα εκατομμυρια των Ελληνων που θα κανουν τον κοπο να πανε να ψηφισουν σε λιγες μερες. Κριμα…
    και δεν το λεω μονο για τις φωτιες, μου φενεται γενικα αδικος κοπος…

  10. kaltsovrako

    Διαφωνώ noiz.

    ΤΩΡΑ πρέπει να φανούμε. Αν κρυφτούμε από τις εκλογές, δε θα πρέπει να κατηγορήσουμε κανένα μετά, πως δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

  11. γιώργος

    οι εξελίξεις, ‘δείχνουν’ να είναι ‘θύματα’…
    βέβαια, τα μεγαλύτερα και σίγουρα θύματα,
    είμαστε όλοι εμείς…

    καληνύχτα και περαστικά μας…

  12. espοir

    μαύρα μεσάνυχτα,

    Μιας και το ανέφερες, του χρόνου τον Αύγουστο θα έχουμε την ευκαιρία να δει (ΠΑΛΙ) όλος ο κόσμος τι έγινε φέτος στην Ελλάδα.

  13. kaltsovrako

    Του χρόνου το καλοκαίρι αλλά και Σαββατοκύριακα επίσης καλό θα είναι να προτιμήσουμε να κάνουμε διακοπές, μια βόλτα από τα χωριά αυτά, έτσι να τονόσουμε λιγάκι (όσο μπορούμε και μας επιτρέπεται) την τοπική οικονομία.

    Μια ακατέργαστη σκέψη κάνω.

    Και ας αξιοποιήσουμε με πιό αποτελεσματικό τρόπο τον αγροτουρισμό.

Σχολιάστε