Ξεκίνησαν…

Ετσι όμως δε θα με κάνετε να μη ψηφίσω.

Ξέρω πως σας βολεύει αγάπες μου τηλεοπτικές.

Μα δε σας κάνω τη χάρη.

……………………………………….

Ανατριχιάζω στη σκέψη πως η γενιά που κυβερνά με αυτό τον τρόπο βγήκε στους δρόμους, φώναξε και αντιστάθηκε ενώ η σημερινή απλά σιωπά μαυροφορεμένη και απέχει.

Ανατριχιάζω γιατί θα έρθει και η σειρά της να κυβερνήσει.

Ένα σχόλιο

  1. newmanifesto

    ναι, αλλά το ερώτημα είναι ΤΙ θα ψηφίσεις?

    εκεί αρχίζουν τα δύσκολα …

    bonzour

  2. kaltsovrako

    A8lie, το είχα καταλαβει. Δεν είχα προλάβει να «ολοκληρώσω» το post.

    porn0star, παρακάλω. Δε θα λείψει από κανέναν. Έχει για όλους. «ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ»

    kopelitsa, τα γαμάει θα πρόσθετα (είσαι και μικρή κοπέλα)

    Μανι, είμαι γεννημένος για τα δύσκολα. (μάλλον επείσθην)

    Axtapos, δε πιστεύω να εννοείς πως η πρώτη μας επιλογή είναι να σαλτάρουμε όλοι;

    😉

  3. axtapos

    Πως τα διαστρεβλώνετε όλα εσείς οι …ιστρούχτορες.. είναι απορίας άξιον!
    Εκτός και αν εσείς αυτό θέλατε!

  4. kaltsovrako

    κιεσκεσέ ιστρούχτορες;

    Χαχαχα. Καλά η αλήθεια είναι πως δε περιμέναμε να σαλτάρουμε τώρα.
    (το κατάλαβα σύντροφε. Πλάκα κάνω)

    Τί είναι ιστρούχτορας αλήθεια;

  5. Ιρλανδέζα

    Καλτσόβρακο,
    σε ανακάλυψα πριν από μερικές μέρες και μου φτιάχνεις τη μέρα κάθε μέρα με τα γέλια που ρίχνω. Να’σαι καλά!
    Κι εγώ συμφωνώ ότι τα 2 μεγάλα κόμματα πρέπει να φάνε μαύρο, όμως τρέμω κιόλας μην καταλήξουμε σε καμιά φάση που κανάς Καρατζαφέρης ή κανάς Παπαθεμελής γίνουν οι ρυθμιστές της κατάστασης. Διότι δύσκολα δε θα βγει πρώτο κόμμα είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν φωνάζουμε τώρα, κι αν δε σχηματίζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση από το μαύρισμα και αναζητήσουν στήριξη από τους προαναφερθέντες, τότε τί;;;

  6. B.B. Chris [Craft]

    έλα ρε καλτσό πως κάνεις έτσι. Εδώ έβγαλε έρευνα η θυγατρική της διαφημιστικής τους για το κανάλι που είναι ανκόρ – γούμαν η σύζυγος αυτουνού που έφτιαξε τρία σπίτια σε τρία χρόνια…

  7. kaltsovrako

    ιρλανδέζα, δε λέω να μην ψηφίσει ο κόσμος τα δυο μεγάλα κόμματα. Αμα του κάνουν ας είναι. Αυτό που φοβάμαι είναι να μείνει αμέτοχος ο λαός από την εκλογική διαδικασία. Αυτό έχει χειρότερες συνέπειες μακροπρόθεσμα.

    B.B. Chris [Craft], κάτσε ρε μάστορα! Με τέτοιο κασέ εγώ θα έφτιαχνα τα διπλά. Δε μου λέει και πολλά αυτό, αλλά δε σημαίνει και από την άλλη πως τους υποστηρίζω.

    (Άσχετο. Θέλετε κανέναν Α.D. από τα μέρη σας;)

  8. tsouhtra

    «Ανατριχιάζω στη σκέψη πως η γενιά που κυβερνά με αυτό τον τρόπο βγήκε στους δρόμους, φώναξε και αντιστάθηκε ενώ η σημερινή απλά σιωπά μαυροφορεμένη και απέχει.

    Ανατριχιάζω γιατί θα έρθει και η σειρά της να κυβερνήσει.»

    Το πρόβλημα (προσωπική πάντα άποψη) δεν είναι το πως αντιδρά η σημερινή γενιά, αλλά ότι θα ξεχάσει όπως και η προηγούμενη…

    Ιρλανδέζα, ούτως ή άλλως όταν φτάνει η ώρα να ψηφίσουμε έχουμε να το έχουμε σκεφτεί καλά και να έχουμε γνώση του ποιου επιλέγουμε να ψηφίσουμε.
    Αν δηλαδή δεν είχε φτάσει εδώ η κατάσταση, δε θα χρειαζόταν να το κάνουμε με κρίση και φρόνιση?
    Anyway εγώ δεν ψήφιζα ποτέ κάποιο από τα 2 μεγάλα κόμματα – πάντα προσπαθούσα για την πολυφωνία στη Βουλή, άρα όλος αυτός ο πανικός μου φαίνεται και κάπως περίεργος….

  9. Παράθεμα: Πήρε φωτιά ο κώλος μας « ShoutBox
  10. Niemandsrose

    Λίγο σέβας ρε Καλτσό στην αποχή. Υπάρχουν άνθρωποι πιο βαθιά πολιτικοποιημένοι από σένα κι από μένα που είναι ενεργοί πολίτες 365 μέρες το χρόνο κι όχι 1 κάθε 4 χρόνια και που ενσυνείδητα απέχουν από αυτή τη ρέπλικα πολιτικής ζωής.

    Niemandsrose to Kaltsovrako 0 points (today).

    😦

  11. DCD

    Γιατι εξακολουθω και πιστευω οτι ψαχνουμε σε λαθος μερος να βρουμε αυτο που κρυβεται σε λαθος σημειο του μυαλου μας?

    Το να μη θεωρουμε λυση την αποχη (και να την κραζουν ολοι ξαφνικα κατ’αυτον τον τροπο) αλλα η αντιπροταση να ειναι ψηφο σε ασχετα κομματα, μου κανει σαν το κραξιμο που ριχνει ο Γιωργακης στο Κωστακη.

  12. Sigmund_01

    Εκτός από τα ευρωψίχουλα που μοιράζουν στους πυρόπληκτους, τους πυροκαμένους άκουσε κανείς κάτι για την προστασία της φύσης;
    Μήπως να απαγορευτεί το κυνήγι για τα επόμενα χρόνια;
    Μήπως να περιφραχτούν τα καμένα για να μην καταπατηθούν;
    Mήπως, λέω μήπως ακούσατε κάτι;
    Έστω και σαν προεκλογικό πυροτέχνημα ιδιαίτερα από τα κόμματα των κυνηγών και των διάφορων οικολόγων!

  13. kaltsovrako

    ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    Δε λέω αυτό! Το πρόβλημα θα είναι να μην συμμετάσχει ο κόσμος στις εκλογές. Ασχετα τί θα ψηφίσει. Ας ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί, αν γινόταν. Αλλιώς θα καταλήξουμε με τα χρόνια να εκλέγεται κυβέρνηση με συμμετοχή 30% των πολιτών. Αυτό λέω. Άλλωστε αυτές οι πρακτικές ευνοούν τον ίδιο σκοπό που νομίζουν πως πολεμούν κάποιοι.

  14. DCD

    Ναι ρε παιδι μου, καταλαβαινω τι λες. Απλα ολο αυτο το κατα της αποχης μου κανει σαν αντιπολιτευση απο αυτους που ψηφιζουν. Θεωρω οτι και το ενα και το αλλο ειναι μια πολιτικη κινηση. Καταλαβαινω επισης γιατι μπορει να βοηθηθει το μεγαλο κομμα απο μια τετοια κινηση απλα περιμενω να ακουσω και πως ακριβως θα βοηθησει η καταναγκαστικη ψηφος σε καποιο ασχετο κομμα απλα για να φυγουν οι απο πανω.
    Βρομαει απο πολλες μεριες το θεμα. Ουτε εγω εχω κατασταλαξει για τις κινησεις μου. Βασικα ειμαι πολυ προβληματισμενος με το πως στο διαολο ειναι δομημενο αυτο το κωλοσυστημα που θα εχει σαν χαμενους και εσενα και εμενα και τον πασοκο και τον νεοδημοκρατη, ετσι κι αλλιως. Εχω σιχαθει Τασο, απλα..

  15. kaltsovrako

    Δεν υπάρχει καταναγκαστική ψήφος ρε Τάσο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ότι θέλει ο καθένας κάνει αλλά δε γουστάρω να μου παραπονεθεί κανένας λευκοψηφοφόρος για αυτά που θα συμβούν αυριο.

    Δε θα μαλώσω κιόλας για την γνώμη μου. Κουβέντα να γίνεται.

  16. γκαβός & κοντός

    Καλτσόβρακε ως γκαβός συντάσσομαι σε αυτήν την «καμπάνια». Και το ματζαφλάρι πολύ δυνατό ρε φίλε…
    Ξυπνάμε, ταυτότητα. πέντε λεπτά στην ουρά, ψηφίζουμε και αυτό είναι. Τέλος στην Αποχή. Τέλος στην Ανοχή.

  17. pascal

    @DCD: Απορείς : «απλα περιμενω να ακουσω και πως ακριβως θα βοηθησει η καταναγκαστικη ψηφος σε καποιο ασχετο κομμα απλα για να φυγουν οι απο πανω»

    Θα σου πω.
    Υπάρχει περίπτωση να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνησης, αν:
    Προκύψει πεντακομματική βουλή+ τα κόμματα που δεν μπουν στη βουλή συγκεντρώσουν συνολικά 3% και πάνω + το πρώτο κόμμα δεν ξεπεράσει το 42%.

    Μπορεί να μη φύγουν οι από πάνω (γιατί όλο και κάποια κυβέρνησης συμμαχίας θα σχηματιστεί) αλλά την τρομάρα τους θα την πάρουν.

  18. Arkin

    Οπότε το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο εκλογικός νόμος, που μας αναγκάζει να λύνουμε μαθηματικές εξισώσεις για να τον ανατρέψουμε. Μήπως θα έπρεπε να φωνάξουμε λίγο πιο δυνατά ώστε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος προς κάτι πιο δημοκρατικό;

  19. κατωηχουντα

    Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ

    Η Ν.Δ. άφησε την χώρα να καεί.

    ΠΑΣΟΚ για να ηρεμήσει η χώρα.

    ΠΑΣΟΚ

    ΠΑΣΟΚ

    Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

    ΠΑΣΟΚ

    ΠΑΣΟΚ

  20. pif-paf

    τι λες ρε με το πασοκ σου.Πολύ βολεμενος μου φένεσαι.Πες μας που σε διορίσανε;Μαυρο ρε!!!!!!!!!

  21. karfotos

    Το «I LOVE Byron» με άρεσε χαραγμένο στο γκλόμπ !!!
    Το απαστράφτον ματζαφλάρι θα έχει το «I LOVE Byron» ή έστω την υπογραφή του Βύρωνα ???
    Δηλαδή κάτι σαν Special Edition , απλά υπάρχουν πολλά !!!

  22. ritsmas

    kaltso Το ξέρεις ότι δεν ξερω πια τι να απαντήσω σ αυτά που γράφεις; Εχει επελθει ελαφρά κόπωση αναμεικτη με αγωνία. και διερωτώμαι πώς θα πορευτούμε έτσι ξυπόλυτοι στ αγκάθια, γυμνοί χωρίς ενα καλτσόβρακο να μας προφυλάσσει από κρυώματα, αδειοι από συναισθήματα , αδειοι όμως και από την εσωτερική ανάγκη της επιβίωσης.
    Αυριο θα γραψω κατι πιο αισιόδοξο, γιατί πρέπει και το οφείλω σε ολους …φυσικά και στον άθλιο εαυτό μου

  23. Μαύρο πρόβατο

    Καλησπέρα,

    δε θέλω να μπλέξω σε καμμία μπερδεψοδουλειά γι αυτό ξεκαθαρίζω οτι θα ψηφίσω κκε (αν μπορέσω να είμαι στην κατακαϋμένη πατρίδα στις 16…) και οτι καμμία διάθεση δεν έχω να κάνω πολιτική προπαγάνδα για το κόμμα μου από το μπλογκ σου.

    Για άλλο θέλω να γράψω: οτι πραγματικά δεν κατανοώ την κρισιμότητα της τρέχουσας εκλογικής διαδικασίας και γι αυτό, ούτε τον κίνδυνο που θέλεις ν’αποφευχθεί, για διόγκωση της αποχής ή των άκυρων/λευκών.

    Βρίσκω οτι έχει απόλυτο δίκιο η niemandsrose για το θεμιτό και το πολιτικώς δικαιολογημένο ακόμη, αυτής της στάσης.

    Να τα κάνουμε λιανά: όποιος απέχει βοηθάει να παραμείνει η ΝΔ στην κυβέρνηση (αν είναι πρώτο κόμμα, λέω εγώ).

    -Αν ο απέχων ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, μπορεί να το ανεβάσει αυτό στην κυβέρνηση.
    -Αν ψηφίσει άλλο κόμμα, μπορεί να συμβάλλει στο να έλθει η κατάσταση όπου κανείς δε θα έχει αυτοδυναμία (σημειώστε οτι αν μόνο αυτό θέλει κανείς, τότε πρέπει να ψηφίσει ΛΑΟΣ μήπως έχουμε πεντακομματική βουλή). Έστω. Και τότε; Τα ορατά ενδεχόμενα είναι:
    1) Γερμανία. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
    2) Αλα Τούρκα. Κυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ
    3) Ιταλιάνο. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού.

    Εκτιμώ οτι όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα είναι ρεαλιστικά και τίποτε άλλο δεν είναι ρεαλιστικό, στην περίπτωση πάντα που δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ του πολιτικού σκηνικού στην πατρίδα μας, πιστεύει οτι οποιαδήποτε από τις τρεις λύσεις δεν έρχεται στα ίδια με τη δικομματική εναλλαγή;
    Τι φρούδες ελπίδες είναι αυτές, οτι ένας νέος διπολισμός στη θέση του γνωστού, θα λειτουργήσει θετικά για το συμφέρον του λαού και του τόπου; Ποιός πιστεύει οτι σήμερα μας χωρίζει ένα ψηφαλάκι από το ξεβάλτωμά μας;

    Αστεία πράγματα… Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, κοινωνικών συγκρούσεων, κι αν ποτέ φτάσουμε να τον διανύσουμε. Μπροστά σε αυτόν, και με δεδομένο οτι απορρίπτουμε τα δύο κόμματα που διαχειρίστηκαν τα της κυβέρνησης από τότε που θυμόσαστε τον εαυτό σας οι νεώτεροι, τον αν θα απέχει κανείς στις 16 ή θα ψηφίσει κκε που λέω εγώ ή άλλο που λένε άλλοι, είναι λεπτομέρεια.

  24. kaltsovrako

    Μαύρο πρόβατο, θα το ξαναπώ γιατί ίσως δεν έγινα κατανοητός. Ο φόβος μου είναι πως μετά από αυτή την δίκαιη οργή που βλέπω, ίσως απαξιωθεί πολύ περισσότερο από τον κόσμο ο ρόλος της ψηφοφορίας.

    Ακυρα, λευκά και αποχή δεν μας έλειψαν στις τελευταίες αναμετρήσεις. Και το δέχομαι δίχως άλλη κουβέντα. Από εκεί και πέρα όμως…

    Υπάρχει ο κίνδυνος να αναδειχθεί μια ολόκληρη γενιά σχεδόν απολιτίκ. Αυτό είναι που με τρομάζει. Αν λοιπόν κάποιος θεωρρήσει πως το υπέρτατο που μπορεί να κάνει είναι να μαυροφορεθεί μπροστά στο κοινοβούλιο παριστάνοντας τη μανιάτισσα, μόνο και μόνο για να γράψει σωστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ, … εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δηλαδη τί; Απογοητευτήκαμε με τους πολιτικούς και δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, αρνούμενοι το μόνο όπλο μας; Η μόνη λύση είναι η μούγκα;

    Εσύ προτείνεις ΚΚΕ. Ορίστε μια λύση. Δεν απέχεις. Ζητάς κάτι, το δηλώνεις, εκπροσωπείσαι. Άλλος μπορεί να πεί ΝΔ κύριοι, γιαυτό και γιαυτό. Εκπροσωπείται. Αν απέχουν τόοοοοοσοι πολλοί, ποιών εκπροσώπιση θα έχουμε; Του σκληρού κομματικού πυρήνα των κομμάτων. Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι.

    Τώρα, όσον αφορά τις στρατηγικές της αποχής, τις αυτοδυναμίες και τα λοιπά δε με νοιάζει και πολύ, γιατί θεωρρώ πιό βασικό ζήτημα αυτό που έγραψα πριν. Όπως επίσης δεν θέλω πεντακομματική βουλή για ευνόητους λόγους. (Το τελευταίο ασχετο)

  25. Niemandsrose

    α) Σε μία χώρα που μέχρι χθες η ψηφοφορία ήταν υποχρεωτική μέχρι κυρώσεων (θυμάστε τις παραφιλολογίες ότι όποιος δε ψηφίζει δε θα μπορεί να βγάλει δίπλωμα, διαβατήριο και δε ξέρω τι άλλο)

    β)Σε μια χώρα που τα ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες αγγίζουν το 75 με 80% και βάλε που αν μη τι άλλο επικυρώνουν τη ρέπλικα δημοκρατίας που βιώνουμε.

    γ) Σε μια χώρα που το πελατειακό σύστημα καθορίζει τις σχέσεις πολίτη-κράτους, και αυτές οι σχέσεις είναι που έλκουν τα μεγάλα ποσοστά ψηφοφόρων.

    δ) Σε μια χώρα που ο πολίτης θέλει να λέγεται ενεργός για μία 1 μέρα στα 4 χρόνια (δλδ. στις 1460 μέρες), μόνο σαν ψηφίζει δλδ.

    ε) Σε μία χώρα που ο ριζοσπαστισμός φθάνει το πολύ μέχρι τις διαμαρτυρίες… της χήρας.

    στ) Σε μια χώρα που ο πολίτικος βίος είναι βαθιά διεφθαρμένος και κανείς δεν έχει αυταπάτη γι΄αυτό,

    η αποχή είναι μία αξιοπρεπής, ριζοσπαστική, ενεργή και ηχηρή επιλογή προς το πολιτειακό μόρφωμα για το οποίο συζητάμε.

    Και ως τέτοια χρήζει σεβασμού.

    Το να τσουβαλιάζεις όσους απέχουν ως απολιτίκ είναι λάθος [Άλλο οι λαϊφσταϋλάδες που δεν ασχολούνται με την πολιτική κι άλλο ο συνειδητοποιημένος απέχων].

    Το να τους ασκείς σάτιρα όπως στους ανίκανους πολιτικούς είναι λάθος. [Η σάτιρα προς τον αδύναμο, Καλτσό, δεν είναι σάτιρα ειναι χλέυη, σαρκασμός κλπ . Μόνο από το αδύναμο προς το δυνατό έχει νόημα, όπως έκανες μέχρι τώρα].

    Το να μη καταδέχεσαι να σκεφτείς πως για κάποιους έχει τεράστιο κόστος αυτή η επιλογή είναι λάθος [Το να ανήκεις κάπου είναι εύκολο. Το να μην ανήκεις είναι το ζόρι].

    Φιλικά όπως πάντα, Ν.

  26. DCD

    Παιδια να το κανω λιγο πιο λιανα. Σε αυτη τη κωλομπαλα που γεννηθηκα, δε με ρωτησε κανεις. Τη χωρισαμε σε κουτακια, βαλαμε σηματακια, εικονισματα, θεους, δαιμονες, πολιτικους και κανουμε ο,τι μας λενε. Δε προσπαθω να το παιξω επαναστατης. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. Θα ειχα παρει τα βουνα αν ηταν. Αν θελω να ειμαι εντιμος, ομως, προς τον εαυτο μου, δε θα ψηφισω τιποτα. Αν θελω να ριξω τη δεξια (μπαμπουλας) θα πρεπει να ψηφισω το λιγοτερο κακο κομμα απλα για να φυγει απο τη μεση. Ουαου! Τασο, αν παραπονεθω για τη διακυβερνηση της χωρας την επομενη μετα της εκλογες, δς θα φταιω λιγοτερο απο σενα. Θα πληρωνω τυς φορους μου οπως εσυ και θα τρωω το ιδιο αγγουρι οπως εσυ. ΘΑ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΩ ΟΠΩΣ ΕΣΥ. Δεν θα ειναι το αλλοθι μου οτι ψηφισα κατι ασχετο. Σου ξανα ειπα. Την επομενη μερα θα ειμαστε στα ιδια σκατα. Κουβεντα να γινεται οπως ειπες. Αυτο θελουν κι οι μεγαλοι. Κουβεντες. Απλα μη θεωρεις «καλυτερη» πραξη τη δικη σου απο τη δικη μου. Προσωπικα δε θα σου παραπονεθω.

    ΥΓ: Επειδη πολυ παιχνιδι γινεται με τα νουμερα, βαλε τα ποσοστα της αποχης να ψηφισουν (πες πως ειναι 25%): Ε, απο αυτο το 25% θα βγει το εξης: 35% ΝΔ, 30% ΠΑΣΟΚ, κτλ… Να εχουμε λιγο υποψη μας για τι μιλαμε οταν λεμε αποχη. Η αποχη ειναι πολιτικη κινηση και θα επρεπε να κανουμε κατι για να εχει πραγματικη δυναμη στο τελικο αποτελεσμα. Το οτι δεν εχει οφειλεται σε ολους οσους ψηφιζουν και βγαζουν ο,τι βγαζουν, και ψηφιζουν ο,τι ψηφιζουν. Απλα κανεις δεν εχει διαθεση να παλεψει γι’αυτο… (including me, με βαση την απογοητευση μου)

    Pascal δεν εχουμε καταλαβει το εξης (ουτοπικο ενδεχομενως): Αν μιλαμε απλα για μια τρομαρα, πιστευω οτι μπορει να προελθει κι απο μια μεγαλη αποχη. Το τελευτασιο διαστημα, αυτο που βλεπω στη blogοσφαιρα (sic) ειναι μακρια απο απο αποχη, ακυρα, λευκα και βουβες συγκεντωσεις. Αηδιασε οπως φαινεται ο κοσμος της blogοσφαιρας (sic οπως ειπαμε). Τελικα εχει αναρωτηθει κανεις για πιο λογο γινεται μια τετοια συγκεντρωση? Ειναι δυνατον να ιδρωσει το αυτι του Καραμανλη? Οχι. Το θεμα ειναι να αλλαξουν οι συνειδησεις των ανθρωπων. Να μπορεσει προβληματιστει καποιος για πιο λογο γινεται ο,τι γινεται. Αυτο και μονο μπορει κατι να επηρεασει. Μπορει και οχι. Απλα δε θα κραξω καποιον που δε θα κατεβει στη συγκεντρωση ή θα απεχει απο τις εκλογες.

  27. pesmeopwsthes

    kaltsovrako, μπορω να πω οτι διαβασω καθημερινα τις αναρτησεις σου καθως συμφωνω μαζι σου στα περισσοτερα πολιτικα θεματα, πιστευω ομως οτι στο θεμα της χθεσινοβραδυνης σιωπηλης διαμαρτυριας δεν εισαι σωστος.

    Μου φαινεται οτι αρνεισαι να δεις τα πραγματικα οφελη αυτης της διαμαρτυριας. Μιλας για αυτους που καποτε φωναξαν και αντισταθηκαν, και τωρα κυβερνουν, και για την γενια μας η οποια σιωπα και επιδεικνυει απλως ενα μαυρο ρουχο και απλα απεχει.

    Ομως ειναι αδικο και για τις δυο γενιες να τις βαζεις στο σακουλι, και να μιλας για το τοτε και το τωρα, χωρις να βαζεις στο τραπεζι τις διαφορες καταστασεις που επικρατουσαν.

    Τοτε η γενια εκεινη φωναξε και αντισταθηκε γιατι δεν ειχε κανεναν αλλον τροπο να δωσει τον δικο της πολεμο απεναντι στο κατεστημενο, στο κατεστημενο της χουντας, οπου καθε δημοκρατικο δικαιωμα ειχε καταλυθει.

    Απεναντιας εμεις, μεσω της δημοκρατιας, που πραγματικα δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο πολιτευμα, αλλα σιγουρα ειναι το καταλληλοτερο πολιτευμα, εχουμε φωνη και μπορουμε να αντισταθουμε μεσω της ψηφου μας.

    Χθες το βραδυ η κινηση σιωπηλης διαμαρτυριας, δεν ηταν τιποτα αλλο παρα αποδειξη υπαρξης στα κυβερνουντα κομματα. Η μαζικη προσελευση του κοσμου απεδειξε την δυσαρεσκεια του λαου για τις πολιτικες των κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν χρειαζοταν υβρεις ( ντροπη σε ολους αυτους, που σιγουρα δεν εκπροσωπουσαν την κοινη γνωμη αλλα τον εαυτουλι τους, που τολμησαν να φωναξουν να καει η βουλη, το σημαντικοτερο οπλο της δημοκρατιας, συνεπως και το σημαντικοτερο οπλο μας ) και βανδαλισμοι. Αλλωστε αυτα φερνουν αποτελεσματα πληρως αντιθετα απο αυτα που επιθυμουμε.

    Αλλωστε η χθεσινοβραδυνη κινηση βροντοφωναξε στα δυο μεγαλα κομματα οτι ο λαος δεν τους ανεχεται αλλο και θα αντισταθει, εστω και αν δεν ακουστηκε καμια φωνη, και αν δεν εγινε καμια συμπλοκη.

    Γιατι μη μου πεις οτι ολοι αυτοι που πηγαν στην συγκεντρωση ειναι ετιμοι να ριξουν σταυρο στην ΝΔ, και απλως κατεβηκαν στο συνταγμα για να περασει η ωρα.

    Σε καμια περιπτωση. Εστω και αν ενα ποσοστο της ταξεως του 1% ενηργησε ετσι, το υπολοιπο 99% που κατεβηκε, ειχε ως στοχο να αποδειξει στους «απο πανω» οτι ξερει τι του γινεται, και να τους προ’ι’δεασει για το τι να περιμενουν στις προσεχεις εκλογες.

    Και να σε σιγουρος οτι φετος το μηνυμα θα το λαβουν καλα και ο Κωστακης και ο Γιωργακης.

    Γιατι στην δημοκρατια αποδεικνυεις την αντισταση σου στο κατεστημενο, οταν μειωνεις την δυναμη των ισχυρων.

  28. DCD

    Και κατι ακομα Τασο (τωρα το ειδα)… η φραση : «Αν λοιπόν κάποιος θεωρρήσει πως το υπέρτατο που μπορεί να κάνει είναι να μαυροφορεθεί μπροστά στο κοινοβούλιο παριστάνοντας τη μανιάτισσα, μόνο και μόνο για να γράψει σωστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ, … εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.» με κανει να απορω για το ποιος τα γραφει αυτα. Αν δε μπορουμε να καταλαβουμε και να αναγνωρισουμε αυτα που κι εμεις οι ιδιοι εχουμε κανει, αν δε μπορουμε να αναγνωρισουμε οτι ζουμε σε ενα τεραστο (κακοπαιγμενο) θεατρο, με θιασαρχες του πολιτικους και ηθοποιους εμας, που μας στελνουν σαν τα προβατα στις καλπες οποτε γουσταρουν (για τα δικα τους συμφεροντα) κι εμεις τρεχουμε απο πισω κραζοντας οσους δεν τρεχουν, τοτε συγγνωμη αλλα θα πω αυτο που ειχα πει και πριν. Γινομαστε ιδιοι με τους πολιτικους (που μας αξιζουν).
    Περαστικα μας.

  29. kaltsovrako

    α) δεν είχα καμμιά κύρωση. Ψήφισα πρώτη φορά στα εικοσι-πολλά μου.

    β) Αν από 75-80% η αποχή φτάσει σε επίπεδα αμερικανικών εκλογών δηλαδή θα είσαι ευχαριστημένη από τη δημοκρατικότητα ή νομίζεις πως θα ιδώσει κανενός πολιτικού το δεξιό παπάρι;

    γ) Ναι αλλά εδώ σου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία (δυστυχώς, με την ανυπαρξία και την καταστροφή) από την αγανάκτηση μεγάλης μερίδας του κόσμου, να αλλάξεις την δύναμη της έλξης.

    δ) Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτή την τσίχλα πού την βρήκες;

    ε) Εκεί είναι το θέμα! Γιατί σήκωσα ΣΗΜΕΡΑ και όχι άλλη μέρα αυτό το γαμημένο post; Γιατί φοβάμαι μή χάσει ο Αλαβάνος ψήφο; Εδώ σε λίγο θα βγούν τα lifestyle τύπου περιοδικά και θα μας πουν πως είναι must η αποχή. Δε βλέπεις σήμερα τί έγινε; Αντοχές γαϊδουριών και μούγκα συγκατάβασης. Άσε με μωρέ, αφού τα ίδια λέμε. Εκεί όμως είναι ο κίνδυνος για μένα. Στο trend του πράγματος. Φτάνει να μας δείξει ο ΣΚΑΪς και «whow μαλάκα μου, κοίτα τί οργανώσαμε». Και μετά… «πάμε μια εκδρομή στη Μύκονο το Σ/Κ των εκλογών. Σιγά μην ασχοληθώ, το καθήκον μου το έκανα στο Σύνταγμα».

    στ) Ωραία συμφωνώ. Πάμε παρακάτω ή τον αφήνουμε να συνεχίζει να είναι. Αν μου πείς πως θα κατέβεις στις εκλογές εσύ, και τα βρακιά μου να σου δώκω. Κάτι όμως πρέπει να κάνω, δε γίνεται να παρακολουθώ το ίδιο σιριάλ για χρόνια.

    «η αποχή είναι μία αξιοπρεπής, ριζοσπαστική, ενεργή και ηχηρή επιλογή προς το πολιτειακό μόρφωμα για το οποίο συζητάμε.»
    Αν η άποψη σου είναι πως αυτό πρέπει να μεγαλώσει με μαυροφορμένες απολιτίκ μουγκοθόδωρους, πές το μου να το καταλάβω. Αυτό λεω.

    Θα το ξαναγράψω (για τελευταία φορά όμως, αρχίζει και με κουράζει):

    Δίναμαι να σεβαστώ ότι γουστάρεις. Καρατζαφέρη θες; Να τον σεβαστώ. ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ γουστάρω (γαμώ την πίστη μου) όμως αυτήν την πουτανιάρικη μυρωδιά -που οσμίζομαι πίσω από αυτη την ιστορία- των μεγάλων κομμάτων και κυρίως της ΝΔ (για να τα λέμε και όλα) που μαζί με το ΣΚΑΪ σπρώχνουν τον κόσμο σε αυτή τη λύση. Επικοινωνιακό είναι το γαμωπαίχνιδο προς όφελος πολύ συγκεκριμένων στόχων. Απορώ πως στο διάολο κανένα από τα κόμματα της Αριστεράς, ακόμα και το ΛΑΟΣ, δεν βγήκαν να το καταγγείλουν. Αλλα και άλλα το ΚΚΕ τα φωνάζει και τώρα αντί να στριγγλίζει πιό λυσσασμένα από ποτέ, παρακολουθεί να «χάνοναται» ψήφοι διαμαρτηρίας. Τί σκατά αόματοι είναι; Θα βγάλουμε κυβέρνηση με τα ίδια ποσοστά αλλά με λιγότερους να την έχουν ψηφίσει. Ωραία!

    Κάνω πενηνταράκια δυο-τρία πράγματα επειδή είσαι σπαθί.

    Όταν γράφω «Σάλτα και γαμήσου που νομίζεις πως θα απέχω, άχρηστε», σε ποιον νομίζεις πως απευθήνομαι; Στον ψηφοφόρο ή στον πολιτικό; Προφανώς στην τηλεοπτική φιγούρα του πολιτικού (που γράφω παραπάνω)

    Όταν γράφω «Με κάθε άκυρο……» σε ποιον νομίζεις πως στοχεύω σήμερα; Στο μαυροφορεμένο μαλάκα φυσικά, που νομίζει πως τελείωσε απόψε με την πολιτική.

    [Σαν πως ανήκω κάπου εγώ νομίζεις;]

  30. kaltsovrako

    DCD, θυμάσαι στην προηγούμενη συγκέντρωση είχα απογοητευθεί από την προσέλευση και σου είπα πως μετάνιωσα που δεν πήρα σηκωτή και τη μάνα μου μαζί. Δεν έχω θέμα με τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.

    Αλλά όπως γράφω και παραπάνω η ιστορία μου βρωμάει -μή στλενεις ρε αντίχριστε SMS! Φοβάμαι τέτοια ώρα τα τηλέφωνα. Χέζομαι πανω μου. Λέω, κάποιος την «έκανε» δε μπορεί! 😉 Συνεχίζω- από ψηλά. Όχι απαραίτητα να έχει οργανωθεί εξ αρχής με δόλιο τρόπο αλλά να έχει «σπρωχτεί» προς όφελος πολύ συγκεκριμένων σκοπών, μιας και η συνταγή είναι δοκιμασμένη και άκρως trend και χάϊ τέκ κατάσταση.

    «Απλα μη θεωρεις “καλυτερη” πραξη τη δικη σου απο τη δικη μου»
    Ξέρεις ότι λές μαλακίες… και σε βλέπει και ο Θεός. Όσον αφορά το αν θα πληρώνεις και θα βιώνεις τα ίδια σκατά με έμενα που θα ψηφίσω, έχεις δίκιο. Μόνο που αν υπάρχει 1% να αλλάξει κάτι θα το έχεις σπαταλήσει μαζί με εμένα. Και αν αυτό διογκωθεί και γίνει ηχηρή επιλογή -που λέει και η φίλη Niemandsrose- τότε σιγά μη στείλουμε στον ΟΡΛα το μόρφωμα.

    selewopwsthelo, για να εξηγούμαι. Τους λόγους που δε συμμετείχα τους εξήγησα εδώ, τους εξήγησα στο ΣΚΑΪ, τους εξήγησα στη γυναίκα μου, διαφωνήσαμε, εκείνη πήγε, εγώ όχι. (δε χωρίσαμε κιόλας. Δηλαδή μή τρελαθούμε και από πάνω). Την αγανάκτηση, την απογοήτευση τα νιώθω και γω. Ειλικρινά δηλαδή. Ας πούμε θεωρρώ πως είναι μια πρωτης τάξεως ευκαιρία για να φωνάξουμε όσο πιό δυνατά, όσο πιό υβριστικά και χυδαία έχουν ακουστεί ποτέ σε αυτή τη χώρα. Να ανατριχιάσει ο κόσμος όλος. Τα ιερά και τα όσια των εθνοσωτήρων μας και τα ταψάκια της μητρόπολης. Το μουνί που γλίστρησε τον κάθε ανεπάγγελτο αγά μου και να βάψουμε με μαυρο σπρεϊ όλες τις μούρες των υπευθήνων. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανατριχιάσει ο κόσμος, οι πολιτικοί, τα media. Αντ’ αυτού… βουβαμάρα. Αν δεν πονέσουν, αν δεν σοκαριστεί η κοινωνία, αν δεν αντιληφθούν πως κάτι αλλάζει από κάτω και βράζει, τότε φίλε μου το μόνο που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι πως θα ήμαστε οι καλύτεροι πελάτες τους.

  31. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

    Παίδες, μπορεί να μην ήταν ακριβώς το δικό μου γούστο πολιτικής έκφρασης αυτό που έγινε στο Σύνταγμα, αλλά ήταν πολύ κοντά. Kαι δεν ήταν ούτε απολιτικ, ούτε βουβό. Mια χαρά ηχηρό ήταν.

    Kαι το πώς το κατάλαβαν τα κανάλια έχει λιγότερο ενδιαφέρον από το γεγονός ότι μαζεύτηκε κόσμος που κάθεται μπροστά στις τηλεοράσεις ή και ακόμα πίσω από τα πληκτρολόγια. Διότι καλά τα πληκτρολόγια, αλλά καμμιά φορά πρέπει να ανταμώνουμε και κάπου και να λέμε δύο κουβέντες. Kαι άμα χρειαστεί να φυλάξουμε και ένα δάσος, ή να το ξαναφυτέψουμε, ή να πάμε εθελοντική βοήθεια στην Hλεία, πρέπει να μάθουμε να βγαίνουμε έξω.

    ‘Oσο για τα περί της έντιμης αποχής και του λευκού που γράφει εδώ ο Niemandsrose, εγώ δεν λέω ότι είναι ανέντιμα. Eγώ λέω ότι είναι αναποτελεσματικά. Δεν είναι απάντηση στην ερώτηση «τι ψηφίζω τώρα».

    H απάντηση στην ερώτηση «τι ψηφίζω τώρα», δεν είναι απάντηση στην ερώτηση, πως θα πάμε τη κοινωνία μπροστά. Tη κοινωνία μπροστά δε τη πάμε με τη ψήφο – ή μόνο με τη ψήφο – τη πάμε με το να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Eκεί που ζούμε, εκεί που εργαζόμαστε, εκεί που ανταμώνουμε. Eίναι άλλη μεγάλη κουβέντα, πολύ ουσιαστική, και είναι και μεγάλη προσπάθεια, που δεν είναι μόνο κείμενα.

    Kαι αυτό είναι και κάτι που ξεχνάμε. Kαλά τα μπλογκς. Πολύ καλά δηλαδή. Eίναι κανάλι πληροφόρησης, και κουβέντας, και ανάπτυξης δράσης. ΑΛΛΑ η ζωή εκεί έξω θέλει και πέρα από τα μπλογκς. Kαι καλά «ψηνόμαστε» μεταξύ μας, αλλά θέλει να ψήσεις και το γειτονά σου, και τον συναδελφό σου στη δουλειά, και το κολητό σου, και το περιπτερά σου να βγουν το βράδυ μία βόλτα με φακούς στα δάση, να φυτέψουν ένα δέντρο, να μην αφήσουν να τους πάρουν το πάρκο. Kαι μετά από αυτή την εμπειρία δράσης, να το πάνε και πάρα πέρα.

    Στο μεταξύ, δε ξέρω αν πληγώνεται η αισθητική κάποιων με τα μπλογκ και τα ντίλντο. Eγώ το βρήκα αρκετά αστείο και λίγο πιο ενδιαφέρον. Όποιος θέλει ας έρθει να μου κλέψει ένα μπανεράκι που έφτιαξε ο Crazy Monkey. Θα βάλω και ένα πιο μεγάλο. Kαι ας το ανεβάσει. Kαι ας σπρώξει και ενα e-mail σε κολητούς και φίλους. Tο να πάθουν μία καλή καθίζηση τα κόματα εξουσίας στις 16 του μήνα δεν είναι η απόλυτη λύση αλλά είναι μόνο καλά νέα από όποια άποψη και να το δεις.

    Nα! Tην έκανα την … προπαγάνδα μου και εγώ. Αφού με κατηγορεί ο Niemandsrose. να μη πάει και τσάμπα. Bρε Niemandsrose στον καλτσόβρακο που λες ότι σου προσβάλει την αισθητική του πήρες το μπανερ και το έβαλες στο μπλογκ σου. Tο δικό μου – αυτό που μου φτιάξαν δηλαδή – που είναι και καλαίσθητο … γιατί τέτοια περιφρόνηση;

  32. asymvivastigenia

    Μπράβο σε όλους που ήταν εχθές στο Σύνταγμα. Φυσικά, η διαμαρτυρία χαντακώθηκε από τα ΜΜΕ (με μια δυο εξαιρέσεις ίσως)…

    Κατ’εμέ, το ζήτημα είναι η νοοτροπία που επικρατεί σε αυτή τη χώρ.α Το ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΚΚΕ ή οτιδήποτε γιατί ψήφιζαν οι γονείς μου , οι γιαγιάδες μου, τα αδέρφια μου, γιατί «έτσι έχω μάθει». Έχουμε καταφέρει και δεν ψηφίζουμε ΟΥΤΕ κόμματα, ΟΥΤΕ πρόσωπα: ψηφίζουμε παραδόσεις. Και οι παραδόσεις δύσκολα σπάνε.

    Ποιός ψηφοφόρος του ενός ή του άλλου κόμματος διάβασε ποτέ το πρόγραμμα του; Ποιός έκατσε μια φορά να παρακολουθήσει συνεδρίαση στη Βουλή από την τηλεόραση για να κρίνει προσωπικά κάποιον βουλευτή;

    Δυστυχώς, ο Έλληνας αντιμετωπίζει τις εκλογές ως μια στάση πριν την Κυριακάτικη επίσκεψη στην καφετέρια. Όταν ακούμε νέους ανθρώπους να λένε «δεν ασχολούμαι με τέτοια και δε θα πάω να ψηφίσω» κάπου καταλαβαίνεις πόσο χαμηλά έχουμνε πέσει.

    Φυσικά, όλα αυτά δε θα αλλάξουν με τκαμια διαδήλωση ή διαμαρτυρία. Ο μόνος τρόπος πλέον να αλλάξει κάτι είναι μια «επανάσταση», αλλά όχι με την έννοια που έχει εμπορευματοποιήσει το σύστημα «(βλέπε Che) , αλλά με μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ επανάσταση. Πρώτα αλλάζεισ τον εαυτό σου και μετά τον κόσμο.

    Όταν κλείσουμε την τηλεόραση,… όταν ανοίξουμε ένα βιβλίο… όταν κανείς πια δε πατάει στα ευκαιριακά σκυλάδικα που σερβίρουν μουσική σαν αλυσίδα fast food…;όταν ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του βολέματος και του μέσου… τότε θα αλλάξει ο κόσμος.

    Και δυό λόγια για τα δύο μεγάλα κόμματα… Είχα την εντύπωση ότι κάποτε έγινε ένα δημοψήφισμα στο οποίο απορρίψαμε την κληρονομική διαδοχή των εξουσιών , ή αλλιώς βασιλεία… Τότε γιατί διάολο βλέπω τα ίδια επώνυμα στην εξουσία εδώ και 40 χρόνια;;;;

  33. heliotypon

    Βρίσκομαι σε μεγάλο προβληματισμό! Η μία επιλογή είναι να ρίξω μιά φωτογραφία από τα καμένα ή ένα έμμετρο προσβλητικό για υπουργούς. Η άλλη είναι να ψάξω να βρω έναν τίμιο υποψήφιο και να τιον τιμήσω. Το ερώτημά μου, όμως, είναι: υπάρχουν τίμιοι υποψήφιοι; Κι αν υπάρχουν πώς τους ανακαλύπτεις;

  34. axtapos

    Επί τέλους κάποιος που πιάνει το πονηρό «σπρώξιμο» για αποχή! Τι διάλο.. στραβωθήκατε ρε σεις;
    Δεν βλέπετε ότι πολύ το γουστάρουν όλη η αγανάχτηση να πάει στο λευκό ή στην αποχή;
    Σοβαρά πιστεύεται ότι θα κάτσουν να σκάσουν αν δουν τα ποσοστά των λευκών να ανεβαίνουν;
    Όσα περισσότερα λευκά ή άκυρα βγουν, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση… το πιάνετε αυτό; Καταλαβαίνεται ότι είναι «αντιστρόφως ανάλογα ποσά»;

    Και τι θα κάνουμε στο μέλλον;
    Θα τους αφήσουμε να παίζουν σε άδειο γήπεδο και χωρίς αντίπαλο;
    Που βαδίζεται ρε ξυπνάτε επιτέλους!
    Αυτό που φοβούνται σαν το διάολο το λιβάνι είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας….

  35. Stragali

    Ξυλο σας λεω, πρεπει να πεσει ξυλοοοοο….

    κινδυνεύω να χαρακτηριστω αναρχίκος, να μου φορεσουν τιποτα πρασινα παπουτσια και να με χωσουν μεσα.
    Αλλα ρε παιδια ποτε ηρθε ουσιαστικη μεταβολη μιας καταστασης που περιεχει βολεμενους χωρις να πεσουν φαπες?
    Τι μιλαμε? η διαδηλωση ειναι καλη αλλα πρεπει να γινει ενοχλητική και με στοχο για να εχει αποτελεσμα, ακομα και αν ο στοχος μοιαζει ισοπεδωτικός.
    Τωρα τι κανει το λευκο και το ακυρο… κανεις δε λεει οτι δε κανουν κατι, αλλα εγω σα στραγαλι αναρωτιεμαι, ειναι αρκετο αυτο?

  36. Niemandsrose

    @ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, ποιο μπάνερ έχεις εσύ; Αν είναι αισθητικής Καλτσό να το κάνω και γιγαντοαφίσσα, δεν έχω πρόβλημα. Και είμαι Η Νiemandsrose (βρε μανία όλοι να μου αλλάζετε φύλο).

    Γενικό συμπέρασμα περί αποχής: άλλο οι lifestylάδες και άλλο οι αντιεξουσιαστές.

    Το κλέισαμε το θέμα, ΕΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ! 🙂

  37. stalagmatia

    Έλεγα να ρίξω στάχτη, αλλά με την τελευταία σου εικόνα φοβήθηκα….
    Λέω τελικά να ψηφίσω… τι δεν έχω αποφασίσει ακόμα….
    πάντως δε θα τους κάνω τη χάρη
    Δεν αντέχω να τους βλέπω άλλο λέμεεεεεεεεεεεεεεεε

  38. inlovewithlife

    Μαύρο πρόβατο πραγματικά έγραψες με αυτό που είπες. Με έστειλες αδιάβαστο. Με εκφράζει και εμένα απόλυτα.

  39. maurochali

    «Ανατριχιάζω στη σκέψη πως η γενιά που κυβερνά με αυτό τον τρόπο βγήκε στους δρόμους, …ενώ η σημερινή απλά σιωπά μαυροφορεμένη και απέχει. Ανατριχιάζω γιατί θα έρθει και η σειρά της να κυβερνήσει.»
    Αυτές οι «απλές» αναλογικές φοβίες μου φαίνονται λιγάκι άτοπες. Όπως εξυπνα γράφει ο Σάμπατο «η αναλογική σκέψη είναι τρομερό όπλο· μπορεί να εξαλείψει μεμιάς τον νότιο πόλο.» Θέλει νομίζω λίγο πιο ευαίσθητη πρόσληψη η σιωπή της γενιάς που μαυροφορεμένη (μπορεί και να) απέχει.

  40. Trackback: A Division by Zer0
  41. george

    Αν δεν ψηφίσεις, αν δεν πάρεις ενεργά μέρος στην απόφαση αυτού του λαού για το ποιος θα παίρνει τις αποφάσεις τα επόμενα χρόνια, δεν είσαι άμοιρος ευθυνών, είσαι συνυπεύθυνος.
    Αν απλά κατεβαίνεις στους δρόμους φορώντας πορτοκαλιά (easy-διαδήλωση) και να φωνάζεις/σωπαίνεις έξω από τη βουλή, δεν αντιδράς, απλά γκρινιάζεις.
    Αν νομίζεις ότι η γκρίνια σου είναι αρκετή για να αλλάξει τα μυαλά αυτών που θεωρούν δεδομένο ότι θα ξαναβγούν, δεν είσαι αναρχοαντιδραστικοαπολιτικοποιημένος, είσαι απλά τελείως αποπροσανατολισμένος.
    Αν κατεβαίνεις σε διαδήλωση ενάντια σε μια κυβέρνηση στην εκλογή ή απόρριψη της οποίας δεν είχες καμία ανάμειξη, και μάλιστα με το επιχείρημα «εγώ δεν ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν αντέχω αυτούς που μου φόρτωσαν οι κωλοέλληνες», δεν είσαι αγωνιστής, αλλά απλά μαλάκας.

    Άποψή μου, έτσι;

  42. Dark

    Ρε αυτός ο J που είναι? Φακ δε Μώλ. Που στο καλό είναι η γειτονιά μας ρε? Και που είναι και ο Μακ Μάνους?

  43. kaltsovrako

    Δε ξέρω ρε ντούντ.

    Μάλλον έχει κατέβει υποψήφιος και του απαγορευονται οι δημόσιες τοποθετήσεις. Πάντως βλέπει τα πάντα (αν είσαι παρατηριτικός. Γιαυτό και δεν ανυσηχώ)

  44. Εν.Αντι.Α

    Η Εν.Αντι.Α (ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που συμμετείχαν σε κινήματα(δάσκαλοι,εκπαιδευτικα,φοιτητές,τράπεζες,ασφαλιστικο κλπ).Μετά απο εκατοντάδες αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα που πραγματικά ενέπλεξαν κόσμο απο όλο το φάσμα της ριζοσπαστικής αριστεράς,κόσμο απογοητευμένο που είχε αποστρατευτεί από την αριστερά αλλά και κόσμο που δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με αυτην,κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές… Έχοντας στο ψηφοδέλτιο της ονόματα που είναι πραγματικοί συνδικαλίστές που παλεύουν καθημερινά στους εργασιακούς τους χώρους δεν ζητάει μόνο την ψήφο του κόσμου.. γιατί γνωρίζουμε πως το βασικό είναι η εμπλοκή του κόσμου σε συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις μιας και έτσι όντως τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς…Στο μόρφωμα συμμετέχουν οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές του χώρου.Για πολλούς αυτή η προσπάθεια είναι μια «Νέα αριστερά» μέσα και κοντά στους εργαζόμενους βγαλμένη μέσα απο τα κινήματα και τους συλλογικούς αγώνες,μακρια από την λογική καταγγελίας του ΚΚΕ αλλά και την δεξιά-συνδιαχειριστική λογική του ΣΥΝ. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.enantia.gr

  45. Rodia

    Bre τι βλέπουν τα ματάκια μου και τι ακούν τ’ αφτάκια μου! Κυκλοφορούν μπανεράκια ασυνόδευτα… Καλτσό και ΔεΜαΡε, όπλα, παλάσκες και τρέχω για κυνήγι μπανεριών… 🙂

  46. Rodia

    ..και για την αποχή, το τσίμπησα πρώτη στο σχολιάκι μου περί χτυπήματος στον ώμο γέροντος κυριούλη από Τέρενς: «Αποχή, ε; Μπράβο, μπράβο…»

  47. Παράθεμα: Il y avais un temps … « Οξύ

Σχολιάστε