Kάποιες κουκούλες με το χρόνο έγιναν γραβάτες

Το δάχτυλο που έδειχνε κάποτε, μετέπειτα εκτελεσμένους έλληνες, σήμερα κουνιέται μπρός στο πρόσωπό μας νουθετόντας περί δικαίων και αδίκων. Και να μη θες δηλαδή… Άστα να παν’ στο διάολο με αυτούς που μπλέξαμε, αδελφέ. Η ίδια φάρα, το ίδιο καλούπι, η ίδια πατριδοκαπηλεία και το ίδιο κόλπο με το φόβο. Ετσι είναι. Όταν αφήνεις τους προδότες, τους δοσίλογους, τους μαυραγορίτες και όλα αυτά τα μπουμπούκια που μεταλάχθηκαν μέσα στη σιωπή της Ιστορίας σε καλοσιδερωμένες γραβάτες με στρογγυλούς λόγους που «πάλευαν» για το καλό αυτού του τόπου, θα το βρείς μπροστά σου. Μόνο που η φάρσα, μας τελείωσε. Έχει αρχίσει η τραγωδία.

(Για τους μαλάκες -που είναι και πολλοί, ζωή να ‘χουν- να γράψω πως δεν υποστηρίζω τις αλητείες που κάναν τα τσογλάνια. Απλώς, δε γίνεται με τη βλακεία να πολεμάς την ηλιθιότητα)

Ένα σχόλιο

  1. Rodia

    Μα, τι γράφεις; Θίγεις την οικονομική ελίτ του τόπου! Θα θυμώσουν και θα μας πάρουν και τα σώβρακα!:)

  2. kaltsovrako

    Πολύκαρπε, αυτό γίνεται. Πράγματι. Απλως δεν περίμενα πως η βλακεία ορισμένων είναι τόσο «δημιουργική» (βλέπε, ποινικοποίηση κουκούλας, ονοματεπώνυμο σε καρτοκινητά και δε ξέρω τί άλλο θα δούμε ακόμη).

    Δεν χρειάζεται την ανικανότητά του ο καθένας να την καλύπτει με γελοίους νόμους, τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύθηκε τα «όπλα» που ήδη του δίνει η υπάρχουσα νομοθεσία.

    Πιάστους πρώτα ρε μαλάκα υπευθηνο-ανεύθηνε και άσε τα νταϊλίκια μπροστά στις κάμερες, νταϊλίκια που τους μόνους που φοβίζουν είναι όλους τους υπόλοιπους!

    Ροδιά, μόνο την οικονομική; Χαχαχα
    Κλέψε ό,τι θες, όσο θες! 😉

  3. Stathis

    Διαφώνω! Η αθώωση της κουκούλας το 45 ήταν πανηγυρική και έγινε μετά Βαϊων και Κλάδων και μάλιστα τους απονεμήθηκε και τιμητική πλακέτα για την .. αντιστασιακή τους δράση!
    Γιαυτό και κατι τσιμάνια σαν τον Αντόν Τσαούς βγήκανε και βουλευτές …. Μόνο ο καημένος ο Πούλιος που ακολούθησε τους Γερμανούς στην Βιέννη την πάτησε…
    Βασικά με αυτά και με εκείνα η κυβέρνηση απέκτησε και ινστρουχτορα τον Καρατζαφέρη.. Δες και θα καταλάβεις..

  4. Παράθεμα: Κάτω η χούντα « Ποίηση στη σκάλα
  5. kaltsovrako

    … Πούλος. Μή χαλάς το όνομα-θεσμό στην Ελλάδα. Όσο για τον Καρατζαφέρη… το είχα επισημάνει εδώ πριν τις εκλογές και εδώ προχθες. Αυτοί ήταν πάντα και έτσι λειτουργούσαν.

  6. ellinaki

    Να δεις πόσο δημιουργική θα είναι η βλακεία του εκλογικού σώματος στις επόμενες εκλογές. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να αναδειχθούν τόσο σπουδαία φιντάντια σε τόσο σημαντικές θέσεις ευθύνης.

  7. Rodia

    Niemandsrose, για τα καλτσόβρακα θα προτάξουμε τα στήθη μας λέμε!:)
    (τα σουτιέν, δυστυχώς, τα πετάξαμε μόνες μας) :Ρ

  8. imolaos

    Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και οι διαταγές πολύ αυστηρές .Δεν υπάρχει τόση βλακεία. Αν νομίζει κανείς ότι κάποιοι απαλλάσσονται λογω βλακείας λάθος.

  9. Rodia

    ~~imolaos, πώς να απαλλαγούν αφού ο νόμος περί ευθύνης (ανευθυνότητας δλδ) υπουργών δεν αφήνει καν να οδηγηθούν στο δικαστήριο; ε; :)))

  10. Rodia

    Σόρρυ Καλτσοβρακέα μεγάλε, αλλά έβαλα κονέ στα σχόλια και δεν μπορώ να αντισταθώ! 😀

  11. ikor

    Πραγματικά τα είπες όλα!

    Η κουκούλα τελικά ήταν η καλύτερη επένδυση για κάποιους, κάπου, κάποτε.

    Αλλά επειδή η ζωή κάνει κύκλους, μπορεί και να τους ξαναχρειαστεί. Όταν θα φεύγουν. Νύχτα…

    Καλώς σε βρήκα φίλε!

  12. masterpcm

    Κάποια εποχή πολύ κοντά από τώρα… ένας αστυνομικός διευθυντής, μάζεψε τους γνωστούς άγνωστους με ένα ευφυές και απλό σχέδιο σε μια μόλις νύχτα στο κλουβί… πρίν ξημερώσει δεν υπήρχε κανείς μέσα και ο δοικητής πήρε μετάθεση… τόσο … δύσκολο ήταν να τους βρούν, μα πιο εύκολο ήταν να τους αφήσουν να φύγουν.
    Κατά τα άλλα πρέπει να κάνουν τις παπαριές τους οι πολιτικάντηδες πάνω στα κεφάλια μας, για τη δική μας … ασφάλεια…

    Δεν παίρνει τίποτα παιδιά, το έχουμε χάσει το πανηγύρι… κάθε μέρα και χειρότερα με τους ενγράβατους μασκοφόρους (κουκούλα είναι και τα προσωπεία τους, δεν είναι ποινικά κολάσιμα όμως τα καραγκιοζιλίκια τους, γι αυτούς που νομοθετούν τουλάχιστον)..

  13. voula + spiros

    Ρε φίλε εδώ ο κόσμος τρομοκρατεί και τρομοκρατείται και ο φίλος σου έχει τα προβλήματά του με το καινούργιο του παιχνιδάκι!!!!! Άντε να συναντηθούμε να βρούμε και τον μικρό γιατί μας τα έχει κάνει τούμπανο!! που όπως φαίνεται θα τα έχουμε και μεγάλα! (εδώ που τα λέμε το τούμπανο έχει γίνει ντέφι)

  14. Μαύρος Γάτος

    Καλτσό, λάθος. ΤΗν πρώτη φορά είναι τραγωδίΑ (21η Απριλίου). Τη δεύτερη είναι φάΡΣΑ. Προσεχώς. Θα πέσει απέραντος κλαυσίγελως.

    Σ΄’ αφήνω, φτιάχνω επειγόντως τις βαλίτσες μου για Λάος (το Βασίλειο στα Ιμαλάια, όχι το κόμμα του Καρατζαφύρερ)

  15. vangelakas

    δέν τούς συλλαμβάναμε μέ ἀκάλυπτο πρόσωπο, τώρα θά τούς συλλαμβάνουμε ἐπειδή θά φορᾶνε κουκοῦλες; Δέν τά καταλαβαίνω αὐτά τά πράγματα.

Σχολιάστε