Ορισμένοι ή δεν καταλαβαίνουν την πλάκα…

… ή δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως η κριτική για τον πρόεδρο τους γίνεται γιατί πολύ απλά ΑΥΤΟΣ είναι ο πρωθυπουργός σήμερα (είναι;). Τους αφιερώνω λοιπόν το παρακάτω κείμενο του υποψήφιου -τότε- πρωθυπουργού και τα σχόλια δικά μου. (Τις απειλές σας σε αυτόν λοιπόν. Εγώ δε σας φταίω… αγγαρία κάνω, ποινήν εκτοίω που λέει και ο τρισμέγιστος ρεϊντζερ λόβερ σας)

Το Βήμα της Κυριακής – 22 Φεβρουαρίου 2004 – Αρ. Φύλλου 14097

«Ετσι θα κυβερνήσει η ΝΔ»

του K. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα κλείνει ένας ιστορικός κύκλος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

(Ο καθένας μετράει ό,τι και όπως του αρέσει και τον βολεύει. Λες και το όνομα Καραμανλής και η εκμετάλευση του κυρίως, συνεχίζει το έργο του εθνάρχη-όπως άφηνε το περιβάλλον να εννοηθεί. Κούνιες που σας κούναγαν παρθένες καρτέλες ενσήμων)

Συμπληρώνονται τριάντα χρόνια ομαλού πολιτικού βίου, κατά τη διάρκεια του οποίου εμπεδώθηκε και θωρακίστηκε η Δημοκρατία ως μια συνολική κατάκτηση, καρπός της συμβολής όλων των Ελλήνων.

Σε δύο εβδομάδες ο τόπος μας αλλάζει σελίδα. Εχοντας κεφαλαιοποιήσει και κατοχυρώσει τα επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης, αφήνει οριστικά πίσω λάθη, παραλείψεις και σφάλματα του παρελθόντος. Αυτά που πολλές φορές λειτούργησαν ως τροχοπέδη στις κατακτήσεις μας και ναρκοθέτησαν τους στόχους μας.

(Αυτήν την παράγραφο θα την ακούμε και θα την διαβάζουμε όσο ζούμε από τον οποιοδήποτε πολιτικό. Με λίγα λόγια… σάλια και πάλι σάλια.)

Οι πολίτες, εδώ και πολύ καιρό, μας δείχνουν τον δρόμο για την πορεία μετά τις 7 Μαρτίου. Μας καλούν να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο και να θέσουμε τις βάσεις για ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα προς το μέλλον.

(βλ. δείγμα ποιοτικού άλματος εκείνης της εποχής)

Το μήνυμα αυτό αποτελεί για μένα κορυφαία δέσμευση και βασικό στόχο στη νέα διακυβέρνηση. Αποτελεί την πυξίδα της παράταξής μας για τα επόμενα χρόνια.

(Η πυξίδα αυτή τη στιγμή –3,5 χρόνια μετά από τις εύηχες μπούρδες σου- είναι χωμένη βαθειά στον κώλο μας. Μαζί με το κομμένο χέρι μας)

Μαζί με τους συνεργάτες μου θα αγωνιστούμε για να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες που μας κληροδοτεί το παρελθόν και να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν σε κάθε κοινωνική ομάδα, στον καθένα πολίτη προσωπικά, να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις των καιρών.

(Ακολουθεί μικρό δείγμα σεμνών και ταπεινών συνεργατών)

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Ελληνες θέλουν να γνωρίζουν με σαφήνεια ποια είναι τα κριτήρια της νέας διακυβέρνησης. Με ποιους κανόνες θα πορευθούμε [*]. Κατά πόσο θα αποδειχθούμε ικανοί να αψηφήσουμε το πολιτικό κόστος [**]. Να απαλλαγούμε από παραδοσιακές προκαταλήψεις και αγκυλώσεις.

[*] Αναμφίβολα!

[**] Γιατί είπαμε πως γίνονται οι εκλογές τώρα; Να ρωτήσω μήπως τον κ. Ζορμπά καλύτερα;

Διαβεβαιώνω κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα ξεχωριστά ότι οι δικές τους ανάγκες, η δική τους φωνή, η δική τους κριτική θα είναι τα σημεία αναφοράς μας.

(Γεγονός! Η ειλικρίνεια δε των συνεργατών σας είναι αφοπλιστική μέχρις αυτοκτονίας. Προφανώς η εξουσία φέρνει άλατα στον αυχένα σας και δε κοιτάτε καθόλου προς τα κάτω ούτε στο ελάχιστο ή αν κατά λάθος αναγκασθείτε να κοιτάξετε νομίζετε πως συναντάτe UFO. Το παρακάτω παράδειγμα χαρακτηριστικό, όσο και τραγικό)

Εχω επανειλημμένα δεσμευθεί ότι η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, ως κυβέρνηση και Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, θα συνεργαστούμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου στην οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού. Με έναν νέο κώδικα πολιτικής ηθικής. Με σύγχρονες αντιλήψεις συμβατές προς τις ανάγκες τού αύριο. Αυτός ο νέος πολιτικός πολιτισμός θα είναι το θεμέλιο της νέας διακυβέρνησης.

(Χριστός και Απόστολος, ανέκραξεν ο άθεος! Καταρχήν αντιλαμβάνομαι την σορωπιάστη σας δήλωση και την ανάγκη αυτής τότε, μόνο που σήμερα είναι πια Αυγουστος του 2007 και δεν πάσχω ακόμη από αλτζχάϊμερ)

Στη διαμόρφωση αυτού του πλαισίου όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Ελληνες θα έχουν καίριο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Ολοι μαζί στον διάλογο, στην ανταλλαγή ιδεών, στη σύνθεση. Χωρίς διαχωριστικά τείχη, χωρίς τις διαιρετικές λογικές που πλήγωσαν τον τόπο, που δεν άφησαν τον λαό μας να βαδίσει ενωμένος στον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας. Θα είναι ένα άλμα για όλους. Γιατί όλοι πλέον αρνούνται τους αποκλεισμούς. Ολοι ζητούν διαφάνεια και αξιοκρατία. Ολοι απαιτούν γνήσια λαϊκή κυριαρχία, μακριά από διαβρωτικές επιρροές συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.

(Κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή, καμάρι μου. Τί έδειξε ο καιρός: Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν πολλοί. Άλλοι ήταν το νούμερο 1, άλλοι το νουμερο 2 και άλλοι πήραν το χρυσό δακρυγόνο ως διάκριση για την επιτυχημένη τους παρουσία στο διάλογο. Επίσης αν θεωρείτε πως το αστυνομοκρατούμενο (παρα)κράτος βοηθά με τις ασπίδες και τις σιδερογροθιές να πέσουν τα τείχη και οι διαιρετικές λογικές που επικαλείστε (αν και με αυτήν την αναφορά σας αναιρείτε την δεύτερή σας παράγραφο, εντελώς) … να πάρουμε κι άλλες, αδελφέ!. Να δηλωθούμε και χαφιέδες άμα σε βολεύει.

Επίσης να σας πληροφορήσω πως τα τελευταία χρόνια, το άλμα στην καθομιλουμένη λέγεται και πήδημα. Άκου θα είναι ένα άλμα για όλους! Τουλάχιστον σε αυτό ήσουν ειλικρινής. Το αναγνωρίζω.

Σε ένα σημείο του κειμένου που λέει για διαφάνεια, κάτι για συμφέροντα και αξιοκρατίες, είμαι σίγουρος πως σήμερα θα έχετε μετανιώσει πικρά την ώρα και τη στιγμή που το γράφατε και πως θα ξερνάτε ακόμα τα σουβλάκια απ’ τον Μπαϊρακτάρη. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μήν πείς, που λένε.

Τέλος, η λαϊκή κυριαρχία ΔΕΝ είσαι εσύ. Ούτε αυτός που τη γράφει, ούτε αυτός που την σκέφτεται, ούτε -περισσότερο- αυτός που την εκφράζει. Ενα επικοινωνιακό τρυκάκι του μπαγλαμά που σου έριξε την ιδέα να το γράψεις μπας και ψαρώσω εγώ. Αυτά να τα πείς σε τίποτα νεοφιλελεύθερους συνεργάτες σου να χάσουν τα άχαστα τους.

Δεσμεύομαι ότι η κυβέρνησή μου θα λειτουργεί με βάση συγκεκριμένες αρχές και κανόνες, που θα εμβαθύνουν την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα:

(Σιγά γιατί η παραγωγή καλσόν δε σε προλαβαίνει)

* Διαφάνεια στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αξιόπιστοι θεσμοί, άτρωτοι από σκοπιμότητες και ανεπηρέαστοι από κάθε είδους πιέσεις. Οι διαδικασίες σε κάθε λειτουργία της κρατικής μηχανής θα είναι πλέον ανόθευτες και θα υπόκεινται σε διαρκή έλεγχο.

(… και επαναλαμβάνεσαι… και εκτίθεσαι)

* Πολιτικός διάλογος. Πολιτική αντιπαράθεση με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, χωρίς αλαζονεία, χωρίς δαιμονοποιήσεις. Ηρθε η ώρα να αποβάλουμε οριστικά από τον δημόσιο βίο την εμπάθεια και την οξύτητα. Να αναζητήσουμε με συνέπεια και ευθύνη τη σύνθεση και τη συναίνεση. Αυτά που μας ενώνουν.

(Μπλά, μπλα, μπλιαχ. Κάτι πιό προτότυπο από κουτόχορτο έχεις να μας προτίνεις; Είναι βαρετά να ακούμε τα ίδια από όλους σας, χρόνια τώρα. Τί να σου πώ; Για την εμπάθεια στο δημόσιο βίο και την οξύτητα ρώτα τον Βύρωνα τον εραστή της περισπωμένης και για τη συνέπεια και την ευθύνη… το video club της γειτονιάς σου. Κουράστηκα με τις χιλιομασημένες μαλακίες που ξεστομίζετε μετά τις εκλογικές σας νίκες)

* H κοινωνική ευθύνη είναι το κυρίαρχο κριτήριο στην άσκηση της πολιτικής μας. Ειλικρινής και απροκατάληπτος διάλογος με όλους. Αλλά και έντιμες, γενναίες αποφάσεις, μακριά από τη φοβία του εκλογικού κόστους. Δίνουμε τέλος στην εποχή του λαϊκισμού, των αμφιταλαντεύσεων, των παλινδρομήσεων που κόστισαν ποικιλότροπα στα εθνικά συμφέροντα.

(Δεν αντέχεσαι! Τί να πρωτοσχολιάσω; Αρχίσω να σε βαριέμαι)

* Τέλος στη διαφθορά του κρατικού μηχανισμού. «Γρηγορόσημα», «φακελάκια» και θλιβερές συναλλαγές που ντρόπιασαν το κράτος και ταπείνωσαν τον πολίτη θα πρέπει να εκλείψουν το ταχύτερο δυνατόν.

(Πράγματι. Δεν υπάρχουν πλέον. Τέλειωσαν οι ντροπές. Τώρα στα ζητούν στα μούτρα σου. Που ζείς ρε Κώστα; Θα μου πείς από την άλλη… στη δική σου τη ζωή ποτέ δεν υπήρξαν, ούτε και θα υπάρξουν. Στο εύχομαι ειλικρινά, όμως οι δικές μας οι ζωές δεν είναι το SIMS για να παίζεις. Ούτε και τα νεύρα μας επίσης)

* Το κράτος παίρνει οριστικό «διαζύγιο» από το κόμμα. Δίνουμε τέλος σε ένα φαινόμενο που έγινε αιτία υπανάπτυξης για τη χώρα, διάβρωσης για τη διοίκηση, διχασμού για την κοινωνία, οικονομικής αιμορραγίας για τον φορολογούμενο. Αντιμετωπίζουμε, ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, ισότιμα τον κάθε πολίτη. Χωρίς μεροληψίες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αθέμιτες αντιπαροχές.

(Γιαυτό μπήκε ό,τι πιό άχρηστο, απαίδευτο και «πεινασμένο» στους κρατικούς μηχανισμούς ξαφνικά; Ο κ. Σημαιοφορίδης σου θυμίζει τίποτα; Ο κ. Κουρής; Ευτυχώς που η μνήμη μου είναι επιπέδου χρυσόψαρου. Αμα θέλει κανένας άλλος συμπληρώνει)

* Κατοχύρωση της αυτονομίας των θεσμών. Θέλουμε η Αυτοδιοίκηση, ο συνδικαλισμός, τα κοινωνικά κινήματα να λειτουργούν ελεύθερα και χειραφετημένα. Γιατί θέλουμε να είναι φορείς της ελεύθερης έκφρασης του πολίτη και των κοινωνικών ομάδων. Να συνδιαμορφώνουν το πλαίσιο λήψης των πολιτικών αποφάσεων.

(Δε κατάλαβα τί εννοείς; Δηλαδή, θεωρείς πως μπορεί να είναι στο χέρι σου να ΜΗΝ είναι ελεύθερα έκφρασης; Ωραίους συνειρμούς κάνεις)

* Ενίσχυση της ελεύθερης πληροφόρησης. Στόχος μας ο πλουραλισμός και η αντικειμενικότητα. Προστατεύουμε την πληροφόρηση από κάθε πηγή αθέμιτης επιρροής. Με μια κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει, αλλά αντιθέτως απελευθερώνει. Τα δημόσια μέσα επικοινωνίας γίνονται υπόδειγμα αντικειμενικής πληροφόρησης, στην υπηρεσία της κοινωνίας και του πολίτη. Με ταυτόχρονο άνοιγμά τους σε όλες τις φωνές. Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός στη διαφορετική άποψη.

(Τί λε ρε παιδί μου! Τρομερή πρωτοβουλία. Αλήθεια, αυτό το «Προστατεύουμε την πληροφόρηση από κάθε πηγή αθέμιτης επιρροής» το είχες πεί στον Βουλγαράκη ή δεν είχε σήμα η vodafon να τον ειδοποιήσεις;)

* Παιδεία – Πολιτισμός. H πολιτική του ΠαΣοΚ άφησε πίσω τη χώρα στα θέματα της Παιδείας και του Πολιτισμού. Δίνουμε μείζονα προτεραιότητα στα θέματα αυτά. Αναγνωρίζουμε πως η ισχυρή Ελλάδα που οραματιζόμαστε χτίζεται με την επένδυση στους τομείς αυτούς. Μπορούμε να γίνουμε ξανά μια χώρα πνευματικής πρωτοπορίας. Προσωπικό μου όραμα είναι να γίνει η Ελλάδα διεθνές, παγκόσμιο κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού. Μπορούμε να το πετύχουμε[*]. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η Κοινωνία της Γνώσης και της Πληροφορίας. Επενδύουμε στον πολιτισμικό μας πλούτο, στο ανθρώπινο κεφάλαιο του τόπου μας, στη νέα γενιά.

[*] Με το αζημίωτο, βέβαια!

(Αλήθεια, όταν λες πως επενδύεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο για τη νέα γεννιά, βλέπεις μπροστά σου την Γιαννάκου; Επίσης να παρατηρήσω πως σε αυτήν την παράγραφο-δέσμευση (εδώ γελάμε), μου μυρίζει έντονα Εκκλησιά και λίγον από Χούντα, αλλά δε μπορώ να βρώ ακόμα που ακριβώς είναι (όπως λέμε «‘άηχος, η βρωμερή»)

Οικοδομούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και στους πολίτες. Μια σχέση που ανταποκρίνεται στη δομή της κοινωνίας μας και στις απαιτήσεις των καιρών. Εχουμε το θάρρος και τις δυνάμεις να πετύχουμε εκεί που άλλοι είτε δίστασαν είτε απέτυχαν.

(Όπου τολμούν οι αετοί. Ωραία ταινία)

Μπορούμε να δουλέψουμε εμείς για το μέλλον και το μέλλον για εμάς.

(Βρε την στύψατε την πέτρα! Τί λέμε τώρα! Αλήθεια, τί προϋπηρεσία είπατε πως έχετε εργασιακά; Πάντως η φράση αυτή μου μοιάζει πιο πολύ σαν σλόγκαν εταιρείας επενδύσεων -ονόματα δε λέμε… , όπως επίσης το μόνο σίγουρο είναι πως έχετε δουλέψει τα τελευταία χρόνια πολύ κόσμο για να φτιάξει το δικό σας μέλλον)

Σας καλώ, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες, να κάνουμε το επόμενο βήμα μαζί.

(Στη στεριά δε ζεί το ψάριιιιιιιιιιι…………………………….. μπουπ!….)

 

 

Advertisements

35 comments

 1. inlovewithlife

  «Σας καλώ, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες, να κάνουμε το επόμενο βήμα μαζί.»

  Εγώ που είμαι συνειδήσει τουρκόγυφτος δε θα πάρω – ευχαριστώ.

  Και το επόμενο βήμα ποιο ακριβώς θα είναι; Ποιός θα είναι ο νέος εθνικός στόχος βλακώδους συσπείρωσης, για να φάνε δυο-τρεις με χρυσά κουτάλια; Ήδη μας σκίσατε στους δύο προηγούμενους (ΟΝΕ, ολυμπιακοί).

  Κάτσε να μαντέψω:
  Μήπως «Ανταγωνιστικότητα»; (εννοώντας συνθήκες εργασίας τύπου Κίνας)
  Μήπως το ασφαλιστικό; (καθίστε να συζητήσουμε για το πότε (δε) θα πάρετε σύνταξη, την ώρα που ληστεύουμε τα ταμεία)

 2. axtapos

  Κοιτάει και μεριμνά για το μέλλον….
  4 μήνες πριν την έκδοση του (γαμ)ημένου ομολόγου είχε «προνοήσει» να πληροφορηθούν οι διορισμένοι από αυτόν διοικητές των Ταμείων για την «επικερδή» έκδοση.. Και κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό, για όλους εκτός από την χρηματιστηριακή (μας)….
  Το μυστικό έφερε κέρδη, τα οποία εισπράχθηκαν σε ρευστό, μεταφέρθηκαν με βαλίτσες και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο! Τον δικό του ασφαλώς.. Τάδε έφη ο γαλάζιος Ζορμπάς..
  Βαδίζει σεμνά και ταπεινά αλλά με πρόγραμμα!

 3. Trackback: buzz
 4. Mantalena Parianos

  Καλύτερα δεν θα μπορούσες να τα πεις.
  Ωστόσο διαφωνώ με τον τίτλο του ποστ σου: όσοι δεν καταλαβαίνουν δεν είναι επειδή δεν έχουν χιούμορ αλλά επειδή ΚΑΝΟΥΝ πως δεν καταλαβαίνουν.

  Άσε που η κατάσταση σήμερα κάθε άλλο παρά χιούμορ εμπνέει…

 5. mpampakis

  Πάαααααααααααααλι για τις εκλογές γράφεις;

  Ουφ!

  Προσπαθείς να αποφύγεις τα αληθινά μεγάλα θέματα των ημερών μου φαίνεται. Την γέννα του δεύτερου παιδιού της Δέσποινας και του Ντέμη, την κυκλοφορία του τελευταίου Χάρι Πότερ και τη μεταγραφή της Στάη στο Alpha.

  Δες και κανά δελτίο ειδήσεων στο Σταρ να μάθεις τι γίνεται έξω από τον μικρόκοσμό σου. Μπααααααα…..

  Και για όσους δεν κατάλαβαν την ανωτέρω πλάκα, να πω ότι συμφωνώ με τον Βαγγέλακα: όλο το κείμενο ήταν πολύ καλό, αλλά αυτό για τις παρθένες καρτέλες ενσήμων είναι απλά τέλειο.

 6. natalia

  Ego apla tha ithela na prostheso sto filo (kai ex-sinagonisti) oti pio poly gia to «Stwn Psarwn tin olomavri rahi…» mou kanei to thema…

 7. An-Lu

  Γκντουπ!
  Για το μόνο που διαφωνώ είναι η κοψοχερίαση!
  Δεν χρειάστηκε να το κόψω, προκειμμένου να μουτζώνω καλύτερα!
  😉

 8. Rodia

  Τέτοια γράφεις και κάτι μου συμβαίνει. :-))
  ΦΤΟΥ! τι έπαθα! δεν είναι δυνατό να γράψω αυτό που σκέφτηκα αυθορμήτως.. ξαναΦΤΟΥ!
  (και ήταν καλόόό)

 9. nefelikas

  Εγώ πάλι θα σταθώ στο βίντεο. Ακούει ο υπουργός για 220 ευρώ και μένει ατάραχος, κρατώντας το ίδιο πλαστικό χαμόγελο σαν καλός παίκτης του πόκερ. «Με 220 ευρώ δεν ζείτε» της λέει (κοινώς «τα βλέπω»). Ο άλλος δίπλα του δεν κρατιέται και τσιμπάει: «220 ευρώ; από πού τα παίρνετε;» (του φάνηκαν πολλά και είπε να πάει πάσο). Αν και μπορεί να σκέφτονται ότι με μία εύκολη και γρήγορη στρογυλλοποίηση της παίρνουν τα είκοσι όποτε θέλουν. Και χωρίς ρίσκο…

 10. sourotiri

  Ξερεις κατι ρε Καλτσο, καλα τα λες, καλα τα λεει και η Κωνσταντινα, καλα τα λεμε ολοι εμεις οι μπλογκερς που κραζουμε [παρεμπιπτοντως, το παρον ποστ ηταν ο,τι πιο ευστοχο εχω διαβασει, ευγε!]. Αλλα απο την αλλη σκεφτομαι και τα εξης:

  Αυτα τα υποκειμενα ρε γαμωτο, δεν εκαναν κανενα πραξικοπημα για να κυνερνησουν. Και δεν αναφερομαι μονο στα μπλε ανθρωπακια φυσικα, αλλα και στα πρασινα. Σε μια χωρα γερασμενη, θαρρω πως εμεις ειμαστε οι μειοψηφια. Οι 40ρηδες και βαλε, μα που να ερθει ο Καραμανλης και ο Παπανδρεου σπιτι τους και να τους πει «παιδια, δωστε μου 400 ευρω, α, νατα, εδω ειναι, τα παιρνω μονος μου, και εσυ παλικαρι μου τι εισαι, φοιτητης, κατσε λιγο να σε δειρω, καμμια πιατελα φαι σας βρισκεται, α ωραια, και τωρα που φαγαμε θελω και να γαμησω, κατσε μωρη να στον μπηξω» τα ιδια θα ψηφιζουν.

  Σαν λαος, νομιζω οτι εχουμε και τους βουλευτες αλλα και τις κυβερνησεις που μας αξιζουν. Γιατι δεν εχουμε μνημη [βλεπε και το ποστ του Πρεζα TV], συνειδηση, δεν δειχνουμε σαν συνολο το ελαχιστο ελεος στον εαυτο μας. Και ναι, σιγουρα, για αυτο το φαινομενο φταιει εν πολλοις ο κομματικος μηχανισμος που εχει μπει βαθια μεσα στην καθημερινοτητα μας, αλλα φταιμε κι εμεις που τον αφησαμε.

  Ως εκ τουτου, 27 χρονια αυτα θελουμε, αυτα παθαινουμε. Και δεν λεμε να βαλουμε μυαλο. Δεν εχω και πολλες ελπιδες.

 11. μάυρα μεσάνυχτα

  Καιγόμασταν.. για εκλογές!
  Πάνω που κυριολεκτικά η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός μας εμφανίζεται ξάφνου! ζητώντας εκλογές με επιχειρήματα μικρού παιδιού που μόνο ο «κυρίαρχος λαός» αυτής της χώρας θα τα κατάπινε αμάσητα όπως φαίνεται, περήφανοι και σίγουροι πως η ψήφος μας μετράει θα πάμε ξανά να δώσουμε
  το ο.κ. στον πολιτικό σχεδιασμό της χώρας μας που συνοψίζεται στο ότι φάμε κι ότι πιούμε…

 12. Rodia

  «Ο Υπουργός Οικονομίας γίνεται ωμός! Ο Υπουργός Οικονομίας γίνεται ωμός!» γράφεις στη παρουσίαση του βίντεο.
  – Ωμοί είναι οι περισσότεροι που διεκδικούντη ψήφο μας. Ισως γι αυτό μπήκαν οι φωτιές, για να ψηθούν λίγο…
  (μπρρρ.. κρύο, ε. Εχω ψυχραθεί ξέρεις και έτσι, στη ψύχρα θα ψηφίσω)

 13. espοir

  Υπενθύμιση: το 2004 είχε κάνει κάτι δηλώσεις η Τζ. Φραγκούλη, κάτι σε «βεβαίως και θα διορίσουμε τα δικά μας παιδιά όταν κερδίσουμε!». Τότε την είχαν κόψει με συνοπτικές διαδικασίες από το ψηφοδέλτιο. Σήμερα είναι πάλι υποψήφια. Προφανώς, επί 3μιση χρόνια τη μαστιγώνανε.

 14. Παράθεμα: Σχετικά με τις φωτιές … « Οξύ
 15. no nick

  Το πρακτοριλίκι και ο φασισμός, στις μέρες μας, λέγεται αλλιως και πλάκα…

 16. kaltsovrako

  no nick, με θεωρείς πράκτορα δηλαδή; (το φασίστας το προσπερνώ. Με έχουν πεί και άλλες εδω μέσα. Σιγά τα ωά).

  Τα πιάσαμε τα λεφτά μας, τώρα.

 17. johnvellis

  Το χιούμορ, ιδίως όταν είναι υψηλής ποιότητας, δεν σκοτώνει κανένα. Μας κάνει καλύτερους.
  kaltsovrako συνέχισε.

 18. Idάκι

  Πάει για τύπωμα και φυλλάδια.

  Ειλικρινά, όποτε μου λένε «ε και ποιον να ψηφίσουμε δηλαδή» αρχίζω τα ουρλιαχτά.

  Οι παρθένες καρτέλες ενσήμων μου προκάλεσαν ρίγη πάντως! Άπαιχτος Καλτσό μου… δηλαδή σχεδόν παρακαλώ για κρίσεις, γιατί κεντάς 😉

 19. asas

  Dear Kaltsovrako,

  Τώρα τελευταία σε ανακάλυψα και ομολογώ ότι μου αρέσει η ανατρεπτική-σκωπτική-αδέσμευτη ματιά σου στα γεγονότα. Καλά κάνεις και τους κράζεις όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν εσαεί. Ειδικά οι εικόνες σου…φυσάνε!

  Βλέποντας πάντως το συγκεκριμένο άρθρο, εντόπισα και μια εικόνα του Κύπριου που είχε ξυλοκοπηθεί στη Θεσσαλονίκη. Αν πρόσεξες, δεν χρησιμοποίησα τον όρο «φοιτητής», γιατί πριν λίγο καιρό σε μια φιλική κουβέντα στην Αθήνα, πληροφορήθηκα ότι τελικά το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν φοιτητής και ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη με μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Πρόσεξες ότι και πάλι δεν λέω «συμμετοχή στα επεισόδια» όπως πολλοί θα έκαναν κατηγορώντας τον.

  Το γεγονός αυτό -όπως καταλαβαίνεις- με προβλημάτισε…Είναι αναμφισβήτητη η καταδίκη των ανδρών της ασφάλειας για τον ξυλοδαρμό (μην δουλευόμαστε, αν ήθελαν δεν θα άνοιγε ποτέ και πουθενά μύτη, όπως στην επίσκεψη του Πούτιν τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα). Δεν είναι όμως και λάθος να παραπληροφορείται ο κόσμος και ένα μάτσο φοιτητοπατέρες καθηγητάδες πανελληνίως, να στρέφονται ενάντια στην υποτιθέμενη επίθεση στο «φοιτητικό κίνημα», «στα παιδιά μας που σπουδάζουν και διεκδικούν καλύτερο» μέλλον και άλλα τέτοια μεγαλόστομα…;

  Σε παρακαλώ ενημέρωσε με -αν γνωρίζεις ή μπορείς να μάθεις- για το σωστό ή λάθος της πληροφόρησής μου.

  Ευχαριστώ
  asas

 20. kaltsovrako

  Δεν το γνωρίζω. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως είναι κακό να χτυπάς ΜΟΝΟ φοιτητές. Πού το μάθαμε αυτό;

  Αν πάρουμε την περίπτωση που λές και δεν ήταν φοιτητής -και ήρθε για το συλλαλητήριο- έπρεπε να τον σκοτώσουν; (Το λέω έτσι γιατί έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό). Δεν έχει δικαίωμα κάποιος στη διαδήλωση και την συμπαράσταση; Δε καταλαβαίνω!

 21. asas

  Παρανόησες…

  Όπως ανέφερα, καταδικάζω την ενέργεια των ασφαλιτών να κοπανάνε κάποιον χωρίς να έχει κάνει τίποτα. Εγώ αυτό που ήθελα να κριτικάρω είναι 1ον. τους φοιτητοπατέρες που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να καπηλευτούν το παραμικρό και 2ον. τους παντός καιρού κατήγορους της αστυνομίας, οι οποίοι προβάλλοντας την φοιτητική ιδιότητα (αν υπήρχε) του Κυπρίουν πάνε να «χτυπήσουν» το φιλότιμο του μέσου έλληνα που έχει παιδιά που σπουδάζουν και συμμετέχουν στις πορείες, με σκοπό την δημιουργία αρνητικού κλίματος σε κάθε προσπάθεια ελέγχου τους…

  Και για να μην παρεξηγηθώ (για το 2ο σημείο), εξηγούμαι:

  Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Κύπριος αναφερότανε ως «απλός διαδηλωτής» και μάλιστα με διευκρίνιση ότι είχε έρθει μόνο και μόνο για να λάβει μέρος στην πορεία…; Αρκετά κατά τη γνώμη μου…Ακόμη και στον πιο καλοπροαίρετο θα είχαν δημιουργηθεί κάποια ερωτηματικά σχετικά με το λόγο της συμμετοχής του, από τη στιγμή που -ως μη έχοντα την φοιτητική ιδιότητα- το θέμα της πορείας δεν τον αφορούσε. Δεν ήταν δα και κάτι εναντίον της ολόκληρης ανθρωπότητας (πχ ο πόλεμος στο Νταρφουρ) οι αλλαγές στην παιδεία για να προκαλέσουν πανστρατιά ακόμη και των μη εμπλεκομένων…

  Τέλος, πέρα από την άσκοπη αστυνομική βία, θα ήθελα να ξέρεις ότι εμένα με τρομάζει και με εξοργίζει εξίσου το θέμα των γνωστών-αγνώστων που καταστρέφουν την περιουσία του κοσμάκη ως ντεμέκ αντίδραση στην «άδικη και αστυνομοκρατούμενη κοινωνία»…Μπούρδες! Αυτά τα άτομα στην πλειοψηφία τους είναι «πολύ γνώριμοι» στην αστυνομία (τσιράκια τους αλλά και γόνοι γνωστών και μη εξαιρετέων οικογενειών…) και αν είναι κάτι για το οποίο κατηγορώ περισσότερο την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η ηγεσία της επιδεικνύει μια πρωτοφανή «αδυναμία» να τους συλλάβει…

  Το ξέρω ότι ακούγεται σκληρό, αλλά μπροστά στους δεκάδες μεροκαματιάρηδες που βλέπουν τα δανειοδοτούμενα/καταχρεωμένα σπίτια-αυτοκίνητα-καταστήματά τους να πυρπολούνται οδηγώντας τους στην καταστροφή (δεν θέλουν κ πολυ οι τράπεζες να αρχίσουν κατασχέσεις και να χώνουν σε φυλακές) , οι ξυλοδαρμοί (όχι η συγκεκριμένη περίπτωση αναγκαστικά) μέσα στο πανδαιμόνιο μιας πορείας μου προκαλούν την ίδια και -κάποιες φορές- μικρότερη αλγεινή εντύπωση…

  Αυτά.
  Ευχαριστώ για το βήμα.
  asas

  υ.γ. πάντως σκέψου και το ενδεχόμενο ο κύπριος να ήρθε όντως για τα επεισόδια και μετά την έκταση που πήρε το θέμα να κρύφτηκε πίσω από την ομπρέλα ΜΜΕ-καθηγητών-Πολύδωρα (μέχρι και αυτός τον επισκέφτηκε) για να γλιτώσει τα χειρότερα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s