Σημειώσεις και τηλεοπτική εικόνα

Προσπάθησα να δώ το ντιμπέϊτ χθες το βράδυ όσο μπορώ πιο αποστασιοποιημένα (εντάξει, δεν έσκισα πολλά καλσον, αλλά προσπάθησα) γινόταν, μιας και μου το ζήτησε ένας φίλος από την Ελευθεροτυπία (έχει και τα μούτρα μου φωτογραφία. Χαχαχα, η ψωνάρα!) Κράτησα ορισμένες σημειώσεις γιατί έπρεπε να βάλω βαθμούς και τις καθαρογράφω εδώ (χωρίς τα μπινελίκια που είναι γραμμένα στο τεράδιο μου)

………………………………………………..

Καραμανλής.

Εικόνα: μετανιωμένης φιλελεύθερης γκόμινας που πλέον δε σε πείθει να την ξαναδεχτείς πίσω. Ασε που δε κάνει καλό κρεβάτι (κανει κόλπα μόνο στις βίζιτες). Αυτή τη φορά δε μίλησε όπως συνήθιζε παλαιότερα. Σα να φοβήθηκε μή φάει καμμιά ανάποδή στα δόντια από τις μαλακίες που έχει κάνει. Καλή προσπάθεια αλλά δε μπορεί να πείσει πως είναι παρθένα πιά και το ξέρει. Φάνηκε άλλωστε. Να προσθέσω πως δεν «έγραψε» καλά και αυτό το αναθεματισμένο τικ που έχει με τα χίλια του κάθε φορά που τελειώνει μια φράση.

Highlights για την οικονομία: «Το παραδέχομαι. Μου πήρε 3 χρόνια για να καταλάβω….» Γατόνι πρωθυπουργέ μου, είσαι. Γατόνι, «… πολύ συζήτηση έχει γίνει για το θέμα των ομολόγων…» Συγνώμη κιόλας ρε χαλβά. «…είμαστε ακόμα σε δρόμο ανηφορικό…» για την αυξηση του ΦΠΑ. Οk, το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Highlights για την κοινωνική πολιτική και ολίγον σπόντα από περιβάλλον: «… και αυτό είναι υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση μου…» αρχίζω και βαριέμαι, «… προγράμματα καρέτα-καρέτα,…» Ουάου! Θα πρόσθετα και την καρέκλα-καρέκλα, ο κα(η)μένος.

Highlights για την παιδεία: «… έγιναν κάποια λάθη στην μηχανογράφηση… « αλλά τις ευθύνες τις έριξε στο Υπ. Εθνικής Αμυνας σε μια ερώτηση για την παιδεία. Ωραία ντρίμπλα. Σωστός ο παίχτουρας «… ραντεβού κάθε Πέμπτη με ταραξίες…» Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Δεν μπορεί να το είπε σε ντιμπέητ αυτό. Δεν μπορεί! «… ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη ΜΟΥ προτεραιότητα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τη δεσμευσή μας» για το 3,5% που παρέλαβε αλλά το έφτασε στο 3,2% του ΑΕΠ. Τίμια δήλωση, ελαφρώς χεσμεντέν.

Highlights για την δημόσια διοίκηση: Εμφανώς φιλελεύθερος λόγος, τίμιος πρός τα πιστευω του αλλά την παράσταση την έκλεψε ο παΛιάτσος δημοσιογράφος. Αλλά ρώτησε -σε σχέση με το πλαίσιο που είχε τεθεί- και άλλα απάντησε ο Καραμανλής, μιας και αυτά είχε προβάρει από πριν να πεί.

Highlights για την εξωτερική πολιτική: Με το τσιγκέλι είπε δεν είπε τη λέξη «βέτο». Βλέπεις ο Καρατζαφέρης καραδοκεί. «Μαμά, κακά» που λένε. Γενικώς φάνηκε μια αγωνία στο λόγο και στις κινήσεις του για την ψήφο που τείνει να καταλήξει στο ΛΑΟΣ.

Παπανδρέου.

Εικόνα: Στις πρώτες στιγμές προσπάθησε να δείξει ο τύπος «θα μπουκάρω μέσα και θα σας αρχίσω όλους στα χαστούκια». Καλή στρατηγική αντιπολιτευτικής εικόνας αλλά … να μπορείς και να το κάνεις βρε αδελφέ. Δεν άργησε να το γυρίσει στο «θα φωνάξω το μπαμπά μου να σας δείρει», αν και για τον Καραμανλή -που αυτός ήταν ο εμφανής στόχος- δε χρειάζεται να τον δείρει κανένας άλλος. Το ξύλο το τρώει και μόνος του. Θα ήθελε να φανεί σαν τον Hulk (δυνατός και πράσινος) αλλά πιό πολύ έμοιαζε με φρεσοβαμμένο πρασινοπίνακα παλιού σχολείου. Καλή προσπάθεια παρόλα αυτά για ένα ντιμπέϊτ αυτού του τύπου.

Highlights για την οικονομία: Ανάπτυξη παντού με λογικές ολίγον από Ολυμπιάδα, από Mall και τα τοιαύτα. Μέχρι εκεί κατάλαβα, αν δεν τον έπιασα καλώς, παρακαλώ πολύ ας μου πεί κάποιος φίλος που τον κατάλαβε, τί ακριβώς θέλει να κάνει.

Highlights για την κοινωνική πολιτική: «… θα βρεθούνε τα λεφτά…» παίξε τζόκερ ρε μεγάλε! Υποπτεύομαι πως έχετε κρύψει τα λεφτά και τα ψάχνετε γιατί ξεχάσατε που είναι. Αλλιώς δε στέκει.

Highlights για την παιδεία: «5% του ΑΕΠ για την παιδεία…» Αυτή είναι μια δέσμευση την οποία καλό είναι να την καρφώσουμε στον εγκέφαλό μας αν γίνει πρωθυπουργός. Θα έχει ένα ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε… από κοντά. «… χάος στην ιδιωτική παιδεία…» indeed my fellow George, «… επενδύουμε στον άνθρωπο…» Κουβέντα τσιταδόρικη., ό,τι πρέπει για ντιμπέϊτ. Γενικά η εικόνα του ήταν καλή σε αυτόν τον τομέα, μιας και οι τόνοι δεν ανέβηκαν τόσο πολύ αφού το ερώτημα περιείχε την φράση «διατελέσατε υπουργός παιδείας»

Highlights για την δημόσια διοίκηση: «… αυτά τελειώνουν με την κυβέρνηση μου…» Κάνουμε και το μαλάκα τώρα ε; Αυτό από πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δε λέγεται. Όσο καλές προθέσεις και να έχεις, οι πρακτικές του παρελθόντος δεν σβήνουν τις μνήμες των ανθρώπων. Καλή προσπάθεια να αγκαλιάσει και τα «γαλάζια παιδιά» αφήνοντας να εννοηθεί δε θα τους διώξει αλλά θα κριθούν με τη δουλειά και τις γνώσεις τους.

Highlights για την εξωτερική πολιτική: «… εγώ,… εγώ,… εγώ,…. εγώ,… εσείς κύριε Παπαχελά ξέρετε πολύ καλα….» Αυστηρά σοβαρό ύφος. Εδειχνε να παίζει στα δάχτυλα την εξωτερική πολιτική (αναφορές στον ΟΗΕ, την υπουργική του θητεία και άλλα καλούδια) αλλά… στα παπάρια μου Γιώργο τί ξέρει ο Παπαχελάς για σένα. Η αποψάρα του, δε θέλεις να σου πώ τί μου φέρνει στο νού.

Παπαρήγα.

Εικόνα: Εμφανώς καλύτερη από το προηγούμενο ντιμπέϊτ που η λίμπιντο των ψηφοφόρων του κόμματος είχε πέσει σε επίπεδο φλοκάτης. Συμπαθέστατη μεχρι ένα σημείο όταν και άνοιγε το βιβλίο με τα guidlines. Ενοιωσα πως οι τοίχοι που έχει χτισει γύρω της να αρχίζαν να ραγίζουν κάπως.

Highlights για την οικονομία: ???????????????????

Highlights για την κοινωνική πολιτική: Δεν έφαγε την ντρίμπλα του οτι «δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο στον κόσμο» που ευαγγελίζεται. Ιδεολογικά τίμια απέναντι στους εργαζόμενους. «… όχι στην πολιτική γοητείας…» Το τιμώ αυτό που λες βρε Αλέκα αλλά τί νομίζεις πως πήγες να κάνεις σε ένα τέτοιο πάνελ; Να αναπτύξεις όλη τη θεωρία σου σε 120 δευτερα;

Highlights για την παιδεία: Τσαμπουκαλεύτηκε με τον Καραμανλή για τη φράση «ταραξίες». Ξεκαθάρισε με πολύ απλό τρόπο την υπόνοια που άφησε η Τρέμη -φοβούμενη η δημοσιογράφος να την κατηγορήσει ευθέως- για το οτι το παιδί της πήγε σε ιδιωτικό σχολείο.

Highlights για την δημόσια διοίκηση: «… το κράτος είναι ταξικό και άδικο…» Ωχ, ανοιξε πάλι το κόκκινο βιβλίο και βαριέμαι.

Highlights για την εξωτερική πολιτική: Δε θυμάμαι τί ακριβώς είπε αλλά σημείωσα πως μου ήταν συμπαθέστατη στην απάντηση που έδωσε στον Χατζηνικολάου. Πρεπει να κόψω τα ναρκωτικά (θα μου πείς τί θέλεις και το βλέπεις το γαμημένο. Σωστά!)

Αλαβάνος.

Εικόνα: Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ κακή. Ενώ όλοι έλεγαν «καλησπέρα σας» αυτός έριξε ένα γρήγορο και οργισμένο «γειά» λές και του είπαν να πάει να πηδηχτεί εκεινη την ώρα. Συνέχισε να είναι ο τσαμπουκάς της παρέας -αλλά όχι αγενώς όπως στην αρχή- και αυτό το χειρίστηκε πολύ καλά. Ο λόγος του εξήγησε τη στάση του και φάνηκε πιο ανθρώπινος απ’ όλους. Έκλεψε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αυτό το κάνει μήνες τώρα και το κάνει καλώς και άριστα) και έκανε τον Καραμανλή μαυρο στο ξύλο και τον Παπανδρέου να την δεί λίγο αριστερότερα.

Highlights για την οικονομία: Ξεκίνησε με αναφορά στους πυροπαθείς (κατευθείαν επίθεση συναισθημάτων) και συνέχισε μιλώντας για τα οικονομικά των ψηφοφόρων και όχι την υψηλή οικονομία των δεικτών (του rolex). Αμεσότητα και του δε ποϊντ, που λένε.

Highlights για την κοινωνική πολιτική: Ο Λιάτσος είναι μεγάλος μαλάκας. Τί να συζητήσεις; Κατά τα άλλα απλώς καταγγελτικός ο Συριζας. Ότι λέμε όλοι και για χρόνια.

Highlights για την παιδεία: Ντού στον Καραμανλή. Και λίγα του είπε. Δεν ξέχασε να αναφέρει και την Ντόρα κάνοντας τον Μητσοτάκη να δακρίσει από την συγκίνηση για την άδικη απουσία της από το πάνελ.

Highlights για την δημόσια διοίκηση: Την ψιλοψώνισε με την πάρτη του σε αυτό το σημείο λέγοντας συνεχώς πως είναι πλειοψηφία ιδεών, κάνοντας με να χαλαστώ με την επαναλαμβανόμεη αναφορά σε αυτό ξανά και ξανά. Υιοθέτησε τους bloggers (βαγγελακααααααα, εάλω το blog σου ρε! χαχαχα) και είναι φανερό πως το κόμμα/συνδυασμός έχει λογικές target group 20-25 ετών. Συνέχισε να δερνει ανηλεώς τον Καραμανλή.

Highlights για την εξωτερική πολιτική: Την ώρα που Ευαγγελάτος έθεσε το μακεδονικό ζήτημα άκουσα την τηλεόραση μου να κάνει ΤΖΙΖΖΖΖ. Η απάντηση όμως ήταν καθαρά προεκλογική -κατά την άποψή μου- μιας και παρά την ηλίθια επιστροφή στο ίδιο ερώτημα του δημοσιογράφου ο Αλαβάνος είχε ήδη απάντησει πως πρέπει να γίνει διαπραγμέτευση μέσω του ΟΗΕ.

Καρατζαφέρης.

Εικόνα: Πληθωρικός και ρήτορας. Στήθηκε και κυρίως κρύφτηκε σωστά για τηλεόραση, δεν κουνήθηκε πολύ, φοβούμενος μή του φύγει καμμιά και τον πάρουν χαμπάρι πόσο πολύ βρωμάει. Έπαιξε μόνο με τον Καραμανλή. Ήταν ο μεγαλύτερος φόβος του Κωστάκη παρόλο που τις μεγάλες φάπες τις έτρωγε από άλλον. Το κατέχει το άθλημα της επικοινωνίας και μάλλον κέρδισε με την εμφάνιση του παρά έχασε με τις απίστευτες μαλακίες που έλεγε. Ίδωμεν.

Highlights για την οικονομία: Αρνήθηκε την φράση και πρακτική «… τα δικά μας παιδιά…» που είχε πεί παλαιότερα. Στα παπάρια του. Στη ΝΔ είναι τώρα; Προσπάθησε να τα μπαλώσει χαμηλοφώνως αλλά ανέβασε τους τόνους με αναφορές στην κερδοφορία των τραπεζών κι άλλα τέτοια επαναστατικά (περίμενα να ακούσω «φωτιά στα ΑΤΜ» και τέτοια αλλά δε πρόλαβε ο «Και Βάρα» του διαλόγου. Μή χέσω!) κι έτσι κάλυψε προχείρως την μπούρδα του.

Highlights για την κοινωνική πολιτική: Γενικολογίες, το έπαιζε κυρία μεταξύ όλων με σκοπό το χαϊδεμα των αυτιων μέχρι τη στιγμή που είπε τη λέξη… «Μεταξάς» σε κάποια φράση του. Ανατρίχιασα αναλογιζόμενος το ποιός αναφέρει ποιόν και σε ποιούς «κλείνει το ματι».

Highlights για την παιδεία: Ερώτηση του Παπαχελά, βούτυρο στο ψωμί του Καρατζαφέρη. Βιβλίο Στ’ Δημοτικού. Προμοτάρισμα και άγιος ο Θεός. Σαν γατόνι όμως που είναι απάντησε σε ηλίθια ερώτηση που έθεσε ο Λιάτσος (ποιος άλλος) στον Καραμανλή νωρίτερα λέγοντας (και υιοθετώντας σποτάκι της «ελληνοφρένειας») πως «θα απαντούσα σε προηγούμενη ερώτηση ότι για να γίνει κάποιος πρωθυπουργός πρέπει να είναι απόγονος πρωθυπουργού, υπάρχει μια κληρονομικότητα και πρέπει να την αλλάξουμε». Επανερχόμενος στο αρχικό και καταδικό του ερώτημα (στην κυριολεξία) επιτέθηκε στον μπαϊλντισμένο από το ξύλο Κωστάκη (μεγάλη δεξαμενή ψήφων) για το βιβλίο και είπε κάτι για τα τουρκόπουλα που διδάσκονται μίσος για την Ελλάδα και τέτοια. Να δείς που αυτός είναι λάτρης του Κεμάλ και το κρύβει.

Highlights για την δημόσια διοίκηση: Αυτές τις μέρες παλεύω με κοντινούς, πολύ κοντινούς και αγαπημένους μου ανθρώπους (πρώην ψηφοφόρους του ΚΚΕ, κιόλας!) να τους μεταπείσω (sic) -δείχνοντας τους το αληθινό πρόσωπο του Καρατζαφέρη- να μην τον ψηφίσουν. Τουλάχιστον όχι αυτόν. Μάταια. Κατάλαβα γιατί. Τους λέει ακριβώς αυτό που νομίζουν πως θέλουν να ακούσουν καλύπτοντας κενά που άφησαν από αβλεψία ή ανικανότητα οι άλλοι. Σε αυτό το ερώτημα ο Καρατζαφέρης ήταν αυστηρός, επιθετικός, ανηλεής. Είπα, τώρα θα σηκωθεί και θα κουτουλήσει τον Καραμανλή. Μίλησε για μεταναστευτική πολιτική. Πολύ πιθανόν να χρειαζεται. Μόνο που δε θέλω να μου την κάνει ο Καρατζαφέρης. Εριξε σπόντες για τους Αλβανούς (και πως αλλιώς θα μπορούσε, αφού είναι ο στόχος του, στην κυριολεξία) και αηδίασα κυριολεκτικά. Από όπου και αν τον έπιανες μύριζε ρατσισμό και εκδίκιση. Αυτά.

Highlights για την εξωτερική πολιτική: «… υπάρχουν και αλλού πορτοκαλίιές που κάνουν πορτοκάλια. Και είναι και πιό κοντα». Σα να λέμε εκπρόσωπος της Rosvoorouzhenie ή το alter ego του Λιακόπουλου. «Back to USSR Putin» και τέτοια. Σοβαρότητα υπό το μηδέν.

Παπαθεμελής.

Εικόνα: βυζαντινή με ολίγον από κομικ. Κεντρώοι Χριστιανοί και άλλα ντάλα της «τέτοιας» μου το γάλα. Βοήθεια του. Κατά τα άλλα… «εγώ,… μη με συγκρίνετε,… εγώ πάλι», και άλλα τέτοια παραμύθια χωρίς τη φασουλιά.

Highlights για την οικονομία: Δεν κατάλαβα γρί. Μηδέν εις το πηλίκον.

Highlights για την κοινωνική πολιτική: Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε. Υπεράνω όλων μιας και βουλευτής τριάντα τόσα χρόνια και από πρόταση μηδέν. Κάτι είπε για ναρκωτικά αλλά αυτά τα λέγανε και στο κατηχητικό. Κουλούρα στον Έλεγχο Στελάκη.

Highlights για την παιδεία: «… αποδόμηση εθνικής ταυτότητας…» Βαριές κουβέντες Στέλιο μου. Ελα να φας το αυγουλάκι σου τώρα. Το αυτό (μηδέν εις το πηλίκον, μη τα ξαναλέμε)

Highlights για την δημόσια διοίκηση: Αδιάφορος και κουραστικά επαναλαμβανόμενος. Με μέσον μπήκε στο ντιμπέϊτ. Κάτω από το μηδέν. Ξανά.

Highlights για την εξωτερική πολιτική: Στο τσάκ τον προλάβαμε το Στέλιο. Με τις μπαλάσκες ήταν να ξεκινήσει πόλεμο. Πού πα ρεεεεεεεεεη! 3 μέρες Σ.Εξ από μενα, για τις βλακίες που λές.

…………………………………………..

Γνωρίζουν οι πάντες πως το παιχνίδι είναι καθαρά επικοινωνιακό αλλά και όλοι λένε πως δεν πείθονται από τα debate. Λάθος. Το debate και η εικόνα του -που θέλεις να δεις-, απλώς σου επιβεβαιώνει αυτό που λίγο-πολύ θέλεις να ψηφίσεις. Ό, τι και αν είναι αυτό. Το debate δεν γίνεται για τους αναποφάσιστους. Γίνεται κυρίως για τους πυρήνες των κομμάτων. Βοηθά στην συσπείρωση κυρίως και μπερδευει τους ημιαναποφάσιστους (όπως εμένα, να πούμε) .

Αυτά.

Advertisements

54 comments

 1. Niemandsrose

  «Γίνεται κυρίως για τους πυρήνες των κομμάτων. Βοηθά στην συσπείρωση κυρίως και μπερδευει τους ημιαναποφάσιστους (όπως εμένα, να πούμε) .»

  Γίνεται και γιατί η Ε.Ε. τους έχει ψιλοαπαγορεύσει τα παλιά ρεζίλια (μπαλκόνια, αφίσες, φέιγ βολάν κλπ) και τους έχει δώσει κατεύθυνση προς τη τιβί. Και λίγο από συμβιβασμό, λίγο από ευρωλιγουρίαση το γύρισαν στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

  Copy-paste, που λέγαμε; Θυμάσαι; [ή έχεις επιλεκτική μνήμη μόνο για κεράσματα; χαχα]

 2. Γυρομυριστής

  Αυτουνού του πήρε 3 χρόνια να καταλάβει. Εμάς πόσα χρόνια ακόμα θα μας πάρει να καταλάβουμε; Να σε πηδάνε 20 και βάλε χρονια και να μην το καταλαβαίνεις, ε, δεν μπορεί, κάτι πάει στραβά. Ο πισινός σου είναι, το μαραφέτι του αλλουνού είναι, κάτι όμως!

 3. ritsmas

  Η κριτική είναι η εύκολη υπόθεση. Και νομίζω ότι σαυτό σκιζουμε όλοι. Η υπεύθυνη κριτική ειναι η δύσκολη υπόθεση. Και νομίζω ότι σαυτό υστερούμε όλοι. Οι χθεσινοί παράλληλοι μονόλογοι ήταν απλώς μια θεατρική παράσταση μεταξύ αγνώστων, μεταξύ τους, ηθοποιών. Αναδείχθηκε όμως μεσα απ αυτούς, η απουσία του πραγματικού ηγέτη, που συγχρόνως να ειναι ιδεαλιστής , αλλά και διαχειριστής.

 4. kaltsovrako

  Ρίτσα, δε νομίζω να πιστευεις πως περίμενε κανείς εν έτη 2007 να διαλέξει ηγέτη απ΄το debate? Καλαμπούρι στις γιορτινές βιτρίνες κάνουμε. Και πολύ είναι δηλαδη.

  Stagali, μη λές σαχλαμαρες. Θα χαλάσει το μανικιούρ που έκαναν χθες το πρωϊ. χαχαχα

  Sourotiri, αλήθεια δεν είναι;

 5. sourotiri

  Οχι μονο αληθεια… Περικλειει ακριβως ολα οσα πιστευω και για τον εαυτο μου ακομη για το πολιτικο συστημα.

 6. iLiaS

  ..αφού έμειναν οι ίδιοι ευχαριστημένοι, εμένα μου περισευει!
  Μήπως περίμενα το debate για ν’ αποφασίσω?
  Να ‘χαμε να λέμε.

 7. arammos

  Περισσότερα συμπεράσματα βγάλαμε για τους δημοσιογράφους και την γειτονιά τους παρά για τους πολιτικούς.

 8. zaphod

  παΛιάτσος!
  χαχαχα!

  Γενικά άψογο το ποστ. Παρατηρητικότατος και οξυδερκής!

  Η γενική εικόνα που περιγράφεις με βρίσκει σύμφωνο, αν και έχω κάποια δικά μου highlights, όπως το ξανθοπουλικό του χέρι χέρι, την αμηχανία του Στέλιου, όπως και του George για το παλιό πασοκ και άλλα πολλά.

  Γενικά ήταν λίγο σούπα, αλλά είχε πιο πολύ ενδιαφέρον από ανάλογα παλιότερα.

  Υ.Γ.:
  Τελικά η Έλλη και να σε βρίσει το πιο πιθανό είναι να απαντήσεις
  «Ευχαριστώ, γοητευμένος»!
  Με τί κουράγιο διαμαρτύρεσαι ρε παΛιάτσε, αφού την έκανες την μαλακία κιόλας;

 9. Niemandsrose

  Ωραία.
  Δε μας αρέσουν τα μπαλκόνια, οι ντουντούκες, οι αφίσες, τα φέιγ βολάν, τα σημαιάκια.
  Δε μας αρέσουν και τα στημένα debate στη tv.
  Δε μας αρέσει και να διαβάζουμε τα προγράμματα των κομμάτων.
  Πώς θα ενημερωθούμε για τις θέσεις των κομμάτων, αγαπητοί αναγνώστες του Sir Kaltso?

 10. Rocean

  Να σου θυμίσω αφού δεν θυμάσαι, ότι η ερώτηση στην Παπαρήγα για την εξωτερική πολιτική ήταν «ΕΕ και Κύπρος». Νομίζω από τις καλύτερες ερωτήσεις του debate. Την ευχαριστήθηκα… Όπως και την απάντηση φυσικά… 🙂

 11. kaltsovrako

  iLias, αυτό κάνουμε και τώρα. Να έχουμε να λέμε.
  😉

  arammos, φτωχογειτονιές.

  zaphod, ήταν το πρώτο debate που είδα…. και μαλλον το τελευταίο (αλλά, μη λέω και μεγάλες κουβέντες)

  Kαλώς την miss irony 2007. (εμένα ρε νούμερο μου αρέσουν ορισμένα από αυτά. Ειδάλως θα πεινάσω)

  Α, ναι μπράβο. Για το ΑΚΕΛ και την καταψήφιση από το ΚΚΕ στο Ε. κοινοβούλιο για την ένταξη της Κύπρου. Εχεις δίκιο Rocean.

  Παπαϊωάννου, ok.

 12. γλυκοπατατονατασσάκι

  (Ευτυχώς που το είδες εσύ και το περιέγραψες – έτσι εμείς οι υπόλοιποι κάναμε καλύτερα πράγματα εκείνη την ώρα! 😉 )

  Μπράβο βρε Kaltso! Κοινωνική προσφορά αυτό το ποστ!
  (κι εγώ που γκρίνιαζα ότι έχασα το γλέντι….ευτυχώς, τελικά! 😛 )

  Καλημέρα, καλό Σαββατοκύριακο – κι έχεις και φιλιά από όλους μας εδώ… 😉

 13. Παράθεμα: DEBATE ή οι εκλογές του Ντιντή και του Ριρή… « Εχεις ΜΗΝΥΜΑ
 14. ritsmas

  Kalsovrako Εδω κάθησες κι εκανες ολοκληρη ανάλυση με σημεία και στοιχεία και εκτιμήσεις . Σοβαρή δουλειά δηλαδή. Αυτό σημαίνει εκ πρώτης όψεως ότι σε ενδιέφερε το θέμα και δεν κάθησες να το δεις εν είδει καλτσοβρακου καλαμπουριού, αλλά με τη…΄δεουσα σοβαρότητα ενός δυνάμει ψηφοφόρου. Γι αυτό και σου απάντησα με τον τρόπο που σου απάντησα, αλλιως θα καλαμπουριζα και εγώ μαζί με όλους τους άλλους

 15. coperty

  ο Παπαθεμελής ήταν πολύ χρήσιμος, γιατί χωρίς διαφημίσεις 3 ώρες αν ήθελες να πας τουαλέτα ή ψυγείο περίμενες να πάρει το λόγο

 16. Domino

  Δηλαδή τόσο καιρό με υποψιαζόσουν; Το φιλαράκι σου; Δε ντρέπεσαι;

  Πάντως στο λαμόγιο έπεσες μέσα… 😀

 17. Georgios1974

  Δεν ξέρω αν το έχει αντιληφθεί κανείς άλλος, αλλά ο Καραμαν Αλής έχει πραγματικά αισθανθεί πολύ άσχημα με τα καμμένα και ΦΟ-ΒΑ-ΤΑΙ, όπως όταν ήταν μικρός, και είχε βάλει το βρώμικο δάχτυλο στη μηλόπιτα. Περιμένει να έρθει ο μπαμπάς (ή ο Θείος) και να τον δείρει.. Δεν κάνω πλάκα, και στην πρες-κόνφερανς σήμερα σε μία ερώτηση για τις φωτιές ενστινκτωδώς χαμήλωσε το κεφάλι (και ο σκηνοθέτης αμέσως από ζουμ έκανε γενικό πλάνο.) Δεν νομίζω πως είναι τρυκ επκοινωνίας, δεν είναι τόσο καλός ηθοποιός ούτε και το κάνει επιδεικτικά. Πρέπει να είχε χεστεί πάνω του τη νύχτα που πήγε στη Ζαχάρω και δεν ξέρανε να του πούνε πόσοι είναι εγκλωβισμένοι και τι θα απογίνουν. Φοβάται ότι εκεί που περπατάει και χαιρετάει θα βγεί ένα καρβουνιασμένο πτώμα και θα του δώσει το χέρι.

 18. @

  στο ντημπεητ
  χαμενος ο καραμανλης
  στα ισα του ο παπανδρεου
  κερδισμενος ο αλαβανος

  ενταξει ο παπανδρεου 1000 φορες καλυτερος απο το 4

 19. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

  Όλα τα λεφτά ήταν το αντάρτικο που σάλπισε μετά την τηλε»μαχία» ο commandante Emiliano Che QueLiatso ξεσκεπάζοντας το παράνομο κύκλωμα των δημοσιογράφων-σεκιούριτι.
  Viva la liberta.
  Hasta la victoria siempre
  και asta la vista

  Μια άλλη ματιά της τηλε»μαχίας» εδώ:
  http://ametanohtodance.blogspot.com/2007/09/blog-post_08.html

 20. Αποστόλης

  Ο Παπαθεμελής ήταν το »πουλάκι» στην όλη υπόθεση.Ήταν εκεί για να μπορούν ξεκουράζονται οι άλλοι.Να πιούν κανα νερό, να βάλουν μέϊκ απ κ.τ.λ.Οι απαντήσεις που έδωσε ήταν εμφανέστατα πρόχειρες και όχι μελετημένες αφού και ο ίδιος ξέρει οτι έχει ελάχιστες πιθανότητες να μπεί στην Βουλή και το κάνει μόνο και μόνο για να τσιμπήσει την αποζημίωση που παίρνουν τα κόμματα.
  Για τον Αιμίλιο τι να πούμε;Μόλις πληροφορήθηκα οτι θα βρίσκεται στο ντιμπέϊτ αναρωτήθηκα τι ακριβώς θα έκανε εκεί.Σκέφτηκα οτι θα ήταν στο στούντιο και με μία κάμερα θα κατέγραφε το »παρασκήνιο» του ντιμπέϊτ, για να μπορέσει την επόμενη μέρα να σχολιάσει στο καταπληκτικό του δελτίο ειδήσεων, τις στυλιστικές επιλογές των αρχηγών, πόσες γουλιές νερό ήπιαν, αν ανοιγόκλεισαν τα μάτια τους, πόσο μαυρισμένοι ήταν απο τα μπάνια, με ποιό χέρι έκαναν την χειραψία, τί είπαν μεταξύ τους οι αρχηγοί και οι δημοσιογράφοι και άλλες τέτοιες χρησιμότατες για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουμε πληροφορίες.
  Όταν αργότερα έμαθα οτι θα ήταν στο πάνελ των δημοσιογράφων ξαφνιάστηκα.Μετά είπα εντάξει δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, θα θυμάται οτι κάποτε υπήρξε δημοσιογράφος και θα τα καταφέρει.Άργότερα στην συνέντευξη, όταν έθεσε εκείνες τις πραγματικά ερωτήσεις »φωτιά» , διαπίστωσα οτι ήταν λίγος για αυτή την διαδικασία.
  Το πιο παράξενο ήταν όμως, οτι όταν ξεκινούσε να κάνει ερώτηση και άκουγα την φωνή του, το μυαλό μου συνδύαζε αυτόματα την φωνή του με το δελτίο ειδήσεων το οποίο παρουσιάζει και περίμενα να ακούσω για το τι βρακί φορούσε η Μπεζαντάκου στην Μύκονο και για το άν ο σκύλος του Γαβαλά ανέβασε πυρετό…

 21. themis

  Η καλύτερη και η πιο εύστοχη ανάλυση για το debate που έχω διαβάσει…
  και πίστεψέ με ΄διάβασα αρκέτες.

  συν ότι ξεράθηκα στο γέλιο

  Θέμης

 22. kortomalteze

  το ζουμί του debate είναι το ίδιο βράδυ και για τις επόμενες 2 μέρες με τους αναλυτές να ψάχνουν ποιος κέρδισε και ποιος έχασε… (επικοινωνιακά πάντα)
  Να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι χάσανε τα σπίτια τους (από δάνεια που δεν κατάφεραν να πληρώσουν, άλλοι τα αυτοκινητά τους) να προσθέσουμε και τις περιουσίες που κατέστρεψαν οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, κατασκευστικές (μίκρο – μίκρο μεσαίες ) έχουν κλείσει γιατί η μίζα των υπαλλήλων πήγε με % επί του προυπολογισμού αντί του σεβαστού καλαθιού με τα κρασιά που ίσχυε παλιότερα (βάλε και την έκπτωση στα έργα), κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους (οι ανασφάλιστοι συμφέρουν οικονομικά)+(ανέχεια στις λαμογιές των εργοδοτών), άλλοι έχασαν την υγεία τους (φακελάκια, ψευτογιατροί, ιατρικοί επισκέπτες), άλλοι έχουν χάσει συγγενείς (κόκκινη η άσφαλτος κάθε σαβατοκύριακο και πορφυρό το χρώμα της ασφάλτου τα 3μερα) από τους δρόμους που όλο κάνουμε και όλο χαλάνε.
  Όλοι αυτοί μας έκαναν και τρέχουμε να βρούμε σίγουρο και σταθερό μισθό (βλ. δημόσιοι υπάλληλοι), μας τάζουνε θέσεις, σύμβουλοι υπουργών, νομάρχων, δημάρχων γίνονται κολλητοί ή άτομα με πολυπληθείς οικογένειες. Όλα γίνονται με προϋπόθεση το να αισθάνεσαι υποχρεωμένος (ακόμη και ο στρατός).
  Οι έξι υποψήφιοι και οι παρατρεχάμενοι παρά τους επίδοξους πρωθυπουργούς δεν έχουνε χάσει ούτε τον ύπνο τους σε ένδειξη σεβασμού σε όλα τα παραπάνω.
  Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς… μη χειρότερα…

 23. partizana

  Ούτε εγώ είδα το ντιμπέιτ αλλά όντως η περίληψή σου με κάλυψε, αν και είμαι σίγουρη ότι η Παπαρήγα τα είπε πολύ καλύτερα από ό,τι μας τα λες!

 24. vangelakas

  Οπότε, Παρτιζάνα, δέν καλυφθήκατε πλήρως!
  /
  Κύριε Καλτσό, διάγομεν προεκλογισμό! Είναι στίς μέρες του, σπάν τά νερά κι εσείς απέχετε;

  Φέρτε καμιά φωτό νά κεφάρωμε!

 25. gefyra

  Είπε κανείς για μετανάστες ή μεταναστευτική πολιτική απο αυτούς;
  Δεν άκουσα εγώ ή αυτοί δεν είπαν;

 26. kourdistomantarini

  Χαιρετώ

  Το συμπέρασμα του debate είναι οτι η αστική δημοκρατία απο εδώ και στο εξής θα μας προσφέρει πολύ show.
  Πιστεύω οτι σε 20 χρόνια στα debate θα γίνεται και διαγωνισμός χορού και τραγουδιού.

 27. Vourgoudios

  Ta sxolia sou eidika gia ton Papathemeli einai apaikta!! Gelaw akoma… giati meta tis 16 tha klaime oloi mazi – opws kanoume edw kai xronia allwste.

 28. Stragali

  τοσο κλαμα ειχα καιρο να δω…
  Και ποσο μαλλον να του κλεινω ραντεβου.

  17/9 στις 21:00 το βραδυ ολοι οι βλογκερ δυναμικα.
  Μπορεις και εσυ να ριξεις το δακρυ σου…

  Θα μοιραζονται και κρομμύδια για τους φιλοκυβερνητικούς?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s