Η δικαιοσύνη μια χαρά βλέπει. Απλώς κάνει την τυφλή

marx.jpg

Πέραν από το να τον αναγνωρίζω στην όψη δεν γνωρίζω τίποτα άλλο για τον κυριούλη. Και δεν το θεωρρώ και επιλήψημο μεταξύ μας.

Άλλα για μένα μετρούν πολύ περισσότερο -πέραν της εγκυκλοπαιδικής γνώσης- και κυρίως όταν έχω βρεθεί δια ζώσης με καποιον και τουλάχιστον έχω την τιμιότητα να ρωτήσω για τον υποφαινόμενο και να εκτεθώ, παρά να συνεχίζω να ενισχύω την εικόνα της ψεύτικης online περσόνας με δηθενιές του κώλου. Λυπάμαι.

Πίσω στην μπριζόλα μου λοιπόν μιας και αυτής το ζουμί έχει τουλάχιστον λίγο ήθος περισσότερο, ελπίζοντας να κάνει αυτόν/η που συνέτρωγε και στο ανέφερε με τόσο στόμφο να κοκκίνισει από ντροπή αναλογιζόμενος/η πόσο εκτίθεται στους γύρω του/ης με τέτοια καμώματα, σε τέτοια ηλικία.

Κάνω το μαλάκα τώρα γιατί έχω πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ (αν και με τρώει με αυτά που διάβασα τελευταία με κάτι χρωστούμενα και αρπαγές βοειδών)

Update (μικρή παύση μαλακοσυμπεριφοράς)

Φταίνε τα αυτιά μου που την είχαν ακούσει αυτήν την ιστορία καιρό τώρα να τριγυρνά ή αυτός/ή που την πήρε και την έφτιαξε στα μέτρα του/ης για να δημιουργήσει εντυπώσεις και κουτσομπολιό από μια παρεξήγηση μεταξύ μπουκιάς και ρουφηξιάς;

Καλή η μπριζόλα λοιπόν, αλλά μην την τρώμε και αμάσιτη συνεχώς, αδελφέ. Εκτίθεσαι σε φίλους και εκθέτεις και άλλους -που μεταξύ μας τους τρώει ο κώλος τους καιρό τώρα, αλλά… ξανακάνω το μαλάκα. Αντιλαμβάνεσαι πως αναγνωρίζω πολλά πρόσωπα και καταστάσεις -μιας και ήμουν παρών στο «έγκλημα» μόνο που τα πράγματα δεν ήταν έτσι ακριβώς. Μή τρελαθούμε κιόλας! Έτσι συμβαίνουν για όσουν θέλουν να συμβαίνουν έτσι.

😉

Μαλακοσυμπεριφορά On (πάλι).

Να μή ξεχάσω να φιληθώ σταυρωτά την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε και να τον/ην ακούσω πόσο πολύ μας αγαπά.
Advertisements

11 comments

 1. Stragali

  Ετσι δουλευει το συστημα, και καλα κανει…
  Καλα κανεις και συ
  Ισως κανεις και καλυτερα, που το βλεπω να ‘ρχεται δηλαδη…
  Νο?
  😉

 2. NIEMANDSPENIS

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
  Μήπως αυτός ο καλός «κυριούλης» καθόταν ανάμεσά σας;
  Τουλάχιστον αυτή η μπριζόλα ήταν καλοχτυπημένη ή σας έκατσε σόλα;
  Άλαλα τα δόντια των ασεβών! Και των μπλόγκερς! Χαχαχαχαχαχαχα!

 3. NIEMANDSPENIS

  Αχααχαχαχαχα! Δεν μπορώ να κρατηθώ, ο δικός σου τον κρέμασε για τα καλά τον «κυριούλη» που ήταν και πολύ παρών στο ταβερνάκι σας. Πολύ παρών λέμε. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!

 4. kaltsovrako

  Βλέπω, φασιστικό Αρχιδάκι, επειδή δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν εδώ τα εμετικά σου σχόλια, κάνεις στροφή 180 Μοιρών και πας και σπέρνεις τη βλακεία και σε άλλα blogs μπας και τραφείς από τη μανούρα που μπορεί να ξεσπάσει.

  Φαντάσου το post αυτό να γραφόταν για σένα, Φασιστικό Ρουθούνι. Αλλον αφορά και όχι αυτόν που φαίνεται αβίαστα στο post μου, αλλά τον/την χαμογελαστό/ή «σας αγαπώ και τους δυο» παμπόνηρο/η υποβολέα του.

  Τέλος με σένα, σε βαριέμαι.

  Αυτός/ή ξέρει (που λέει και η διαφημιση) και το έγραψα εδώ για να καταλάβει και ο ενδιάμεσος, πως και ‘γω ξέρω (τα αβίαστα μυθεύματα* που κυκλοφορούν καιρό τωρα -λες και εμείς φταίμε που κάποιοι/ες δεν έβγαλαν βιβλίο- και να σπιλώνουν ανθρώπους επειδή με αυτό αυτοικανοποιούνται), απλά είμαι τουλάχιστον διακριτικός.

  * κάτι πιο πρωτότυπο για να συκοφαντήσετε έχετε;
  Μήπως πως παρτουζονόμαστε με τίποτα σκύλοι, γάτες, πιγκουϊνοι;
  Μήπως πως το δικό μου βιβλίο θα βγεί με τα ανακυκλωμένα χαρτιά από την Ιστορία της Στ’ Δημοτικού με χορηγία της ΝΔ (αυτή τη φορά); Αργήσατε.

  Στεναχωριέμαι για τα μυαλά που το φάγανε αμάσητο. Όχι τα μυαλά που το σκεφθήκαν και το διοχέτευσαν στον καλύτερο αγωγό πληροφορίας.
  Αυτά είναι έτσι και αλλιώς, εγκληματικά.

 5. Π.Ο.Ε.Ε.Π.

  ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
  Αφορά: Δικαστικές διώξεις εργατών συνδικαλιστών
  Το Σωματείο Εργαζομένων στην Pepsico – ΗΒΗ, προέβη σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 31/8/2001, 28/9/2001 και 11/10/2001, με στόχο τη διάσωση των θέσεων εργασίας που κινδύνευαν να χαθούν από επικείμενη συμφωνία εργολάβων με την εταιρία που θα αναλάμβαναν το αντικείμενο των εργασιών της ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ. Η εξέλιξη αυτή θα ερχόταν ως συνέχεια της διακοπής των εργασιών του τμήματος παραγωγής του εργοστασίου το 1998.
  Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι της ΠΕΠΣΙΚΟ–ΗΒΗ συγκρότησαν επιτροπές για να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνισθούν για τη διατήρηση της δουλειάς τους, για να διαφυλάξουν την απεργία τους από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και για να εκφράσουν δημοσίως τις ανησυχίες τους και τα δίκαια αιτήματά τους.
  Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που η ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ διακινούσε ή σκόπευε να διακινήσει προϊόντα της ήταν και η επιχείρηση ΠΟΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΕ, συμφερόντων του Ιωάννη Καπούλα, η οποία την περίοδο εκείνη δεν είχε νόμιμη άδεια λειτουργίας και διακίνησης προϊόντων!
  Ο εργολάβος-συνεργάτης της ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ μήνυσε για τις ενέργειες αυτές μέλη του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ Θεσσαλονίκης, αλλά και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) ως ηθικούς αυτουργούς! Η κατηγορία ήταν ότι παρεμπόδισαν την «εύρυθμη» λειτουργία της επιχείρησης του, η οποία λειτουργούσε εκείνη την περίοδο ως παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός!
  Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μονομελές Πλημ/δικείο) με απόφαση του στις 16 Φεβρουαρίου 2006 δέχτηκε τη νομιμότητα των απεργιών και των απεργιακών συγκεντρώσεων των εργαζομένων έξω από την επιχείρηση του Ι. Καπούλα (ΠΟΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε.)
  Το δικαστήριο ΑΘΩΩΣΕ εντελώς τον Πρόεδρο και κάποια μέλη, αθώωσε όλους τους εργαζόμενους για τα υποτιθέμενα περιστατικά στις 31/8/2001 και 11/10/2001 που κατήγγειλε ο σκευωρός έμπορος ποτών, διότι δέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι ενήργησαν νομίμως και προς υπεράσπιση νομίμων δικαιωμάτων τους και ότι δεν υπήρξαν έκτροπα, κάτι που κατέθεσαν άλλωστε και οι αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί που βρισκόταν στην απεργιακή συγκέντρωση.
  Το δικαστήριο, ωστόσο, καταδίκασε κάποιους εργαζόμενους με την αιτιολογία ότι στις 28/9/2001, και από τις 7 π.μ. έως και τις 7.30 π.μ., όταν απουσίαζε η αστυνομική δύναμη, υπερέβησαν τα όρια της νόμιμης συμπεριφοράς και δημιούργησαν επεισόδια σε βάρος του μηνυτού και της επιχείρησης του (ρίψη αντικειμένων, σπάσιμο τζαμιών και προσωπικό του υποτιθέμενο τραυματισμό, ο οποίος, δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία που κατέφθασε λίγα λεπτά αργότερα, ούτε προσκομίσθηκε κάποιο ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί τον ανύπαρκτο τραυματισμό του εργοδότη, δεν προσκομίσθηκε στο δικαστήριο ούτε καν μια φωτογραφία με τα σπασμένα τζάμια, ενώ ο εργοδότης φωτογράφιζε τους απεργούς συνεχώς και τους απειλούσε! )
  Εναντίον φυσικά αυτής της απόφασης οι εργαζόμενοι κατέθεσαν έφεση. Και ενώ ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Πλημ/δικείο) στις 13/5/2007 θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί η κατασυκοφάντησή τους από το σκευωρό εργοδότη και τους συνεργάτες του, αντιμετώπισαν μια απρόσμενη κατάσταση και καταδικάστηκαν και πάλι για την ίδια υποτιθέμενη παράνομη πράξη τους (να μην αφήνουν δηλαδή μια επιχείρηση χωρίς άδεια λειτουργίας να δραστηριοποιείται ως παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός, τη στιγμή που η ίδια η αστυνομία που βρισκότανε στο χώρο της απεργίας απαγόρευε τη λειτουργία της με ρητή δήλωση του επικεφαλής αστυνομικού ότι σε περίπτωση διακίνησης προϊόντων, της χωρίς άδεια «λειτουργούσας» επιχείρησης, θα συλλαμβανόταν αμέσως ο ιδιοκτήτης της !).
  Η ακατανόητα εχθρική και μονόπλευρη σε βάρος των εργαζομένων συμπεριφορά στο δικαστήριο μας εμβάλλει σε σοβαρές σκέψεις, ότι πλέον ποινικοποιείται και καταδικάζεται το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική και συνδικαλιστική τους δράση.
  Δημιουργούν εύλογες απορίες και προβληματισμό τα παρακάτω:
  1. Δεν κλήθηκαν από την Εισαγγελία να καταθέσουν στην δευτεροβάθμια δίκη τα δύο αστυνομικά όργανα που ήταν παρόντα στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη επιχείρηση του Ι. Καπούλα στις 28/9/01 και τα οποία είχαν διαβεβαιώσει σε προηγούμενες καταθέσεις τους ότι ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ δε συνέβη τη συγκεκριμένη ημέρα.
  2. Δεν κατανοούμε το σκεπτικό με το οποίο αγνοήθηκε εντελώς το αίτημα των συνηγόρων των εργαζομένων να αναβληθεί η δίκη, ώστε να κληθούν οι αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί. Ακόμη περισσότερες απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι το αίτημα δεν απαντήθηκε καθόλου από το δικαστήριο!
  3. Αγνοήθηκαν επίσης οι εντελώς αντιφατικές καταθέσεις και μηνύσεις του εργοδότη (δύο μηνύσεις για το ίδιο περιστατικό με αντιφατικό περιεχόμενο!). Στη μια, μάλιστα, ο ίδιος ο εργοδότης δηλώνει ότι δεν έγιναν επεισόδια, διότι ο ίδιος απέτρεψε τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του να έλθουν εκείνη την ημέρα για εργασία, κάτι που επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του και ο μάρτυρας κατηγορίας Βολόντια Κερασίδης.
  4. Επανειλημμένες ερωτήσεις και κρίσεις από την έδρα του δικαστηρίου (ιδίως από το πρόσωπο της κ. Εισαγγελέως), αναφέρονταν και αμφισβητούσαν αμετάκλητες αθωωτικές κρίσεις του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων τους. Επανειλημμένα ερωτήθηκαν οι εργαζόμενοι «τι δουλειά είχατε έξω από την ξένη επιχείρηση», ερώτημα που είχε απαντήσει όμως η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
  5. Ιδιαίτερα από την εισαγγελέα της έδρας (κ. Σιδηροπούλου) εκδηλώθηκε μια ειρωνική, προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων ως κατηγορουμένων και μαρτύρων υπεράσπισης, αλλά και σε βάρος των συνηγόρων τους. Προκάλεσε σοκ και δέος με ερωτήσεις του τύπου, «κι αν μείνεις άνεργος τι έγινε:», «μήπως αν κλείσει το εργοστάσιο δε θα χάσεις πάλι τη δουλειά σου;», «δεν μπορεί ένας εργολάβος να κάνει συμφωνία με μια επιχείρηση;». Για το γεγονός ότι η επιχείρηση στερούνταν άδειας λειτουργίας και δραστηριοποιούνταν παράνομα η κ. εισαγγελέας αναρωτήθηκε δημοσίως, «και, λοιπόν, εσείς τι κάνατε εκεί υποκαθιστούσατε την αστυνομία;»
  Η εργοδοσία έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στα αγωνιστικά και ταξικά συνδικάτα. Συνεπικουρούμενη από το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια με τους αλλεπάλληλους αντεργατικούς νόμους, από την κρίση στην αγορά εργασίας, την ανεργία και την υποαπασχόληση, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τα ιδιωτικά συμφωνητικά κλπ. προσπαθεί να περιορίσει το ρόλο και να περιθωριοποιήσει τα συνδικάτα που αποτελούν τη μοναδική θεσμική οργάνωση των εργαζομένων που μπαίνει φραγμός στην παγκοσμιοποίηση και την υπερκερδοφορία των πολυεθνικών.
  Η εργοδοσία προσπαθεί να ευτελήσει το θεσμό των συνδικάτων, βασικού πυλώνα της δημοκρατίας, και να απαξιώσει τη συλλογική δράση τους που αποτελούν τη μοναδική φερέγγυα ελπίδα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  Η απόφαση αυτή βοηθάει την προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τους εργατικούς συνδικαλιστικούς αγώνες. Στους εργαζόμενους αμφισβητείται ακόμη και το δικαίωμα να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους και να αγωνίζονται για τη διατήρησή τους.
  Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε που τα Συνδικάτα βάλλονται πανταχόθεν είναι επιτακτική η ανάγκη για συσπείρωση όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στην επίθεση που εξαπέλυσε η εργοδοσία μέσα από τις διώξεις και τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος αγωνιστών εργατών συνδικαλιστών.
  Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας σε κάθε μορφή νόμιμης έκφρασης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συνδικαλιστές.
  Στις 18 Δεκέμβρη κορυφώνεται η σκευωρία με μια δίκη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται 15 συνδικαλιστικά στελέχη, ανάμεσά τους μέλη του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, του Ε.Κ.Θ., της Π.Ο.Ε.Ε.Π. και πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων.
  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.Ε.Π. – ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  —-
  ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ : Εάν υπάρχει η δυνατότητα το e-mail να προωθηθεί με ηλεκτρονικό αλλά και συμβατικό τρόπο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s