«Λιακόπουλε, νανούρισέ με, με ένα βιβλίο σου»

είπε η νυσταγμένη αμοιβάδα κι αμέσως μια φιλία γεννήθηκε.

Τα έχουμε ξαναπεί (1), (2) και θα τα ξαναπούμε. Για την ουσία όμως διαβάστε εδώ αν δεν γνωρίζετε ήδη.


Την υπεράσπιση του κ. Τσιπρόπουλου την έχει αναλάβει ο δικηγόρος του, μιας και στο σημείο που έχει φτάσει η απίστευτα ηλίθια αυτή ιστορία, ο τελευταίος είναι ο καταληλότερος όλων μας.

Αυτό που -τουλάχιστον εμένα- με απασχολεί και το νιώθω περισσότερο τελευταία είναι το όλο και συχνότερο πετσόκομα πραγμάτων που τα θεωρρούσα στοιχειώδη στη ζωή μου. Παραδείγματος χάριν, να μπορώ να εκφράζω ανοιχτά την κρίση μου. Ακούγεται γελοίο ε;, αλλά αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, μάλλον θα μαζευτούμε -έστω και ελάχιστα- με αυτα που συμβαίνουν και αυτό το βήμα της -έστω και ελάχιστης- υποχώρησης δεν θέλει και πολύ για να μετατραπεί σε άτακτη φυγή.

Κάμερες της τροχαίας που παρατηρούν μόνο όσους βγάζουν αριστερό φλας, εξαναγκασμό σε παραιτήσεις ακόμα και σε «ελεγχόμενες» επιτροπές, καταστροφικά δελτία ειδήσεων, τρομακτικότερα ενημερωτικά πρωϊνάδικα -περισσότερο και από τις ειδήσεις- με τύπους σαν τον αγκαλίτσα (εκ πρώτης όψεως) Αυτιά, τράπεζες που σε παίρνουν τηλέφωνο ό,τι ώρα γουστάρουν για να σου θυμήσουν πως τους ανήκεις και πόοοοοοοσα άλλα που δεν θυμάμαι ή δεν θέλω να θυμάμαι.

Ο φόβος και η ανάγκη της επιβίωσης είναι ο τέλειος συνδυασμός όπλων για να ελεγχθούν συμπεριφορές σε πρώτη φάση και με τον καιρό και ο τρόπος σκέψης. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και μισή τζούρα βλακείας (πόσο δε μάλλον αν προσθέσεις χούφτες ολόκληρες. βλ. Λιακόπουλος) τότε το μέλλον προβλέπεται δυσκοίλιο και μεταξύ μας καλό θα είναι να έχουμε μια βαλίτσα έτοιμη δια παν ενδεχόμενο.

Στην αρχή όλα είναι γραφικά στην χειρότερη και στην καλύτερη αδιάφορα.Μπορεί και το αντίστροφο. Δεν έχει σημασία πια. Το πείραμα πέτυχε σε αυτή τη γενιά.

Αι πρώην κομμουνισταί την κάνανε με ελαφρά από το σύστημα, μπουκάρανε στην ιερή γή της επαγγελίας (βλ. πατρίδα μου γλυκειά και λοιπά ποιήματα που θα βρείτε στο Ανθολόγιο του φίλου Βαγγέλακα) και ο εγκληματίας βαφτιζόταν Αλβανός και τούμπαλιν, αδιακρίτως. Στη διάρκεια αυτής της μανιέρας των ΜΜΕ, τα ίδια έσπρωχναν τον κόσμο να εμπιστευθεί τις οικονομίες που είχε (και δεν είχε, βλ. δάνεια) στο χρηματιστήριο κάνοντας τον να νιώθει δυο φορές προνομοιούχος, αφέντης, μάγκας και καταφερτζής. Το αποτέλεσμα γνωστό. Η μεσαία τάξη αποδυναμώθηκε, ρευστοποιήθηκε η γη της και σκλαβώθηκαν οικογένειες σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε σημείο να κολλάνε στα ονοματεπώνυμα αντί του πατρωνύμου τους, την μπράντα του οργανισμού. Μήτσος Καραμπούμπουρας της Eurobαnk, για παράδειγμα. Και για να μη τους γαμήσουμε το κέρατο μετά από όλα αυτά (γιατί και η μαλακία κάποια στιγμή σταματά) μας πέταξαν ένα στόχο μεγάλο και λαμπερό…. Ολυμπιακοί Αγώνες (δεν νομίζω να ακούτε πρώτη φορά πως η μαλακία τυφλώνει). Και τυφλωθήκαμε. Και υπερ-υπερχρεωθήκαμε στους ίδιους και στους συνέταιρους αυτών.

Ο κίνδυνος όμως να βαρεθείς τη μαλακία παραμονεύει πάντα. Για να μην διαμαρτυρηθούμε ξαφνικά οι με το ζόρι και μή, μαλάκες, το κόλπο ήθελε και μπαμπούλα. Σκάει κατα λάθος (?) μια βόμβα στο λιμάνι και εν μια νυκτί αποκτούμε την πιο σύγχρονη, γατίσια, βαρβάτη αστυνομία worldwide. Ποιός μαλάκας να κουνηθεί; Εν τω μεταξύ και αφού στην Σοφοκλέους χρεωκόπησαν μέχρι και οι κουλουράδες Ltd. οι τραπεζικοί οργανισμοί έδιναν δάνειο σε όποιον περίμενε στη στάση για το λεωφορείο. Τόσο εύκολα, τόσο ύπουλα.

Η μόνη αντίδραση του μαλάκα ήταν να αλλάξει μαέστρο (και δικαίως), ψήφισε άλλη κυβέρνηση και το tempo άλλαξε. Όμως έγινε πιό γρήγορο, παρόλο που ο καινούριος μαέστρος υποσχέθηκε ο ρυθμός να είναι σαν το «love me tender»… και για να μη χάνει τη φόρμα του ο τρισμάλακας, τον πλάκωσε με καινούριους φόρους με παραλλαγμένα ονόματα, μια εσάνς αστυνομοκρατίας, κάμερες στους δρόμους… και για αντάλλαγμα στους καλύτερους έδωσε και ένα πρωτάθλημα (άσχετο αλλά δεν άντεχα να μην το γράψω. Θα έσκαγα!) . Όταν τα πράγματα γίναν ζόρικα για τον μαέστρο και οι μαλάκες μυρίσανε μουνί, αυτός τους πέταξε (βοηθούμενος από την συγκυρία) την πυρηνική βόμβα….

Η πατρίδα δέχεται επίθεση. Τσάκω και μια σημαία στην οθόνη και περιπάτει… ή μάλλον, παίχτονα πιό δυνατά πατριώτη, συνέλληνα, αδελφέ… μαλάκα. Μύρισε ο κόσμος όλος καμμένο εγκέφαλο και χάθηκε η μουνίλα. Για να γαμήσουμε πλέον λέει, πρέπει να δουλευουμε μέχρι τα 95 και με μισθό μπουρμπουάρ. Οσοι δεν προλάβουμε, ας ελπίσουμε πως ο Χάρος θα έχει καβάτζες τίποτα ψόφιες για θα την βγάλουμε καθαρή έστω και στις καθηστερήσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα υπήρξαν πολλοί που εκμεταλεύθηκαν την κατάσταση φόβου, ανασφάλειας και επειδή ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλιά, κάποιοι με σκούρα έντονη blue black αυστηρά οργωμένη κουπ με 37χτενη σκληρή τσατσάρα, άρχισαν δειλά δειλά να βγαίνουν στις οθόνες (ακόμα και μεγάλων καναλιών) λέγοντας για το τέλος του κόσμου στην τράμπα της χιλιετίας και άλλα τέτοια δοκιμασμένα παλαβά ευαγγελικού τύπου.

Μετά -και αφού όλοι επιβιώσαμε του ολέθρου, του Αρμαγεδώνα, της Δευτέρας Παρουσίας, του 4ου Ράϊχ και τους ξεχάσαμε γρήγορα- άρχισαν να μπλέκουν, δειλά στην αρχή, αρχαίους συγγραφείς με τον Νοστράδαμο και πιό έντονα στη συνέχεια όλα τα παραπάνω με την ορθοδοξη πίστη με δώρο ένα γουδοχέρι για αλλαγή.

Τα χτυπάμε όλα αυτά μαζί και βάζουμε λίγο από άρεια φυλή, ξανθό γένος, UFO, μπούφο, Καραπιπερίμ, Γιέλτσιν, αρχαιογκαγκά, την Αγιά Σοφιά, 2 σκελίθρες Σείριο, το μουνί της θειας μου από το Περού (αποικία της αρχαίας Πιερίας), μια κουταλιά της σούπας από το «ο Αγών μου»… δυο, τρείς… βάλτε το όλο, δε γαμιέται… και κατεβαίνουμε υποψήφιοι star στις δημοτικές/νομαρχιακές (τί σκατά, δε θυμάμαι καλά) εκλογές στην πρωτευουσα του Βορρά, μεγάλη φασιστομάνα (sorry καρντάσια. Όσοι με καταλαβαίνετε δε με παραξηγείτε. Οι άλλοι να πάνε να τον βάλουν ανάμεσα σε κανένα βιβλίο των Νεφελίμ και να τον παίξουν με ρυθμό στρατιωτικού εμβατηρίου).

Τελικά όμως δεν τα βρίσκει ο τηλεοπτικός star με την βουτηγμένη στην μπριγιαντίνη μαυρη γάτα στο κεφάλι με τον αρχηγό Καρατζαφέρη (μόνο με τον Πούτιν θα βάλει υποψηφιότητα ο βιβλιοστάτης) γιατί δεν τα συμφωνήσαν στη μαρκίζα. Κάνει το κομμάτι του αυτός, βγάζει κέντα ο Γιώργος ο αρχηγός.

Αποτέλεσμα; 2 χρόνια μετά, η βουλή εκτός από σαπίλα βρόμισε και σκατίλα. Μαγκιά τους; Όχι φυσικά! Μαλακία μας. Μαλακίας έργον, που σε συνάρτηση με τις παραπάνω καταστάσεις βγήκε ποίημα και άντε να τους ξεκολήσεις από κει μέσα τώρα.

Σήμερα λοιπόν το ζήτημα είναι το εξής. Απέναντι σε αυτή την εξώφθαλμη βλακεία αναγκάζομαι από φόβο; από άγνοια; μετά φόβου γνώσης; να τα γράφω αυτά ως kaltsovrako ακόμα.

Γιατί; Επειδή η δικαιοσύνη χαριεντίζεται με τη βλακεία και δεν έχει φροντίσει σε οφθαλμοφανέστατα χαζές υποθέσεις που τις λύνουν βρεφονηπιοκόμοι μόνο, να απαντά με ένα «δε μας χέζεις και συ βρε αδελφέ; Εχουμε και σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθούμε».

Αντ’ αυτού τραβάει έναν άνθρωπο 2 χρόνια κοντά, από δίκη σε δίκη για ένα link και κάμποση γαρνιτούρα, τον έχει ξεφτιλίσει επαγγελματικά, προσωπικά και συνάμα τον έχει γονατίσει οικονομικά βοηθώντας ακούσια (?) το παιχνίδι του κ. Λιακόπουλου. Να τον εκβιάζει δηλαδή με το βασανιστικό πέρασμα του χρόνου για να μαρτυρίσει ποιός είναι αυτός ο funEL που τον έχει κάνει να μην καταδέχονται ούτε οι σκύλοι να κατουρήσουν στο μπατζάκι του και δικαίως.

Εδώ λοιπόν η δικαιοσύνη δίνει κατά τη γνώμη μου εξετάσεις. Όχι για να μας αποδείξει αν είναι αρεστή σε «μας» ή όχι. Για να δούμε πώς και πόσο ακόμα θα βαράει αυτό το βιολί ακόμα με το φόβο, τη βλακεία και την τρομοκρατία των ηλιθιών απέναντι στους απελπισμένους μαλάκες.

Σε λίγες ώρες λοιπόν θα ξέρω αν θα συνεχίσω να γράφω σε αυτό το χώρο ώς kaltsovrako -μιας και πολλοί με γνωρίζετε- ή θα την κάνω με ελαφρά και θα ανοίξω κάποιο άλλο «χώρο» με άλλο όνομα συνεχίζοντας να λέω αυτά που νιώθω κάποιες στιγμές και όσο μου επιτρέπω πάνω απ’ όλα εγώ.

Καλημέρα λοιπόν σε όλους (ελπίζω)

Advertisements

40 comments

 1. vangelakas

  Θά στό πούν κι άλλοι (υποθέτω)· σού βγήκε πολύ ποιητικό ρέ μάστορα, ωραίο κάργα άν καί διαφωνώ μέ τήν ταύτισι τού έμπορα μέ τήν εθνικόφρονα παράταξι. Όχι ΄βεβαίως ότι είναι οπαδός τής παρισινής κουμούνας βεβαίως, αλλά πάνω απ’όλα είναι έμπορας. Άν αύριο γίνουν μόδα οι σπαρτακιστές, θά υποβάλλη τά σέβη του στήν αύρα τής Ρόζας Λούξεμπουργκ…

  Καί κάτι άλλο. Τό ποστάκι σου αυτό, αυστηρό σάν κακοφροντισμένο αιδοίο 42χρονης φιλοτελίστριας, μελαγχολικό σάν απόγευμα Κυριακής, παραιτητικό (sic) σάν προπονητής τελειωμένης ομάδας τής Β΄ Πειραιώς, λίγο μετά από τήν εβδόμη «προσφυγή» στήν σέντρα. Εντάξει, δέν λέω, δικό σου τό βλόγ καί ό,τι θέλεις γράφεις… Απλώς, πρίν από τό σημερινό πόστ, έπρεπε ένα άλλο, περισσότερο σερπαντινοειδές, πιό ξεσηκωτικό ρέ παιδί μου! Ένεκα τό μάτς γιά!

 2. vangelakas

  Ε εσύ! Εσύ παιδί μου! Ναί, τό δεύτερο αχρείαστο «βεβαίως» νά περάσει έξω… Τήν απουσία στήν έβαλα πάντως!

 3. O Kyrios

  Εντάξει
  Να τα δεχτώ, να συμφωνήσω και στα περισσότερα, εσύ είσαι και πιό μέσα στα πράγματα, ενδεχομένως να έχεις και πιό καθαρή εικόνα βιώνοντας καταστάσεις απο κοντά.
  Εκείνο όμως το «φασιστομάνα» με πόνεσε. Δε τόχα ξανακούσει, τουλάχιστον δε μού το πέταξε κανένας κατάμουτρα μέχρι σήμερα. Και ξέρεις γιατί με πόνεσε; Γιατί φοβάμαι να το πιστέψω, δε θέλω να το δεχτώ ότι έτσι πρέπει να είναι. Τουλάχιστον αυτό «βγαίνει».
  Τριάντα χρόνια τώρα η πόλη μου έχει βάλει την «όπισθεν». Το προοδευτικότερο, ευρωπαικότερο σταυροδρόμι στα Βαλκάνια, το χωνευτήρι 23 αιώνων πολιτισμού ζεί μια περίεργη απαξίωση, έχει πέσει σε έναν αφύσικο λήθαργο, λες και οι άνθρωποι της την εγκατέλειψαν. Η καραμέλα τής Αθήνας πιπιλίζεται χρόνια τώρα σαν μια βολική δικαιολογία, αλλά δε πείθει πιά…Δεν είναι σίγουρος ότι θα μπορούσα να εξηγήσω τις αιτίες σίγουρα όμως υπάρχουν σοβαροί λόγοι που διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση…

 4. kaltsovrako

  Φίλε Vangelaka, καμάρι της γειτονιάς μου τις σερπατίνες το βράδι της Κυριακής.

  Γράφω όπως μου βγαίνει. Δεν είμαι γραφιάς άλλωστε και δε με πολυνοιάζει να το «μαζέψω». Αν βάλεις στο μυαλό σου πως ήταν και κοντά ξημερωμα… νά το, το αιδίο της 42χρονης. Βράστα.
  😉

  … και δεν παραιτούμαι, ακόμη.

  Κyrios, είναι περιτό να σου πω, πως περιμένω κείμενο σου για το θέμα.

 5. apasxolisi

  Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…

  Ενημέρωσε Άτομα Που Επικοινωνείς Για Τo Blog http://apasxolisi.wordpress.com Χρησιμοποίησε Αυτό Το Blog Να Καταγγείλεις Η Να Ενημερωθείς Για Εργασιακά Θέματα Επικοινωνήστε μαζί μου με τα email:apasxolisi_blog@yahoo.gr Είναι Μια Ανοικτή Και Online Social Network Σελίδα Διαμαρτυρίας Και Αποκάλυψης Στη Κοινή Γνώμη .. Της Πρωτοφανούς Απόλυσής Μου

 6. yo!reeka's

  το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι πως τελικά το «σιγά μην…» έχει πολλά νέα όρια. αναρωτιέμαι ποιο θα είναι το επόμενο κρούσμα

 7. zepos

  Βαρειά ή λέξη «φασιστομάνα» αλλά την αλήθεια φανερώνει.. Χρόνια ψηφίζουν όλο και πιο δεξιά, όλο και περισσότερο απερίσκεπτα, ομαδικά!
  Έχουν αποδεχθεί ότι πολιτική σημαίνει βόλεμα των ημετέρων, των δικών μας, λύση των προσωπικών προβλημάτων, με αντάλαγμα την προσωπική σιωπή και αποδοχή κάθε στραβοτιμονιάς της εξουσίας, όποια και αν είναι, όσο βαρειά και αν πέφτει αργότερα στα κεφάλια όλων..
  Τρανά παραδείγματα η σχεδόν μόνιμη κυριαρχία του νομάρχη και του φτερωτού γιατρού.. Που αλλού θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

 8. OKyrios

  Έχουν αποδεχθεί ότι πολιτική σημαίνει βόλεμα των ημετέρων, των δικών μας, λύση των προσωπικών προβλημάτων, με αντάλαγμα την προσωπική σιωπή και αποδοχή κάθε στραβοτιμονιάς της εξουσίας, όποια και αν είναι, όσο βαρειά και αν πέφτει αργότερα στα κεφάλια όλων..
  Που αλλού θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

  Σε όλη την χώρα… (δυστυχώς)
  Το περίεργο είναι ότι συμβαίνει και στην πόλη που έβγαζε πάντοτε δημοτικούς άρχοντες αντιπολιτευόμενους στην κεντρική εξουσία και παλαιότερα αριστερό (!) δήμαρχο σε εποχές παντοδυναμίας τής Δεξιάς

 9. Rodia

  Ολα καλα, μια μικρη ενσταση στο «το μέλλον προβλέπεται δυσκοίλιο και μεταξύ μας καλό θα είναι να έχουμε μια βαλίτσα έτοιμη δια παν ενδεχόμενο». Θα το ηθελα καπως ετσι: «το μέλλον προβλέπεται ευκοίλιο και μεταξύ μας καλό θα είναι να έχουμε κανα καθικι έτοιμο δια παν ενδεχόμενο»!
  Για τους αρχοντες της συμπρωτευουσης εχω να παρατηρησω οτι καλα θα παει το πραγμα, τωρα που και οι δυο πετανε! Αρκει ο «ιπταμενος Νομαρχης» και ο «φτερωτος γιατρος» να… πεταξουν μακρια απο την πολη! 🙂

 10. Rodia

  ..και.. κατι τι σχετικο με το νανουρισμα που γραφεις. Λες για τουτο να κανει νυχτερινες εκπομπες ο τυπος; Καπως σαν υπνοπαιδεια να πουμε…
  (κατι θα ξερει για να προτρεπει σε πεταγμα «απο καναπεδες, ντιβανια, ξαπλωστρες, κλπ».. ξερει που απευθυνεται δλδ)

 11. Trackback: buzz
 12. Κωστής Γκορτζής

  Ρε …παλιοχαμουτζή, αυτό το ‘φασιστομάνα’ πού το βρήκες; Ο Καρατζαφέρ πρώτευσε και στη Β’ Αθήνας…! Ο Ατσαλάκωτος Δήμαρχος εκλέγεται στον περιορισμένο Δήμο Θεσσαλονίκης από όσους απόμειναν κάτοικοί του, της γενιάς του δικού μου παππού και βάλε, τις ολόιδια ξανθές κυρίες με την κουπ ‘φωλιά πελαργού’ και τον μισό Βιλδιρίδη να κρέμεται στο λαιμό τους (οπότε και φοβούνται μη τους τα πάρουν οι μπολσεβίκοι), ο Ψωμό το παίζει ‘παιδί του λαού’ πολύ πιό καλά από τους Βουγιοειδείς ‘αριστερούς’ ή την αφελή Ολυμπιονίκη (που επειδή ήμουν και …Διοικητής της στα Ναυτικά θεωρώ ότι έκανε τη μαλακία της ζωής της κατεβαίνοντας υποψήφια, θα μπορούσε να κάνει χίλια δυό άλλα). Τα περί ‘φασιστών’ που μας μπήκαν ταμπέλα από τον ‘δημοκράτη’ Πάγκαλο, εγγονό του ‘δημοκράτη’ παππού του, κάθε άλλο παρά την αλήθεια περιγράφουν. Κι ο Λιακόπουλος Πελοποννήσιος είναι. Και ο Παπαγεωργόπουλος γιός Πελοποννήσιου χωροφύλακα (σαν τον Τριανταφυλλόπουλο δηλαδή)….
  Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας στην Καρντασούπολη.

  Για τα υπόλοιπα, υποκλίνομαι και συγχαίρω. Τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τον τρόπο παράθεσής του. Να καμρώνει αλλά και να ανησυχεί η κυρία συγγραφεύς…! 🙂

  Καλές γιορτές ρε, με χαμόγελο (αυτό δεν μπορούν να μας το πάρουν)!!!

 13. espοir

  Τα πράγματα χειροτερεύουν κάθε μέρα.
  Περάσαμε με μεγάλη ευκολία από το αερόστατο των Ολυμπιακών και την εγκατάσταση χιλιάδων καμερών («ασφαλείας») που θα είχαν ορισμένο χρόνο ζωής -ποιος το είχε πιστέψει;- στη γνωμοδότηση Σανιδά και τις τροπολογίες Χατζηγάκη.

  Κι εμείς περιμένουμε … τι?
  Υπομένουμε.
  Μάλλον περιμένουμε την κάμερα που θα μας κάνει κωλονοσκόπηση. Έτσι φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές.

 14. j95

  Ο Καρατζαφέρ πρώτευσε και στη Β’ Αθήνας…!

  Ναι αλλά η Β’ Αθήνας δεν έχτισε το κέντρο της πάνω σε ισοπεδωμένο εβραϊκό νεκροταφείο που το τζούρνεψε πιέζοντας(!) τους Ναζί.

 15. Κωστής Γκορτζής

  i95, …Πελοποννήσιος είσαι και …τσίμπησες; 🙂 (καλαμπουρίζω, ε;)

  Καλό το βιβλίο που διάβασες και σωστά τα στοιχεία του αλλά, αν είχε εβραϊκό, βουδιστικό, ή ό,τι θες νεκροταφείο και στο κέντρο της Β’ Αθήνας, τα ίδια θα γίνονταν. Δεν είναι θέμα θρησκευτικού ρατσισμού ή πολιτικής ιδεολογίας η κερδοσκοπική ισοπέδωση.

  Συνεργάτες και συνομιλητές των Ναζί δεν είχε μόνο εδώ… Το σχόλιό μου αφορά στο μάλλον βαρύ επιθετικό προσδιορισμό επιλεκτικά και μόνο της Θεσσαλονίκης ως φασιστομάνας. Έχοντας ‘μετρήσει’ τον γράφοντα πολλές φορές, δεν του αποδίδω πρόθεση αλλά ήθελα να προλάβω ‘εντυπώσεις’ από μια μικρή λεπτομέρεια ενός καταπληκτικού κατά τα άλλα κειμένου.
  Ξανά χαμόγελο 🙂

 16. cool & large

  σε μια πρώτη ανάγνωση το κείμενό σου ουσιαστικά υποδηλώνει πως «hey man, όλα τούτα είναι απόρροια ενός γιγάντιου σχεδίου με απώτερο σκοπό όμως.. τι??»

  δεν είναι έτσι ακριβώς.
  ανάλυση αργότερα

 17. kaltsovrako

  cool & large, γιγάντιο σχέδιο δε βλέπω. Είναι όμως πρακτικές ελέγχου και γεγονότα που ευνοούν αυτές. Ο Λιακόπουλος και κάθε είδους ευαγγελιστοπατριδοκαπηλευτές και αρχαιογκαγκά σαν κι αυτόν βρίσκουν εύφορο έδαφος να μας ποτίζουν μαλακία.

  Επίσης να προσθέσω πως δεν πιστευω και πολύ (μη σου πώ καθόλου κιόλας) στην οργάνωση γενικότερα. Δε θεωρρώ δηλαδή πως μπορεί ευκολα να έχουν γίνει βάση σχεδίου. Δεν υπάρχει αυτή η ικανότητα. Απλά οι καταστάσεις ελκύουν καλοθελητές για εκμετάλευση… και το γαϊτανάκι συνεχίζει.

  Θα επανέλθω.

  😉

 18. N.Ago

  Χρονιάρες μέρες και οι σκέψεις ,συνήθως, δεν ακολουθούν…
  Θέλει αρετή και τόλμη(λέει) η ελευθερία!
  Και πολλά βιβλία για διάβασμα!
  Καλο βραδύ!

 19. kapetank

  η φραπεδουπολη παει ολο και πιο δεξια και εδω και χρονια προσπαθουν να παρουν τα κουμαντα ο γιατρος ο πανικ ο καρατζαφερης και τα πρωτοπαλικαρα του και ο ανθιμος που κανει κυρηγματα αλυτρωτισμου καθε κυριακη στις γιαγιαδες μας
  το πραγμα εχει ξεφυγει γιατι οι νεοι ψηφιζουν τους ιδιους που ψηφιζαν και οι μπαμπαδες τους χωρις κριτικη σκεψη μπας και βολευτουνε πουθενα
  υπαρχει μια ευκολια και ενα ωχ αδερφε που λεγεται λιγο πιο ευκολα απο οτι στην αθηνα πραγμα το οποιο δεν μπορω να εξηγησω ισως επειδη ειναι λιγο πιο ευκολη η ζωη πανω αν και η ποιοτητα ζωης αρκετα χειροτερη

  βεβαια τα λαθη αργα η γρηγορα πληρωνονται αφου τα σχεδια του δημου για την πολη καθε αλλο παρα αγαθα ειναι
  Στην αισθητική καταστροφή του μοναδικού μνημειακού άξονα της Θεσσαλονίκης – της Πλατείας Αριστοτέλους – προχωρά αυθαίρετα ο Δήμος Θεσσαλονίκης

  Τη μελέτη για το έργο «ανασχεδιασμού της Πλατείας Αριστοτέλους» προετοίμασε o δημoς προβλέπει αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ:

  * Την ανέγερση πέριξ της πλατείας (στον χώρο που καλύπτει νότια της οδού Μητροπόλεως και βόρεια της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) τοιχίου που θα περικλείει την πλατεία-για να πινουν ανετα φραπογαλο τα γιδια-

  Στο περίκλειστο εσωτερικό την «ανύψωση» πάνω από ένα μέτρο (πάνω σε κολόνες) ημιυπαίθριων χώρων με σιδηροκατασκευές, θερμαινόμενα δάπεδα και οροφή, προκειμένου να φιλοξενηθούν (έναντι αδρότατων τελών προς τον «ιδιοκτήτη» και κατασκευαστή, πλέον, δήμο) τα καφέ της πλατείας.

  Στην επίσημη περιγραφή του προτεινόμενου έργου αναγνωρίζεται ότι ο χώρος της πλατείας έχει «χαρακτήρα ψυχαγωγίας με την ανάπτυξη των καταστημάτων και των παρελκόμενων τραπεζοκαθισμάτων»

  ελπιζω να ξυπνησουμε και να κανουμε κατι εστω την τελευταια στιγμη

 20. O Kyrios

  Αυτό που αναφέρει ο kapetank θα είναι τραγικό για την ωραιότερη και μεγαλύτερη πλατεία τής χώρας, πού ήδη έχει υποβαθμιστεί απο τις ανοησίες του Αυτοκράτορα τα τελευταία χρόνια.
  ΚΑΙ δένδρο (μιλάμε για τεράστιο φυσικό έλατο που κόπηκε απο το Περτούλι για την Μεγαλειότητα Του) ΚΑΙ άλλα μικρότερα έλατα για να το περιστοιχίζουν ΚΑΙ καράβι φωταγωγημένο σύμφωνα με το υψηλό γούστο Του ΚΑΙ φάτνη με όλο το σκηνικό ΚΑΙ στάντ απείρου κάλους με αγγελάκια (αυτά απο πέρυσι) ΚΑΙ ο τσαντιρ μαχαλάς με καντίνες, μαλλί της γριάς, καρουζέλ του 60 και τις ηλεκτογεννήτριες 24 ώρες το 24ωρο και όλα αυτά ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΜΗΜΑ ή όσο έμεινε απο αυτό μετα την σταδιακή επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων.
  Ε λοιπόν αυτή η κόλαση δεν θα είναι τίποτε μπροστά στο όραμα Του για την …ανάπλαση. Και θα μού πείτε πού το ξέρω, ε δε χρειάζεται, δείτε τι κάνει στο Λευκό Πύργο, δείτε ΤΙ δημαρχείο σηκώνει και ΠΟΥ το σηκώνει, δείτε το γούστο τού ανθρώπου τελικά.
  ΕΛΕΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ

 21. kaltsovrako

  Προς Φασιστοειδές Κουμμούνι,

  Άμα φας τις μάπες σου ξαφνικά, μή ρωτήσεις κλαίγοντας γιατί.

  Καλές γιορτές
  😉

 22. Ναπολέων Παπαδόπουλος

  Αν δεν επαναλάμβανες τόσες, μα τόσες πολλές φορές, το «μαλάκας» και τα παράγωγά του, που έχουν πάψει από πολύ καιρό να είναι βρισιές ή έστω βαρείς χαρακτηρισμοί, το κείμενό σου θά ήταν αξιόλογο.
  Τώρα παρότι λέει πολλά σωστά, με δυσκολία διαβάζεται… Από όσους τουλάχιστον ξέρουν πως υπάρχουν και ηλίθιοι και ανέντιμοι και κωλόφαρδοι και κορόϊδα και πρόστυχοι και ανόητοι και συμφεροντολόγοι και ανθρωπάκια και χαζοί και μαλάκες και πούστηδες και κωλογαμημένοι και κωλομπαράδες και μπινέδες και μουνογλείφτες και πουτσογλείφτες και και και… με καθένα όρο να έχει ένα σαφές περιεχόμενο. Όχι όλοι «μαλάκες» καλτσόβρακό μου.

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 23. Stragali

  Τιπες ρε μαγκα…
  Η Τριχα μου καγκελο εγινικεν.
  Εχει η ελλαδα Μαλακες? Εχει η ελλαδα Φασιστες? Ειναι ο Κυριος Νομαρχης ενας απο αυτους? Πως εγινε? Πηγε και γραφτικε μονος του ή τον εκαναν μετα απο διαγωνισμο?
  Μηπως δεν εχει η Αθηνα? Να φερουμε αν υπαρχει ελλειψης…!?!

  ΟΚ. Κομμενο το δραμα, μια ερωτηση, μιας και εισαι διορατικο παιδι και εχεις νιονιο, Ποτε λες να κανει μπαμ το πραμα?
  Ρωτω γιατι την βαλιτσα που λες την πηρα και την εκανα πριν 5 χρονια, και εκτοτε η αληθεια ειναι οτι εχω ηρεμησει πολλαν, αλλα αν ειναι να γινει τζερτζελες δε θα ηθελα να το χασω.
  Αυτο που με ισοπεδωσε οσο ημουν (μικρος γαρ) εν ελλαδι ηταν η γαμημενη ανοχη που εχουν αξιολογα, κατα τα λοιπα, ατομα.
  Ηλπιζα, τοτε το καμενο καλοκαιρι του ’07, οτι κατι θα γινοταν. Ηλπιζα οτι θα μπαιναν στη βουλη τα τανκς, τελος παντων, ηλπιζα οτι η αριστερα θα επαιρνε 50% (τι θα το εκανε ειναι αλλο θεμα)…
  Πες μου ρε καλτσο ομως, εγινε τιποτα απο ολα τουτα?
  Το κερατο μου μεσα.

  Βλεπω οτι το μοτιβο με τις τραπεζες εχει περασει καργα στας ευρωπας και εις τας Ηνωμενας Πολιτειας (ο θεος να τις εχει εκει που τις εχει) και η αληθεια ειναι οτι λιγο σκιαζομαι.

  Σοβαρα τωρα, κατα το πασχα ερχομαι ελλαδα, μιας και τα χριστουγεννα θα τα κανω μουσουλμανικα φετος (με χορο της κοιλιας κτλ) μπορει να αντεξει μεχρι τοτε το συστημα λες?

 24. Κελαινός

  Σε παρακαλάω 2 χρόνια να ανέβεις πάνω αδερφέ Καλτσό για να δείς τα πράγματα από κοντά. Πάντως φασιστομάνα είναι βαριά κουβέντα καθώς εδώ πάνω οκ ευδοκιμούν οι ακροδεξιοί αλλά δεν γεννιούνται εδώ. Η πόλη είναι όπως ένα ψοφίμι που γεννάν στις σάρκες του τα αυγά τους οι μύγες. Ετσι πρέπει να το δούμε. Γενικώς μου τη σπάει αφάνταστα όταν για οτιδήποτε φασιστικό κατηγορείται μια πόλη ολόκληρη, μια πόλη γεμάτη από λαμόγια με σακατεμένη την ιστορία της που προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα στην τύφλα της. Κατά τα άλλα το ποστ γαμάει. Τα φιλιά μου μπράδα θα στα δώσω από κοντά…

 25. etalon

  happy new fear
  που λέγανε κι οι Κομμουνες του Βερολίνου παλιά.
  Κατι θα ξερανε που μολις τωρα
  αρχιζουμε κι εμεις να το υποψιαζομαστε.
  Εξαιρετικο το κειμενο σου
  HAPPY NEW FEAR

 26. N.Ago

  kaltsovrako :
  Σου εύχομαι, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
  Υγεία ευτυχία χαρά και ευημερία.
  Μακριά από προβλήματα και σκοτούρες.
  Το 2008 , αν και δίσεκτο, να είναι καλύτερο από το 2007 !

 27. katagelies.gr

  ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr

 28. παράλληλος

  Επίτρεψέ μου τη κουλτουριάρικη παρεμβολή. Από τις πρώτες σειρές του πόστ, μου ερχόταν να κοινοποιήσω το παρακάτω ποίημα του Μιχάλη Κατσαρού:

  Θα σας περιμένω

  Θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα αδιάφορος-
  Δεν έχω πια τι άλλο να πιστοποιήσω.
  Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το τέλος μου
  ανάμεσα σε θρυμματισμένα πουκάμισα και λεγεώνες.
  Θα περιμένω τη νύχτα σας αδιάφορος
  χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.

  Πίσω από το χάρτινο κήπο σας
  πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
  εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη
  ο άνεμος δικός μου
  μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
  μάταιοι λόγοι.

  Μην αμελήσετε.
  Πάρτε μαζί σας νερό.
  Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.

  Καλή χρονιά και μην ξεχνάτε αυτό που είπε ο ποιητής:
  Μην αμελήσετε.
  Πάρτε μαζί σας νερό.
  Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.

 29. Παράθεμα: Σηκωθήτε από ντιβάνια, καναπέδες, μπιντέδες και βουρ για λοβοτομή. « kaltsovrako

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s