Xουβαρνταλίκια με την αλήθεια!

«Σε κανένα σημείο μέχρι το τέλος της εκδήλωσης δεν ακούστηκε η λέξη… «τζιζζζζζ»

(Σιγά μη δώσω και link)

Advertisements

72 comments

 1. krogias

  Το λίνκ είναι το blog του Κώστα Χουβαρδά:
  http://chouvi.blogspot.com/2008/03/alzap-odyssey.html

  Συνεχίζεις να προκαλείς πάλι για τα περί δήθεν «Πασοκικής οργανωμένης επίθεσης» φίλε μου…
  Αλήθεια. Τι το παίζετε; Η «καλή» και ο «κακός»;
  Η Κωνσταντίνα η καλή που θέλει να τελειώσει το ζήτημα και εσύ ο κακός που το επαναφέρεις πάλι πιπιλίζοντας ειρωνικά τα περί «οργανωμένης επίθεσης»;
  Δεν ντρέπεσαι λίγο; Θα περίμενα περισσότερα από κάποιον της ηλικίας σου!!!
  Άλλη σας επιτέθηκε και σε άλλους ξεσπάτε; Τόσο ανώριμος είσαι;

 2. krogias

  Ώχ! τώρα μου ‘ρθε! Δεν μήπως δεν περίμενες να υπάρχει μαγνητοφωνημένη όλη η εκδήλωση;

 3. tzonakos

  Ρε συ Καλτσόβρακε… με όλο το σεβασμό … δεν κάνεις σωστά…
  Στο λέω σαν συν-μπλόγκερ, ουτε ως πασόκος ουτε ως κότα του μπλογκοκοτετσίου σου που θα έπρεπε να με εχει τσαντίσει φοβερά.
  Αν προκαλείς θα εκτεθείς και εσύ.
  Φιλικά στο λέω.
  Και μη μου πεις «δεν είμαστε φίλοι». Φυσικά και δεν είμαστε 🙂

 4. x-psilikatzoy

  krogias, δεν με ξενίζει καθόλου το θράσος σας. Αντίθετα, επιβεβαιώνετε κάθε υποψία που είχα για τυπάκια του είδους σας. Και κακώς που σας λυπήθηκα και πήγα να το τελειώσω.

  Ποιός σου είπε ότι χρειαζόμασταν μαγνητοφώνηση της εκδήλωσης; Μια χαρά τα θυμόμασταν ούτως ή άλλως.
  Για άλλη μια φορά: Το ότι ο Χουβαρδάς δεν είπε κουβέντα για πασόκ δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Το είπε η Μαρίζα ΕΝΤΟΣ της εκδήλωσης. Οι βρισιές της μόνο ήταν εκτός.

  ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

  Από ‘κει και πέρα είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι απελπισμένη κίνηση σας κατέβει μπας και ξανακερδίσετε την χαμένη σας υπόληψη. Σεβαστό, κατανοητό (ασύμφωνο και απαράδεκτο βέβαια, σύμφωνα με το δικό μου αξιακό σύστημα) αλλά τουλάχιστον μην υποτιμάτε την λογική μας και μην ξαναεκλάβετε τη σιωπή ως αδυναμία γιατί δεν είναι και πιστέψτε με, δεν θέλετε να συνεχιστεί.

 5. kaltsovrako

  Tzonako,
  δεν ανήκεις εσύ στο blogoκοτέτσι που γράφω. Δε μου έδωσες ποτέ το δικαίωμα να το θεωρρώ. Αυτή τη γενίκευση τη χρησιμοποιησαν κάποιοι για δικούς τους λόγους. Άσε με λοιπόν να πιστευω για κάποιους αυτά που πιστευω, ασχέτως από τον μαγνητοφωνημένο λόγο του Χουβαρδά. Δεν είπε κανένας πως ΑΥΤΟΣ προσδιόρισε την παρουσία του ως ΠΑΣΟΚ, αλλά τον κατηγόρησα για την στάση του σε σχέση με την παρέα του που αυτοπροσδιορίστηκε ως «Πράσινα blogs»

  Krogias,
  επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν διάβασες την προχθεσινή μου απάντηση στο blog του Tsimitakis και αφού είχες λυσσάξει ενώ θεωρρούσα το θέμα λήξαν, σου την μεταφέρω και eδώ μπας και ξεσταρβωθείς και καταλάβεις 2-3 πράγματα. Γιατί το ζήτημα μου ΔΕΝ έχει να κάνει με το κόμμα. Εγώ αγόρι μου δεν εξαρτώ την υπόσταση μου από τέτοιου είδους κολπα.

  kaltsovrako Είπε:
  29 Μάρτιος, 2008 στο 3:28 π.μ.

  Από μένα όμως -και επειδή βλέπω οτι το ξεροκέφαλο ορισμένων είναι μόνο η εικόνα του κόμματος τους, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό- μάλλον δεν είναι το τέλος εδώ.

  Ζητώ συγνώμη από τον κ. Τσιμιτάκη και από τους υπολοίπους αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρισω και να απαντήσω σε ορισμένα πράγματα που με αφορούν. Το ζήτημα κατ’ αρχάς είναι ανθρώπινο και όχι διακομματικό. Τέτοια κόλπα τα αφήνω σε αυτούς που θέλουν να τα βλέπουν έτσι και δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα επαναφοράς τους από την μονιμη κατάσταση κομματικής λοβοτομής που απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκονται.

  Πάμε λοιπόν.

  Για τον κ. Χουβαρδά λυπάμαι για την στενοχώρια που περνά, δεν λυπήθηκα ιδιαίτερα που παραιτήθηκε από το blog ή από το κόμμα (υπάρχουν και χειρότερα πράγματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και τα παλεύουμε) και αυτό γιατί -ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που με αφορά και με κόφτει- καλό θα ήταν όταν ζήτησα εξηγήσεις για την ύβρη που υπέσθει η οικογένεια μου μπροστά σε όλους από την παρέα του, όντας φιλοξενούμενος και αφού είχαν αυτοπροσδιοριστεί στην αίθουσα όπως έχει ειπωθεί, να μου τις έδινε ενωπιος ενωπίω, εκείνη την ώρα (και όχι στο blog του εκείνη τη μέρα να αρχίσει τα δεν προλαβαίνω και άλλα χαριτωμένα).

  Η αντίδραση σας στα λεγόμενα της Μαρίζας θα έπρεπε να είναι καίρια και για άλλον ένα λόγο που ο πολιτικός σας Ραν-Ταν-Πλανισμός δεν έχει ακόμα αντιληφθεί. Είπε αυτά τα περί χρηματισμού η κοπελιά και δε σκέφθηκε κανείς σας πως ο οποιοσδήποτε που είχε κάθε δικαίωμα να απαντήσει στην προσβολή, αν σας έφερνε στην δυσάρεστη θέση τη στιγμή εκείνη να απολογειθείτε μπροστά σε όλους από το μικρόφωνο ως πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (που αυτοπροσδιοριστήκατε) θα σας έκανε ρόμπες και το ΠΑΣΟΚ επίσης. Τί θα κάνατε λοιπόν; Θα λέγατε πως η Μαρίζα εκφράζει τον εαυτό της; Αφού σας είχε η ίδια συστήσει ώς “Πρασινα blogs -δηλαδή του ΠΑΣΟΚ- με οικολογικές ευαισθησίες”.

  Το ζήτημα δεν ήταν για μένα αν είστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ ή οι Θάντερκατς. Το ζήτημα είναι πως κάποιοι άνθρωποι έχουν μια αξιοπρέπεια που δεν ακουμπά τα κόμματα απαραίτητα. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΥΤΟ; Πόσο πιό πενηνταράκια να το κάνω.

  Αν η μαλακία σας ήταν που προτάξατε την κομματική σας ταυτότητα πριν από αυτά που είπατε και πράξατε, πρόβλημα σας. Εκτός και αν το “πράσινοι” ήταν προσδιορισμός που αφορά οπαδικές αντιλήψεις (όχι πως και αυτό που συμβαίνει είναι μακρυά από τέτοιες λογικές). Τότε είναι λάθος μου που δεν απευθήνθηκα στο post μου προς την Παναθηναϊκή οικογένεια.

  Παρόλα αυτά, ως Τάσος, σύζυγος της Κωνσταντίνας σου δηλώνω την συμπάθεια μου. Αντιλαμβάνομαι πλέον τη δύσκολη θέση σου γιατί και ‘μείς είμαστε κάπως άβολα με αυτή την τροπή που πήραν τα πράγματα. Άλλη φορά όμως να σκέφτεστε διπλά πριν κατηγορείσετε κάποιον οτι τα παίρνει γιατί δεν λειτουργούν όλοι με τέτοιες λογικές και πρακτικές (για να μη το χοντρύνω σαν έκφραση)

  κ. Κρόγια,
  ενώ προσπάθησα να σας προστατευσω κατα κάποιο τρόπο στο δευτερο σχόλιο στο post του Alzap (και ευτυχώς γιατί με τη φόρα που πήρατε κινδυνεύατε να κατηγορηθείτε από πολλούς “καλοθελητες” πως ήσασταν παρόν στην εκδήλωση με τόσες λεπτομέρειες που “γνωρίζατε από την πρώτες στιγμές”), εσείς μοιάζει να έχετε παρει εργολαβία μια διαδικασία την οποιά την καταλαβαίνω μόνο ώς μια άμυνα απροσδιορίστου σκοπού. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς προσπαθείτε να προστατέψετε (περαν του φίλου σας, πράγμα που το θεωρρώ τίμιο, όπως και τίμιο ώς ένα βαθμό θεώρρησα τη στάση του Ανανιάδη απέναντι στην ρουκετοφόρο βλακείας, Μαρίζα).

  Επειδή όμως βλέπω οτι “τρώγεστε” και αφήνετε υπονοούμενα για την κομματική ταυτότητα (την ποιά;) της συζήγου μου (φαίνεται έχετε πληροφορίες από την υπεύθηνη Δημ. Σχέσεων του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας κα. Ελένη Σαλπιγκτή και έμμισθου στέλεχους του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα που διέρρευσε τεχνιέντως πως η Κωνσταντίνα είναι της νεολαίας του ΣΥΝ) θα σας πώ να πάτε στο argos.wordpress.com και να κάνετε μια επανάληψη στα σχόλια. Να σκεφθείτε πως η στάση σας να αμυνθείτε απέναντι σε μια ψιλικατζού που κατα την άποψη σας γονατίζει την υπόσταση του ΠΑΣΟΚ (τόσο χυδαίες σκέψεις και εικόνες μυαλού μόνο από βασιλόφρονες θα περίμενα) έκανε πολλούς να πανικοβληθούν και να ψάξουν να βρούν χυδαίες φράσεις σε παλαιότερα κείμενα της για να αντικρούσουν την αντίδραση του Προέδρου του Κινήματος. Σημειωτέον πως εκτός πως δεν περίμενα αυτή την έκταση που πήρε σαν θέμα τις πρώτες στιγμές, το γεγονός αυτό με γονάτισε σαν άνθρωπο και ο κ. Παπαδρέου στην οικογένεια μου και στους γύρω μου δε σου κρύβω πως θα μετράται πλέον ως Ανθρωπος (αλλά όχι με την πονηρή σκέψη που μπορεί να περνά απ’ το μυαλό του αναγνώστη αυτή τη στιγμή, δηλαδή πως αβαντάρω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ).

  Τώρα θα κάνω μια αποδόμιση μερικών σχολίων σου που δεν απάντησα ποτέ είτε γιατί δεν θα απαντούσα ώς έπρεπε (βλέπεις όταν οι άνθρωποι ακούνε τέτοιες κουβέντες, δεν αντιδρούν πάντοτε σωστά και τους ξεφέυγει κανένα γαλλικό. Τα περισσότερα πάσης φύσεως και παρατάξεως όμως κομματόσκυλα είναι εκπαιδευμένα να τις ακούνε) ή που θεώρρησα πως το ζήτημα έχει λήξει μετά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου αν μή τί άλλο ΚΑΙ από σεβασμό προς την κίνηση αυτή και μόνο.

  Λές λοιπόν

  “Να βάλουμε μερικά πράγματα σε μια τάξη; γιατί έχει παραγίνει το κακό και δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτή η γενίκευση και η επίθεση σε όλο το ΠΑΣΟΚ για μια μεμονωμένη και κατακριτέα κίνηση κάποιας κοπέλας που θέλησε -χωρίς να το συζητήσει με κανέναν- να αυτοπροσδιοριστεί ΑΥΤΗ ως “πράσινη blogger” (προσωπικά εγώ πρώτη φορά άκουσα αυτές τις ημέρες αυτό τον όρο).”

  Η τάξη υπήρχε όταν εισήλθαν τα παιδιά στην αίθουσα σαν ομάδα, υπήρχε όταν συστήθηκαν στην αίθουσα όπως συστήθηκαν αλλά η έννοια της ταξης χτυπήθηκε από Αλτχαϊμερ μολις λίγα κλασματα του δευτερολέπτου η προσωποποιήση της κουλτούρας και ντυμένη για πρώτο τραπέζι πίστα αμόλησε τις προσβολές. Προσβολές προς πολλούς ανθρώπους, φορείς, θεσμούς αλλά έμενα με απασχόλησε -Θα το λέω μέχρι να καταλάβετε- για την οικογένεια μου. Εκεί λοιπόν έπρεπε να μπεί η τάξη και όχι στα διαφορετικά blogs και συζητήσεις που έτρεχες να την βάλεις. Ποιός σου είπε πως εγώ ή η Κωνσταντίνα τα βάλαμε με όλο το Πασοκ; Δε σου πέρασε ποτέ απο το μυαλό πως οι ίδιοι που έκαναν την μαλακία το εκθέσανε βάζοντάς το πρωμετωπίδα; Αν δηλαδή πάω για παράδειγμα σε επαγγελματικό ραντεβού κάπου, συστηθώ με το όνομα της εταιρίας που εργάζομαι και κάνω χοντράδα από ποιον μετά θα ζητήσει εξηγήσεις ο θιγμένος; Προσπάθησε σε παρακαλώ να βγάλεις τον κομματικό/παραταξιακό/ιδεολογικό εγωϊσμό σου και θα με καταλάβεις ώς άνθρωπο. Όταν επίσης γράφεις οτι πρώτη φορά άκουσες τον όρο “πράσινοι bloggers” θα ήθελα να μου πείς τελικά αν παρακολούησες ή όχι την εκδήλωση γιατί, πρώτον, ειπώθηκε και ακούστηκε παντού μιας και το “μικρόφωνο δεν πήγαινε άλλο μέσα” αν θυμάσαι και δευτερον είδα να γράφεις αυτό: “Αν και σαν κίνηση της Στέγης Γραμμ. και Καλών Τεχνών Καβάλα, την επικροτώ, παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς απ΄ότι έμαθα οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν τα βιβλία της Ψιλικατζού και του Πιτσιρίκου” (άλλα λόγια να αγαπιώμαστε που λένε) εδώ: http://rodiat7.blogspot.com/2008/03/kavala.html πραγμα που με μπερδευει τελικά. Την παρακολούθησες την εκδήλωση ή σε δυσαρέστησε επειδή δεν πήγε όπως την είχες στο μυαλό σου (με την καλή έννοια, αλλά άμα θές πάρτο και αλλιώς) και έπλασες το μύθο σου; Γιατί τότε κάποιος άλλος πρέπει να βάλει μια τάξη και μάλιστα σε αυτά που λέει.

  Λές παρακάτω:
  “1) Προσκληθήκαμε τηλεφωνικά από την Ελένη (δεν θυμάμαι επίθετο) που είναι μέλος της “Στέγης” και μας ζήτησε όταν θα παραβρεθούμε να τοποθετηθούμε. Οπότε ο Χουβαρδάς (διαβάζοντας και το επίμαχο δελτίο τύπου που ανέφερε και τα ονόματά μας) νόμιζε ότι είναι επίσημα προσκεκλημένος. Αφήστε αυτά περί έπαρσης και αμηχανίας όταν ανέβηκε στο πάνελ. Νόμιζε ο άνθρωπος ότι έτσι γίνεται όταν σε καλούν κάπου.”

  Το Ελένη Σαλπιγκτή (βλέπε παραπάνω) σου βάζει το μυαλό σε καμμία τάξη; Βοήθάει καθόλου τη μνήμη σου;
  Το δελτίο τύπου πότε το διαβάσατε πρώτη φορά; Στο blog της Στέγης δεν μπήκατε; Την αφίσσα δεν την είδατε; Τί σκατά! Πώς πάτε ξεβράκωτοι και καμαρωτοί στα αγγούρια; Πρωτάρης στις ομιλίες δηλαδή ο φίλος σου; Ετσι τον καλύπτεις; δε κάνεις κανένα search στο blog του να δεις πάνελς και κακό που έχει χρησιμοποιήσει; Ακού λέει “νόμιζε ο άνθρωπος πως έτσι γίνεται όταν σε καλούν κάπου!”

  Συνεχίζεις
  “2) Είναι πασιφανές ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στη “Στέγη” της Καβάλας και κάποιοι εκεί μέσα θέλησαν να δείξουν ότι “έχουν κόσμο”. Εκεί είναι που χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του ο Κ. Χουβαρδάς και θα γινόταν το ίδιο και με εμένα αν παρευρισκόμουν τελικά.”

  Ποσώς με ενδιαφέρει. Την κατηγορία για χρηματισμό όμως δεν νομίζω να την άφηνες να πέσει κάτω. Ελπίζω να νομίζω σωστά και να με καταλαβαίνεις.

  Πάμε παρακάτω:
  “Και εγώ και ο Κώστας, θα παρευρισκόμασταν εκεί για να συζητήσουμε για το blogging και όχι για το ΠΑΣΟΚ. Πράγμα που έκανε ο Κώστας. Δεν αναφέρθηκε ποτέ σε ΠΑΣΟΚ.
  Οπότε, σταματήστε να “χτυπάτε” τον Χουβαρδά και το “όλον” ΠΑΣΟΚ και ρίξτε βάρος στα εσωτερικά της ΣΤΕΓΗΣ για να βρείτε τι φταίει για ότι έγινε και προσπαθήστε να βρεθείτε στη θέση του Χουβαρδά που υποτίθεται ότι ήταν και φίλος με τους άλλους δύο Καβαλιώτες bloggers και σκεφτείτε πόσο γρήγορα έγιναν όλα!
  Εσείς δηλαδή θα αντιδρούσατε ακαριαία; Θα καταλαβαίνατε τι ακριβώς έγινε; Θα χαλούσατε μια φιλία μέσα σε δευτερόλεπτα;
  Άιντε. Το παρακάνατε με τις γενικεύσεις και τους αφορισμούς.
  Να είστε πιο αντικειμενικοί και πιο δίκαιοι!
  Κάναμε την τρίχα τριχιά.”

  Τα blogs σας έχουν μια ελαφριά εσσανς από ΠΑΣΟΚ ή έχω καταράχτη; Αν σκεφθείς μάλιστα πως η εκδήλωση ήταν η εμπειρία του blogging και από τους καλεσμένους/ομιλητές/whatever, ζητήθηκε η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΪΑ, το πολύ πολύ να ήσασταν εκτός θέμματος (χοντρά το λέω αλλά καταλαβαίνεις πιο ήταν το αρχικό ζητούμενο). Το οτι δεν αναφέρθηκε στο λόγο του στο ΠΑΣΟΚ φίλε μου δεν σημαίνει τίποτα. Μάλιστα θα πρόσθετα πως αυτή είναι και η καλύτερη στρατηγική. Μόνο που η Μαρίζα βιάστηκε (βλέπεις στα μπουζούκια ο μετρ το δίνει το τραπέζι αν αργήσεις) και πρόλαβε να προσδιορίσει την παραταξιακή ταυτότητα της παρέας (μή τυχόν και προλάβει και καθήσει η παρέα του ΣΥΝ. Τί φαντασία, Θεέ μου! Αλήθεια ρε παιδιά αυτό με το Συνασπισμό πως σας ήρθε;)
  Τον Χουβαρδά δεν το χτυπάνε. Τον χτυπάω εγώ και αυτό έχει να κάνει με τη στάση του σε σχέση με τα λεγόμενα του απέναντι στην οικογενεια μου. Σε παρακαλώ πολύ, ήμουν παρόν και δε θέλω ερμηνίες, ακόμα και αν πρόκειται για την υπεράσπιση ενός φίλου. Το “όλον Πασοκ” είναι κίνηση και εκφραση τακτικής από την πλευρά σου. Εγώ ζήτησα να ξεκαθαρίσει κάποιος αν πρόκειται για οργανωμένο (πραγμα που δεν το πίστευα), αν προκειται για προβοκάτσια ή αν το λάθος είναι πως εκεί πάνω κυκλοφορούν για τον πο*τσο στελέχη και παρατρεχάμενοι οι οποίοι μόνο ζημιά κάνουν σε τέτοιες εποχές, σκεφτόμενοι μόνο την προσωπική τους προβολή ή μια καλυτερη γαμωθεσούλα στην τοπική. Εδωσα διεξόδους, δε μπορείς να πείς!

  Για τη Στέγη, δε μου πέφτει και πολύς λόγος όμως έμαθα στο ζήτημα ΠΑΛΙ εμπλέκονται άνθρωποι που προτίμησαν να παίξουν το παιχνίδι με την κομματική τους ιδιότητα και όχι με την ιδιότητα του μέλους της Στέγης. Οπότε… μάλλον αφορά δική σας τρικλοποδιά σε θέματα που -πράγματι δεν θα έπρεπε να μας αφορούν- αγγίζουν την τοπική εκεί. Αμα θές ονόματα, ξαναπήγαινε στο http://argos.wordpress.com/2008/03/23/green/ και θα τα δεις φαρδιά-πλατιά.

  Στο θέμα της φιλίας των παιδιών με τον Χουβαρδά, ψιλοδιακρίνω μια αντίφαση. Τελικά όπως λές τους κάλυψε, το βούλωσε για να μην χαλάσουν τη φιλία τους ή όπως λέει εκείνος (παπαριές δηλαδή) τους αρνήθηκε σαν τον Απόστολο Πέτρο πριν ο αλέκτορ λαλήσει τρεις; Αποφασίστε.
  Επίσης μια που το αναφέρεις και μια που διαβάζει τώρα και ο chouvis που λες πως είναι φίλος τους, δε τους λέτε και σε αυτούς καμμιά κουβέντα γιατί αρκετά ακούσαμε εμείς τόσες μέρες; Αντε γιατί με τη μαλακία που με δέρνει αρχίζω να πιστευω πως έφταιγε η Κωνσταντίνα, εγώ ο Πάνος και πως μάλιστα έπρεπε να ζητήσουμε και συγνώμη για αυτά που ακούσαμε.

  Αντικειμενικότητα από εμένα μή ζητάς. Εγώ ξέρω τί έννοιωσα την στιγμή της ταπείνωσης και της λέζας. Αυτά είναι λόγια του αέρα και μάλιστα άψυχα. Να σε δώ όταν θα προσβάλουν μέλος της οικογένειας σου τόσο αλήτικα, πόση αντικειμενικότητα θα έχεις εσύ. Εκτός βέβαια αν μου πείς πως εξαρτάται από την κομματική ταυτότητα του υβριστή. Τί να πώ!

  Τέλος επειδή βλέπω σε παραπάνω σχόλιο σου πάλι να αφήνεις υπονοούμενα πως χτυπάμε το ΠΑΣΟΚ και άλλα τετοια άχρηστα επιχειρήματα, έχω να σου πώ πως δεν έχω ανάγκη να χτυπήσω ή να υπερασπίσω κανένα κόμμα και εννοείται φυσικά ούτε τον Συνασπισμό που αφήνεις να αιωρείται από την πρώτη στιγμή. Βρές άλλη άμυνα. Βάλε τη φαντασία σου να δουλεψει και ίσως τότε αντιληφθείς πως υπάρχουν άνθρωποι που η υπόσταση τους ούτε εξαρτάται από οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Επιβιώνω και χωρίς το δαυλό, τον ήλιο, το σφυροδρέπανο και τα αστεράκια του συνασπισμύ στο μέτωπο.

  Ναι συμβαίνει! Υπάρχει κόσμος που ζεί χρόοοοοοοοοοονια εκτός αυτών των λογικών και συμπεριφορών. Όταν το καταλάβετε τότe θα τους προσεγγίσετε πιο ευκολα. Τώρα σας αναγνωρίζουν από τον πρώτο φθόγγο που εκφέρετε και λακίζουν γιατί έχουν σιχαθεί να τους χρησιμοποιείτε με τις θεωρητικούρες σας όλοι. Και αυτό γιατί σας έχουν δει στην πράξη να σκοτώνεστε για μια θεσούλα σε επιτροπές, στις νομαρχίες, δήμο ή δε ξέρω τί άλλο, ξεχνώντας την επομένη αυτά που τους λέγατε.

  Σκέψου μήπως το λάθος ξεκίνησε επειδή “εσείς” στο μυαλό σας βλέπατε έναν “αντίπαλο” απέναντί σας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν και αντέδρασε σαν άνθρωπος και μόνο. Σκέψου το.

  Αυτά και καλή σταδιοδρομία στον Συνασπισμό. Περίμενα μεγαλύτερη φαντασία ώς προς την ένταξη σας κάπου αλλά και πάλι κόμμα αναζητήσατε για να ενταχθείτε (έστω και χαρητολογόντας)

 6. kaltsovrako

  Επίσης στα φρέσκα κουλούρια

  Συνεχίζεις να προκαλείς πάλι για τα περί δήθεν “Πασοκικής οργανωμένης επίθεσης” φίλε μου…

  Αυτός είναι δικός σου συλλογισμός και θέση άμυνας.

  Αλήθεια. Τι το παίζετε; Η “καλή” και ο “κακός”;
  Η Κωνσταντίνα η καλή που θέλει να τελειώσει το ζήτημα και εσύ ο κακός που το επαναφέρεις πάλι πιπιλίζοντας ειρωνικά τα περί “οργανωμένης επίθεσης”;

  Σου ξαναγράφω γιατί δεν το καταλαβαίνεις. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠ’ ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ! Ξεκολλα. Από τοπικούς παράγωντες όμως και συγκεκριμένα blogs ΝΑΙ το λέω. Το οτι το επαναφέρω είναι επειδή τρώγεσαι τόσες μέρες και συνεχώς με αυτό, ενώ το θεώρρησα λήξαν.

  Δεν ντρέπεσαι λίγο; Θα περίμενα περισσότερα από κάποιον της ηλικίας σου!!!

  Δηλαδή εσύ πόσο είσαι;

  Άλλη σας επιτέθηκε και σε άλλους ξεσπάτε; Τόσο ανώριμος είσαι;

  Σου ζήτησα τα ρέστα ποτέ; Ίσα ίσα, πρόλαβα να σε καλύψω από τη φόρα που είχες πάρει, μή τυχόν και σε κατηγορήσουν τίποτα «καλοθελητές».

  Είμαι τόσο ανώριμος που παίζετε στο όνομα της οικογένειας μου κομματικά παιχνίδια τοπικού χαρακτήρα λες και δεν έχουμε άλλο πρόβλημα στη ζωή μας από το να αποδείξουμε πως ταδε τοπικός wannabe πολιτικός είναι ο ψηλότερος και ο δείνα ο κοντύτερος από τους Ντάλτονς.

  Αν τέλος περιμένεις να βρίσω το (όλον) ΠΑΣΟΚ για να αποδείξεις στον κόσμο ή στο κόμμα πως ήταν λάθος η τροπή που πήρε το θέμα, σου λέω πως κακώς περιμένεις. Το ΠΑΣΟΚ το σέβομαι πολύ περισσότερο από κάποιους που το χρησιμοποιούν για να «υπάρχουν».

  Κάνε μου τη χάρη λοιπόν γιατί εγώ δεν έτρεξα από εδώ και από κει να «μαζευω» βλακείες και αστοχίες συντρόφων όπως εσύ και μάλιστα ΜΕΤΑ να λέω πως κακώς το είπαν και άλλα όμορφα.

 7. krogias

  Οφείλω να σας αναγνωρίσω μια ικανότητα και στους δυο σας. Έχετε την δυνατότητα να θολώνετε τα νερά και να μπερδεύετε τον κόσμο.

  Δυστυχώς kaltsovrakο, μάλλον ούτε εσύ παρακολούθησες όλες μου τις τοποθετήσεις. Από την αρχή έλεγα ότι η Ψιλικατζού ήταν και αυτή θύμα μιας κακής στιγμής, όπως ο Χουβαρδάς, όπως και το ΠΑΣΟΚ.
  Η επιμονή όμως τις επόμενες ημέρες της Ψιλικατζούς με το να ποστάρει στου Αλέκου ένα τόσο σκληρό κείμενο και κατά του ΠΑΣΟΚ και κατά του Χουβαρδά με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις..

  Είμαι πεπεισμένος πλέον. Όσο περνούν οι μέρες επαληθεύομαι. Και βοηθά και το παιδιαρίστικο post σου που δείχνει και έναν πανικό.

  Όσο για τις σπόντες περί χρηματισμού μου από το ΠΑΣΟΚ και ανάγκης επιβίωσής μου μέσα από το ΠΑΣΟΚ, όταν προέρχονται και από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν αποδεδειγμένα το blogging για να μεταπηδήσουν στους εκδοτικούς οίκους (και που συνεχίζουν να το κάνουν γιατί χρειάζονται ακόμη την δημοσιότητα) ε, νομίζω ότι είναι κομπλιμέντο!
  Διότι κύριε kaltsovrako και κυρία psilikatsou, εγώ είμαι ανοικτό βιβλίο και το ξέρουν όλοι. Αγανάκτησα για λίγες μέρες με τις προσωπικές επιθέσεις περί πασοκοκοματόσκυλων και λαμογιών, αλλά επειδή ξέρω ότι το δίκιο είναι με το μέρος μου, θα σας τα χώνω μέχρι να παραδεχτείτε ότι όλα τα κάνατε εκ του πονηρού!!!!!
  Μπορώ κι εγώ να γίνω αθυρόστομος ξέρετε… Ψεύτης και συκοφάντης όμως ποτέ!

 8. kaltsovrako

  Για τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ έγραψε. Όχι για τοι όλον ΠΑΣΟΚ.

  «αλλά επειδή ξέρω ότι το δίκιο είναι με το μέρος μου, θα σας τα χώνω μέχρι να παραδεχτείτε ότι όλα τα κάνατε εκ του πονηρού!!!!!»

  Κράτα μικρό καλάθι.

  «Όσο για τις σπόντες περί χρηματισμού μου από το ΠΑΣΟΚ και ανάγκης επιβίωσής μου μέσα από το ΠΑΣΟΚ, όταν προέρχονται και από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν αποδεδειγμένα το blogging για να μεταπηδήσουν στους εκδοτικούς οίκους (και που συνεχίζουν να το κάνουν γιατί χρειάζονται ακόμη την δημοσιότητα) ε, νομίζω ότι είναι κομπλιμέντο!»

  Οκ, μαρτυράς χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

 9. krogias

  Επίσης, δεν απαντάτε στο αρχικό μου ερώτημα, γιατί ο Χουβαρδάς σε αυτό του το ποστ ξεκαθαρίζει ότι έχει τελειώσει το ζήτημα όσον αφορά την Ψιλικατζού.
  Γιατί μπήκατε πάλι στον κόπο να κάνετε αυτό το ειρωνικό και παιδιαρίστικο post?

 10. x-psilikatzoy

  Εντάξει, κουκουρούκου. Οΰτε μπετόστοκοι τέτοια αντίληψη.
  Τώρα που το σκέφτομαι οι θεωρίες συνομωσίας ήταν το αμέσως επόμενο λογικό διέξοδό σας. Χαλαρά παιδιά. Θα το κάψετε.

 11. kaltsovrako

  Επιπλέον…
  αλήθεια επειδή σε ειδα και απάντησες γρήγορα, διάβασες αυτά που γράφω παραπάνω ή τσάμπα ο κόπος μου;

 12. krogias

  psilikatzoy μιλας εσύ για θεωρίες συνωμοσίας, που χρησιμοποίησες την αρχική θεωρία συνωμοσίας των «πράσινων blogger»?????
  Να σου θυμίσω τι γράφεις στο κείμενό σου στου Αλέκου;

  «Έμαθα επίσης ότι στο δελτίο τύπου είχε προστεθεί η εξής φράση:

  «Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους bloggers όπως ο Πάρης Ανανιάδης, η Τσακαλέρου Μαρίζα, ο Χουβαρδάς Κώστας(από Κομοτηνή) και ο Κρόγιας Γιώργος (από Ξάνθη) που τα blog τους αγγίζουν μια ευρεία θεματολογία που έχει να κάνει με θέματα όπως πολιτική, περιβάλλον, οικολογία, νέες τεχνολογίες».

  Με άλλα λόγια bloggers, που είναι τυχαία όλοι πασόκοι και που όπως υποστηρίζουν πια, δεν εκπροσωπούν κανένα κόμμα αλλά μόνο τον εαυτό τους. Ναι, και μετά ξυπνήσατε.»

  Άρα και κατά τα λεγόμενά σου είσαι και εσύ μπετόστοκος…

  Έλεος!!! 🙂 Θα γελάσουν και οι πέτρες!

 13. krogias

  Katsovrako, μπορεί να μην είμαι ανώτερης διανόησης όπως εσύ, αλλά ναι τα διάβασα… και το συμπέρασμά μου το συνόψισα σε μια γραμμή που έγραψα.
  Όσο για αυτό που λες ότι η γυναίκα σου έγραψε για τα κομματόσκυλα και για όχι για το όλον ΠΑΣΟΚ… χμ… δεν είναι πάλι προσβλητικό χωρίς να γνωρίζεις τον άλλον;

 14. kaltsovrako

  Ρε συ Κρόγια, ειπώθηκε ή δεν ειπώθηκε η φράση στη αίθουσα: Πράσινα blogs – δηλαδή του ΠΑΣΟΚ- με οικολογικές ευαισθησίες;

  Να μην τρελαθούμε και εντελώς δηλαδή!

 15. krogias

  Λοιπόν. Αυτά προς το παρόν. Να πάω να δω και κανένα DVD να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα. Μην με ειρωνευτείτε και για αυτό! Εντάξει είμαι ρηχός. Δεν διαβάζω βιβλία.
  Πάντως μην ανησυχείτε και αύριο εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε το σήριαλ, γιατί ξέρω ότι ετοιμάζετε ήδη ένα μακροσκελές ποστ.
  CU

 16. kavaliotis

  Το κακο με τον kaltsovrako ειναι οτι οταν αρχιζει να γραφει, νομιζει οτι γραφει ημερολογιο και ξεχνιεται!

  Επειδη βλεπω οτι το θεμα με την Καβαλα συνεχιζεται, θελω να πω καποια απλα πραγματα γιατι δεν εχω και ορεξη για διαμαχες! Αλλωστε δεν ειμαι και πολυ των blogs και σιγουρα δεν εχω ορεξη να διαβαζω δεκαδες blogs για το τι ειπε ο καθενας!

  Η κινηση της «πρασινης» blogoδωδεκαποντης παρεα με τον Mr Κουστουμι 2008 ηταν 100% ατυχη, ατοπη, προσχεδιασμενη, ακυρη, προκλητικη και ασχετη. Δυστυχως η βλακεια της προκαλεσε τους παντες, ανθρωπους που υποστηριζουν το ΠΑΣΟΚ και μη, και ηταν καθαρα κομματικη. Η τοπικη κοινωνια το κατεκρινε αμεσως και νομιζω εκει πρεπει να τελειωσει το θεμα.

  Για το αλλο παλικαρι, το νεο Πανταζη που κρατουσε με στυλ τραγουδιστη το μικροφωνο στην πιστα της βιβλιοθηκης, που μιλησε και ψαχνει να βρει το δικιο του, θα ελεγα οτι ο κοσμος δεν ειναι χαζος και μπορει να καταλαβει καποιον απο το πως μιλαει. Και στην τελικη ρε παιδια αν καποιος δεν μας αρεσει, του το λεμε και δεν τον ξαναμιλαμε και δεν τον υπολογιζουμε. Δεν χρειαζεται να μιλαμε 100αδες ωρες στα blogs…

  Φιλε kaltsovrako, δυστυχως τα κομματοσκυλα ειναι η αιτια που κανεις δεν ασχολειται με τα κομματα. Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει καποιος να αυτοπροσδιοριζεται αναλογα με το κομμα που ειναι ΚΑΙ ΜΟΝΟ ME ΑΥΤΟ. Και τι εννοω:

  Θα πρεπει να μου αρεσει ο kaltsovrako γιατι ειναι blogger, να τον αντιπαθω γιατι ειναι Ολυμπιακος, να τον συμπαθω γιατι ειναι αλανι, να τον αντιπαθω γιατι ειναι Αθηναιος και μαλιστα Πειραιωτης, να τον συμπαθω γιατι κανει καλη παρεα, να τον αντιπαθω γιατι δεν ειναι ΠΑΣΟΚ, να τον συμπαθω γιατι εχει πολυ χιουμορ και να τον αντιπαθω γιατι ειναι Ολυμπιακος! (το ανεφερα και πριν αλλα ειναι τρελο μειονεκτημα!!!!)

  Και σταματαω εδω γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχεια. Και για να μην παρεξηγηθω, τα ιδια θα ελεγα για το καθε κομματοσκυλο, μπλε κοκκινο πρασινο. Ολοι για μενα τα ιδια ειναι γιατι αν καποιος αξιζε, θα φαινοτανε. Εγω απο την εποχη Ανδρεα Παπανδρεου και μετα ΜΟΝΟ καθοδικη πορεια βλεπω…

 17. kostas chouvardas

  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ…
  1. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΝΟΣΟΥΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΝΙΑΔΗ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ?
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ
  3. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ, ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ…ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΚΡΟΓΙΑΣ
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ… Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ
  5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΓΩ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ comment του στις 29 Μάρτιος, 2008 στο 3:28 π.μ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΩ
  6. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΩΣ ΕΔΩ… ΒΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ

 18. krogias

  Με έπιασες πάνω που έγραφα.
  Ρε Καλτζόβρακο το είπαμε! ειπώθηκε! αγκού… πόσες φορές θα το πουμε???
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  Ειπώθηκε το «πρασινα blogs»
  OK??? έγινε κατανοητό;
  Ειπώθηκε όμως χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και ειπώθηκε από ΜΙΑ ΚΑΤΙΝΑ που δεν είχε καμιά αρμοδιότητα να το πει!!!! Η οποία παρεμπιπτόντως είναι και εξαφανισμένη ε;…
  Πόσες φορές θα το πούμε και αυτό;;; Δεν υπάρχει θεσμική εκπροσώπηση πράσινων blogger και πράσινων αλόγων!
  Ούτε ο Χουβαρδάς νομιμοποιούταν να μιλήσει εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ή να τραβήξει από το αυτί την Μαρίζα που το είπε. Τι είμαστε παιδική χαρά (κατά τα λεγόμενα του Αλαβάνου) για να τραβάμε από το αυτί τον κάθε μαλάκα που πετά την μπούρδα του;

  Ουσιαστικά για να τελειώνουμε σε αυτό το ποστ, αυτό που σας ενόχλησε περισσότερο και έπρεπε με κάποιο τρόπο να το γαμήσετε εντελώς το ζήτημα ήταν το «αγράμματη» που είπε η άλλη.

  Και το οποίο το έχω δεκάδες φορές αποδοκιμάσει! ΠΟΛΛΕΣ!

  Άλλωστε η Ψιλικατζού εν μέσος πλην σαφώς το παραδέχτηκε στο τελευταίο σχόλιό της στου Χουβαρδά.

  Καληνύχτα. Εις αύριον τα υπόλοιπα.

 19. krogias

  Είμαι και εγώ αγράμματος. Δεν έχω πάει πανεπιστήμιο. Το «εμμέσως» το έκανα «εν μεσως». Θα με ειρωνευτείτε (πάλι) και για αυτό;
  Σε τι θα διαφέρετε από την Μαρίζα αν το κάνετε;

  .-

 20. kaltsovrako

  Kώστα, επειδή σε βλέπω «χρεωμένο» από συντρόφους σου να ξεκαθαρίσω πως με εμένα είναι προσωπικό το θέμα και αυτό επειδή δεν αντέδρασες στην αλητεία, ενώ έκανες τον Πόντιο Πιλάτο στον φυσικό σου χώρο όπως λες λίγα λεπτά μετά το συμβάν. Μετά το ξεφωνητό βγήκες και πήρες θέση, οτι τάχαμου ξεκαθάρισες τη θέση σου και άλλα τέτοια. ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΗΡΑ! Τώρα το γυρίζεις ΠΑΛΙ και λες πως δεν είναι παρέα σου (ενώ πάλι ο Κρόγιας πριν λίγες μέρες έεγε πως ήσασταν φίλοι).

  Την ώρα που πλακωνόμουνα με τον Ανανιάδη (Α-προπό, έβγαλε ποστ πριν λίγα λεπτά. Δε περνάτε καμμιά βόλτα από κει να του πείτε καμμιά κουβέντα;) θα θυμάσαι πως σε τράβηξα και σε έβαλα στη συζήτηση, δείχνοντας σε ως παράδειγμα παρεμβασης στη συζήτηση στο παράπονο του για την ατζέντα της συζήτισης.

  Επίσης να σου πω -και μην το εκλάβεις πως εξυπνάδα- πως ο φυσικός σου χώρος είναι η κοινωνία και όχι το web.

  Σου είπα πως λυπάμαι για την τροπή που πήραν τα πράγματα ΑΛΛΑ διαβάζω μετά τη» λήξη» που δώσατε από δω και από κει σχόλια τρομερά και αναληθή. Με συγχωρείς αλλά δευτερη φορά να φάω τη λέζα, δε παίζει παρόλο που έχεις καταλάβει πως αποφευγω να σχολιάζω σε άλλων τα blogs.

 21. x-psilikatzoy

  Κώστα, τα ερωτήματά μου παραμένουν περίπου ισόποσα κι επειδή δεν πρόκειται να απαντηθούν, γιατί έχουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ (το οποίο δεν είναι κακό, απλά συμβαίνει – δέξου το) λέω να το τελειώνουμε εδώ εκτός κι αν θεωρήσεις τρεις μέρες μετά ότι προκλήθηκες πάλι επειδή απαντάμε στον Κρόγια που την έχει δει συνήγορος.

  [Όσο για τις «βρισιές», θα το λέω όσο μπορώ και όποιος καταλάβει, κατάλαβε: ο πολιτισμός της γλώσσας είναι για τ’ αρχίδια πολιτισμός αν δεν συνοδεύεται από ήθος και παιδεία.
  Μπορώ να σου πω τις χειρότερες βρισιές που έχεις ακούσει στη ζωή σου και να μην πάρεις πρέφα γιατί δεν θα καταλάβεις μία. Απόδειξη, ο τίτλος του μπλογκ σου, που υποδηλώνει ότι μια τόσο αισχρή και τρομακτική λέξη όπως «γραφειοκράτης» δεν σου χτυπάει κανένα καμπανάκι. Αυτά έτσι, εντελώς ακαδημαικά για να μην φοβάσαι τις «βρισιές» αλλά τις βαρύγδουπες κεκαλυμένες με «πολιτισμό» αληθινές ύβρεις].

  Καβαλιώτη, είσαι και μακριά να σου ρίξω μια αγκαλιά! 🙂

  ‘νύχτες 😀

 22. kaltsovrako

  Όχι κ. Κρόγια. Το αγράμματη δε με ενδιαφέρει καθόλου. Το οτι τα παίρνω όμως με ενοχλεί αφάνταστα.

 23. kaltsovrako

  «Είμαι και εγώ αγράμματος. Δεν έχω πάει πανεπιστήμιο. Το “εμμέσως” το έκανα “εν μεσως”. Θα με ειρωνευτείτε (πάλι) και για αυτό;
  Σε τι θα διαφέρετε από την Μαρίζα αν το κάνετε;»

  Βρήκες τους κατάλληλους ανθρώπους στο θέμα αυτό ειδικά!
  Ελα ρε ξεκόλλα! Δε θα μαλώσουμε για τα πάντα!

 24. krogias

  Katsovrako: όχι φίλοι αγόρι μου. Είπα ότι ήταν γνωστοί μας…
  Ψιλικατζού: Ως προς τι διαφέρουν οι αξίες μας ακριβώς;
  – Καταδικάζουμε το γεγονός όλοι μας. Αρά ίδια αξία
  – Ήθελες να πάρει θέση ο Χουβαρδάς επιτόπου, αλλά επειδή δεν πήρε για πολλούς λόγους που έχουμε γράψει (και γιατί δεν νομιμοποιούταν, και γιατί ήταν καλεσμένος στην καβάλα, και γιατί ήταν γνωστός με την Μαρίζα και τον Πάρη) από εκεί βγάζεις το συμπέρασαμ ότι έχουμε διαφορετικές αξίες;

  Λοιπόν. Ναι, έχουμε διαφορετικές αξίες ως προς κάτι άλλο.
  Ως προς το ότι εγώ (και ο Χουβαρδάς πιστεύω) δεν καίμε μαζί με τα «ξερά» και τα «χλωρά» για να βγάλουμε τα απωθημένα μας για ένα «ξεκατίνιασμα»…
  Δεν πέρνει η μπόρα τους πάντες όταν νευριάζουμε. Τα βάζουμε μόνο με την «πέτρα του σκανδάλου» που μας έσκασε το λάστιχο και όχι με όλο το χωματόδρομο…
  Πωωωω πολύ ποιητικό ήταν αυτό που είπα τώρα.

  Αιντε. Θα με αφήσετε να δω το έργο μου;;;; Τι θα γίνει;

 25. krogias

  Καλτσόβρακο. Ποιος από εμάς είπε ότι τα παίρνετε; Ε;
  Αντιθέτως, εμένα, τον Χουβαρδά και άλλους αυτές τις ημέρες μας κατηγορούν ότι πληρωνόμαστε κανονικά από το ΠΑΣΟΚ.
  Και όλα ξεκίνησαν από το «blogoκοτέτσι του ΠΑΣΟΚ» και τα bloggoκομματόσκυλα.
  ιδού ένα δείγμα:
  http://divaynne.wordpress.com/2008/03/30/%ce%95%ce%99%ce%a0%ce%91%ce%9d-%ce%9f%ce%a4%ce%99-%ce%a0%ce%9b%ce%97%ce%a1%ce%a9%ce%9d%ce%9f%ce%9c%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%95/
  Για αυτό λέω πιο πάνω ότι «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ»!

  Επίσης αυτό που έγραψα για το να μην με ειρωνευτεί τε για το ότι είμαι αγράμματος, ήταν ένας έμεσος τρόπος να σας δώσω να καταλάβαιτε ότι κι εσείς το κάνετε στο ποστ του Αλέκου Στάμου:

  Την ώρα της εκδήλωσης, αφού τελειώσαμε τις ομιλίες μας με τον Πάνο, το μικρόφωνο δόθηκε στον κύριο Χουβαρδά, ο οποίος ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκινήσει να τα λέει, σηκώθηκε από το κοινό, ήρθε δίπλα μου, εμποδίστηκε να κάτσει στην καρέκλα του έδρανου από τους διοργανωτές (έλεος δηλαδή – να ανοίξει η γη να σε καταπιεί ρε φίλε) και όντας όρθιος δίπλα μου, είπε ό,τι είπε για αρκετή ώρα, ενώ θεώρησε σωστό αμέσως μετά, να απαντά και σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

  Εμένα σας το λέω, μια χαρά με βόλεψε να τη γλιτώσω αλλά όχι ρε σύντροφε να παραπονιέσαι μετά ότι σου πήρανε φασιστικά το μικρόφωνο! Μιλάμε να πάμε να σου αγοράσουμε ένα να το ‘χεις δικό σου! Τεσπα, αφού θεώρησα σωστό να πω τη γνώμη μου για το pressgr που ο κύριος Χουβαρδάς είχε αναφέρει ως παράδειγμα ελευθερίας του λόγου στα blogs (σεβαστό, αλλά χοντρομαλακία κατ’ εμέ) η εκδήλωση συνεχίστηκε περίπου μέχρι τις έντεκα.

  Πάει δεν θα δω έργο σήμερα…

 26. x-psilikatzoy

  Κοίτα, για να πας να δεις την ταινία σου επιτέλους, μπορείς να θεωρήσεις εαυτόν τε και φίλους «χλωρά». 🙂

  [Το κύριο point μου βασικά, είναι πως τα συμπεράσματα για το ποιόν του καθενός μας, ούτε επιβάλλονται, ούτε καθορίζονται από εμάς. Είναι βλέπεις κάποια εξοργιστικά πράγματα που στην πραγματική πραγματικότητα (αντίθετα με την πολιτική) αν σε κάθε τί που λέμε πλέκουμε το εγκώμιο του εαυτού μας, το λιγότερο, θα πέσει κράξιμο. Καλώς ή κακώς.
  Εξοργιστικό, αλλά συμβαίνει. Άσε λοιπόν τα συμπεράσματα στους τρίτους αφού άφεση από εμένα ούτε για πλάκα, ας το τελειώσουμε εδώ. Στην τελική, το δικό μου το κάρμα θα σαπίσει :D]

 27. kavaliotis

  Α ξεχασα, επειδη εγω εχω παει πανεπιστημιο και εχω και μαστερ, θεωρουμαι Μαριζα-Certified γραμματιζουμενος? Επειδη θελω να το βαλω στο βιογραφικο μου 😉

 28. krogias

  Ψιλικατζού μου, το ζήτημα είναι ότι ζήσαμε σουρεαλιστικές καταστάσεις αυτές τις ημέρες. Να προσπαθεί ο Χουβαρδάς να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Να δεχόμαστε επιθέσεις σε blogs και emails ότι είμαστε πασοκοκομματόσκυλα και ότι τα παίρνουμε από το ΠΑΣΟΚ κανονικά και με τον νόμο…
  Ε όχι φιλενάδα. Δεν αφήνω να πέσει καρφίτσα σε άλλα ζητήματα, θα αφήσω να πέσει σε κάτι που θίγεται ΟΧΙ η πολιτική μου διάσταση (αν και δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιούμε τους ενεργούς πολίτες σε αυτή την χώρα. Και δεν φταις εσύ σε αυτό. Είναι κάτι που το κουβαλούσαμε ενδόμυχα από Οθωμανικής αυτοκρατορίας) αλλά η προσωπική μου υπόσταση και οι ΑΞΙΕΣ ΜΟΥ (μιας και αρέσκεσαι να μιλάς για αξίες).
  Οπότε η πραγματική πραγματικότητα είναι άλλη φιλενάδα: Με θίγεις χωρίς να με γνωρίζεις; Θα αντιδράσω, θα αμυνθώ στην αρχή, αλλά θα επιτεθώ αν χρειαστεί δημοσιοποιώντας την θέση μου. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα. Μιλάω γενικά.
  Σε αυτή την γαμοχώρα έχουμε μάθει να τους βάζουμε όλους σε καλούπια…

  Καλή σας νύχτα!

 29. x-psilikatzoy

  Τα περί στερεοτύπων και το τί σημαίνει «ενεργός πολίτης», αλλού. Το ότι κάποιος δεν είναι υπό τη σκέπη κόμματος ή δεν δημοσιοποιεί every fucking day τους αγώνες του (sic) για τα κοινά, δεν μειώνει σε τίποτα τη δράση του.
  Δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν πίνακα ανακοινώσεων για να με θεωρήσει ή όχι, κάποιος «ενεργό πολίτη»!
  Τεσπα, όταν λέω για εντελώς διαφορετικές αξίες, προφανώς δεν έχεις διανοηθεί πόσο διαφορετικές εννοώ. Πίστεψέ με, δεν βγάζουμε άκρη.

 30. kaltsovrako

  Άργησα γιατί διάβαζα τον σύνδεσμο που μου έδωσες Γιώργο.

  Για κάτσε όμως! Από αυτό το post της divaynne κατάλαβες πως φταίω εγώ για την εικόνα που ενδεχομένως έχουν κάποιοι για αυτούς τους χώρους;

  Επίσης, οταν λες «όχι φίλοι αγόρι μου. Είπα ότι ήταν γνωστοί μας« είσαι ο ίδιος με αυτόν που σχολίασε προχθες στο blog μου:
  «Εσείς δηλαδή θα αντιδρούσατε ακαριαία; Θα καταλαβαίνατε τι ακριβώς έγινε; Θα χαλούσατε μια φιλία μέσα σε δευτερόλεπτα;« Define, plz. Τί να υποθέσω;

  Λές επίσης «δεν καίμε μαζί με τα “ξερά” και τα “χλωρά” για να βγάλουμε τα απωθημένα μας για ένα “ξεκατίνιασμα”… Εδώ θα με συγχωρέσεις αλλά φωτιά δεν έβαλα εγώ. Εξηγήσεις ζήτησα σαν άτομο. Σαν φωτιά όμως θα την εκμεταλευόταν κάποιος που -με το φτωχό μου το μυαλό σε τέτοιου είδους θέματα- θέλει να εκμεταλευθεί το ζήτημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εσωτερικά. Συγνώμη προκαταβολικά αν σε αδικώ αλλά αυτή την εικόνα μου έδειξες. Και αυτό γιατί οι προθέσεις μου εξ αρχής ήταν να ξεκαθαριστεί αυτή η αλητεία που συνέβει. Χέστηκα αν την έκανε άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ ή του Ολυμπιακού. Αν παράδειγμα αυτό που έκανε η Μαρίζα (και εκώφευσαν όλοι) το έκανε κανένα παιδάκι της ΔΑΠΝΔΦΚ σήμερα πώς θα συζητούσαμε; Θα ήμασταν από την ίδια πλευρά όπως τότε με τον Βουλγαράκη, όπως τότε με τον Πολύδορα και πόσα άλλα ατελείωτα παραδείγματα να κάτσουμε μέχρι να πεθάνουμε να τα γράφουμε.

  Το άλλο πάλι που διάβασα για το ότι τα παίρνετε (ανατριχιαστικό για τον παρόντα χρόνο) ΦΥΣΙΚΑ και δε με βρίσκει σύμφωνο (εμετικό σχόλιο), όμως μη ξεχνάς πως η κρίση πολλών και μετά από εικόνες και παραδείγματα εκολαπτόμενων σε κόμματα και παρατάξεις δίνουν δικαίομα στον οποιοδήποτε πολίτη (ακόμα και στον πιό κακοπροαίρετο) να το ξεστομίσει. Εκτός και αν δεν έχεις αντιληφθεί τί συζητάει ο κόσμος γύρω σας. Αλλά μην κατηγορείς έμενα ή την Κωνσταντίνα για αυτό. Η δυσοσμία υπήρχε και πρίν το post μου.

  Και τέλος για να έχουμε καλό ρώτημα.

  Γιατί πανηγυρίζετε σήμερα μετά το ηχητικό ντοκουμέντο του λόγου του κ. Κρόγια;

  Επειδή δεν ανέφερε τη λέξη ΠΑΣΟΚ; Χαίρω πολύ!

  Ποιός τον κατηγόρησε για κάτι τέτοιο;

  Και εσεις με τη σειρά σας επιβεβαιώσατε πανηγυρικά τα λεγόμενα μου περί πράσινων blogs άλλα δεν το έκανα παντιέρα! Σε ποιον να μου πείς!
  😉

 31. krogias

  Πάλι πιάνεσαι από μια πρόταση και αρχίζεις την ειρωνεία.
  Και πάλι προσαρμόζεις αυτά που λέω στις «δικές σου αξίες» για να δείξεις ότι και καλά διαφέρουμε. Μα τι θέλεις να αποδείξεις ότι οι δικές σου «αξίες» είναι ανώτερες; Υπεράνω πάντως δεν είναι αν κρίνω από τον τρόπο που χειρίστηκες το γεγονός.
  Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν και άλλοι ενεργοί πολίτες ή ακτιβιστές.
  Αλλά και αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική είναι ενεργοί, και βάλλονται περισσότερο από όλους.
  Προκαλείς πάλι με το «δημοσιοποιεί every fucking day τους αγώνες του (sic) για τα κοινά». Αναγκάστηκα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου αυτές τις μέρες Ψιλικατζού μου και να λέω for the every fucking last five days σε μερικούς ποιος είμαι, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΕΚΡΙΝΑΝ, γιατί έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας όπως και ο Χουβαρδάς. Αν και αυτό είναι κακό, ε τότε τι να σου πω…

  Πάντως για να εξηγούμαστε για να μην βγάλεις καμιά ανακοινωσάρα πάλι περί bloggoκομματόσκυλων, έχω παραιτηθεί από κάθε ιδιότητά μου μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Μιλώ ελεύθερα και δεν χρειάζεται ο Παπανδρέου να ζητά συγνώμη για πάρτι μου… 😉

  Τελικά έχεις δίκιο. Ας κρίνουν οι άλλοι για το ποιες αξίες πρεσβεύουμε.

  Καλή σταδιοδρομία.

 32. animalis

  Για να τελειώνει το ζήτημα.
  Δεν άκουσα πολλά αλλά κατάλαβα κάτι πολύ απλό.
  Δέχθηκαν επίθεση από μια χαζοχαρούμενη, που δήλωσε ΠΑΣΟΚ. Ε και;
  Για να το συνεχίσετε όμως μήπως λέω μήπως είστε σε εντεταλμένη υπηρεσία από την ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ; Λέω μια σκέψη μου.
  Κοιτάξτε.
  Εγώ ούτε μελος κόμματος είμαι απλώς τα χώνω σε όλους ακόμα και στους δικούς μου.
  Δεν πούλησα βιβλία ούτε έβγαλα τα βρακιά μου απλώς καταθέτω ιδέες.
  Σταματήστε λοιπόν να υπηρετήτε διότι θα σας φάει ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ cheapra

 33. animalis

  E τότε ξεκαθάρισε ότι ο στόχος δεν είναι η χαζοχαρούμενη αλλά η προσπάθεια της να φιμώσει από μια γελοία αντιμετώπιση της την ελεύθερη σκέψη.
  Τέτοιοι άνθρωποι κάνουν κακό, αλλά κάνουν κακό και στο στομάχι σας που το σπάτε τσάμπα.
  Ελευθερία όμως πρέπει να υπάρχει και στο «χώσιμο»
  Συμφωνείς;
  Και αν ναι τότε προς τι το «ξεκατίνιασμα»;
  Ασε κάποιους να λένε.
  Αν όμως συνεχίζει η συζήτηση τότε δεν είναι τσάμπα η σκέψη μου, αλλά αποκτά βάση. Δεν θέλω να το πιστέψω.

 34. kaltsovrako

  Δε κατάλαβα τί ακριβώς οφείλω να ξεκαθαρίσω (και μάλιστα ala carte) για ένα θέμα που διαμαρτηρήθηκα και έκραξα ορισμένους για την προσβολή που κάνανε απέναντί μου σε προσωπικό επίπεδο.

  Πάντως όσο και να συνεχιστεί η συζήτηση, όσο και να ξεχεστούμε εδώ μέσα, πίστεψε με με την Κουμουνδούρου δεν έχω σχέση. Αυτή ήταν μια φήμη που την ξεκίνησε η κα. Σαλπιγκτή στην Καβάλα -προφανώς- για λόγους που μόνο έκείνη μπορεί να μας εξηγήσει.

  (Άμα θες να μου προσάψεις κάτι θα σου πω. Εγώ μεγάλε Ολυμπιακός είμαι, άλλα όχι ο Ολυμπιακός)

  😉

 35. divaynne

  κατ αρχήν κύριε Καλτσόβρακε (κλητική) .., να προσέχετε όταν γενικεύετε γιατί δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα για να μας πουν οτι τα παίρνουμε, όπως θεωρείτε πιθανό…Να υπενθυμίσω οτι αναφέρουν συγκεκριμένα 4 ονόματα και όχι γενικώς και αορίστως , τα οποία αδυνατώ να πιστέψω οτι ψάρεψαν τυχαία, οπότε η γενίκευση σας δεν εξυπηρετεί και πολύ..Προφανώς όμως κάποιος θεώρησε οτι μετά και απο τα γεγονότα, μπορεί να μας εκθέσει.Έτσι γιατί βρήκε πρόσφορο έδαφος.
  Γιατί και το δικό σας το θέμα θα ήταν πολύ απλό και τελειωμένο αν σκεφτόντουσαν όλοι οτι οι αντιδράσεις εν θερμώ ποτέ δε βγαίνουν σε καλό ακόμα και αν είναι του θιγομένου έναντι και της χειρότερης «κατίνας» , και ειδικά όταν ζητάει υπεράσπιση υβρίζοντας παράλληλα.Γιατί μπορεί να χρησιμοποιείς σοβαροφανές λεξιλόγιο και να λες μια μπούρδα αλλά αντίστοιχα μπορεί να χρησιμοποιείς κάκιστο λεξιλόγιο με ειρωνική διάθεση που πάντα προκαλεί παρεξηγήσεις όσο δικαιολογημένα φορτισμένος και να σαι, και να υποβαθμίζεις το νόημα του λόγου σου έως και να χάνεις παντελώς το δίκιο σου. Η αυτοσυγκράτηση όμως είναι προσόν.. Άλλωστε και την άλλη κοπέλα για την έλλειψη αυτοσυγκράτησης την καταδικάζουμε τι νόημα έχει να κάνουμε τα ίδια? (ρητορική) .
  Μέχρι εδώ νομίζω είναι λογικά αυτά που λέω.Το γεγονός επίσης οτι κάποιος κάπου κάποτε μίλησε υπέρ του δέοντος σαν μεμονωμένο γεγονός πάλι δεν είναι και τόσο σοβαρό.. Όταν συνδιάζεται όμως και με άλλα γεγονότα τότε απλά το παίρνει η μπάλα και πρέπει να είμαστε σε θέση να διαχωρίζουμε το τι μας ενόχλησε εμάς προσωπικά, τι μας συνέβη δηλαδή και αντιδράσαμε, σε σχέση με τι άλλα έγιναν παράλληλα στο χώρο που δε μας ενόχλησαν και τόσο αλλά ε, ας τα βάλουμε κι αυτά μέσα στο χαμό.
  Συμβαίνει παράλληλα, κι όμως, να μην κουβαλάμε την πολιτική μας υπόσταση παντού ενώ μερικοί την κουβαλάν ακόμα και στο super market και ζούν απο αυτή.Ούτε αυτό όμως είναι κακό στο βαθμό που δεν χρησιμοποιείται σαν ασπίδα προστασίας έναντι κάποιου.Έγινε όμως κι αυτό και ποιός δεν θα το καταδίκαζε.
  Το κακό είναι αυτό που έμεινε, οτι δηλαδή ενώ η μια λεκτική επίθεση ήταν μεν δημόσια αλλά μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς να πάρει διαστάσεις αφού μόνο οι συμμετέχοντες εκεί ήταν παρόντες, η άλλη αντίθετα όμως έγινε μέσα από ένα blog προς πάσα κατεύθυνση στο διαδίκτυο δίνοντας το δικαίωμα στον κάθενα κι εμένα και όλους μαζί, με βάση του τι διάβαζε απο δω κι απο κεί, να σχολιάσει,να βγάλει δικά του συμπεράσματα εσφαλμένα η μη, να αναπαράγει, να δημιουργήσει πολύ άσχημο κλίμα, και να βρεί πάτημα και να θεωρήσει ο κάθε πικραμένος οτι μπορεί να βγάλει τα απωθημένα του και τις κακίες του σε κόσμο άγνωστο όπως έγινε στη δικιά μου σελίδα που ουδεμία ανάμειξη είχα με το γεγονός.
  Αυτά τα ολίγα μέσα στον χαμό όμως..φοβάμαι πως θα παν χαμένα..

 36. anadelfos

  «Πάντως για να εξηγούμαστε για να μην βγάλεις καμιά ανακοινωσάρα πάλι περί bloggoκομματόσκυλων, έχω παραιτηθεί από κάθε ιδιότητά μου μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Μιλώ ελεύθερα και δεν χρειάζεται ο Παπανδρέου να ζητά συγνώμη για πάρτι μου… ;)»

  Χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι! Κάτι τέτοιοι τύποι καλαμοκαβαλάρηδες έχουν την καίρια ευθύνη για το κατρακύλισμα του πασοκ.. Εξακολουθείς να κάνεις τον .. χαζό! Ίσω και νάσαι μια που δεν κατανοείς οτι δεν γίνονται πιστευτά αυτά που συνεχώς αναμασάς. Εφτασες στο έσχατο σημείο να κατηγορείς το papandreou.gr για την «συγνώμη» του.. Τόση ευαισθησία! Και μάλιστα ο υπερφίαλος μέσα σου.. νομίζει (δηλώνει μεταξύ σοβαρού και αστείου) οτι ζητάει ο πρόεδρος συγνώμη για πάρτη σου!! Τέτοια έπαρση..
  Οι άνθρωποι λένε καθαρά ότι ναι μεν η κυρία με το τακούνι φέρθηκε πρόστυχα, αλλά επειδή δηλώθηκε με στόμφο σαν πράσινη και μάλστα ΕΤΣΙ ήταν προσκαλεσμένη από την άλλη συνένοχο, την γραμματέα.. έπρεπε όσοι ήσαν εκεί, όσοι ήσαν πράσινοι, και μάλιστα ο άλλος ο «αθώος & ανήξερος» ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ-ΕΚΕΙ-ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.. ότι δεν συμφωνούν και ότι καταδικάζουν την απρόκλητη προσβολή εναντίον ΚΑΛΕΣΜΕΝΗΣ ομηλήτριας (μην τον ξεχνάς)…
  Και εσείς, εσύ και ο άλλος αθώος, συνεχώς πιπιλάτε την καραμέλα ότι το πασοκ δέχεται επίθεση… Σιγά ρε μεγάλε..
  Περιμένεις από τέτοιο επιχείρημα συμπαράσταση;
  Θα έχεις μόνο από ντόπιους που ενώ ξέρουν οτι έχετε άδικο, οτι προσπαθείτε χωρίς επιτυχία να θολώσετε τα νερά, θα ρίξουν τον καλό τους λόγο σε γείτονα, σε συνυποψήφιο, σε συναγωνιστή.. γιατί .. έλα μωρέ .. ποιός θα ξαναδεί την ψιλικατζού ξανά..
  Και κάτι άλλο σιχαμερό, ναι σιχαμερό που δείχνει και τον χαρακτήρα σου.. Πήγα και διάβασα τα τελευταία σου σχόλια στο μπλοκ σου και έφριξα.. Εκεί ξαναλές οτι είσαι βέβαιος οτι πρόκειται για θέμα μείζονος σημασίας για σένα, «περί ξεκατινιάσματος μεταξύ γυναικών»…
  Ο μέγας ανήρ!

 37. krogias

  @anadelfos,
  με τις μαλακίες που λες μας γυρνάς μέρες πίσω. Πως να μην «αναμασήσω»; Ρε, μηρυκαστικό θα γίνω!
  «Αναμασώ» τα ίδια και τα ίδια γιατί είμαι σταθερός στις θέσεις μου και στις αξίες μου. Και δεν θα σας κάνω την χάρη να σταματήσω.
  Γιατί, κάποτε πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι οι πράξεις και τα λεγόμενά τους έχουν και επιπτώσεις. Δεν πετάμε ό,τι να ναι στο αέρα και μετά λέμε ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν….
  Και στα @@ μου αν σε ενοχλεί.
  Διάβασε πιο προσεκτικά και προσπάθησε να καταλάβεις τι εννοώ με το ότι δεν είμαι πλέον οργανωμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ.
  Επίσης, προσπάθησε να καταλάβεις ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτα όπως και ο Χουβαρδάς δεν είχε καμιά ευθύνη να παρέμβει υπέρ ΠΑΣΟΚ ή οποιουδήποτε άλλου. Ποιοι είμαστε εμείς ή ποιος είσαι εσύ που θα εκπροσωπήσεις όλο το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια κατάσταση;
  Επίσης, προσπάθησε να καταλάβεις ότι «κάτι τέτοιοι σαν εσένα» που επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα από το μηδέν, οδήγησαν τους διαχειριστές του papandreou.gr να ζητήσουν συγνώμη για κάτι τόσο αστείο που πήρε διαστάσεις τρέλας επειδή κάποιοι το ήθελαν. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα ζητήματα.
  Και τέλος, κλείνω με αυτό που λέει η Divaynne:
  «Το κακό είναι αυτό που έμεινε, οτι δηλαδή ενώ η μια λεκτική επίθεση ήταν μεν δημόσια αλλά μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς να πάρει διαστάσεις αφού μόνο οι συμμετέχοντες εκεί ήταν παρόντες, η άλλη αντίθετα όμως έγινε μέσα από ένα blog προς πάσα κατεύθυνση στο διαδίκτυο δίνοντας το δικαίωμα στον κάθενα κι εμένα και όλους μαζί, με βάση του τι διάβαζε απο δω κι απο κεί, να σχολιάσει,να βγάλει δικά του συμπεράσματα εσφαλμένα η μη, να αναπαράγει, να δημιουργήσει πολύ άσχημο κλίμα, και να βρεί πάτημα και να θεωρήσει ο κάθε πικραμένος οτι μπορεί να βγάλει τα απωθημένα του και τις κακίες του σε κόσμο άγνωστο όπως έγινε στη δικιά μου σελίδα που ουδεμία ανάμειξη είχα με το γεγονός.»
  Κάναμε την τρίχα – τριχιά και ζητάμε και τα ρέστα από πάνω!

 38. kaltsovrako

  Επειδή εργάζομαι αυτή τη στιγμή και τρέχω σαν τρελός, το απογευματάκι-βραδάκι (ότι ώρα σχολάσω) θα τα πουμε, μιας και βλέπω επισκέπτες νέους ωραίους και σίγουρους για πολλά.

  😉

 39. x-psilikatzoy

  «Κάναμε την τρίχα – τριχιά και ζητάμε και τα ρέστα από πάνω!»

  Βασικά ακριβώς τα ίδια πιστεύω κι εγώ (ειδικά για εσένα), οπότε τον κώλο σου να χτυπάς κάτω, δεν παίρνω λέξη πίσω απ΄όσα έχω γράψει και συνεχίζω να πιστεύω ότι και λίγα είπα. Πολύ λίγα.

  [Όσο για την λύσσα σου να το συνεχίσεις ενώ έχουν ειπωθεί τα πάντα γύρω από το θέμα αυτό, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορείς να δεχτείς ότι για αρκετούς ανθρώπους ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ, να σε πληροφορήσω ότι εργάζομαι μπροστά σε μια οθόνη από το πρωί ως το βράδι, οπότε δεν μου είναι τίποτα να σου απαντώ. Άντε, να δούμε μέχρι πού θα συνεχίσει το θράσος σου]

 40. Allu Fun Marx

  Η Κ.Ε των κόκκινων blog, σας προσκαλεί σήμερα 01.04.08 και ώρα 20:00 στην αίθουσα Χαρίλαος Φλωράκης των γραφείων του κόμματος, σε εκδήλωση με θέμα «η εμπειρία του blogging και η απειρία του μπλέκειν με τα πίτουρα». Θα μιλήσουν οι blogger χ-psilikatzoy και Kaltsovrako.
  Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ι ομάδα κόκκινων blogger με επικεφαλής τον Α.Φ.Μαρκς .
  Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

 41. Allu Fun Marx

  30.000 ρούβλια
  και…
  1000 βιβλία του Πιτσιρίκου
  2000 βιβλία του Πάνου
  3000 βιβλία της Κωσταντίνας
  και…
  εκπομπή τηλεμάρκετιγκ στην τηλεόραση του 902
  Κλείσαμε;

 42. kaltsovrako

  Βάλε και του Κυριάκου (blogger γαρ) το βιβλίο «Οι συμπληγάδες της εξωτερικής πολιτικής» να δέσει το γλυκ;o. (Ούτε τον χρηματοδότη του blog σου δε σκέφτηκες;)

  Εργάζομαι ρε ρεμάλια! Τρέχω, μή με τσιγκλάτε!

 43. Evdokia

  Καλό μήνα!! Άσχετο θα μου πείτε, τι κάνω εδώ αφού δεν ήρθα να κράξω κάποιον.. Ε, ήθελα να πω καλό μήνα και στους 2 σας…

  Χαμός με την υπόθεση έ; Έτσι είναι στην Ελλάδα, την τρίχα την κάνουμε τριχιά, πάντα…

  Εντάξει τώρα εγώ άσχετη είμαι γενικά αλλά άμα γινότανε κάτι παρόμοιο σ’εμένα μάλλον έτσι θα αντιδρούσα. Θα τους έπαιρνε όλους ο διάολος δηλαδή.

  Γιατί 1ον, δεν τα πάω τα κομματα, τι να κάνουμε τώρα!! Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα άτομα, σε κάθε κόμμα πιθανότατα, απλά μέχρι τώρα η συνολική δράση των κομμάτων μόνο απογοήτευση μου έχει δώσει (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ), κι έτσι είμαι αρνητική σ’οτιδήποτε είναι χρωματισμένο. Οπότε θα με ενοχλούσε η παρουσία ενός κόμματος, με οποιονδήποτε τρόπο σε μια τέτοια συνάντηση (κι ας μην παίζουμε με τις λέξεις)…

  Και 2ον, όταν σε υποτιμούν σαν άνθρωπο δημόσια και σου μιλάνε με τέτοιο τρόπο, ε λίγο θέλει να τα πάρεις; Γενικά, και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, μου φαίνεται σε μερικά posts ότι δεν υπάρχει διάλογος, λέει ο καθένας τα δικά του χωρίς να δίνει βάρος στις απαντήσεις του άλλου, έτσι μου φαίνεται τέλος πάντων…

  Πέρα από αυτό, σίγουρα δεν είναι σύμφωνο όλο το ΠΑΣΟΚ με την αντίδραση της κοπελιάς, χαίρω πολύ αλλά καμιά φορά χρειάζεται και κάτι παραπάνω…

  Τέλος πάντων, επειδή δουλεύω τώρα (έπρεπε τουλάχιστονς), ας επανέλθω στον αρχικό λόγο για τον οποίο μπήκα: Καλό μήνα!!!!

 44. xa xa xa eiste gia klamata!!!

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Παρακαλούνται πολύ οι φίλοι, γνωστοί, αδέρφια, ξαδέρφια και όλοι οι λοιπή και φτωχοί συγγενείς των: krogias, chouvi, kaltsovrako, divaynne (και συ μικρή…νόμιζες πως θα τη γλίτωνες?) κάθε πρωί να τους υπενθυμίζει κάποιος….φεύγοντας από το σπίτι τους να φοράνε τα παντελόνια τους!!! Ρε? που είναι η αξιοπρέπεια σας? Ρε? Τι ξεκατίνιασμα είναι αυτό? Ρε, Τατιάνες….χαλαρώστε ρε!!!!!
  Όσο για σένα γλυκιά μου x-psilikatzoy ξεδίπλωσες το ψιλικατζίδικο της ψυχής σου και πίστεψε με, αυτό δεν είναι ψιλικατζίδικο είναι αλυσίδα σούπερ μάρκετ!!! Κρίμα..!

 45. divaynne

  όλοι οι λοιπη=λοιποί.

  ψιτ…κύριος..δεν έπιασε άσε πολύ δεύτερο ήταν.προσπάθησε πιο πολύ.Δεν έκανες εντύπωση.
  και νομίζω πως η μια και μοναδική μου δημοσίευση εδώ ήταν αξιοπρεπέστατη…αλλά ..δεν εχει νόημα να τα λέω σε ντουβάρι..και ποσώς με ενδιαφέρει που με έπιασες στα γραφόμενά σου..άλλωστε είσαι εμφανώς άλλη μια κουτσουλιά στον ωκεανό της βλακείας των ομοίων σου.

 46. tzonakos

  Τσιγκλάτε τον, τσιγκλάτε τον, να την κοπανήσει απ τη δουλειά 🙂
  Καλό μήνα σε όλους και όλες.

 47. xa xa xa eiste gia klamata!!!

  Μικρή και ανόητη divaynne
  (με καλή παρατηρητικότητα…α! σου το αναγνωρίζω!!! «όλοι οι λοιπή=λοιποί»)
  «αλλά ..δεν έχει νόημα να τα λέω σε ντουβάρι..»
  υπάρχουν μεγαλύτερα ντουβάρια από σας??? Τα έχετε πει 100 φορές σε 10 τουλάχιστον blogs και δε λέτε να τα καταλάβετε!

  Χα χα χα είστε για κλάματα!!!!

 48. krogias

  Ψιλικατζού μου δεν το συνεχίζω επειδή δεν μπορώ να δεχτώ ότι λένε κάποιοι ότι είμαι λάθος. Υπάρχουν άλλοι τόσοι που λένε ότι είμαι σωστός.
  Το συνεχίζω γιατί είναι η αλήθεια, ενώ εσύ το συνεχίζεις καθαρά από εγωισμό και κατινιά.
  Όσα και να υποθέσεις εσύ για εμένα, δεν με αγγίζουν πλέον, γιατί τώρα πια ξέρω ποια είσαι, όχι από υποθέσεις, αλλά από αυτά που έγραψες αυτές τις μέρες.
  Αλλά αν θέλεις να έχεις τον τελευταίο λόγο σε αυτό το post γιατί έτσι είσαι μαθημένη, ελεύθερα, γράψε ότι θέλεις. Δεν ξανά απαντώ εδώ.
  Ci vediamo. 😉

 49. kaltsovrako

  «Το συνεχίζω γιατί είναι η αλήθεια, ενώ εσύ το συνεχίζεις καθαρά από εγωισμό και κατινιά.»

  Καλά, μαζέψου όμως λίγο Γιώργο.
  Ο καθένας μας κρίνεται όπως βλέπεις. Αν είναι να λέει ο καθένας μας για τον εαυτό του πόσο καλός και τίμιος είναι και αυτό να το θέλει να το επιβάλει ώς θεσφατο, άς το να πάει στο διάολο! Αστο!

 50. harisheiz

  Αφού καταφέρατε και με βγάλατε από το Dungeon με αυτή την ιστορία, τώρα θέλω να μιλήσω κι εγώ… Άλλωστε μίλησε και η κουτσή Μαρία και στο κάτω κάτω, εκτός ότι είμαι «γραμματιζούμενος» αντίθετα με τους άλλους «αγράμματους», εγώ εκπροσωπώ και 40 γελάδια… 😉

  α) Είναι προφανές τον τελευταίο καιρό το καπέλωμα που πάει να πέσει σε Blogging και Bloggers από διάφορα κέντρα (ποικιλόχρωμα), τόσο εντός του διαδικτύου όσο και εκτός αυτού. Η λογική είναι τους είναι απλή και υπαγορεύεται από το «ότι δεν μπορούμε να το καταστείλουμε ή να το ανταγωνιστούμε ας το καπελώσουμε με κάθε τρόπο». Γι’ αυτό φίλε Καλτσόβρακε, θα μου επιτρέψεις μια φιλική συμβουλή… Μην πέσεις στην παγίδα τους και ασχοληθείς παραπάνω γιατί ανεξάρτητα από το αν η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη ή όχι, ο βασικός στόχος της είναι ακριβώς αυτό που γίνεται τώρα, να πάρει διαστάσεις, να προκαλέσει μπάχαλο και να αποπροσανατολίσει από την ουσία μιας σειράς προβλημάτων και κρίσιμων ερωτημάτων σχετικών και ασχέτων με το γεγονός. Αυτό λέγεται καπέλωμα… Το πρόβλημα είναι περισσότερο ο θόρυβος που προκλήθηκε γύρω από το γεγονός παρά το ίδιο το γεγονός, αν θες δες το παρακάτω ποστ,

  http://crazycows.wordpress.com/2007/10/20/%ce%9f-%ce%a0%ce%ac%cf%80%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-gay/

  β) Δεν έχω καταλάβει τι ζόρι τραβάνε κάποιοι με τους Bloggers που δημοσιεύουν έντυπα ή εκδίδουν βιβλία. Τι θα πει το «χρησιμοποίησαν το blogging για να μεταπηδήσουν στους εκδοτικούς οίκους;» (ένα σχόλιο του Κρόγια πολύ επάνω λέει κάτι τέτοιο) Δηλαδή όταν η Κωνσταντίνα ξεκίνησε το blogging ήξερε ότι θα βγάλει βιβλίο ή μήπως το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία και εξέδωσε τα γραπτά της είναι μεμπτό; Σταμάτα κι εσύ ρε Κωνσταντίνα να τρως το ψωμί των άλλων και να βγάζεις τρισεκατομμύρια ευρώ από τα βιβλία που έγραψες εκμεταλλευόμενη το τίμιο αίμα του λαού!!! 😛

  γ) Δεν καταλαβαίνω τον όρο «αγράμματος/η» αλλά γι’ αυτό θα πρέπει να μας απαντήσει η Μαρίζα (έμαθα και τα ονόματα!) η οποία είναι άφαντη… Κρίμα γιατί εγώ τα γουστάρω τέτοια γκομενάκια που τσαμπουκαλεύονται σε λασπομαχίες (και εξαπολύουν την λάσπη από εδώ κι από εκεί)… Πάντως, αυτή η λέξη (αγράμματος) είναι πραγματικά βγαλμένη από τα παλιά και η θέση μοιάζει σαν από Ελληνική ταινία. Πραγματικά θυμίζει χωριό σε εποχές που λόγο στα κοινά είχαν ο αστυφύλακας, ο δάσκαλος και ο παπάς γιατί ήξεραν να μετράνε, να διαβάζουν την ώρα και να δένουν τα κορδόνια τους. Πρόεδρος ήταν ο φούρναρης γιατί είχε βγάλει το δημοτικό και ήξερε να κάνει διαίρεση (ήταν πιο δύσκολη η διαίρεση το ’50).

  δ) Δεν καταλαβαίνω (με τίποτα όμως) τι ζόρι τραβάνε οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ με τον Παπανδρέου που είχε το σθένος να ζητήσει συγγνώμη (και είναι προς τιμή του) εκφράζοντας παράλληλα ότι αυτές δεν είναι απόψεις του ΠΑΣΟΚ.

  ε) Έλεγα να κατέβω Ελλάδα αλλά αυτά που βλέπω με τρομάζουν. Μάλλον προτιμώ την Ολλανδία με τα ναρκωτικά, τις πουτάνες και την μόνιμη συννεφιά, παρά την Ελλάδα με τα κομματόσκυλα κι ας έχει ήλιο… Το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι κάνουν ζημιά στο κόμμα τους και λυπάμαι γιατί ο Παπανδρέου είναι μάλλον αξιόλογος άνθρωπος.

  ζ) Καλτσόβρακε… Εγώ θα σου την πω για τον μοναδικό λόγο που έχει πραγματικά νόημα να σου την πω… Τέσσερα και όλα όμορφα! Ειδικά το τρίτο γκολ ο Νικοπολίδης το είδε το βράδυ στο replay! 😉

 51. kaltsovrako

  «Αλλά αν θέλεις να έχεις τον τελευταίο λόγο σε αυτό το post γιατί έτσι είσαι μαθημένη, ελεύθερα, γράψε ότι θέλεις. Δεν ξανά απαντώ εδώ.»

  Ε, ΔΕΝ πήραμε αμπάριζα ΕΜΕΙΣ εργολαβικά τα blogs γυρω γυρω (σα να μοιράζουμε καρτούλες στο συνέδριο) να απαντάμε και να βγάζουμε λογίδρια! Σε παρακαλώ πολύ!

  Δεν μάθαμε ΕΜΕΙΣ τέτοιες πρακτικές σε κανένα μηχανισμό τέτοιου τύπου και μάλλον (τί μάλλον δηλαδή, σίγουρα) καλά έκανες και προσβλήθηκες στον όρο κομματόσκυλο. Το αποδεικνύει η συμπεριφορά σου, η μή απάντηση στα ερωτήατα που σου έχουν τεθεί σε αντίθεση με το μάζεμα του κάθε φθόγγου που ακούς σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, λες και εσύ είσαι το ΠΑΣΟΚ. Από αξιωματικούς κ. Κρόγια χορτάσαμε! Στρατιώτες δε βλέπω να ακολουθούν.

  Τον τελευταίο λόγο εδώ μέσα θα τον έχω πάντα εγώ. Ελπίζω να μην έχεις ΚΑΙ σε αυτό αντίρρηση.

 52. harisheiz

  Είναι η αλήθεια και το λέω κι εγώ ο ίδιος, πράγμα που κάνει το πράγμα πιο αληθές καθώς είμαι ειλικρινής, ηθικός και έχω αξίες γεγονός που επίσης επικυρώνεται από το γεγονός ότι το λέω και ο ίδιος καθώς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα να το λέει αυτό κάποιος με αξίες και ιδανικά, όπως εγώ… κλπ κλπ κλπ… αυτό λέγεται λούπα… δεν βοηθάει την κουβέντα… επί της ουσίας…

 53. kaltsovrako

  Είσαι έξω από το χορό (και σωστά) και αυτό σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα καθαρά και από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ διάσταση τους. Σε ευχαριστώ για την προσέγγιση σου. Εχω πολλά να προσθέσω αλλά μάλλον θα πέσω στην παγίδα την οποια έχω καταλάβει προ καιρού (αλλά βλέπεις είμαι ολίγον θερμόαιμος) πως έχουν στήσει για να βγουνε στην επιφάνεια ορισμένοι που δεν μπορεσαν «να πάρουν μετάλιο στο Ταε-Κβο-Ντο πρόσφατα» και που αναφέρεις πολύ ευστοχα και εσύ.

  Αυτό με τα 4 με στεναχώρησε τα μάλα, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το ανέχομαι κάτι βρωμερά χανούμια σα και του λόγου σου να με πειράζουν. Αγελαδινά σκατά στη μούρη του Σεγκούρα λοιπόν.

  😉

 54. divaynne

  κύριε Κρόγια μην σας απασχολεί τίποτα αντίθετα για να σας βοηθήσω θα σας συνιστούσα σήμερα αντί να πάτε να δείτε ένα dvd να πάρετε να διαβάσετε το βιβλίο του Αγγελου Ροδαφινού…Είναι ένα καταπληκτικό εγχειρίδιο χρήσιμο για κάθε είδους αντιπαράθεση.
  Θα σας λύσει τα χέρια!!

  Τίτλος: «Οι Ηλίθιοι είναι Ανίκητοι… και καταφέρνουν πάντα να μας χαλάνε την ημέρα!»
  Υπότιτλος: Η Μέθοδος «Ρο»1 για την αντιμετώπιση των ηλιθίων και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.

  Ψυχολογικές εφαρμογές, παραδείγματα και ασκήσεις για καλύτερες σχέσεις, διαχείριση του στρες και ουσιαστική βελτίωση της ζωής.

 55. krogias

  Kaltsovrako, είμαι να μην ξαναγράψω σε αυτό το post, αλλά τα θέλει ο κωλαράκος σου.
  Ίσως να μην έχεις καταλάβει, αλλά τις δύο τελευταίες ημέρες απαντώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μιλάτε κι εσείς! Με ειρωνεία δηλαδή.
  Αλλά το παρατραβάς αδερφάκι γιατί πετάς συνέχεια και νέες σπόντες για εμένα, για «στρατηγούς» για «συνέδρια» και «καρτελάκια» και αν μη τι άλλο αυτό από μόνο του δείχνει ότι μάλλον δεν φοράς παντελονάκια και κάποιο «πουλάκι» κελαηδάει και μάλιστα πολύ φάλτσα.
  Είπα ότι εκφράζω μόνο τον εαυτό μου σε αυτό το ζήτημα και στηρίζω τον φίλο μου. Το ΠΑΣΟΚ το έχω γραμμένο στα @@ στην προκειμένη περίπτωση! Θες να το πιστέψεις; Πίστεψέ το. Δεν θέλεις. Δε θα τα βάψω μαύρα.

  Εγώ μέχρι τώρα σας έχω κατηγορήσει ευθέως για την έκταση που δώσατε στο θέμα που δεν μπορεί να έχει άλλες αιτίες εκτός από τις εξής δύο:
  α) Είτε το σκεφτήκατε καλά και είδατε ότι έχει «ψωμί» για περαιτέρω προβολή το ζήτημα χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως έναν άνθρωπο που δεν έφταιξε σε τίποτα.
  β) Είτε όντως είσαι οξύθυμος πολύ, θίγεσαι πολύ εύκολα και όποιον παρει η μπάλα. Το αυτό και για την γυναίκα σου.

  Και τα δύο φίλε μου είναι απαράδεκτα και εγώ δεν τα ανέχομαι. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Με το ζόρι να έχω τις «ίδιες αξίες» με εσάς;

  Οπότε μη μου το παίζετε ηθικοί και θιγμένοι, αλλά μη μου το παίζετε και κριτές των πάντων.

  Θα επανέλθω γιατί κι εγώ εργάζομαι συνέχεια σε ένα pc.

 56. harisheiz

  Κύριε Κρόγια, τα αν και γιατί θίγεστε προσωπικά δεν το ξέρω ούτε θέλω να το συζητήσω, όμως στο α) λέτε ότι τα παιδιά χτυπούν το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν βλέπω να χτυπάει κανείς γενικά το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχουν δοθεί και οι απαραίτητες εξηγήσεις και από την πλευρά των παιδιών και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επαναλαμβάνω, στα άλλα που λέτε τα οποία είναι προσωπικά δεν μπορώ και δεν θέλω να πάρω θέση.

 57. Mantalena Parianos

  Harisheiz >>
  Πες τα κι εσύ άνθρωπέ μου, γιατί τους πήραν φαλάγγι οι -κατόπιν εορτής- «εύθικτοι».
  Έλεος ρε σεις!

  Όλα αυτά τα κάνετε επειδή ο ΓΑΠ, ο αρχηγός σας, έκανε αυτό που δεν τολμλήσατε να κάνετε εσείς; Να ζητήσει μια συγνώμη εκ μέρος όλων σας;

  Και αντί να λουφάξετε στην ελεητική λήθη, έχετε το θράσος τώρα να δίνετε και συνέχεια; Λεγοντάς μας ότι και καλά κάποιοι την πέφτουν στο κόμμα;
  Ξαναμαντα-έλεος.
  Ο αρχηγός σας «την πέφτει στο κόμμα». Γιατί αυτός εξέθεσε τη λιποψυχία σας με τη σωστή πράξη του, κάνοντας σας να φανείτε ανάξιοι και λίγοι.

 58. kaltsovrako

  Με συγχωρείτε για την αργοπορεία μου αλλά υπάρχει ζωή και εκτός από δω μέσα. Πού είχαμε μείνει;

  @ divaynne (για το πρώτο σου σχόλιο)
  Σωστά μιλάς. Τα διάβασα και ελπίζω να τα διάβασαν και άλλοι εκτός από μένα.

  Βέβαια αυτά ισχύουν και για εσένα όταν έκανες κάτι σχόλια για σώβρακα, φανέλες, χμφφφ, πρρρρτς και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα συμπεράσματα που δικαίως έβγαλες (όπως δικαίως και δεν απάντησα) γιατί δεν έχεις σντιληφθεί -ή μάλλον καλύτερα- λάθος έχεις αντιληφθεί την κατάσταση επειδή έτσι σερβιρήστηκε από συντρόφους. Μόνο μην κρίνεις από το nickname γιατί έτσι μετά θα μου δώσεις δικαίωμα να πω κάτι για την τηλεόραση που παρακολούθησα παραμονές εκλογών και θα είναι άδικο για σένα και απρέπεια εκ μέρους μου.

  Παρόλα αυτά το σχόλιο σου το κρατώ, το σέβομαι (το σχόλιο) και εδώ είμαστε, θα μας ακολουθεί όλους και κυρίως αυτούς που το έγραψαν.

  Το λάθος όμως ήταν όταν είπες πως γενικέυω, όταν έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή τί έχει συμβεί, ποιους στοχοποιώ, για ποιους λόγους και γιατί ζήτησα τα ρέστα από ορισμένους που αυτοπροσδιορίστηκαν. Σημειωτέον για τον κ. Κρόγια είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου αλλά σαν χείμμαρος που είναι τα πήρε και τα σήκωσε όλα (ζητώντας και το κωλαράκι μου, όπως αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς στο τελευταίο του σχόλιο. Θέμα που βέβαια άπτεται αντιμετώπισης τύπου Λαζόπουλου)

  Αν ερχόσουν εσύ και μου έλεγες: Τάσο είμαι η Ντίνα/divaynne και θεωρρώ πως «τα παίρνεις», τότε θα απαντούσα στην Ντίνα/divaynne καταλλήλως. Δε θα πήγαινα να ζητήσω τα ρέστα από το κόμμα που ενδεχομένως ανήκεις ή από το δήμαρχό σου ή από την εκδότρια του περιοδικού που διαβάζεις. Κατανοητό νομίζω. Αν όμως έρχεσαι ως κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, από ποιόν θέλεις να ζητήσω εξηγήσεις; Όσο άκομψες και αν είναι οι εξηγησεις που ζητώ-όπως λες και ‘συ παραπάνω- το δίκιο είναι δίκιο. Και ας το χάσω στα μάτια αυτών που δε το βλέπουν. Η ουσία είναι το δίκαιο.

  Την αυτοσυγκράτιση μου την έχω σε μεγαλύτερο βαθμό από ορισμένους που περιφέρουν την ταμπέλα που εκπροσωπεί εκατομύρια κόσμου, αν θες να μιλήσουμε για αυτό. Τα κομματόσκυλα υπάρχουν, τα αναγνωρίζουμε και δεν είναι μόνο στα κόμματα της δεξιάς ή της αριστεράς (Συν και ΚΚΕ). Κάπου διαολε υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ. Συγνώμη που τα είδαμε και τα νιώσαμε με τον πιό αισχρό τρόπο ως άτομα αλλά μή μου υποδεικνύεις οτι αυτοί δεν είναι, γιατί αμέσως θα σε ρωτήσει ο πιό ηλίθιος που θα σε ακούσει: «τότε αν δεν είναι αυτοί, ποιοί είναι;».

  Μου ζητάς εξηγήσεις πως έγραψα δημόσια για το blogοκοτέτσι του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που εμένα με προσβάλαν άνθρωποι που προσδιόρισαν την παρουσία του κόμματος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην εκδήλωση στα πρόσωπα τους, σε μια αίθουσα που σου διαφεύγει ίσως πως ήταν σε ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο -αλλά και να μην ήταν το ίδιο μου έκανε-, το οτι γράφτηκε την άλλη μέρα στον τύπο της Θεσσαλονίκης, στο διαδίκτυο, σε blogs με «τρομερές συζητήσεις», ακούστηκε στην πολη της Καβάλας, ενώ ήμουν φιλοξενούμενος και εθελοντικά προσφέρθηκα να βοηθήσω κάνοντας ολόκληρο ταξίδι για αυτήν και τους ανθρώπους της;

  Σου διαφέυγει πως οι πρώτες λέξεις που γράφτηκαν από μένα και την γυναίκα μου ήταν 3 μέρες μετά και αφού κάποιοι είχαν λυσσάξει να σπείρουν ψέυδη πως τάχαμου είμαστε του Τσίπρα άνθρωποι (και μάλιστα νεολαίοι. Αυτό το τελευταίο το κρατώ, Μ’ αρέσει). Αν κάνεις μια αποδελτίωση θα δεις μια χρονική συνέχεια που είναι ύποπτη και σχετική με το συμπέρασμα που γράφω περί κουκουλώματος στην τελευταία περάγραφο μου στο κοτετσοpost μου. Και τέλος, αν σε πείραξε η έκφραση αυτή καθεαυτή διαβάζοντας το post τότε κάτι αναγνώρισες. Αν αναγνωρίζει κάποιος πράξεις ή συμπεριφορές, καλώς το κάνει και ας ψαχτεί. Δε μου πέφτει παραπάνω λόγος στο θέμα.

  Και τέλος και κυρίως προς τον κ. Κρόγια, θα ήθελα να πώ την τελευταία μου κουβέντα σε αυτό το post και κλείνει.
  …………………………………………..
  Kύριε Κρόγια, ποσώς πλέον με ενδιαφέρει η γνώμη σας και η υπόσταση σας. Αν αποφασίσω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ θα το κάνω γιατί υπάρχει ένας Ανθρωπος (και ευτυχώς Αρχηγός).

 59. Παράθεμα: Προς κύριον Καλτσόβρακο, ενταύθα - Λαπούτα