Ευρωεκλογές: Οι άλλες επιλογές

Ο πολιτιστικός σύλλογος Διαδρομές διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ευρωεκλογές: Οι άλλες επιλογές» με σκοπό την παρουσίαση ορισμένων πολιτικών κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές, πέρα από τα πέντε που βρίσκονται στην ελληνική Βουλή.

euroelections2009_kavalaWeb

Στόχος του συλλόγου είναι η συμβολή στην καλύτερη ενημέρωση των ψηφοφόρων, η παρουσίαση κάποιων επιπλέον επιλογών καθώς και η δυνατότητα γνωριμίας των πολιτικών θέσεων και των ανθρώπων που τις εκπροσωπούν.

Τα κόμματα που θα παρουσιαστούν είναι: «Δημοκρατικοί», «Δράση» και «Οικολόγοι Πράσινοι». Για την επιλογή των κομμάτων ο σύλλογος φρόντισε ώστε να εκπροσωπηθεί το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος, με γνώμονα τη σοβαρότητα της προσπάθειας και την πληρότητα των θέσεων.

Ομιλητές θα είναι:

Από την «Δράση», ο Αντύπας Καρίπογλου, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ‘Δράσης’ και δεύτερος μετά τον Στέφανο Μάνο στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

Από τους Δημοκρατικούς, ο Γιάννης Σακιώτης, αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος.

Από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα, 25 Μαΐου, στις 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ από το site των Διαδρομών στην διεύθυνση www.diadromes.net

Advertisements

8 comments

 1. stelios

  Βασικά, Τάσο, επίτρεψέ μου μια-δυο παρατηρήσεις.

  Πρώτον, δεν είναι οι άλλες επιλογές, αλλά μερικές από τις άλλες επιλογές.
  Δεύτερον, ο σύλλογος δεν φρόντισε να εκπροσωπηθεί ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Λείπει, ας πούμε, η αριστερά – ψιλοπράματα, δηλαδή.
  Τρίτον, η επιλογή των κομμάτων έγινε με γνώμονα τη σοβαρότητα της προσπάθειας και την πληρότητα των θέσεων, κατά τη γνώμη των διοργανωτών.

  ΥΓ. Γκάζπρομ λέει εκεί πάνω; 😀

 2. kaltsovrako

  Stelios,
  Δε διαφωνώ. Εχεις δίκιο. Αλλά δεν γνωρίζω τη διαδικασία επιλογής και τα κριτήρια. Δεν είμαι μέλος του Συλλόγου. Απλώς γνωρίζω μερικούς ανθρώπους από τις «Διαδρομές» και ξέρω πως παλευουν για να καταφέρουν ορισμένα πράγματα. Αν δεν καταφέρνουν το τέλειο, είμαι σίγουρος πως την επόμενη φορά θα καταφέρουν να το πλησιάσουν περισσότερο.

  Το Γκάζπρομ είναι ένα άνοιγμα του blog στην ΣΟΒΑΡΗ διαφήμιση. Παλαιότερα είχα ξαναβάλει, αλλά ήταν κάτι μικρες εταιρίες με κωλόχαρτα σα τη Renova, με κάτι κωλο-αυτοκίνητα Mercendes-Benz και μερικά άλλα ψιλικο-κό. Θεωρρώ πλέον πως το τσαρδί μου έχει γιγαντωθεί (ποιός είναι αυτός ο ιν-τζιάρ;) και ταιριάζει για παίχται μεγάλου βεληνεκούς μιας και απ’ ότι έμαθα με διαβάζει και ο πρόεδρος Σωκράτης. Χαχαχα

  pizzaboy77,
  αυτό ακριβώς αισθάνομαι κι εγώ.

  Καλώς σας βρήκα, παιδιά!

  😉

 3. stelios

  Δεν έχεις άδικο. Εγώ δεν ξέρω κανέναν από τις διαδρομές, αλλά το πιστεύω ότι έχουν καλές προθέσεις. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η αριστερά -αυτή με καίει εμένα όπως καταλάβατε-, στην προκειμένη περίπτωση η εξωκοινοβουλευτική, δεν εμπνέει σοβαρότητα, παρόλο που αυτή την εποχή γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια (έχω σκοπό να ανεβάσω ποστ για αυτό, όταν βρω καιρό).

  by the way, να την χαίρεσαι!

 4. keraban

  @stelios

  Όντως δεν έχεις άδικο στις παρατηρήσεις σου, ως εκπρόσωπος όμως των Διαδρομών, να δώσω μερικές διευκρινίσεις.

  Ο τίτλος της εκδήλωσης δεν αναφέρεται στους καλεσμένους, αλλά στο περιεχόμενο. Πράγματι ο τίτλος που προτείνεις θα ήταν πιο σωστός, αλλά δεν «στέκεται» για τίτλος εκδήλωσης, «Ευρωεκλογές: Μερικές από τις άλλες επιλογές»

  Σχετικά με την αριστερά ήταν και δικός μου καημός να έχουμε εκπρόσωπο, αλλά νομίζω ότι δίνεις την απάντηση στο δεύτερο σχόλιο σου. Η εντελώς προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η Οικολογία αποτελει την νέα αριστερά ή, σωστότερα, θα παίξει στον 21ο αιώνα αντίστοιχο κοινωνικό-πολιτικό ρόλο με αυτόν που έπαιξε η κομμουνιστική αριστερά στον 20ο. Αυτό όμως είναι άλλη κουβέντα που μέχρι και οι οικολόγοι αρνούνται να κάνουν.

  Τέλος η φράση «η επιλογή των κομμάτων έγινε με γνώμονα τη σοβαρότητα της προσπάθειας και την πληρότητα των θέσεων» που υπάρχει στο δελτίο τύπου, μπήκε γιατί η πρώτη ερώτηση που ακούγαμε όταν αναφέραμε την εκδήλωση ήταν «Θα καλέσετε και τον Κάτμαν;»
  Μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει ταυτίσει απόλυτα τα «λοιπά» κόμματα με γραφικές περιπτώσεις που όντως ανθούν ανάμεσά τους και αποτελούν την χειρότερη δυσφήμιση για κάθε σοβαρή προσπάθεια.

  @ kaltso
  Σε ευχαριστώ και πάλι αδελφέ.

 5. stelios

  «Η εντελώς προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η Οικολογία αποτελει την νέα αριστερά ή, σωστότερα, θα παίξει στον 21ο αιώνα αντίστοιχο κοινωνικό-πολιτικό ρόλο με αυτόν που έπαιξε η κομμουνιστική αριστερά στον 20ο. Αυτό όμως είναι άλλη κουβέντα ».

  Αυτή είναι ωραία κουβέντα, πάντως.

  Και καλή επιτυχία στην εκδήλωση!

 6. vangelakas

  Το Γκάζπρομ είναι ένα άνοιγμα του blog στην ΣΟΒΑΡΗ διαφήμιση. Παλαιότερα είχα ξαναβάλει, αλλά ήταν κάτι μικρες εταιρίες με κωλόχαρτα σα τη Renova, με κάτι κωλο-αυτοκίνητα Mercendes-Benz και μερικά άλλα ψιλικο-κό. Θεωρρώ πλέον πως το τσαρδί μου έχει γιγαντωθεί (ποιός είναι αυτός ο ιν-τζιάρ;) και ταιριάζει για παίχται μεγάλου βεληνεκούς μιας και απ’ ότι έμαθα με διαβάζει και ο πρόεδρος Σωκράτης. Χαχαχα

  λὸλ λέμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s