Γι’ αυτούς που μένουν…

… για ‘μας τους ίδιους.

Καμμιά καριόλα πολιτεία που απαιτείς να σταματήσει τα φακελάκια και την ανισότητα αντιμετώπισης των ασθενών δε πρόκειται να σε ακούσει. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ. Εσύ το δίνεις, δεν είσαι αμέτοχος στο έγκλημα.

Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Μου το ζητάει, δε το δίνω. Αν το δώσω, μου δίνει το δικαιώμα να τον δείρω μέχρι να φτύσει αίμα. Υπερβολή; Βίαιο; Απολίτιστο; Στ’ αρχίδια μου. Πεθαίνω ρε!

Χέστε το κράτος και τους αρμόδιους φορείς λοιπόν. Όσο «μας» άκουσαν ποτέ, θα «μας» ακούσουν και τώρα. Εμείς έχουμε το καρπούζι στα χέρια και οι γιατροί-λαμόγια το μαχαίρι. Αν δεν το δώσεις να το κόψουν, ας κόψουν το λαιμό τους.

Ελπίζω η Αμαλίαη μία από τους εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά που δεν έχουν blog για να τους οικειοποιηθούμε ως «δικούς μας»– να ευαισθητοποιήσει ΕΜΑΣ την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε αντίστοιχη θέση. Ελπίζω μονάχα, η Αμαλία να μη γίνει μια ημερομηνία και μόνο.

Το μόνο που ζητάω είναι να θυμάμαι να είμαι αξιοπρεπής, μέχρι το τέλος. Όλα τα άλλα είναι μπλα, μπλα …. μπλόγκερ.

ΣΙΓΑ ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Ένα σχόλιο

  1. An-Lu

    Το κακό είναι ακριβώς αυτό: τα «αυτονόητα» έχουν πάψει πλέον να είναι τέτοια…

  2. Haris

    Μήπως πρέπει να τους θυμίζουμε τα αυτονόητα κάποιες φορές, με τον τρόπο που αναφέρεις…?

  3. lupa

    Να ευχηθώ να βρούμε όλοι μας , μέσα μας ,τα κότσια να πράττουμε σύμφωνα με την αξιοπρέπειά μας σαν άνθρωποι!

  4. natassaki

    Κι εγώ θα χρησιμοποιήσω την φωτογραφία σου=Χίλιες λέξεις!!!!
    Δεν έχω δει πιο δυνατή εικόνα γι’ αυτό το θέμα! Μπράβο.

  5. mpampakis

    Τι το θες το κείμενο με τέτοιες φωτογραφίες φίλε; Αφού ήδη τα είπες όλα, καλύτερα απ’ όσο παλεύουμε όλοι μαζί να τα πούμε εδώ και μια βδομάδα.

  6. SykoFantiS_Bastoyni

    Πόσο κάνουν γαμώ το στανιό μου 30 χρόνια ζωής; Πόσο κάνουν 30 χρόνια πόνου, κοροϊδίας, ταλαιπωρίας; Πόσο;
    Πόσο κάνει η αξιοπρέπεια ενός αλμπάνη; Πόσο την πουλάνε. Να τα μαζέψουμε να τα πάρουν ώστε η Αμαλία να είναι η τελευταία.
    Πόσο;

  7. inlovewithlife

    Δύσκολη μέρα σήμερα, αλλά μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι. Ούτε όλοι οι γιατροί είναι σκατά, ούτε «εμείς» είμαστε άγιοι, ούτε η λύση είναι να τουλουμιάζουμε τους γιατρούς. Και εξηγούμαι.

    Οι γιατροί παίρνουν τραγικούς μισθούς σε σύγκριση με το εξωτερικό και δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Αυτά σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν το φακελάκι, πρέπει όμως να λέγονται, γιατί αποτελούν μέρος του προβλήματος που είναι το γενικότερο σύστημα υγείας. Επίσης, υπάρχουν πολλοί γιατροί που μέσα σε αυτές τις συνθήκες στέκονται αξιοπρεπώς.

    «Εμείς», η κοινωνία δηλαδή, κινούμαστε με την ίδια νοοτροπία, με την οποία κινείται ο γιατρός που παίρνει φακελάκι. Δε μασάμε δηλαδή στο να πατήσουμε κάποιον άλλο στο λαιμό, αν είναι αυτό να ωφελήσει εμάς. Ακόμη και όταν δεν πατάμε τους άλλους στο λαιμό γιατί δε διασταυρώνονται οι δρόμοι μας, αιδαφορούμε γι’ αυτους, που είναι εξίσου κακό. Η νοοτροπία «φακελάκι», στην οποία όσο πιο καλός είναι κανείς τόσο πιο «επιτυχημένος» γίνεται, είναι εγγενές στοιχείο του συστήματος στο οποίο ζούμε.

    Η λύση δεν είναι να βαράμε τους γιατρούς (κάθε παιδί μαθαίνει άλλωστε από μικρό από τους γονείς του να θέλει να γίνει γιατρός, για να παίρνει φακελάκια και να χεστεί στο χρήμα). Η λύση είναι να αλλάξουμε την κοινωνία μας. Και επειδή αυτό δε φαίνεται (για την ώρα) τόσο εύκολο, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε πότε ως θύτες πότε ως θύματα πάντα όμως κάνοντας άλλα από αυτά που πρέπει και μετά νιώθοντας τύψεις που άνθρωποι γεμάτοι ζωή σα την Αμαλία δε βρίσκονται ανάμεσά μας.

  8. CrazyCow

    Με κάλυψες απόλυτα! Τα πράγματα γίνονται καλύτερα όταν κοιτάζουμε πως να διορθώσουμε τους εαυτούς μας πρώτα και μετά όλους τους άλλους! Οι διαμαρτυρίες έρχονται σε 2η μοίρα!!! Όλοι έχουν ευθύνη σ’αυτό!

    Ελπίζω μόνο αυτοί που έπαναστατούν να καταφέρουν κάτι… άλλο τόσο ελπίζω όμως να εφαρμόσουν και στην προσωπική τους ζωή όλα όσα λένε… εκεί τους θέλω… Γιατί εδώ μέσα είναι εύκολα τα πράγματα… αλλά εκεί έξω είναι η ζωη και θέλει προσπάθεια να κάνεις πράξεις τα λόγια σου…

  9. Idάκι

    Χμφ… καλτσό, δεν παρακαλάν όλοι, κάποιοι με το ίδιο κείμενο κράζουν 😉

    Όπως κι εσύ.

    Θα δανειστώ την εικόνα, αν επιτρέπεις, και θέλω κι άλλοι να διαβάσουν το κείμενό σου…

  10. roxanne

    skepsou na exeis dwsei fakelaki 2000 eyrw kai pali o giatros poy se xeiroyrgei na thewrei xari to oti kathetai na se prosexei otan se exei anoixto sto xeiroyrgeio, diladi an den eixes dwsei to fakelaki , opoion parei o xaros.
    pos borei o asthenis i oi dikoi toy na mh to dwsoyn to gamhmeno ? otan eisai aniboros kai kremesai apo ta xeria enos malaka , kai sto mono poy elpizeis einai ta lefta poy toy exeis akoymphsei? pos einai aytos o proteinomenos tropos antistasis? den einai , apla den einai. otan xereis pos litoyrgei to systhma , otan tremeis gia thn ygeia soy ,otan apenanti soy blepeis enan » anthrwpo» poy to mono poy ton noiazei einai ta lefta, den boreis na mhn to dwseis. einai enas ekbiasmos , me thima ton astheni , kai thiti ton giatro me tis megales tsepes . den einai praxi adistasis na mh to dwseis , einai mallon praxi aytoktonias. afoy oi asthenis trabane tooooooooosa ma tooooosa polla se ayto to kwloxaneio , den ginetai na paroyn kai ayto to baros gia na eksygianthei to systhma. kaneis de riskarei th zwh toy kai thn ygeia toy , kai an kapoios einai ideologos kai magas poia manoyla kai poia paidia tha to epitrepsoyn? den pisteyw oti einai efikto na mh dinoyme fakelaki , efikto einai na tremoyn oi giatroi na to zhthsoyn , h na to dextoyn foboymenoi tis synepeies.
    h fwto soy einai apisteyth.

  11. Кроткая

    έτσι μπράβο.
    αλλά μήπως και σε όλη μας τη ζωή, έτσι δεν λειτουργούμε; λαδώνουμε στην εφορία, στο ΙΚΑ, στο Υπουργείο, για να βρουμε δουλειά, για να πέράσουμε το μάθημα, για όλα…΄
    Και αντίστοιχα λαδωνόμαστε.
    Άμα κοπεί τι λάδι από όλους, θα μάθουμε και να μη λαδώνουμε και να μη λαδωνόμαστε.

  12. Non private life

    Χαίρομαι που οι περισσότεροι άνθρωποι bloggers (sic), την πένα των οποίων τιμώ, σήμερα, ανήμερα της συλλογικής (;) κίνησης ιστολογούντων για την Αμαλία Καλυβίνου, έχουν αποσύρει ήσυχα το λόγο τους από την κοινοτοπία της ανεδαφικής εμμονής των τελευταίων ημερών με το ΕΣΥ.
    Και θα διαφωνήσω ριζικά με όσους καθημαγμένους της δημοσιογραφίας υποστηρίζουν τόσο εύκολα ότι τα media μέσα από τέτοιες κινήσεις θα αλλάξουν ριζικά.
    Ψευδοεικόνα μιας θλιβερής εμμονής που μου φέρνει στη μνήμη την πρώτη ημέρα έκδοσης στην Αθήνα του «Ξυστό», όταν γέμισαν ασφυκτικά οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης με πεταμένα κάτω μη εξαργυρώσιμα νευρικά αποξυσμένα και μη ανακυκλωμένα λαχεία. Ποιός παίζει πια «Ξυστό»;
    Γρήγορα ό,τι δεν εξαργυρώνεται σε επίτευξη στόχου θα λησμονηθεί.
    Κανένας Αβραμόπουλος δεν θα τιμήσει ιδεολογικά την ύψιστη κοινωνική προσφορά του νέου φρούτου υποψηφίου εκλογέα που ονομάζεται blogger.
    Κανένας γιατρός από όσους κατήγγειλε η Αμαλία Καλυβίνου δεν θα τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών.
    Το φακελλάκι θα γίνει φάκελλος γιατί έτσι νομοτελειακά το έχει ορίσει η πολιτική πελατειακή μοίρα αυτής της χώρας.

    Για μένα η μόνη συλλογική δράση στη μνήμη της Αμαλίας θα ήταν το χέσιμο έξω απ’ το σπίτι κάθε εμπλεκόμενου στην υπόθεση γιατρού και βέβαια έξω απ’ όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

    Κανένα youtube αυτοκρατορικό καλοκαιρινό Requiem.

    Γιατί σήμερα, σε αυτή τη χώρα, ένα αληθινό σκατό στην πόρτα του «προδότη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» είναι το μόνο δείγμα μη αυτάρεσκου αλλά εμφατικού ελληνικού πολιτισμού.

  13. ha

    Τα πραγματα δεν ειναι απλα.Σου το ζηταει φατσα μπατσα η οχι και το δινειs, το φακελακι.Ευχομαι να μην ζησειs τον πανικο μιαs απολειαs δικου σου ανθρωπου.Δεν θα τον δειρειs γιατι τον εχειs αναγκη.Θελει παρα πολλη δουλεια για να εξαφανιστουν αυτα τα γαιδουρια απο τα νοσοκομεια που τα εχουν κανει μαγαζι τουs.Οπωs και σχεδον καθε Ελληναs που εργαζεται στο δημοσιο.Η διαφθορα πλεον ειναι στο DNA του Ελληνα.

  14. anonymos

    χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα,πιστεύω οτι θα μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία κράτους-ιδ. νοσοκομείων,ώστε ένα μέρος των εισφορών υπερ ΙΚΑ κτλ,να πηγαίνει σ’ αυτά, και έτσι να είναι υποχρεωμένα να εξυπηρετούν δωρεάν τον κόσμο σε δύσκολες
    και επειγουσες περιπτώσεις , αφού είναι καλύτερα οργανωμένα και θα έχουν και κρατικούς πόρους, και να αφήσουν τα δημόσια ιατρεία και νοσοκομεία, για καθημερινές εξετάσεις και εύκολες περιπτώσεις,τις οποίες θα αντιμετώπιζαν καλύτερα, αφού θα ήταν πιο άδεια.Όσο για το φακελλάκι,μόνο με πόθεν έσχες των γιατρών λύνεται.

  15. Η Αλεπού στο Παζάρι

    Ειλικρινά, πόσοι είμαστε εμείς που μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή; Όταν κάποια στιγμή αρχίσει η γη να γυρίζει ανάποδα θα σταματήσει και το φακελάκι. Το λάδωμα κάθε μορφής είναι σ’ αυτό το γαμημένο το dna μας, πάρτε το χαμπάρι.

  16. Παράθεμα: Top Posts « WordPress.com
  17. suzyQ

    Συμφωνω απολυτα με τον ha… εξω απο τον χορό λεει ο καθενας τα δικα του… δυστυχως με το συστημα που επικρατει στην «Ελλαδαρα» μας , οι μαγκιες και ο τσαμπουκας στις περιπτωσεις αυτες ειναι περιττες… γιατι τους εχεις – εχουμε ΑΝΑΓΚΗ…

  18. Striker

    ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ στον ΗΡΩΑ Αμαλία που είχε τα αρχίδια και τον τσαμπουκά να ονοματήσει και να αποκαλύψει όλους τους ΔΗΘΕΝ γιατρουδάκους που το μονο πράγμα στην κακόμοιρη και μίζερη ζωή τους ειναι το χρήμα. Μόνο που ΔΕΝ θα φέρουν πίσω την ΑΜΑΛΙΑ γιατι αυτοί είναι ΔΕΙΛΟΙ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ………….! ΠΟΤΕ δεν δίνουμε φακκελάκι στον Μαλακα τον γιατρο.

  19. Maria-Maria

    Δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλει τοσο πολυ το φακελακι. Δηλαδη θα μας πειραζε αν η Αμαλια τωρα ζουζε και ηταν καλα , ακομα κι ας ειχε δωσει αμετρητα φακελακια;

    Μαλλον δεν θα μας πειραζε καθολου , και θα λεγαμε και απο πανω «χαλαλι τα λεφτα»

    Οι επι σειρα ετων λανθασμενες διαγνωσεις ειναι το μεγα προβλημα.Αυτο ειναι που προσωπικα εμενα με τρομοκρατει.

  20. Παράθεμα: Crazymonkey » Blog Archive » Για τη Ζωή
  21. Παράθεμα: Φωλιά φωλιά σ' αναζητώ « diaita5050
  22. Rodia

    RESPECT για την εικόνα 🙂
    Αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ μια και τη πληρώνουμε με φόρους, ασφάλειες, κρατήσεις, χαρτόσημα, κλπ κλπ
    1500 € περίπου το εξαμηνο έδινα επι 35+ χρόνια στο ταμείο μου…

  23. Mara

    Ας είναι η τελευταία Η Αμαλία .. αυτης τής ασυδοσίας ….
    ¨Ολοι μπορούμε νά κάνουμε .. κάτι … νά κάνουμε .. όσο γίνετε πιό γνωστή αυτήν τή παρακαταθήκη πού μάς άφησε Η Αμαλία …
    Ας τό κάνουμε .. καί όχι μόνο τήν 1η τού Ιούνη .
    μέχρι . νά καταφέρουμε νά τελειώσουμε αυτό πού ξεκίνησε .. εκείνη …
    νά κτυπήσουμε κατ ευθείαν στό στόχο ..
    είμαστε περισσότεροι καί καθε μέρα γινόμαστε πιο πολλοί .. Μπορούμε νά Συνεχίσουμε …

  24. Παράθεμα: Για την Αμαλία…. « Μαμά……ετών 36…
  25. Παράθεμα: Για την Αμαλία - update « Μαμά…ετών 36…
  26. Παράθεμα: Βουβή ανάρτηση « Απόπειρα Έκφρασης

Σχολιάστε