Μεγάλος αλήτης!

«…Συνεχίστε κλείνοντας τα αυτιά σας στους λίγους που εκ του ασφαλούς και για τις δικές τους σκοπιμότητες, επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα πάντα.
Η πλειονότητα των Ελλήνων σας ευγνωμονεί και σας στηρίζει…»

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ΜΑΣ στους πιλότους των αεροσκαφών που πετούσαν αυτες τις μέρες στις φωτιές. Για όνομα του Θεού! Τέτοια κουβέντα δε θα την έλεγε ούτε η Παπακώστα στα καλύτερά της. Ούτε ο Ντινόπουλος την ώρα της κωλοσφιξούρας μπροστά στο γυαλί! Και το είπε ο πρωθυπουργός μας και μάλιστα μπροστά ΚΑΙ σε αλλοδαπά πληρώματα.

Μυρίζει νέα επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης (sic), μετά το «η ελλάδα δέχεται επίθεση» που της δόθηκε απλόχερα από τον Ευαγγελάτο και τον ΑΝT1 ώς μάννα εξ ουρανού το 2007.

Ένα σχόλιο

  1. kaltsovrako

    Ποιός ρε αληταρά δε στηρίζει και δεν ευγνωμονεί αυτούς τους ανθρώπους;
    Την ανημποριά σου δεν τη σκεπάζεις με αόρατους εχθρούς.

  2. xBerliner

    Δεν κατάλαβες τί κάνει;
    Την κριτική εναντίον του την κάνει πάσα ως κριτική στους πυροσβέστες. Άρα μην κάνετε κριτική γιατί πως τολμάτε και κριτικάρετε αυτούς.
    Πως το λένε; Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα (νομίζω αυτός είναι ο καταλληλότερος χαρακτηρισμό για τον ανικανότερο: γλάστρα).

    Σε πόση ώρα λες να εμφανιστεί ο πρώτος που θα σε πει ΠΑΣΟΚΟ;

  3. kaltsovrako

    Θα με πω εγώ και αμαρτία δε θα ‘χει! Σιγά πιά!

    Ρε συ, αυτό το πράμα με δαύτονα δε το θυμάμαι ποτέ! Τέτοιο σταρχιδισμό, τόση απόσταση από τα γεγονότα και την αίσθηση του κόσμου δε την είχε ούτε ο Τσαουσέσκου!

  4. kaltsovrako

    Ακριβώς 5 μήνες πριν, όχι δεν τους έδινε συγχαρητήρια, όχι δεν τους έγραφε στα παπάρια του, αλλά τους κυνηγούσε κιόλας…

  5. Παράθεμα: Michalis Famelis (plagal) 's status on Monday, 24-Aug-09 21:51:52 UTC - Identi.ca
  6. Oneiros

    Την κριτική εναντίον του την κάνει πάσα ως κριτική στους πυροσβέστες. Άρα μην κάνετε κριτική γιατί πως τολμάτε και κριτικάρετε αυτούς.

    Ακριβώς. Κλασικοί Bushisms…

  7. kaltsovrako

    Λεφτά έχει να μοιράσει άμεσα; Κανα τριχίλιαρο or something; Αυτά τα κόλπα πιάνουν σε μας. Μ’ αυτά χειροκροτάμε. Όλα τα άλλα είναι ασπιρίνες για τον ετοιμοθάνατο.

  8. tougo

    ας ακουστεί ρηχό …αλλά εαν και πάλι δεν ικανοποιήσει το αίτημα τους για συνεχείς εργασία ….ίσως θα έπρεπε να αρχίσει να φεύγει…εκτός πλανήτη.

  9. Toixorixos

    Αν δεν απαντήσουν οι πυροσβέστες σ’ αυτή τη μαλακία που ξεστόμισε ο εξαποδώ, τότε τι να πω, κι αυτοί μαλάκες είναι.

  10. swthrhs75

    Κι όμως κύριοι ο Καραμανλής δεν σκέφτεται εσένα , εμένα , εμάς αλλά… τον κόσμο (!!!!!!!!!!!!!!) της ΝΔ. Αυτοί τον ψηφίσαν το 2007 μετά τις φωτιές σε αυτούς απευθύνεται. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Για ρώτα κανέναν νδκρατη τι θα σου πει. ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ… Γιατί πλέον λογική δεν υπάρχει. Μόνο κομματικοί φίλαθλοι . Ακόμη και οι Πασόκοι κάναν το σκατό τους παξιμάδι 8 χρόνια μέχρι να δουν αχτίδα φωτός. Θα το κάνου και οι ΝΔεδες . Και την χώρα να καταστρέψουν, η ουσία είναι να διατηρήσουν το κομματικό λαό, και αυτός την κομματική σχέση τους με το Κράτος από το οποίο περιμένουν να ζήσουν. Και κάτσε εσύ να ψάχνεις τον ένοχο.
    Τέρμα φίλε , δεν υπάρχει χρεία συζήτησης ή καταγγελίας. Θέλει άλλο τρόπο που να τους διαλύσει τη πελατεία. Αλλά , δυστυχώς , οι καλύτεροι έχουν απογοητευτεί και οι χειρότεροι διψάνε για δράση…

  11. poupix

    εγώ πάντως χθες που τον είδα να τους συγχαίρει – πρώτη φορά μεγαλοφώνος και χωρίς την παραμικρή αιδώ ούρλιαζα – πέσε κάτω και πέθανε παλιόπουστα

  12. j95

    Κι όμως κύριοι ο Καραμανλής δεν σκέφτεται εσένα , εμένα , εμάς αλλά… τον κόσμο (!!!!!!!!!!!!!!) της ΝΔ. Αυτοί τον ψηφίσαν το 2007 μετά τις φωτιές σε αυτούς απευθύνεται. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Για ρώτα κανέναν νδκρατη τι θα σου πει. ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ…

    πραγματικά.

  13. Παράθεμα: Μεγάλος αλήτης (repost) « singen sang gesungen
  14. kaltsovrako

    Σωστά, τυχόν απώλεια μεγάλου κομματιού της κομματικής βάσης (χαμηλή συσπείρωση που λένε οι εκλογολόγοι) έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως και ο ίδιος ο Καραμανλής να πιέζεται από το κόμμα να κάνει τον καραγκίοζη λίγο περισσότερο για το καλό της παράταξης.

  15. N.Ago

    Αυτός νομίζει ότι του ανήκει η Πυροσβεστική και οι πυροσβέστες. Ξεχνά ότι είναι όλων των ελλήνων! Και των …αλλοδαπών, καλή ώρα! 😉

  16. Stathis

    μια αηδία είναι αυτή η χώρα …..
    Το κακό δεν είναι μόνο ο Αντώναρος ή η ΝΔ ή οτιδήποτε… Το κακό είμαστε όλοι εμείς που θα πάμε να πάρουμε μια βιλίτσα μετά από κανα δύο χρόνια. Που για μια ακόμη φορά θα δείξουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση κατεβαίνοντας στο Σύνταγμα και μετά θα έχουμε καθαρό -μη χέσω- το κούτελο μας…

    Που λογικό μέσα στο ελληνικό παρόλογο ήταν να μπει εκεί μια φωτιά με τέτοια «ανάπτυξη» που είχε τα τελευταία χρόνια. Το χειρότερο είναι ότι μια τέτοια φωτιά την «ζητούσαμε», ο καθένας με τον τρόπο του…

  17. kaltsovrako

    stathis, διαφωνώ. Όλα αυτά που λες δεν περιλαμβάνουν εμένα τουλάχιστον. Αυτού του είδους οι γενικευσεις είναι επικίνδυνες ως προς την νοοτροπία που συντηρούμε και μας βομβαρδίζουν συνεχώς τα ΜΜΕ και την παθητική στάση που κρατάμε σε οτιδήποτε συμβεί. Δεν είμαστε ο Χριστός να αναλαμβάνουμε αμέσως όλες τις αμαρτίες των άλλων. Τέρμα.

    Επίσης, εγώ ούτε θα κατέβω μαυροφορεμένος στο Σύνταγμα, ούτε βιλίτσα θα φτιάξω στο δάσος και με λίγα λόγια το πρώτο πλυθηντικό που χρησιμοποιείς, συγχώρα με αλλά δε το δέχομαι. Αν κάποιοι είναι υπεύθυνοι, έχουν ονοματάκι, διεύθυνση και να πάνε να γαμηθούν στο κάτω-κάτω της γραφής. μια δουλειά τους ανατέθηκε να κάνουν στη ζωή τους και τα έκαναν σκατά.

  18. kaltsovrako

    «Κι όμως κύριοι ο Καραμανλής δεν σκέφτεται εσένα , εμένα , εμάς αλλά… τον κόσμο (!!!!!!!!!!!!!!) της ΝΔ. Αυτοί τον ψηφίσαν το 2007 μετά τις φωτιές σε αυτούς απευθύνεται. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Για ρώτα κανέναν νδκρατη τι θα σου πει. ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ… «

    Καλά ΔΕΝ κάνει, για τον απλούστατο λόγο πως ειδικά ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΩΛΟΣΤΙΓΜΗ… δεν είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της Ελλάδας.

  19. hnioxos

    Είναι απίστευτο το θράσος και η μαλακία του συγκεκριμένου ανθρώπου και της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Όπως το Δεκέμβρη περιμένουν να περάσει και αυτή η μπόρα για να τη σκαπουλάρουν. Όμως τα πράγματα πια έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι φλόγες μπήκαν μέσα στην Αθήνα και ο πρωθυπουργός και τα πρωτοπαλλήκαρά του δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να παρακολουθούν κρυμμένοι στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη μανία του κόσμου. Αν κάτω από την Πεντέλη δεν υπήρχε τίποτε άλλο παρά μόνο τσιμέντο, η φωτιά θα είχε φτάσει στην Ακρόπολη.

  20. kaltsovrako

    Η Μπακογιάννη Μητσοτάκη θυμήθηκε ΤΩΡΑ και ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ να κάνει συστάσεις στους FYROMίτες για την πλαστογράφιση της Ιστορίας και στους Τούρκοι για τις παραβάσεις* παραβιάσεις του εναερίου χώρου μετά από τόσο καιρό.

    Πρέπει να δείξουν πως είναι ακόμη ζωντανή η κυβέρνηση και όπως όλοι καταλαβαίνουμε ανακαλύψαμε καινούριο κοσκινάκι.

    * όποιος ενδιαφέρεται να μάθει έστω και τώρα την διαφορά, όπως και πολλές άλλες μπούρδες που ακούγονται από τα ΜΜΕ

  21. kaltsovrako

    hnioxos, αν στη θέση του Θεμιστοκλή ήταν ο Καραμανλής ο Ξέρξης θα ένιωθε μαλάκας βλέποντάς τον να καίει μόνος του την Αθήνα.

  22. vangelakas

    Kαλτσό, δέν χρωστάω καλή κουβέντα στόν Καραμανλῆ, ἐντάξει νομίζω ὅτι τό ξέρεις, πιστεύω ὅμως ὅτι ὁ οἱοσδήποτε κι ἄν ἦταν, ὑπό τίς συνθῆκες αὐτές, θά εἶχε γίνει ἡ Ἀττική, Κούγκι.

    Κι ἄν δέν καίγοντο 300 kiloστρέμματα, θά καίγοντο 240.

    Ὁ ἀέρας ἦταν πραγματικά γάμησέ τα, δέν λέω βεβαίως ὅτι λόγῳ αὐτοῦ ἔγινε ὅ,τι ἔγινε, ἀλλά δέν μπορῶ νά πιστέψω ὅτι ἡ βραδύνοια, ἡ ἀδράνεια, τί ἄλλο τέλος πάντων καταλογίζουμε στόν ἀνηψιό τοῦ ἐλεεινοῦ, ἐμποδίζει τόν κρατικό μηχανισμό νά δράσῃ ὅπως κάποιοι ἔχουν σχεδιάσει νά δράσῃ σέ τέτοιες φάσεις. Ἔτσι νομίζω – μπορεῖ νά σφάλλω 100 %, ἡ ἀνωμαλία εἶναι στό σύστημα, ὄχι στά πρόσωπα.

  23. kaltsovrako

    Bάγγο μου, δε ζήτησα από τον Καραμανλή να διευθύνει το επιχειρησιακό τομέα, ούτε φυσικά να πάει να σβήσει τη φωτιά κι αυτός. Δεν είναι αυτή η δουλειά του.
    Ο οποιοσδήποτε κι αν ήταν θα πήγαινε εκεί μόνο για να φωτογραφηθεί.

    Όμως έχει την ευθύνη για τους συνεργάτες, για τους αρχηγούς, για τις επιλογές αυτών όπως και φυσικά για συγκεκριμένους διορισμούς και μη-διορισμούς. Οι επιλογές και οι δράσεις όλων αυτών έχουν αυτον παρονομαστή.

    Ρωτάω λοιπόν, αυτή η παράταξη που είναι στην κυβέρνηση αφού έβαλε καλώς ή κακώς τους δικούς της ανθρώπους (έτσι γινόταν πάντοτε άλλοστε, δεν είναι καινοτομία τους), δε βρήκαν μερικούς ανθρώπους ικανούς και πατριώτες*; Δεν μπορώ να πιστεψω πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στην Ν.Δ.

    Και μετά τον πρόλογο-απορία, ερχόμαστε τώρα στο ερώτημα σου.
    Ο αέρας, πράγματι, θα τα γαμούσε όλα είτε ήταν ο Κωστάκης, είτε ο Γιωργάκης, είτε ο Θεός ο ίδιος. Μα η δουλειά του κάθε παπάρα 1ον, δεν είναι να φτάσει το πράγμα στο σημείο που ο «στρατηγός άνεμος» πράγματι θα εξαρτά την έκβαση μιας πυρκαϋιας, 2ον η δουλειά του δεν είναι να προστατευει συγκεκριμένα σπίτια με 2 και 3 οχήματα (απ’ ό,τι ακούστηκε και γράφτηκε στο BBC) όταν έχει πάρει φωτιά ο κώλος μας και 3ον και βασικότερο, κάποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά και πάνω απ’ όλους. Τυγχαίνει να είναι o πρωθυπουργός αυτός ο άνθρωπος. Και τυγχαίνει να είναι και ο πιο άχρηστος πρωθυπουργός διαχρονικά, πράγμα που δεν το έχει αντιληφθεί από τις προπέρσινες πυρκαϋιες το 42% των ελλήνων. Αυτά.

    Eπιπροσθέτως η κουβέντα αυτή ΔΕΝ λέγεται.

    * με την δική μου έννοια και όχι με των ελληνικών ξυπνητηριών.

  24. kaltsovrako

    Βγήκε χθες ο μαλακοπίτουρας ο Ντινόπουλος και είπε 4-5 φορές στην τηλεόραση πως «σβήσαμε τη φωτιά σε 48 ώρες»!

    Τί λες ρε μαλακοκάβλη πατομπούκαλε; Από που ξεκίνησε και πού έφτασε, το είδες; Μήπως αυτό είναι το ζητούμενο και όχι σε πόσε μέρες την έσβησες (?)* Κυρίως από του ξεκίνησε. Τί ήθελε δηλαδή ο μπαγλαμας, να συνεχίσει εξατμίζοντας τα νερά από τις πισίνες στα περίχωρα των Αθηνών και να φτάσει στον Πειραιά, για να μας πεί πως την έσβησε σε 72 ώρες;

    Η φωτιά περίσσοτερο έσβησε, παρά την έσβησαν.

  25. xBerliner

    «ἡ ἀδράνεια, τί ἄλλο τέλος πάντων καταλογίζουμε στόν ἀνηψιό τοῦ ἐλεεινοῦ, ἐμποδίζει τόν κρατικό μηχανισμό νά δράσῃ ὅπως κάποιοι ἔχουν σχεδιάσει νά δράσῃ σέ τέτοιες φάσεις.»
    Όπως κάποιοι έχουν σχεδιάσει να δράσει σε τέτοιες φάσεις;;;;!!!!!
    Εννοείς ότι υπήρξε έστω και ένας που να σχεδιάσε εκ των προτέρων κάποια δράση για τέτοια φάση; Εδώ δεν νοίκιαζε ο άλλος ελικόπτερα γιατί λέει βρέχει ακόμα. Μιλάμε για τέτοιο σχεδιασμό: Βλέπουμε τον κώλο της Πετρούλας και σχεδιάζουμε δράσεις.
    Μετά μας φταίνε τα πεύκα που είναι μαζεμένα πολλά-πολλά τα γαμημένα.

  26. kaltsovrako

    Σε λίγο αυτοί θα βγάλουν νόμο, μη τυχον και στολίσουμε κατά λαθος κανένα επικίνδυνο πεύκο τα Χριστούγγενα και πάρουν φωτιά τα Ταμπούρια και η Δραπετσόνα. Για τόσο μαλάκες!

  27. vangelakas

    Tάσο μου, δέν θά τά χαλάσουμε, ἁπλά μιά σκέψη μου ἀνέφερα ἡ ὁποία βεβαίως δέν χωρᾷ ἀπόδειξι.

    Μπερλίνερ, στά σχέδια ξενοκράτης κλπ κλπ κλπ, δέν ὑπάρχει καμιά μέριμνα γιά μεγάλες πυρκαϊές; Νόμιζα ὅτι κάτι ὑφίστατο στό μπουρδ*ελο πού καλεῖται Ἑλλάς.

    Ῥέ παιδιά πού λέτε, τήν Πέμπτη 23 Ἰουλίου, ἤμουν Ὡρωπό καί μέ λίγο χρόνο στήν διάθεσή μου εἶπα νά κινήσω νά βγάλω μιάν ὑποχρέωση σέ φίλόν τινα ὅστις διαμένει στήν νέα Μάκρη. Δέν ἤξερα τί δρομολόγιο νά ἀκολουθήσω, ῥωτοῦσα ὅποιον εὕρισκα – μέχρι καί τήν ταμία στόν σοῦπερ μάρκετ, τόν βενζινά, τήν πωλήτρια μπεμπέ (ἡ ὑποχρέωσις πού λέγαμε). Ἄπαντες ἀπόψευαν περί ἐθνικῆς. Βγές στήν ἐθνική καί μετά μέσῳ ἀττικῆς. Ὅλοι πλήν μιᾶς ἡ ὁποία μᾶς συνεβούλευσε ἕνα ἄλλο ῥαδιέστερο δρομολόγιο ἀλλά ἀξῖζον τόν κόπο. Θά πηγαίναμε μέσῳ Καλάμου, ἁγίων ἀποστόλων, θά συνεχίζαμε τήν ἄνοδο, καί ἀπό ἄνω σούλι καί γραμματικό, βαρνάβα θά κατευθυνόμεθα μαραθώνα. Ὅταν θά φθάναμε ἐκεῖ, πλέον ἡ νέα Μάκρη, εὐκολάκι. Ἀκολουθήσαμε λοιπόν τό δρομολόγιο αὐτό, ἰουλιάτικα , πρό ἑνός μηνός καί μιλᾶμε ἔμεινα. Ἔμεινα διότι μετά ἀπό τήν πάρνηθα τό 07, ὅταν γινόταν λόγος γιά τελευταῖο πνεύμονα στήν ἀττική, δέν περίμενα νά βρῶ τέτοιο δάσος στόν νομό μας. Ἀγνοοῦσα τήν εὐρύτερη περιοχή μάλιστα κι ἐπαναλαμβάνω δέν περίμενα τέτοιο δάσος. Τό ὁποῖο μᾶλλον εἶχε ξανακαῇ προσφάτως, εἶχε προλάβει ὡστόσο νά ἀναδασωθῇ καί ἡ πρασινάδα του, τό πράσινο τῶν δέντρων, αὐτό τό ἀνοικτό πράσινο, τῶν ἐν ἀναπτύξει κορμῶν δηλαδή, ἦταν πανέμορφο, ἡ θερμοκρασία καίτοι ἰούλιος ἔπεσε ἀρκετά σημαντικά καί ἐξεπλάγημεν εὐχάριστα διότι βρήκαμε* περιοχή κοντά μας λίαν ἐλκυστική γιά ἐκδρομοῦλες, περιοχή έχουσα καί (σχεδόν) βουνίσιες ταβέρνες. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, περισσότερο κι ἀπό τήν πάρνηθα…

    * ὑπερσυντέλικος πλέον πρέπει…

  28. kaltsovrako

    «Τό ὁποῖο μᾶλλον εἶχε ξανακαῇ προσφάτως»
    Το ’92. Δούλευα τότε στον Ωρωπό και το θυμαμαι…

    (ενεπλάκεις προσφάτως εις χειραψίαν με τον επίτιμο, ρε καριόλη;)

  29. Στάθης

    Ρε συ καλτσόβρακο η Ανατολική Αττική από το 2000 και μετά έγινε η περιοχή με την μεγαλύτερη οικοδομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δεν είναι γενίκευση το πρώτο πληθυντικό. Σπιτάκι από τα Σπάτα και την Παιανία μέχρι το Γραμματικό και την Άνοιξη πάρα πολλοί ονειρεύονται. Μπορεί όχι εσυ και εγώ (για διάφορους λόγους). Τώρα αυτοί θα έχουν ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους…

  30. x-psilikatzoy

    @Στάθης: αν περιμένεις να σου απαντήσει ο Καλτσό την ώρα που δείχνει την Ατλετικ-άρα, τσάμπα περιμένεις. 🙂

  31. Παράθεμα: Twitter Trackbacks for Μεγάλος αλήτης! « kaltsovrako [kaltsovrako.wordpress.com] on Topsy.com
  32. kaltsovrako

    Αγόρι μου, επειδή εγώ δε μπορώ «να τα πω»… ρε ο Κόκκαλης φταίει ρε, η παράγκα, το κράτος του Πειραιά! Βαλτός ήταν ο πλάγιος, από τον γάβρο! Δεν έπρεπε να μετρήσει το αυτογκόλ,… αντικειμενικά. Χαχαχαχα

    (εγώ νόμιζα στην αρχή νόμιζα πως εννοούσες την ευκαιρία του Βίντρα στο 44′, που ήταν πράγματι offside)

    Ήταν και αυτός ο Γκαλίνοβιτς που έβαλε τον απορροφητήρα στο φουλ… χέστα κι αστα. χαχαχα

    Ωχ, αρχίσανε το δούλεμα οι γαβροι στο mega. Δες εδώ

  33. c.alexacos

    Υπάρχει (ψυχ)ιατρική εξήγηση
    (από παλιότερο ποστ μου, αν επιτρέπεται)
    «Η λύση ήρθε αναπάντεχα από το http://www.institutoalzheimer.gr/psychologikathemata.htm
    Παραθέτω τον ορισμό της “Φροϋδικής Προβολής” που βρήκα στην άνω ιστοσελίδα, του ινστιτούτου Alzheimer Βόλου “Αγία Σοφία”:

    «Κατά τον μηχανισμό αυτό της προσαρμογής το άτομο προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη για τις αποτυχίες του επί της ανεπιθύμητης διαγωγής ενός άλλου προσώπου, ή επί της απροθυμίας του δευτέρου να συνεργασθεί μαζί του. Τείνει δηλαδή να αποσπάσει την προσοχή των άλλων από την ανεπιθύμητη διαγωγή του και να την κατευθύνει προς την κατεύθυνση, προς την ακανόνιστη διαγωγή ενός άλλου προσώπου.

    Ο μηχανισμός προβολής ευρίσκεται σε στενή σχέση με τον προηγούμενο (εκλογίκευση) κατά τον οποίο το άτομο προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες των πράξεων του σε παράγοντες εκτός εαυτού του ευρισκομένους.

    Το άτομο που πηγαίνει αργά στο ραντεβού του δικαιολογεί την καθυστέρηση κα προβάλλει την συγκοινωνία ως αίτιο, αν και το ίδιο γνωρίζει ότι άργησε να ξεκινήσει από το σπίτι του. Επί πλέον το άτομο το οποίο χρησιμοποιεί τον μηχανισμό της προβολής προσπαθεί να παρουσιάσει τα σφάλματά του ως μικρότερα σε σύγκριση με τα σφάλματα άλλων. Το παιδί το οποίο έκλεψε κεράσια από την κερασιά του γείτονα, ισχυρίζεται ότι δεν έκλεψε τόσα πολλά όσα οι φίλοι του.

    Οι όρκοι του, τα ψέματά του κ.λ.π. δεν είναι τόσο σοβαρά όσο των άλλων. Η σύγκριση την οποία κάνει το άτομο για τον εαυτό του είναι δυνατό να είναι πραγματική ή φανταστική. Και στις δύο περιπτώσεις η προσπάθειά του αποβλέπει στην αλλοίωση της πραγματικότητας για να προλάβει σοβαρές συνέπειες της διαγωγής του.

    Ο μηχανισμός αυτός αποβαίνει δυσάρεστος όταν η προβολή αναπτύσσεται σε συνήθεια και οι συνοδεύουσες αυτήν συναισθηματικές καταστάσεις παρουσιάζουν συμπτώματα απροσάρμοστης πραγματικότητας και ψυχικών διαταραχών.»

    Δεν υπάρχει θεραπεία, εφόσον πρόκειται για κακή χρήση ενός “Μηχανισμού Προσαρμογής”.
    Αν μου επιτρέπεται, θα προτείνω ξεκούραση.»

    http://alexacos.blogspot.com/2009/06/projection.html

  34. kaltsovrako

    «Αν μου επιτρέπεται, θα προτείνω ξεκούραση.”
    – Θα γίνει χυλός από την πολλή ξάπλα. Δε βρίσκεις;

    😉

    (πολύ ωραίο άρθρο)

  35. c.alexacos

    Επειδή έπεισαν τους νοικοκύρηδες ότι Βαλλόμεθα!

    Καποιοι τους ψήφισαν επειδή δεν τους είχαν πάρει ακόμα πίσω το τριχιλιαρο.

    Και οι υπόλοιποι επειδή ηταν βολεμενοι και «ηθελαν να του δωσουν αλλη μια ευκαρια» του Παιδοβουβαλου!!!!!

  36. Snowball

    @ Βαγγέλακας

    Άσε ρε φίλε μια από τα ίδια κι εγώ…
    Την περιοχή την πήρα χαμπάρι πριν καμιά διετία χοντρικά, το φθινόπωρο μετά τις πυρκαγιές του 2007…
    Με είχανε φάει να πάω να φάω σε μια ταβέρνα στο Καλέντζι που κάνει στέηκ αργεντίνικου στάηλ και όταν πήγα να την βρω και να βολτάρω λίγο την περιοχή, έπαθα, λέω «δεν γίνεται ρε φίλε, μισή ώρα από την Αθήνα και είναι σαν να είσαι κι εγώ δεν ξέρω που, όμορφο δάσος, ωραίες διαδρομές και γαμώ λέμε»…
    Τώρα με την πυρκαγιά άκουγα που ανέβαινε η φωτιά στο Καλέντζι και στο Σούλι και πιανόταν η ψυχή μου… Ήθελα να πάω να φάω και κανένα στέηκ που το είχα πεθυμήσει και δεν γουστάρω να ανέβω εκεί και να τα δω όλα καμμένα, θα ξενέρώσω πολύ άσχημα… Άσε που δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα η ταβέρνα, αν και δεν νομίζω να έχει καεί ήταν μέσα στο χωριό…

  37. roubagios

    @ Καλτσοβρακος
    Το γελι(οι)ο ξέρεις ποιό είναι?
    Οτι τέτοια ώρα που πήγε ο «εθνάρχης» στην Ελευσίνα,ζητημα είναι να υπήρχαν 1-2 πληρωμάτα τα οποία συμμετειχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιας γιατί πολύ απλά τα υπόλοιπα ήταν ακόμα στον αέρα.
    Η συντριπτικη πλειοψηφία των «πιλότων πυροσβεστικών» που χαιρέτησε ήταν χειριστές μεταγωγικών και απο την μοιρα μεταφοράς V.I.P. !!!

  38. Παράθεμα: Μεγάλος αλήτης (repost) « singen sang gesungen

Σχολιάστε