Σιγά ρε κώλοι, μή γίνω και μέλος της ΕΣΗΕΑ

Σε μια πρόσφατη έρευνα που οι λεπτομέριες της μου διαφεύγουν –μάλλον επίτηδες μιας κι ΕΓΩ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΩ να κάνω ρεπορτάζ– έδειχνε πως η διαφημιστική αγορά τον περασμένο χρόνο στην Αγγλία στράφηκε δυναμικά προς το διαδίκτυο, γυρίζοντας ταυτόχρονα την πλάτη της στα ξεπερασμένα πιά για το δυναμικό αγοραστικό κοινό των 18-45 των παραδοσιακών Μέσων μαζικής ενημέρωσης (ή μαζικών μέσων ενημέρωσης που στην προκειμένη θεωρώ σωστότερο). Αυτό από μόνο του κάτι λέει και αν κάποιος δεν το ακούει μπορεί να συνεχίσει να ψάχνει εσσαεί τα ίχνη του «ανώνυμου» που τον είπε χαζοβιόλη.

Αυτά τα λεφτά υπάρχει κάποιος αφελής που να πιστευει πως θα αφεθούν στην τύχη τους; Όχι φυσικά! Αυτοί που τα «χάνουν» θα προσπαθήσουν να τα επαναφέρουν στα ταμεία τους φτιάχνοντας «μαγαζάκια» -κατά τον κ. Κακαουνάκη- αλλά και τις συνθήκες για να λειτουργούν. Και το ζουμί είναι στις συνθήκες. Αυτοί που κόπτονται και ουρλιάζουν όψιμα για ρυθμίσεις, αυτορυθμίσεις και τρίχες κατσαρές είναι οι ίδιοι που είτε δουλεύουν σε τέτοια μέσα, είτε άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα blogs και –ω του θαύματος- είναι συνήθως ΚΑΙ δημοσιογράφοι. Ακούγεται πονηρό και συντεχνιακό; Ας το μαλακώσω λοιπόν. Αυτός που έχει ανάγκη να ρυθμίσει κάτι που ελέγχει ο ίδιος, μοιαζει σε μένα μικρός και εξαρτημένος…. Δεν το μαλάκωσα, ε; Άλλη μια προσπάθεια. Όποιος αναζητά την αυτορύθμιση μέσα από θεσμούς, έχει μάθει να λειτουργεί έτσι. Είναι στη φοβισμένη φύση του και λυπάμαι πολύ, όσο αυτό με ακουμπά. Και επειδή ακόμα δεν με ακουμπά, ok. Πριν όμως με αγγίξει δε θα διστάσω να μην ξανασχοληθώ με τα blogs. Επειδή πολύ απλά τα blogs ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός. Για μένα είναι το μέσον. Τόσο απλά. Θα εφευρεθούν κι άλλοι τρόποι για να εκφραστώ, όπως ακριβώς γίνεται χιλιάδες χρόνια τώρα. Και τέλος αδελφέ, τί είναι αυτό το διαφορετικό που χρειάζεται κανόνες για να γραψεις εδώ, από αυτό που τόσο καιρό ΔΕΝ γράφεις στο μέσο που εργάζεσαι; Αφου στο διαδίκτυακό σου χώρο ορίζεις και το παραμικρό, έτσι και αλλιώς!

Το είχα γράψει και παλαιότερα πως αυτός ο τηλεοπτικός καθωσπρεπισμός είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική φούσκα. Εχουμε μάθει να μετράμε τον άλλο από το πόσο στρογγυλά μιλάει, πόσο ατσαλάκωτη είναι η γραβάτα του, χάνοντας την εστίασή μας από το ίδιο το πρόβλημα που μπορεί να είναι μια γραφική φιγούρα δίπλα, που παρακαλά να βρεί το δίκιο της με «λάθος» τρόπο. Δηλαδή, μή τηλεοπτικό. Ο αυθορμητισμός της αλήθειας έχει σκεπαστεί από τη μεζούρα της οθόνης. Μέ τέτοιους κανόνες λοιπόν, επιχειρείται μια δαιμονοποίηση του μέσου, τσουβαλιασμένου με άλλα κακά της φύσης του. Δεν υπήρξε αναφορά για τα blogs από εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα που να μην συμπεριλάμβαναν λέξεις όπως, ασυδοσία, κίνδυνος, παιδεραστία, εκβιασμός. Με ενόχλησε αφάνταστα ο τρόπος που ο κ.Χατζηνικολάου προχθες ρωτούσε με επιτακτικό τρόπο τον κ. Καψαμπέλη: «Ποιοί είστε; Πείτε μου! Συμμορία είστε και κρύβεστε;» Ήταν φανερό πλέον πως ο πανικός των παραδοσιακών ΜΜΕ εχει ξεχυλίσει. Από άγνοια; Πιθανόν. Γιατί οι κανόνες στο χώρο αυτό κ. Νίκο δεν είναι οι ίδιοι με τους κανόνες που έχετε μάθει και πολύ περισσότερο δεν μπαίνουν από εσάς και το συνάφι σας. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που κάνω εγώ εδώ (όπως διαφορετικό είναι αυτό που κάνει ο κ. Καψαμπέλης από εμένα). Δεν οφείλω να υπογράψω την αλήθεια μου. Τη νιώθω και την καταθέτω. Το αν την υπογράψω ως kaltsovrako ή σαν Μήτσος Καραμπούμπουρας δεν την αλλάζει στο ελάχιστο. Δεν δίνω εξετάσεις, δεν έχω αρχισυντάκτη και μπορώ να κάνω ό,τι μου επιτρέπει η ηθική και η αξιοπρέπεια μου σε αντίθεση με άλλους που κάνουν ό,τι τους επιβάλει το παχυλό συμβόλαιο τους.

Το τί είναι blog δεν έχω καταφέρει ακόμη να το ορίσω και πιθανόν να μη με ενδιαφέρει. Αν με ρωτήσει κάποιος, το μόνο που μπορώ να αποκριθώ είναι «αυτό που θες εσύ να φτιάξεις». Αλλούς ορισμούς και manifesta μπορεί να τους βρεί και να τους υιοθετήσει αν νιώσει την ανάγκη της ένταξης. Κανόνες δε βάζω, δεν ακολουθώ. Δεν νιώθω πως τους χρειάζομαι. Αν ξεφύγω έχω Φίλους που μου τραβάνε το αυτί και συνεχίζω.Στο blog αυτό είμαι εγώ την ώρα της χαζομάρας, την ώρα της δειλής αυτοκριτικής πίσω από το ψευδόνυμό μου, οι ενοχές μου, οι επάρσεις μου και διάολε ό,τι ακόμα δεν έχω συναντήσει. Αλλά δεν είμαι όλος. Αλίμονο! Είμαι άνθρωπος με δυο πόδια, δυο χέρια σαν όλους μας.

Η ανωνυμία και ποιός φοβάται την αλήθεια της

Το τρόμερότερο όλων όμως είναι πως τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα blogs ψευδονύμως, οι πολιτικοί και οι παραθυράτοι παρατρεχάμενοι αυτων, τους δαιμονοποιούν ως συκοφάντες και δίχως στοιχεία (νατοι πάλι οι «κανόνες» του σιναφιού) επειδή δεν βάζουν την υπογραφή τους με ονοματεπώνυμο. Γιατί ρε καριολάκο φτύνεις την ψευδώνυμη –έστω- άποψη τους τώρα, ενώ σε διάστημα 4 χρόνων θα ζητήσεις την κρυφή ψήφο τους και θα πανηγυρίσεις για αυτή, γνωρίζοντας πως στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι επιεικώς ανάπηρη; Εκεί λοιπόν θα δεχθείς με βουλιμία το μονοκούκι του χουλιγκάνου, του «κομματικά άρρωστου», του μαλάκα, κ.ο.κ. Όχι λοιπόν. Θα τα ακούς, θα τα διαβάζεις και ας μήν είναι ρεπορτάζ. Ας μην έχουν ονοματεπώνυμο από κάτω. Στο κάτω-κάτω της γραφής δε λέγεται τίποτ’ άλλο από αυτό που συζητιέται στις παρέες, στα παγκάκια και στις στημένες ουρές για τις συντάξεις. Μόνο που να, εγώ μπορεί να τα λέω κομματι πιό ευγενικά.

Για το press-gr δεν έχω να πω πολλά. Μύριζε καιρό τώρα, ακόμα και ποιοί ήταν από πίσω. Κάποιοι ήξεραν, εκείνοι το είχαν παραδεχθεί με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους, ακόμη και αν σήμερα το αρνούνται επειδή το αγγούρι είναι παγωμένο στον κώλο τους. Αυτό το αγγούρι του δήθεν μεν, αγγούρι δε, σύμφωνα με την οπτική τους. Σέβομαι την όποια αλήθεια τους, το δικαιώμα της ανωνυμίας τους αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά από την στιγμή που πρωτοείδα την αισθητική τους. Μου έφτανε αυτό. Και ξανατονίζω. Δεν έχει να κανει με τον αν υπογράφει κάποιος ακόμα και με τον αριθμό μητρώου της ταυτότητας τους. Δε μου ταίριαζαν.

Το οτι κάποιοι το πήραν και το ανέδειξαν σε μείζον ζήτημα μου μοιάζει όπως ένας κουβάς στην άκρη του δρόμου. Άλλοι θα τον δουν σαν σκουπιδοντενεκέ. Κυρίως αυτοί που νιώθουν έτσι. Και αν νιώθεις σκουπίδοντενεκές, είναι λογικό είναι να μαζεύεις σκουπίδια και ρακοσυλλέκτες. Άλλοι μπορεί να δουν τον γεμάτο σακουπίδια κουβά σαν τεχνη. Άλλοι όμως μπορεί να μην τον χρειάζονται καν και να τον προσπεράσουν. Αυτές τις μέρες άκουσα πολλά σκουπίδια να πετιούνται από πολλούς που θεωρρούσαν πως κάναν τέχνη και ακόμη περισσότερους ρακοσυλλέκτες να σκύβουν και να τα μαζεύουν. Περιττό να πώ πως ποτέ δεν έδωσα μεγάλη σημασία στον press-gr.

Όσο για τον κ. Καψαμπέλη, θα ήθελα να πω πως καλό θα είναι πέρα από το τί μας λέει κάθε φορά ο δικηγόρος μας να μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη αυτών που παρακολουθούν. Δηλαδή αφού έχεις κάνει που έχεις κάνει τις μαλακίες σε αυτό το έκτρωμα (έστω… συμμετέχεις), τί σκατά βγαίνεις και ζητάς ΤΩΡΑ να μπουν κανόνες; Φοράς φουστάνια κι είναι κοντινό το πλάνο ή έχεις χάσει το μέτρημα στην κατηφόρα της αξιοπρέπειας σου; Μονάχα που, να. Λυπάμαι γιατί χάνεις στο παιχνίδι της επικοινωνίας. Εκμεταλεύονται το οτι είσαι φάτσα υστερικιά και νευρική (όπως και γω, δε κρύβω) και βάζοντας σε, δίπλα σε ψύχραιμους και εμφανώς κρυφοχαμογελαστους, τάχαμου σίγουρους δημοσιογράφους-ανακριτές… χάνεις. Μετρας λιγότερος στο υποσυνείδητο του κάθε καθωσπρέπει εκπαιδευμένου τηλεθεατή και παίρνει η μπάλα και μένα και τον δίπλα στα μάτια του. Γι’ αυτό η κ. Στάη είπε τρείς φορές απόψε τη φράση “για να καταλάβει και η θειά μας”. Να καταλάβει τί, γιατί και για ποιανού λογαριασμό να κοφτεί;

151 και κάτι ψιλά

Είναι άξιοπρόσεκτο πως σε μία χρονική περίοδο που έχει τεθεί ζήτημα συγχώνευσης ασφαλιστικών ταμείων (μεταξύ άλλων και των δημοσιογράφων) από μια κυβέρνηση σχεδόν οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που φέρεται να μαστίζεται από οικονομικά σκάνδαλα με σεξουαλικές προεκτάσεις που μοιάζουν να ακουμπάνε ό,τι πιο χοντρόπετσο έχουμε γνωρίσει ως πρωθυπουργό, να υπάρχει τόσο έντονη, διαρκής και πρωτοκλασσάτη κρίση στην δημοσιογραφία. Ύποπτο; Σε άλλες εποχές μπορεί και να έβαζα το χερι μου στη φωτιά. Τώρα δεν το βάζω. Είναι τέτοια η ανικανότητά της ή η ικανότητα να μοιάζει ανίκανη, να χειριστεί ακόμη και τα αυτονόητα που τείνω να πιστεψω πως μάλλον, της έχει έρθει βολική η συγκυρία της διαμάχης για τον έλεγχο -μεταξύ άλλων και- του διαδικτύου από τους μεγάλους οργανισμούς και κάνει τον τροχονόμο. Μή ξεχνάμε κιόλας πως σε λίγους μήνες λήγει το ΚΠΣ –και τον Κύριο όποιος πρόλαβε, είδε, όπως μου ειπώθηκε από «αετήσιο γαλάζομάτη»- και ξεκινά το ΕΣΠΑ.

Αλλά και πάλι, αυτό το αβίαστο εκ πρώτης όψεως συγχωροχάρτι που μοιάζει να της δίνω, το παίρνω πίσω γρήγορα αναλογούμενος τις παραδοσιακές πρακτικές της παράταξης που αναγνωρίζω δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό να συμβαίνουν γύρω μου. Για προσωπικά δεδομένα και την προστασία τους -που πριν από λίγους μήνες κανείς τους δεν ήξερε αν είναι η ονομασία ενός μόλις παραιτημένου διοικητικού συμβουλίου (και μάλιστα ελεγχόμενου) ή το ροστερ ποδοσφαιρικής ομάδας- ξάφνου όλοι τους έχουν άποψη και θέση.

Ίσως γιατί τέτοια δικαιώματα έχει πλέον μόνον ο πρωθυπουργός, η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες του.

Ένα σχόλιο

  1. exitmusician

    Καλτσόβρακε, στέκομαι στην αποστροφή σου περί της ψήφου των bloggers. Προ εκλογών ο Αλαβάνος λύσσαξε να τους/μας λιβανίζει και να τους/μας αναφέρει σε κάθε τρίτη λέξη που έλεγε. Μετά την αλλαγή ηγεσίας, το νέο θείο βρέφος με τις πλάτες του 16% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις ούτε να τους χέσει τους «bloggers». Πρόσεξε, αναφέρομαι στον Συνασπισμό γιατί τους είχε προ εκλογών κάνει σημαία. Όχι ότι οι άλλοι πάνε πίσω.

  2. monahikoslikos

    Εγώ θα πω «συγχαρητηρια για το ωραίο σας πόστ» και εσύ θα με στείλεις στο διάολο (ποιος σου ζήτησε συγχαρητήρια ρε μαλάκα).
    Και εσύ έχεις δίκιο κι εγώ δίκιο έχω.
    Καλημέρα.

  3. Sourotiri

    Καταρχην, προσυπογραφω τα οσα λες.

    Και το αστειο ερωτημα ειναι το εξης: ΑΥΤΟΙ θα ρυθμισουν τα blogs?!?!?!?!???? Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Αυτοι ρε δεν μπορουν να ρυθμισουν ουτε τον εαυτο τους!!!

    Επισης, ξεχνανε φανταζομαι το θεμα της Αμαλιας, το θεμα του τροχαιου, το θεμα της αναδασωσης, κτλ. Δεν πειραζει. Μου μοιαζουν σαν τους σκοταδιστες της εκκλησιας, που αρνουνται να καταλαβουν οτι ο κοσμος αλλαζει, γινεται διαφορετικος απο αυτον που μαθανε να ζουν, να κυβερνουν, να προσανατολιζουν.

    Απο την στιγμη που ο ανωνυμος και τσουβαλιαστος «ελληνικος λαος» [ή εστω, ενα πολυ μικρο μερος αυτου] βρηκε ενα βημα να πει τα δικα του, ηρθαν αντιμετωποι με ενα μικρο κομματι της πραγματικοτητας, θαρρω. Και αυτο μαλλον τους τρομαξε. Δεν πειραζει ομως, ξυδακι.

  4. scarface

    Ενώ όλα τα παραδοσιακά ΜΜΕ ρίχνουν ομίχλη, καπνό και σπέρνουν ένα φόβο στον απλό κόσμο όταν αναφαίρονται στα blogs και στους bloggers, o κατά τα άλλα αντιπαθής Λάκης Λαζόπουλος έκανε μια πολύ καλή τοποθέτηση στη χθεσινή του εκπομπή.

    υ.γ. ωραίο «σεντόνι» φίλε, χαρά στο κουράγιο σου.

  5. alzap

    Διάβασα:

    «Είναι τέτοια η ανικανότητά της ή η ικανότητα να μοιάζει ανίκανη, να χειριστεί ακόμη και τα αυτονόητα που τείνω να πιστεψω πως μάλλον, της έχει έρθει βολική η συγκυρία της διαμάχης για τον έλεγχο -μεταξύ άλλων και- του διαδικτύου από τους μεγάλους οργανισμούς και κάνει τον τροχονόμο. Μή ξεχνάμε κιόλας πως σε λίγους μήνες λήγει το ΚΠΣ –και τον Κύριο όποιος πρόλαβε, είδε, όπως μου ειπώθηκε από «αετήσιο γαλάζομάτη»- και ξεκινά το ΕΣΠΑ.»

    🙂

    Φιλιά

  6. a8lios

    Tα χεις πάρει λέμε, έτσι? Σωστός πάντως.
    Ε, όπως και να το κάνουμε, νέος, ανερχόμενος χώρος αγορών-διαφημίσεων κτλκτλ. είναι το ίντερνετ, σκέψεις και προθέσεις να φτιαχτούν νομοθετικά πλαίσια που να αντιστοιχήσουν τους τρόπους λειτουργίας του σε αυτούς των παραδοσιακών μέσων προφανώς θα υπάρχουν…

    Αλλοίμονο.

    Εγώ πάντως δε μπορώ να καταλάβω με καμια παναγία πώς ένας σοβαρός άνθρωπος θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά το press-gr.

    Τέλος πάντων, άιντε να δούμε τί θα γίνει…

  7. zepos

    Ποταμός! Αλλά κάθε λέξη θησαυρός! Μου έκανε εντύπωση πάντως πόσο μέσα είσαι όταν λες για το έντεχνο «ξεβράκωμα» του «κατηγορούμενου», μπροστά σις κάμερες.. Πως δεν το πήρε χαμπάρι ο δύστυχος; Μάλλον το μικρόβιο της οθόνης! Διαβάζω συνέχεια αλλού για το πόσο υστερικός κλπ είναι.. Διαμόρφωση γνώμης με την σύγκριση των κουστουμάτων «σοβαρών»!
    Δεν πάμε καλά!

  8. dirtyjazz

    δημοσιογράφοι bloggers ή τί ζητά η αλεπού στο παζάρι…
    επώνυμοι αρθρογράφοι, ανώνυμοι κουτσομπόληδες και ότι του φανεί του λολοστεφανή…
    λογοτεχικά και επαγγελματικά απωθημένα πασπαλισμένα με την άχνη ζάχαρη της ανεξάρτητης και αδέσμευτης γραφής…
    κακίες και ειδησάρια, καρφώματα, μαχαιρώματα και ποιητικά εκτρώματα…
    μέλη της ΕΣΗΕΑ και δημοσιογραφικά ΑΜΕΑ…αν είμαι τυχερός μπορεί να δω κι εγώ το όνομά μου στα post του mediablog ή του pressgr…ίσως με αναφέρει και κάποια έρευνα της Ελευθεροτυπίας για την «κοινωνία των blogοπολιτών»…
    ρε μεγάλε κάνε τη δουλειά σου στην εφημερίδα, το κανάλι, το ραδιόφωνο όπου πληρώνεσαι…αυτό το χώρο άστον για τους άλλους ή για την πλάκα σου…

  9. Okyrios

    To λέμε καιρό τώρα Καλτσό, τα blogs ενοχλούν, κάθε μέρα περισσότερο και περισσότερους. Και όπως πολύ σωστά το επισημαίνεις, το θέμα αρχίζει να τσούζει γιατί παρουσιάζονται διαρροές στούς ισολογισμούς τους. Περιμένω όλο και συχνότερα ανάλογες επιθέσεις (πριν 2 μήνες είχαμε τον Λιακόπουλο) εκείνο πού με χαλάει είναι να βγαίνει ο κάθε Καψαμπέλης να μιλήσει για λογαριασμό των μπλόγκερς. Δεν είναι δυνατόν να περιμένω πάντα από τον Δήμου να υπεραμύνεται γιά όλη την ελληνική μπλογκόσφαιρα, ο άνθρωπος είναι πολύ μόνος σ’ αυτή την «υπεράσπιση» και θα τον καταντήσουν γραφικό στη προσπάθεια τους να απαξιώσουν ότι δεν ελέγχουν, Μήπως θα πρέπει και οι μπλόγκερς να ψαχτούν να ανακαλύψουν κάποιους πιό επικοινωνιακούς τύπους ανάμεσα τους για να μή ξαναδώ αυτή την θλιβερή εικόνα που βλέπαμε χτές? Ρε σείς κανέναν με ωραίο χαμόγελο στη πιάτσα δεν έχετε (και άμα έχει και… tits τόσο το καλύτερο, αφού όλα στην εικόνα παίζονται)
    Ελπίζω να μή το διαβάσει η …προδότρα το τελευταίο

  10. Παράθεμα: δεν είμαι ελεύθερος « omorfa
  11. aerosol

    «γιατί τέτοια δικαιώματα έχει πλέον μόνον ο πρωθυπουργός, η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες του.»
    Αν θυμηθούμε τις υποκλοπές, δεν τα έχουν ούτε αυτοί! 😉

  12. ο Αναμοχλευτής

    Καλτσόβρακε, ξέρω πως μ’ έχεις χεσμένο γενικώς, αλλά για το κείμενό σου αυτό σου βγάζω το καπέλλο και υποκλίνομαι βαθύτατα!

    _____________
    Λυπάμαι για την… «άλλη» και την απόφασή της, αλλά την κατανοώ ξέροντας πόσο άγριο πράγμα είναι το διαδίκτυο για να κυκλοφορή κανείς ξυπόλητος (=επώνυμα). Θα μου λείψη κι εμένα του «γραβατωμένου» γιατί είναι όντως αξιαγάπητη, πες της. Της στέλνω μέσω του χώρου σου την αγάπη μου, έστω κι αν ζηλέψης.

    Σας εύχομαι κάθε τι καλύτερο που θα μπορούσατε να επιθυμήσετε στη ζωή!

  13. petros

    (……….γιατί τέτοια δικαιώματα έχει πλέον μόνον ο πρωθυπουργός, η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες του.)
    καθως και αυτοι που τους φυλανε καλτσοβρακε μην αφησουμε τα παιδια απέξω !!!

  14. Summertime

    Σπουδαίο post, φίλε.
    Από το μεσημέρι το έχω διαβάσει τρεις τεσσερις φορές και δεν ξέρω τι να κοπυπαστάρω για το blog μας.

    Η «αλήθεια της ανωνυμίας», δε, τα σπάει.

  15. αλέξανδρος ανδρουλάκης

    Προσυπογράφω όλα όσα λες. Έχει ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα για το θέμα κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Πρέπει απο τώρα να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση.
    Επειδή όμως έχει βαρύνει λίγο το κλίμα και εδώ και σ΄άλλα μπλογκς λέω -μετα συγχωρήσεως- να το ελαφρύνω λιγάκι

    Το άρθρο διάβασα κι εγώ
    του Μήτσου Καραμπούμπουρα
    και είδα πως τα πράγματα
    παραεγίναν σκούρα

    Κι αν τώρα γράφω επώνυμα
    θα βάλω λέω, ψευδώνυμο
    Κωστάκης, θα΄ναι τ΄όνομα
    Καραμανλής το επώνυμο.

    Κι έτσι δεν θα’χω πρόβλημα
    να λέω ότι γουστάρω
    με τέτοιο όνομα για μπλογκ
    δε θα φοβάμαι χάρο.

  16. Παράθεμα: Απορρύθμιση τώρα « Banshee Ride
  17. tsopanis

    Μου άρεσε όλο το κείμενο, αλλά κρατώ αυτό:

    Το τρομερότερο όλων όμως είναι πως τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα blogs ψευδονύμως, οι πολιτικοί και οι παραθυράτοι παρατρεχάμενοι αυτων, τους δαιμονοποιούν ως συκοφάντες και δίχως στοιχεία (νατοι πάλι οι «κανόνες» του σιναφιού) επειδή δεν βάζουν την υπογραφή τους με ονοματεπώνυμο. Γιατί ρε καριολάκο φτύνεις την ψευδώνυμη –έστω- άποψη τους τώρα, ενώ σε διάστημα 4 χρόνων θα ζητήσεις την κρυφή ψήφο τους και θα πανηγυρίσεις για αυτή, γνωρίζοντας πως στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι επιεικώς ανάπηρη;

    Και υπογράφω…

    Lykos ο Blogαρισμένος…

  18. everythingispolitics

    Σωστό.
    Όπως λέγαμε και στο σχολείο δεν έχω τίποτα να προσθέσω συμφωνώ με τον προηγούμενο.
    Μόνο ένα σχόλιο ( που δεν προσθέτει τίποτα αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στο πειρασμό) η άθλια (στην πλειοψηφία της) συντεχνία τους τρομοκρατείται από τη σκέψη ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι σιγά σιγά δεν θα πατάνε το κουμπάκι για να τους δούνε και να εν(ξ)ημερωθούνε αλλά θα διαβάζουν αυτά που λέει ο κάθε «ασήμαντος ερασιτέχνης τυπάκος».
    Που θα είναι τελικά πιο αξιόπιστος, πιο ενδιαφέρον και πιο διαφανής αφού δεν θα υπάρχει σε αυτόν η εξάρτηση και το στημένο παιχνίδι της επώνυμης επαγγελματικής δημοσιογραφίας.

    Άσε που θα μπορείς να διαφωνήσεις με τον blogger, να του απαντήσεις, να τον βρίσεις ή να διαλέξεις κάποιον άλλο ανάμεσα από χιλιάδες. Δυστυχώς για αυτούς φτιάχνεται ένα σύστημα επικοινωνίας και ενημέρωσης στα blogs όπου η επικοινωνία είναι αμφίδρομη, ανοιχτή και πολυφωνική (άσχετα αν υπάρχει και έναςτεράστιος όγκος σε αυτό το σύστημα από ανοησίες και άκυρα πράγματα).
    Αυτό το σύστημα είναι τόσο ανοιχτό και δημοκρατικό που ακόμα και ο θεατής μπορεί να γίνει πάροχος και να αλλάξει τη θέση του. (Φυσικά δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα σε αυτό το σύστημα αλλά αυτό είναι άλλη κοβέντα) Μόνη προυπόθεση μια minimum τεχνική υποδομή και η ικανότητα έκφρασης.
    Πόσο διαφορετικές από τις προυποθέσεις που χρειάστηκαν για να φτάσουν εκεί που είναι οι ίδιοι ε? Ιδρώνουν φίλοι μου, ιδρώνουν που το σκέφτονται.

  19. Idάκι

    Kaltso & everythingispolitics (και οι υπόλοιποι),

    Ακριβώς. Ιδρώνουν. Και η μυρωδιά προστίθεται στη γενική δυσοσμία (aka σκατίλα). Και φοβούνται ότι ο κόσμος βαρέθηκε να στήνεται στην τηλεόραση για να ΜΗΝ ενημερώνεται, όταν μπορεί να διαβάσει το αγαπημένο του blog και να απαντήσει ό,τι του καρφωθεί και άμα τα πάρει καλά, να γράψει κ ο ίδιος κάτι να ξεθυμάνει.

    Μην ξεχνάτε ότι τρομάζουν πολύ με τις λεγόμενες «αυθόρμητες» κινήσεις τύπου διαδήλωση για τις φωτιές στο Σύνταγμα – πριν την εξάπλωση των ηλεκτρονικών μέσων και τη διαπίστωση για τις πιθανές χρήσεις τους, αυτά ήταν αδύνατα. Για τον κάθε σοβαρό άνθρωπο αυτές οι κινήσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό – για τον κάθε επίδοξο της τέταρτης εξουσίας, κάθε τι που δεν υποκινήθηκε από τα εξαγιασμένα «Μέσα» είναι ένα ακόμη τρίξιμο στον επισφαλή θρόνο τους.

    Εξάλλου, αυτό δεν είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης όλων των τυράννων;;

  20. kaltsovrako

    Ζητώ συγνώμη από όλους σας που δεν απαντω στα σχόλια. Δεν έχω internet παρά μόνο στη δουλειά (και αυτές τις μέρες τρέχω).

    😦

  21. Παράλληλος

    Τους πείραξε η ανωνυμία!… Αυτούς που γράφουν στις εφημερίδες τους με ψευδώνυμα ή με fake περσόνες, όπως αλληλοκαρφώνουν αυτή την εποχή.
    Να πάνε να αλληλορυθμιστούν, λέω ‘γω!…

  22. tzonakos

    Aν εστω και σαν σκέψη διατυπωνόταν η ένταξη των «μπλόγκερς» ( αντε πάλι μας έβαλαν ταμπέλα ) σε κάποια ΕΣΗΕΑ ή την εξομοίωση τους μέσω ίδιας αντιμετώπισης με τα ειδησεογραφικά sites τύπου πχ. in.gr τότε η κακοποίηση θα είχε αποκτήσει πρόσωπο, αυτο του Ρουσσόπουλου.
    Εφεύρεται μία δημοσιογραφική κρίση εξ αιτίας του σκουπιδοντενεκέ πρεςς-γρ και πάει να κάνει με ενα σμπάρο δυό τρυγόνια.
    Απο την μία αυτοαναγορεύονται οι τηλεπαρουσιαστές δημοσιογράφοι σε ανακριτές καψαμπέληδων με κίνδυνο να θεωρηθεί εκπρόσωπός μας ο καψαμπέλης.
    Απο την άλλη επιχειρεί φίμωση μέσω εκφοβισμού που δεν ειναι άλλος απο την αναγραφή ονοματεπώνυμου.
    Ειναι γνωστό οτι οι μισοί και βάλε ποστάρουν απο τη δουλειά τους.
    Η απειλή είναι σαφής αν και έμμεση.
    Πές ποιός εισαι ρε εσυ που τα λές αυτά, ότι κι αν ειναι και βάλε τον εαυτό σου αντιμέτωπο με προβλήματα στην έξω ζωή σου διότι ενοχλείς οταν καταγγέλεις σαν Καλτσό, σαν Τζονάκος, σαν Βαγγέλακας, σαν Ψιλικατζού. Ποιός είστε κύριε;

    Με απογοήτευση διαπιστώνει κανεις εύκολα οτι η Ελλάδα πάει κι άλλο πίσω. Το οφείλουμε αυτό στην νουδού. Θένκ γιου φορ φακιν άουρ μπρέηνς.

  23. indictos

    Ήθελα να ανεβάσω ένα ποστ αλλά με κάλυψες επαρκώς.

    (και με έβγαλες και από τον κόπο να γράψω τα αυτονόητα)

    (και να ανάψεις και μιά λαμπάδα στο μπόι του Γιάντση, ΝΟΤ? )

  24. Τζίνα

    Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε με τον Καψαμπέλη.

    «…οι τηλεπαρουσιαστές δημοσιογράφοι σε ανακριτές καψαμπέληδων με κίνδυνο να θεωρηθεί εκπρόσωπός μας ο καψαμπέλης.»….

  25. Estarian

    Πέστα ρε Τάσο, πέστα ρε άνθρωπε.. μας τα χουν τσουρεκοποιήσει με τον κλάμπανο!
    (Και όχι εσύ υστερική φάτσα, μη λες τέτοια!!!)
    τα χαιρετίσματά μου στη γυναίκα σου αδερφέ!!!

  26. Παράθεμα: Πόσοι blogger χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα; « Τελικά η τεχνολογία είναι ναρκωτικό?
  27. manos antonaros

    Γεια σου Καλτσό μεγάλε,
    Τα προσυπογράφω αυτα που λές. Δεν το κουβεντιάζω καν… είμαι όμως δημοσιογράφος και με μεγάλο καμάρι (και γαμημένες δυσκολίες) τα προσυπογράφω με το ονομά μου… το οποίο δεν αποκαλύπτω τώρα ως ένδειξη συμφωνίας… αλλά το κουβαλάω εδω πέρα μερικά χρόνια και μου’χουν γαμήσει το ταμ-τι-ρι-ριμ γι’ αυτο… Η μοναδική διαφωνία που έχω, είναι ότι αν τα προσυπέγραφα σαν «DenSasLeoPosMeLene», θαχε διαφορετική δυναμική. Το να γράφει ενας γιατρός με ψευδώνυμο για την ΕΣΗΕΑ, είναι και ενδιαφέρον και διαφορετικής ματιάς και πολλά άλλα… άν όμως το γράφει ενας δημοσιογράφος με ψευδώνυμο τότε είναι ενας τζάμπα μάγκας με έφεση στην παπαριά.
    Τα παραδοσιακά ΜΜΕ εξαφανίζονται όχι αργά και σταθερά, αλλα γρήγορα και σε κύμματα…τόσο γρήγορα που δεν το’χουν πάρει ακόμα είδηση οι κύριοι και οι κυρίες των τηλε-fax… Και για να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Ολοι οι υπόλοιποι μπορούν να χρησιμοποιούν όποιο ψευδώνυμο θέλουν… κατα την προσωπική μου γνώμη όμως… εξαιρούνται οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Απαξιώνουν και το επαγγελμα, που είναι ήδη σε κώμα… αλλά βασικά αποδεικνύουν ότι «αλήθεια» μπορούν να λένε μόνο φορώντας μάσκα(ρα) και ασπίδα.

    ΥΓ. Εσύ είσαι που γράφεις δύσκολα; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

  28. Παράθεμα: Διάβασα « Οξύ
  29. kaltsovrako

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (και ρευμα). Τέλος πάντων

    @ exitmusician,
    θα έλεγα να περιμένουμε λιγάκι παραπάνω. Δεν είναι οι bloggers το κέντρο του κόσμου. 😉

    @ monahikoslikos,
    Θα μπορούσε να ήταν και έτσι αλλά εκτός του ότι σου έχω ΜΕΓΑΛΗ αδυναμία, έχω μεγαλώσει και σαν μοναχικός λύκος, οπότε… δε θα το έλεγα ποτέ. Ειδικά εσένα. Πάντως το νόημα το έπιασες. 😉

    @ sourotiri,
    αυτοί που θέλουν να «αυτορυθμίσουν» τα blogs είναι οι ίδιοι που έχουν ρυθμίσει τον κόσμο να κινείται και να σκέφτεται με ρυμό που θέλουν αυτοί, καθημερινώς. Απλά θέλει «εκπαίδευση» και υπομονή. Μην τους υποτιμάς. Το λεπτό σημείο όμως -όπως σωστά σημειώνεις- είναι η διαφορά επιτάχυνσης μεταξύ της παραπάνω «εκπαίδευσης» που θα χρειαστεί και της εξέλιξης. Και εκεί είναι που ποντάρω. Η εξέλιξη ποτέ δεν έχασε κούρσα. 😉

    @ zepos,
    μεγάλη παγίδα η οθόνη! 😉

    @ dirtyjazz,
    Μάλλον τη δουλειά ΤΟΥ μοιάζει να θέλει να κάνει το press.gr. Αλλά και πάλι, τί να κάνεις; Να του πεις μη γράφεις; Η μόνη λύση είναι να γυρνας για να ξερνας από την άλλη. Τόσο αποκορουστικός ο τρόπος δημοσιοποιησης (έστω και αν δεχθούμε πως γράφονταν αλήθειες) και διαχείρησης της είδησης!

    @ stathis,
    αν και γαβρος, κακώς πήρα τα ποντάκια απο την καλαμαριά (άσχετο αλλά με έτωγε) 😛

    @ scarface,
    Ο λαζόπουλος δε λέει κα΄τι διαφορετικό από αυτό που λένε πολλοί εδώ μέσα. Απλά βοηθά το Μέσο για να ακουστεί περισσότερο. Όσο αφορά τον Λαζόπουλο και την εκπομπή του επέτρεψε μου με να κρατώ μια απόσταση από τον Αυγουστο που τον έσειρε ο Κοντομηνάς καλοκαιριάτικα να ξεκινήσει την εκπομπή του πάλι, λόγω εκλογών. Απο τότε, την εκπομπή την κάνει ο Κοντομηνάς ντυμένος Λαζόπουλος και στα διαλείματα βγαίνει ο Λάκης και μιλάει για τον Κούγια και τις λοιπές τηλεοπτικές τροφές του. Τέλος πάντων. Καλό είναι να ακούγονται οι φωνές του internet ΚΑΙ σε άλλα μέσα. Καιρός είναι να καταλάβουμε όλοι μας πως αυτές οι συζητήσεις που συμβαίνουν εδώ, πρέπει να μεταφέρονται ΚΑΙ εκεί έξω που συμβαίνουν πολλά περισσότερα πράγματα και που ζουν άνθρωποι που δεν θα έχουν τη δυνατότητα ποτέ να συζητούν έτσι ανοιχτά με τόσους άλλους διαφορετικούς από αυτούς.

    @ Okyrios
    Λές να χρειαστεί να φτιαξουν οι bloggers και συνδικαλιστικό όργανο; Να εκλέξουν και αντιπρόσωπο; Μανούλα μου! Αν χρειαστεί πάντως (μεταξύ μας, μη μας ακούσει η μανδάμ) έχω υπόψιν μου 2-4 καλά κομματια για… ψήφισμα. 😛

    @ alzap,
    Ψέμματαααααααααα;
    😉

    @ a8lios,
    «Εγώ πάντως δε μπορώ να καταλάβω με καμια παναγία πώς ένας σοβαρός άνθρωπος θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά το press-gr»

    Με την παναγιά την μπουζουκτσου; (μη γελάς! Ξέρω εκκλησία με τέτοιο όνομα/ψευδόνυμο. Λες να ήταν blogger?) χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    @ aerosol,
    το δίκιο σου βουνό! Μόνο που δεν κουνήθηκε καμμιά πουτανίτσα στις υποκλοπές. Μόνο στους πολίτες/bloggers κάνουν συστάσεις, ρυθμίσεις και τέτοιοιυ είδους μαγκιες. Αλλού… κώλο-φυνιστρίνι.

    @ ο Αναμοχλευτής,
    Υπερβολές. Ετσι μου βγήκε ελείνη την ώρα. Τώρα μου πέρασε. 😉
    ……………………….
    Να είσαι πάντα καλά για τις ευχές σου. Εχεις και ένα φιλί (κάνω πως δεν βλέπω, ε;) Χαχαχαχα

    @ petros,
    οι πραιτοριανοί είχαν πάντα τέτοιου είδους παροχές.

    @ summertime,
    😉

    @ αλέξανδρος ανδρουλάκης,
    Χαίρω πολύ! …. Νατάσσa μΠαζαϊτη. Θέλεις να γίνω κοντριμπιόυτορς σου; Χαχαχαχα Θεϊκό ποιημα!

    @ tsopanis,
    και να συνεχίσεις να υπογράφεις έτσι. Συμφωνώ. 😉

    @ everythingispolitics
    Να προσθέσω σε αυτό που λές μια κουβέντα από συνάδελφο μου, όταν του απάντησα πόσοι περίπου επισκέπτονται αυτό το χώρο καθημερινά.
    «Δηλαδή περισσότεροι και από αυτούς που διαβάζουν τον Τράγκα ε;»
    Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το θέμα έχει πολλές παραμέτρους και ενδιαφέρει πολλούς και σε πολλά επίπεδα. Ξέχασα να σου πω πως δουλευω στη διαφήμιση. 😉

    @ Idaki, τα σέβη μου!
    😉

    @ Παράλληλος,
    γίνεσαι πολύ επιθετικός και τρέμει για τη θέση του ο Ντάρκο! χαχαχαχαχα

    @ tzonakos,
    αυτό που σημειώνεις για τη δουλειά είναι ένα ζήτημα που με έχει απασχολήσει αρκετά. Μπορεί μεν να υπάρχει ένας έμεσος εκβιασμός επειδή συμβαίνει αρκετοί να blogάρουν από το χώρο εργασίας τους σε συνδυασμό με την υποχρεωτική δήλωση -δε ξέρω γω τί- ονοματεπωνύμου, αλλά υπάρχει και το ζήτημα της παραγωγικότητας (που βέβαια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά πολύ σοβαρό επίσης). Πάντως εδώ είμαστε… δε θα αργήσει να σκάσει και αυτό το ζήτημα στα τηλεπαράθυρα. 😉

    @ indictos,
    Xαχαχαχα, παλαβιάρα γριά!

    @ Swell,
    τα ζωήφια φταίνε ή οι συνθήκες που τα διατηρούν και τα θρέφουν;

    @ Τζίνα
    μή αγχώνεστε! Τί σημαίνει εκπροσωπος μου/μας ο Καψαμπέλης και ο κάθε καψαμπέλης; Θα έρθει να μου ζητήσει λεφτά για τις υπηρεσίες του ή ορίζει κάτι που με αφορά άμεσα και τόσο πολύ; Ενας χαμτσούτσος είναι που δε με αφορά, όσο δε με αφορούσε και παλαιότερα.

    @ Estarian,
    Τα φιλιά μας
    … ακου κλάμπανος! Ωραίο! χαχα 😉

    @ Στέλιο,
    Ε, υπερβάλεις και συ, κομμάτι! Είπαμε, αλλά όχι και έτσι! 😉

    @ Μάνο,
    αν μου αποδείξεις πως το bloggin είναι κατεξοχήν και αυστηρώς προνόμοιο/ασχολεία/βάλεό,τιθες των δημοσιογράφων, τότε να συμφωνήσω μαζί σου. Αν δεν είναι όμως, έστω και στο ελάχιστο, τότε καλά θα κάνουν όποιοι νομίζουν πως την εχουν μεγάλη επειδή ελέγχουν μια εφημερίδα και ολίγη από κρατική διαφήμιση (βλέπε εκδότες κκαι τα λοιπά) να μην απειλούν πως θα τη χώσουν στον κόσμο μαζί με άλλα ρυθμιστικά βοηθήματα. Γιατί και δεν την έχουν πλέον όσο νομίζουν και γιατί μπορεί κάποιος να την έχει πράγματι μεγαλύτερη από αυτούς πια.
    😉

  30. kourkouti24

    Respect, πρώτη φορά σε διαβάζω και -αν και τύπος που διαβάζει μόνο τους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα- διάβασα 2 παραγράφους!
    Well done!

  31. art attack

    ε καλα πως αλλιως θα λεγοταν ενας γαυρος ..Μήτσος Καραμπούμπουρας
    Ειναι δυνατον να ειχες καλυτερο ονομα?

    πες αλευρι ..ο Αμπράμοβιτς σε γυρευει
    χοχχοχο….

  32. kaltsovrako

    @ kourkouti24,
    τα ίδια χούγια έχω και γω. Μή νομίζεις 😉

    @ art attack,
    Οι εναλλακτικές οι «δικές σας» είναι τύπου… Κομνηνός (Λάκης?) δηλαδή;

    Ο Αμπράμοβιτς με βρήκε τελικά. ωχωχωχωχωχ

  33. patsiouri@yahoo.com

    Eγώ λέω να ξηλώσουμε και τα καρτοτηλέφωνα, να αυτορρυθμίσουν τα ΕΛΤΑ τις ιστορίες με τα ανώνυμα γράμματα, να ποινικοποιήσουμε το ραβασάκι, να δηλώνουμε ομάδα αίματος στο ψιλικατζίδικο και να επιδεικνύουμε ληξιαρχική πράξη γάμου στον υπάλληλο της ρεσεψιόν στα ξενοδοχεία.
    Αδέρφια, κινδυνεύουμε από στυγνούς εκβιαστές ανα πάσα στιγμή!
    Επίσης, θέλω να αναφέρω πως εγω θα σταματήσω το blogging γιατί φοβάμαι πως έτσι που με «βλέπουν» νέα, χαρούμενη και υγιέστατη, θα βρούν το IP μου και θα παραμονέψουν να μου κλέψουν το νεφρό μου.
    Θ’αλλάξω και νούμερο σταθερού, ΚΑΙ διεύθυνση.

    ΥΓ1: Φιλιά στο κορίτσι, θα τα πούμε από κοντά!
    ΥΓ2: Προτιμώ να εκπροσωπεί τους μπλόγκερς ( ω τι παράνοια, ακόμα και ) ο Καψαμπέλης ( από το επίθετο φαντάζομαι τι δουλειά έκανε ο παππούς του ) παρά ο Κυριάκος.
    Ακόμη και ένα πατσιούρι έχει τα όριά του…
    Σας φιλώ!

  34. h alitheia arxizei kai fainetai

    Με διόλου κολακευτικά σχόλια για τον Ολυμπιακό με αφορμή την φετινή πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ αναφέρθηκε στο άρθρο του ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «The Times», Μάρτιν Σάμουελ.
    Οπως σημειώνει ο ο Πρωταθλητής Ελλάδος είναι «κατα γενική ομολογία η χειροτερη ομάδα που είδε κανείς στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ» και συγκρίνει τους «ερυθρόλευκους» με την Μπάρνσλεϊ που απέκλεισε την Τσέλσι στο Κύπελλο. Κατηγορεί τους ιθύνοντες της διοργάνωσης που επιτρέπουν την συμμετοχή σε τόσο χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες. Φθανει στο συμπέρασμα μάλιστα οτι για τα συνεχή πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, φταίει… η ΟΥΕΦΑ.

    Αυτό το αναφέρει διότι θεωρεί οτι με τα χρήματα που αποκομίζουν οι «ερυθρόλευκοι» απο το Τσάμπιονς Λιγκ, φτιάχνουν μια ομάδα, ικανή να παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

  35. onomatodosia

    ετσι ετσι.

    ασχετο.
    οποτε λεω το νικ σου στη γυναικα μου πεθαινει στα γελια.

    καλο βραδυ.καλο σαββατοκυριακο.
    πολυ στεναχωρεθηκα που σταματησε η κωνσταντινα σου.

  36. apasxolisi

    #
    Ενημερωθείτε για τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική απoλυσή μου από την εργοδοσία της ΓΣΕΕ. Υπεξαιρώντας την αποζημίωση μου τα ασφαλιστικά και άλλα Δικαιώματά μου για εργασία 18 ΧΡΟΝΩΝ ! Με εκβίαζε με ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ με ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ επειδή προσέφυγα δικαστικά κατά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι απλές αστικές συμβάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ενημερώστε φίλους και γνωστούς για αυτό το Blog μου http://apasxolisi.wordpress.com
    #
    Σελίδες

  37. Παράθεμα: Γιατί φοβάται ο Βασιλιάς; « Everythingispolitics’s Weblog
  38. anastako

    Μίλησες σωστά.

    Η έρευνα που πρέπει να αναφέρεσαι είναι της Forrester και ήταν παγκόσμια όχι μόνο Αγγλία.

    Είχα κάνει και εγώ αντίστοιχη αναφορά σε δικά μου παλαιότερα post με διαφορετικό ύφος, [αλλά δυστηχώς δεν ξέρω πώς να προσθέσω τα link,]

    Πάντως το μερίδιο στην ενημέρωση, [και τα blogs είναι ενημέρωση] ισοδυναμούν με μερίδιο στα κέρδη like it or not μελλοντικά …

  39. periandros

    ΡΕΜΑΛΙΑ

    Οι τηλεπαρουσιαστές
    ολονών των εκπομπών
    σ’ όλα τα κανάλια
    ειν’ αυτοί που αν ζούσαν χτες
    κύκλων παρακρατικών
    θα ‘τανε ρεμάλια.

    Φασιστοειδή οικτρά
    που μια θέση έχουν βρει
    και καλοπερνάνε,
    θέματα βρίσκουν αισχρά
    κι ό,τι ο Αρχηγός τους πει
    πάντα αναμασάνε.

    Ω! δικτατορίσκοι εσείς!
    Ω! Ληστών ανδράποδα
    που τα ωραία κι ίσα
    σαν να πίνετε χασίς
    σεις τα λέτε ανάποδα
    και κακά περίσσια,

    και το λαό κοιμίζετε
    με αφιόνια της χαράς
    αντί να ‘στ’ εκείνοι
    που θα εφροντίζατε
    να παλέψει ο φουκαράς
    ευτυχής να γίνει…

  40. Παράθεμα: Blogs και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές « kaltsovrako
  41. Παράθεμα: Εφτά και σήμερα… « Postnuclear Ice Fortress

Σχολιάστε