θα ήθελα να πω…

το κουβαδάκι μου και σ’ άλλη παραλία, αλλά έχει καταντήσει δύσκολο και αυτό πια.

«τα οικονομικά της ελληνικής οικογένειας, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία της χώρας» Με λίγα λόγια ο κ. Αλογοσκούφης μας είπε απόψε στη βουλή πως ανάλογα με την οικονομική ευμάρεια του κράτους, μια οικογένεια στην Ελλάδα (ή ελληνική οικογένεια -αυτό δεν το διευκρίνησε) θα λάβει τα ανάλογα. Σωστό ακούγεται… για κράτος επαιτών και κυβερνήσεις φιλανθρώπων. Δηλαδή, το κράτος κάνει τον πολίτη ή οι πολίτες το κράτος να αναπτυχθεί; Ρωτάω για να καταλάβω τί μεταλαγμένη κυβέρνηση έχουμε, σύντροφε Αλογοσκούφη.

Η ιστορία με τον αρχιεπίσκοπο με έχει προβληματίσει πολύ. Κατα το Χριστοδουλικό λεγόμενον, δε τον πάω. Αντιλαμβάνομαι ως ένα σημείο τη χρησιμότητα του ως ποιμένα μιας τεράστιας εθνικοκρατικής πελατείας με κοντινή ημερομηνία λήξεως και μεγάλου πορτοφολιού (Θεού θέλοντος), αλλά η συμπόνια μου ως προς τον αρχιεπισκοπο συναγωνίζεται τα ποσοστά να βρείς φρέσκο ψάρι στην Καμπούλ. Όμως σαν Παρασκευαϊδης, μου είναι πράγματι λυπηρό γι’ αυτό που περνά και κρίμα για τον καθένα. Και εκεί είναι που μπαλατζάρω.

Θα ‘ξομολογηθώ κάτι. Δε θα με πειράξει αν φύγει ο αρχιεπίσκοπος. Εχουν φύγει τρισεκατομύρια άνθρωποι ανά τους αιώνες και σίγουρα σημαντικότεροι από αυτόν. Θεέ μου συγχώρα με και άμα δε θέλεις πάλι… να.

Αυτός όμως ήταν που σαν αρχιεπίσκοπος τα τελευταία χρόνια έσπειρε με συστηματικό τρόπο το ρατσισμό μέσω της ελληνικότητας. Αυτός είναι που σαν αρχιεπίσκοπος έκανε τις εκκλησιές κομματικά γραφεία ανάλογα με τις ανάγκες της αντιπροσωπείας του. Αυτός είναι που σε κομβικό σημείο της ιστορίας μας και μετά από μια γεννιά καθαρή από μνήμες επταετίας ξανάβαλε λογικές και φρασεολογία τύπου: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Αυτός επώαζε το αυγό του φιδιού μέσα στην ιερή τράπεζα και με δάκρυα έβγαινε στον κόσμο και τις εύκαιρες κάμερες να φωνάζει τρεμάμενος ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ για αλύτρωτες πατρίδες τη στιγμή που ο ρόλος του θα έπρεπε να ήταν συγκαταβατικός και γεμάτος αγάπη για τον πλησίον του. Το ρόλο αυτό στην κοινωνία τον έχουν επωμισθεί ο κ. Καρατζαφέρης σήμερα, ο κ. Μιχαλόπουλος παλαιότερα, ο κ. Πλευρης αρχαιότερα κ.ο.κ. Δε χρειαζόταν να μας πεταχτεί η σκιά ΚΑΙ από τις αγιογραφιές. Γι’ αυτό λέω πως είναι πολύ μεγάλο το μερίδιο ευθύνης αυτού του ανθρώπου ως αρχιεπισκόπου στην έξαρση του ρατσισμού τα τελευταία χρόνια και αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ… άλλωστε δε διάβασα ποτέ μου, για να ξεχνάω τόσο ευκολα. Αυτό λοιπόν που μου μεγαλώνει τις τύψεις των σκέψεων μου είναι πως αυτό το βιολί που παίζει τόσα χρόνια θα σταματάει μόνο με έναν τρόπο. Να πάψει να είναι αρχιεπίσκοπος… και οι αρχιεπίσκοποι ξέρω πως είναι μέχρι τέλους.

Για τον προστατευόμενο εθνικό δρυμό της Πάρνηθας δεν αντιλύφθηκα ποτέ μου την χρησιμότητα του άμεσα. Φοβάμαι πως θα το καταλάβω τα επόμενα χρόνια. Αυτό μέχρι τη λύπη. Από την οργή και κάτω, ελπίζω μαζί με τον αργό θάνατό μου να βρούν γρήγορο σκοτωμό οι μελλοντικοί κατασκευαστές που θα χτίσουν και θα πουλήσουν άπνευστα όνειρα πάνω στο καμμένο δάσος. Δε θα τους αξίζει λεπτό ζωής παραπάνω.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

.

.

.

.

.
(θα ήθαλα να πω περισότερα για το δάσος και με άλλο τρόπο -κομμάτι σκληρότερο- αλλά φοβάμαι πως θα με ψάχνουν για τρομοκράτη και είναι άδικο και για αυτούς που θα με ψάχνουν και για εμένα)

Ένα σχόλιο

  1. tzonakos

    Καλτσόβρακε τα πες μια χαρά.
    Κι άλλα τόσα να γραφες, το πολύ να παιρνε πιο πολλή ωρα η ανάγνωση.
    Ναι, αυτά περίπου θα θελα να γράψω, αυτά περίπου σκέφτονται πολλοί άλλοι και φυσικά και δεν είσαι τρομοκράτης.
    Τωρα τι άλλο να προσθέσω ;
    Οτι θα μπορούσε να ειναι πρώτη η Εκκλησία στις αναδασώσεις ;
    Οτι ο πάσης αθήνας μασκαριώτατος για άλλους λόγους έγινε ηγέτης καλοκάγαθων πιστών και αυτούς παρασύρει με τα λόγια του ;
    Οτι θα ταφεί με τιμές και τσάμπα ;
    Οτι τον έχουν στα ωπα-ωπα μη τυχόν και μας λείψει ;
    Δεν θέλω να ασχολούμαι με τέτοιους. Εχω τη ζωή μου. Και ηταν και θα ειναι καλύτερη χωρίς τέτοιους.
    Ας πάει στο καλό, τον περιμένουν εκει πάνω, ετσι δε λέει ;
    Τελοσπάντων, μην ακουγόμαστε κακοί, ας ευλογήσει τον Αλογοσκούφη πριν φύγει μπάς και κάμει κανα καλό στο τέλος.

  2. kaltsovrako

    Όχι, όχι! Δε με πειράζει τόσο η περιουσία ή αν θα έχει τις τιμές ενός ηγέτη κράτους ή ακόμα-ακόμα αν η αντιπρόσωπία του τρώει λεφτά πιστών. Αυτά είναι πταίσματα μπροστά στη ζημιά που έχει κάνει σπέρνοντας το μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στον κόσμο. Αυτό λεω.

    Όσο για τον Αλογοσκούφη και τους λοιπούς συγγενείς βλέποντας τους στην τηλεόραση, σκέφτηκα πως δε ζουν στον πλανήτη μου. Τα βλέπουν όπως θέλουν αυτοί ή μάλλον όπως ζουν αυτοί και οι γύρω τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Λόγια μπερδεμένα με νούμερα, τσιτάτα για χειροκροτήματα και πόζες για τα δελτία ειδήσεων. Αυτήν την πουτάνα την ελληνική οικογένεια και τις δυσκολίες της, την έβαλαν στο στόμα τους από δέκα φορές ο καθένας σήμερα και ανάθεμα αν αντιλαμβάνονται την αγωνία της ανεργείας, για παράδειγμα.

  3. sweetpotatonatassaki

    Λοιπόν, μην ανησηχείς, αυτές τις μέρες, μετά την πυρκαγιά, θα μας ψάχνουν όλους γαι τρομοκράτες…Και αν σκευτείς ότι τη 17Ν έκαναν τόοοσα χρόνια να τη βρουν (αν τη βρίκαν στ’ αλήθεια!) έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας!

  4. Η Μικρή Ολλανδέζα

    Συμφωνω και για τον Χριστόδουλο και για την Παρνηθα.
    Παρόλο που φοβάμαι να χαρώ με τον θάνατο κάποιου και παρόλο που νιώθω πως δεν θα ’πρεπε κιόλας να το κάνω.
    Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι στον θάνατό τους κρίνονται για τα επίγεια έργα τους (έτσι λέει η θρησκεία ναι;) δεν καταλαβαίνω λοιπόν αυτούς που κατηγορούν εμάς που «θυμηθήκαμε» το έργο του Χριστόδ τώρα που αρρώστησε.
    Μακάρι να μην αρρώσταινε κανείς και μακάρι να μην υπήρχε πόνος και πείνα και δυστυχία. Μακάρι να μην σπάγανε τα νύχια μου ποτέ και μακάρι επίσης να μην είχα ψωμάκια στους γλουτούς.
    Ομως επειδή όλα αυτά υπάρχουν και επειδή δεν μπορώ να λυπηθώ το ίδιο αν αρρωσταίνει ένα παιδάκι ή αν αρρωσταίνει ο Γερολαδάς…συγχωρήστε μου την μικροψυχία μου και αφήστε με να ζω σ’εναν κόσμο μικρό και τιποτένιο.
    Αλλωστε δεν αργεί και η δικη μου ώρα της κρίσης…
    :)))

  5. iLiaS

    ..και λίγα είπες και με πολύ ήπιο τρόπο!
    Μερικές καταστάσεις αξίζουν «κράξιμο».
    Η ανοχή και η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει!

    Καλό μήνα με υγεία! 🙂

  6. kaltsovrako

    iLia, να είσαι καλά.

    Μικρή μου με το σπασμένο νύχι , στον ίδιο κόσμο ζούμε. 😉

    yo!reeka, η αλήθεια είναι πως αδυνάτισα κάπως αλλά είσαι υπερβολικός!
    Χαχαχα.

    sweetpotatonatassaki, τον μικρό και τα μάτια σου καλή μου. Από αυτόν κυρίως, πήρανε το δάσος. 😦

  7. Μαρκησία του Ο.

    Συμφωνώ με τα όσα λες, κυρίως για τον Χριστόδουλο.

    Είναι πάντα λυπηρό όταν αρρωσταίνει ένας άνθρωπος και βασανίζεται με την υγεία του.
    Από την άλλη, ήθελα να ρωτήσω: ισχύει ότι για την κατάστασή του ευθύνεται η κυτταροθεραπεία που έκανε; Αν ναι, τότε έχει ευθύνη και μάλιστα τραγικά μεγάλη, για την κατάστασή του.
    Καλώς ή κακώς δεν μπορώ να νιώσω συμπόνοια για όσους διδάσκουν ή πρεσβεύουν την ταπεινότητα και κυκλοφορούν με χρυσά άμφια, κάνουν πανάκριβες θεραπείες νεότητας (!!!) και μαλλιοτραβιούνται πάνω από κρεβάτια νοσοκομείων για διαδοχές και ακίνητα – η Εκκλησία νομίζω είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα- ενώ την ίδια στιγμή δεν κάνουν ούτε το 1/10 από όσα θα έπρεπε για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.
    Αν αυτό είναι σκληρό, so be it. Απλά εδώ έχουμε μάθει να μπλέκουμε τον Θεό ή την όποια έννοια του θείου με την Εκκλησία, ξεχνώντας ότι είναι θεσμός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από θέμα οργάνωσης/ συμφερόντων και λοιπά και κυρίως, ότι διοικείται από ανθρώπους, που επειδή έχουν ταχθεί (υποτίθεται) στον Θεό, παύουν να έχουν αδυναμίες όπως όλοι.

    συγνώμη για το σεντόνι…

  8. salataepohis

    δείτε και στο salata.wordpress.com μια σειρά από σχόλια/εικόνες για τις πυρκαγιές και τις πολιτικές πλευρές τους…
    Χ.

  9. exitmusician

    Νομίζω ότι η αντίδρασή μας στην πιθανή απώλεια της ζωής αυτού του ανθρώπου (πάνω απ’ όλα) πρέπει να αποκοπεί από την αντίθεσή μας στα πεπραγμένα του ως Αρχιεπισκόπου. Κοινώς, θα λυπηθούμε όταν φύγει ένας άνθρωπος και δε θα χαρούμε / ανακουφιστούμε επειδή δε γουστάρουμε το θεσμικό ρόλο του και τις ενέργειες και πολιτικές του. Ειδάλλως ολισθαίνουμε σε μορφές μισαλλοδοξίας που δε μας αρμόζουν.

  10. espοir

    Ό,τι έχεις να πεις, πες το τώρα, γιατί μετά «ο νεκρός δεδικαίωται».

    Να πω κι εγώ μερικά που θέλουν να βγουν από μέσα μου:
    Άραγε, εκείνος δάκρυζε όταν πεθαίνανε παιδάκια που δεν είχαν τα χρήματα να πάνε στο εξωτερικό για θεραπεία, ή που δεν τους δικαιολογούσαν τα φάρμακα στα ταμεία; Καβούρια είχε η τσέπη του;

    Εκείνο το φιντάνι που είχε φτιάξει την ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής, που απαντούσε και στην αλληλογραφία της, τι απόγινε;

    Τα ακίνητα-φιλέτα του Ταμείου Κληρικών που «κατασχέθηκαν» όταν τους στείλανε στο κοινό ασφαλιστικό ταμείο, τι θα απογίνουν;?

    [ Έπεσε & clopy paste. :)) ]

  11. Niemandsrose

    «Ήταν εξουσιαστής!

    Και μάλιστα ξετρελαμένος με την εξουσία!!

    Και γι΄αυτό θα έχει κακό τέλος…»

    συμφώνησαν τα αντιεξουσιαστικά καρκινικά κύτταρα και όρμηξαν πάνω στα Φαουστικά κύτταρα της θεραπείας του Αρχιεπισκόπου.

    Ο κύριος Παρασκευαϊδης καταλογίζεται ως παράπλευρη απώλεια στον πόλεμο.

  12. καλλιγραφία

    @exitmusician, οι «ενέργειες και πολιτικές» είναι άσχετες από το πρόσωπο;
    Εγώ που χάρηκα για το τέλος του Δουρή, θα χαρώ περισσότερο με το τέλος τούτου του (εκ)βιαστή τόσων εκατομμυρίων συνειδήσεων, τούτου του Ρατσιστή, Εξουσιαστή και (υπο)Τιμητή των πάντων!

    Το ίδιο τέλος να έχουν και οι κατά συρροήν δολοφόνοι-εμπρηστές-καταπατητές!
    Να καούν στο μπάρμπεκιου του εξοχικού που θα χτίσουν στην Πάρνηθα και τα εναπομείναντα περαστικά ελάφια να κανιβαλίσουν στα ψημένα κουφάρια τους! Πάσχα να κάνουν!

    Συγνώμη για την μετριοπάθειά μου, με χαρακτηρίζει!

  13. exitmusician

    Οι ενέργειες και οι πολιτικές είναι άσχετες όχι από το πρόσωπο αλλά από τον άνθρωπο που υποφέρει. Ας κριθεί (από όλους μας) ως Αρχιεπίσκοπος αλλά όχι ως καρκινοπαθής. Ας μην φορτώνουμε τα δεινά της όποιας πολιτικής του πάνω στην υγεία του, ας μην συνδέουμε αυτά τα δύο άσχετα πράγματα. Τόσο παράλογο είναι δηλαδή αυτό που λέω;

  14. παράλληλος

    Ήταν πράσινη η Πάρνηθα και έμοιαζε αντιπολιτευόμενη, καλά να πάθει!
    Η ελληνική(!) οικογένεια καλοπερνάει και πετάει την αλογοσκούφια της από χαρά!
    Από Μακαριότατος το πάει για Μακαριστός ο Αθηνών! Αυτό το τελευταίο σαν καλό μου ακούγεται!

  15. elsa

    Καλά ο Αλογοσκούφης έχει ξεφύγει, μην το ψάχνεις…(μαζί με πολλούς άλλους υπουργούς βέβαια)

    Όσο για τον αρχιεπίσκοπο, θα’θελα να γίνει καλά ο άνθρωπος, μπας και τώρα που έφτασε τόσο κοντά στον θάνατο, του έρθει καμιά έκλαμψη ειλικρίνειας και φιλανθρωπίας.

    Tο logo για την αναδάσωση, άπαιχτο 😉

  16. vangelakas

    Επιτέλους ρέ π*ύστη μου ! Κι ένα ειλικρινές πόστ!

    Όλοι οι μέ αλλεργία στόν Χριστόδουλο, τόσες μέρες τήν έβλεπαν μήμουάπτου… «Ώς άνθρωπο τόν συμπονώ»… Λές καί τόν καρκίνο τόν έχει η ιδιότητα τού ανθρώπου μόνο καί όχι όλο τό σέτ! Προσωπικά, λόγω ιδεολογικών κολλημάτων θά ήθελα πολύς κόσμος νά «ψοφήσει», οικογενειακές όμως περιπέτειες μέ ασθένειες, μέ κάνουν νά ζητώ γιά όλον τόν κόσμο υγίεια καί μόνο.

    Πάντως Τάσο, ειλικρινά προσέφερες έργο διότι έδωσες έναυσμα σέ πολλούς νά πούν αυτό πού έκρυβαν μέρες καί ντρέπονταν νά πούν. (προσωπική εκτίμηση)

    Τώρα γιά τούς ρατσισμούς πού τού καταλογίζεις διαφωνώ κάθετα. Καί ξέρεις; Επειδή είμαι ρατσιστής αλλά καί χριστιανοταλιμπάν, ειλικρινά δέν θά είχα πρόβλημα τώρα νά σού έλεγα ότι ο Χριστόδουλος μέ ενέπνευσε σέ κάτι φυλετιστικό. Ο λόγος του πάντοτε φιλτραρόταν από τήν Ελευθεροτυπία (καί συναφείς κύκλους) η οποία είχε υποχρέωση νά τόν μεταβάλη σέ κάτι βδελυγμιστικό. Τί άλλο λοιπόν από ρατσιστικό θά μπορούσε νά τόν χαρακτηρίση; Θέλω νά πώ δηλαδή… Όταν έκραζε τό ενδεχόμενο νά μπή η Τουρκία στήν Ε.Ε. τότε ήταν πού ο Ιός π.χ. έκανε λόγο γιά ρατσιστικό κήρυγμα… Κάτσε ρέ μάγκα Ιέ; Από πού κι ώς πού ρατσισμός αυτό; Φαντάσου Τάσο νά ζητούσε ξεχωριστά παγκάκια στίς πλατείες γιά έλληνες καί πακιστανούς τί θά τού καταλογίζαμε..

    Επίσης… Τό «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» πόσο κακό είναι νά τό συμπαθεί ο επικεφαλής μιάς θρησκείας; Πρόσεξε… Δέν ζητώ νά τό σεβασθεί ένας πολίτης τού κόσμου, ένας αναρχικός, ένας πασόκος, εσύ ρέ παιδί μου πού δικαίωμά σου νά μήν τό γουστάρεις… Τό πατρίς θρησκεία οικογένεια τό γουστάρει μέρος τού κόσμου σήμερα καί λογικότατο νά τό επιδοκιμάζει, νά τό προωθεί ο αρχιεπ. αφού ως σύστημα αξιών συμπορεύεται μέ τίς επιταγές τής εκκλησίας. Γιατί είναι κακό; Θεωρείς ότι ένας παπάς θά πρέπει νά συστρατευθεί μέ κάποιους τών οποίων οι ιδέες τόν θέλουν ξυρισμένο; Μήπως θά αρχίσουμε νά κάνουμε άνοιγμα στήν συλλογιστική καί νά πούμε: «Ναί αλλά τό πατρίς θρησκεία οικογένεια τό χρησιμοποίησε η επάρατη χούντα, οπότε όταν τό αναφέρει ο Χριστόδουλος, έμμεσα ζητά τήν επαναφορά τής μακρονήσου!»

    Είναι πολλά Τάσο μου, δέν μπορώ τώρα, δουλειά καί αρχιδιές ξέρεις… Ντάνκε πάντως γιά τό βήμα…
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Τέλος, πρός όλους τούς επισκέπτες τού βλόγ αυτού, τούς σχολιάσαντες πού ζητάτε τόν πάραυτα ψόφο τού Αρχιεπισκόπου, εύχομαι ειλικρινά η μόνη σοβαρή ασθένεια πού νά σάς απασχολήσει νά είναι τό συνάχι. Αλλά τό καλύτερο τό λέει ο exitmusician: ολισθαίνουμε σε μορφές μισαλλοδοξίας που δε μας αρμόζουν.

  17. vangelakas

    Α! Παράλληλε! Δεν είναι Αθηνών ρέ σύ! Είναι Μητροπόλεως καί Ερμού! Τό τετράγωνο πού περικλείει τήν μητρόπολη δηλαδή!

  18. penguin_witch

    @Καλτσόβρακο
    Να τους φυτέψουμε; Κι αν φυτρώσουν, τι γίνεται;
    Όχι, καλύτερα μωσαϊκός νόμος. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Να σερβίρουμε στα σαρκοφάγα της Πάρνηθας κατασκευαστή φλαμπέ.
    (*Προσκυνά στη Μονή Καλλιγραφίας*)

  19. καλλιγραφία

    @penguin_witch,
    Δεν είπα «να σερβίρουμε στα σαρκοφάγα» αλλά …ξαναδιάβασέ το!
    Τα ελάφια ευχής έργο θα ήταν να έτρωγαν τις σάρκες των σαρκοβόρων, αυτών που χωρίς βουλή χωρίς θεό ή καλύτερα με τη Βουλή θεό τους, τρώνε τη ζωή μας (περιβάλλον, πολιτισμό, νοημοσύνη κ.α.) και επιπλέον πληρώνονται υλικά και ηθικά γι’ αυτό!
    Ο κάθε «μαραθώνιος αγάπης», κάθε «μέγαρο» και «ηρώδειο» περικλείει μεγαρώδεις μαραθώνιους Ηρώδηδες α-Παρνηθέντες της ζωής ημών. Βοηθήστε τους, το έχουν ανάγκη πολύ!
    Αμήν δε λέγω υμίν, μη αντιστήναι τω πονηρώ! (Ματθ. 5,39)

  20. tzonakos

    Kαλά λες.
    Αναφέρονται συνέχεια στην ελληνική οικογένεια για να δείξουν πόσο ενδιαφέρονται γι αυτήν. Μάλιστα, σωθήκαμε.
    Και να τους φυτέψουμε, όπως λέει κι ο Πιγκοθϊνος πιο πάνω, αμα φυτρώσουν, τι κάνουμε ;
    @vangelakas δεν επιθυμεί τον ψόφο του πάσης μητροπόλεως και ερμού κανείς. Το να έχουμε αλλεργία σε αυτό το είδος ρασοφόρου όμως ειναι δικό του θέμα του καθενός.

  21. vangelakas

    Σωστά Τζονάκο, τό Από Μακαριότατος το πάει για Μακαριστός ο Αθηνών! Αυτό το τελευταίο σαν καλό μου ακούγεται! δείχνει αλλεργία σέ συγκεκριμένους ρασοφόρους κι όχι γούστα γιά ψόφο.

    Μάλλον εγώ δέν καταλαβαίνω καλά.

  22. tzonakos

    Τελοσπάντων… διάβασα ξανά όσα γράφεις μήπως δεν κατάλαβα καλά εγω.
    Τελικά συμφωνούμε ή διαφωνούμε ;
    Ακόμα και να διαφωνούμε, εχω την εντύπωση οτι θα μπορούσαμε να πούμε πολλά.
    Εμένα με έκανε πιο ρατσιστή απέναντι στο είδος του ο μπιπ.
    Αλλα πάλι, δεν χαλιέμαι. Θα ασχοληθώ με αυτόν μετά τα μπάνια του λαού.
    Ως τότε ας είμαστε καλά. Καλημερα.

  23. vangelakas

    Σχεδόν παπάς είμαι ρέ Τζονάκο! Λές νά συμφωνούμε; χαχαχαχα!

    Καλά νά’μαστε οφκώρσε όχι ώς τότες αλλά εσαεί (εί δυνατόν).. Καλημέρες…

  24. Suspect

    γιατι τοσο μισος για τον αρχιεπισκοπο;

    ας τελειωσει το μαρτυριο του και του τα χωνετε μετα…

  25. alzap

    Ωρες – ώρες πιάνω τον εαυτό μου να συμφωνώ σε κάποια σημεία με τον Vangelaka ( 11:16:53. ) Ήμαρτον θεέ μου!
    Θα μου περάσει Τάσο;

  26. alzap

    Και η συμφωνία βεβαίως εξαντλείται στην προσέγγιση που οφείλουμε σε έναν βαριά ασθενή όποιος κι αν είναι αυτός. Και στο δικαίωμά του να στοχοπροσυλώνεται στο «πατρις-θρησκεία-οικογένεια». Και το δικαίωμά μας να τον κρίνουμε γι αυτό.

    Όσο για το ρατσισμό του λόγου και του κηρύγματός του να μη το συζητάμε καλύτερα. Λόγος περίτεχνος που καλλιέργησε με επιμονή τις φυλετικές διακρίσεις και την ανωτερότητα του γένους μας. Χρησιμοποιόντας μάλιστα τη θεσμική και θρησκευτική του ιδιότητα. Γι΄αυτό και ιδιαιτέρως επικίνδυνος. Χέρι – χέρι με τη «δεξιά του Κυρίου»…

  27. vangelakas

    Χαχαχα! νά τό προσέξεις Αλ-χηγέ μου! Γιά τό θέμα τού ρατσισμού καί τού κατά πόσο τόν καλλιέργησε στόν λαό, νομίζω ότι η στάση τών ελλήνων απέναντι στού λαθρο καί κανονικομετανάστες προηγείται τού 1998 οπότε καί εξελέγη αρχιεπίσκοπος. (Πώπω, λακωνικότατο μού βγήκε)

Σχολιάστε